Skip to content

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanja
Humanost na delu
humanost na deluSvi humani ljudi moćiće svoju darežljivost da pokažu na delu 16. i 17. jula, od 9 do 17 časova. Prvi put u Sokobanji transfuziološki autobus biće dva dana parkiran u strogom centru, na mermernom šetalištu ispred "Miloševog konaka".
 
Rtnju u pohode
rtnju-u-pohodeSvake godine priređuju se sajmovi lekovitog bilja i proizvoda, meda i zdrave hrane, održavaju se seminari i predavanja za berače i prerađivače bilja i niz drugih događaja koji obogaćuju sadržaj, a centralna svečanost je 7. jula, kada se organizuje izlet na Rtanj, branje lekovitog bilja i uspon na vrh planine, Šiljak (1560 m.).
 
VI Sajam lekovitog bilja
sajam lekovitog biljaŠesti po redu, Sajam lekovitog bilja, meda i zdrave hrane i šesnaeste svečanosti S. Jovan Biljober, počinju od danas i trajaće do 15. jula 2010. godine. Organizatori sajma i svečanosti  očekuju da će se broj izlagača povećati u narednim danima i žale što su loše vremenske prilike omele svečanije otvaranje sajma.
 
CAC Sokobanja 2010 (video)
izlozba pasaTreća je godina kako se u Sokobanji, u večernjim satima, na sportskim terenima kod hotela "Zdravljak", održava Nacionalna izložba pasa svih rasa. I ove godine će, kao i prethodne dve, delegat biti Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije, gospodin Mahmud Al Dagistani. Vidimo se u Sokobanji, sa Vašim ljubimcima!
 
U spomen junacima
u-spomen-junacimaKod spomenika u centru Sokobanje najpre je služen parastos, činodejstvovala su trojica sveštenika, zatim je delegacija Saveza potomaka ratnika položila cveće na spomenik, a članovi "Sokolovog pera su, potom, priredili petnaestominutni recital, posvećen Kosovu i kosovskim junacima.
 
Kulturni razvitak
u-susret-pesnicimaPredstavnice Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, pri Ministarstvu kulture Republike Srbije, Vera Milanović i Bojana Subašić, danas su posetile Sokobanju i u prostorijama narodne biblioteke "Stevan Sremac", obavile razgovor sa predstavnicima Udruženja umetnika "Vrelo", iz Sokobanje.
 
Vodimo Vas kroz Karlove Vari
karlove-vari Karlove Vari jedno je od najpoznatijih banja u svetu. Grad nalazi u Češkoj na obalama reke Teple u zapadnom delu Bohemije. 1350. godine osnovao ga je Čarls IV, kralj Bohemije i vladar Svetog rimskog carstva. Mesto je poznato i po porcelanu i staklu.
 
Od smeća do umeća
od-smeca-do-umecaOvo je naziv jednodnevne izložbe radova osnovaca, od petog do osmog razreda, osnovne škole "Mitropolit Mihailo", postavljene danas, 31.05.2010.g. u maloj galeriji Zavičajnog muzeja, u Sokobanji. A, kako naslov kaže, umetnička dela malih, vrednih ruku, nastala su od recikliranog materijala ili spremnog za bacanje, kao i od drugih prirodnih materijala.
 
Ko uzora Moravicu ?
nabujala MoravicaU subotu,  29. maja, nevreme sa jakim pljuskom, oko 14 sati, zadesilo je Sokobanju i okolinu. Više okolinu, sela prema istoku. Moravica je za samo sat vremena nadošla oko 60 cm a voda mutna k'o oranje. Okom kamere zabeležili smo Nikolinačku reku koja je neviđeno nabujala.
 
Treći dečiji ekološki festival
3-decji-festivalU subotu 29. maja u Sokobanji je održan treći dečiji ekološki festival u organizaciji Osnovne škole "Mitropolit Mihailo". Festival je trajao jedan dan i okupio je veliki broj dece iz cele Srbije. Cilj festivala je promocija sokobanjskog turizma, ali pre svega buđenje ekološke svesti, promovisanje pravih vrednosti.
 
Veliko spremanje Srbije u subotu 5. juna
veliko spremanje srbijeMinistarstvo životne sredine i prostornog planiranja u okviru akcije Očistimo Srbiju organizuje veliku radnu akciju čišćenja otpada Veliko spremanje Srbije u subotu, 5. juna 2010. Pozivamo sve zaposlene u državnoj upravi, javna preduzeća, privredna društva, medije, škole, udruženja, organizacije i građane da se priključe akciji.
 
My way
Mima JovanovicPod ovim naslovom, ili sloganom autorke, juče je u maloj galeriji Zavičajnog muzeja, u Sokobanji, otvorena izložba slika Mirjane Mime Jovanović. Izloženo je trideset radova, galerija je otvorena svakog dana, a izložba će trajati do 6. juna.
 
Slava Opštine Sokobanja
rezanje kolačaSlavski kolač, prenosni, presečen je u hramu, a domaćin ovogodišnje slave bio je Zoran Mladenović sa porodicom. Svečarska litija od hrama se, centrom Sokobanje, uputila ka zgradi SO Sokobanja, u kojoj je, takođe, izvršeno rezanje slavskog kolača, a domaćini su predsednik opštine, Dimitrije Lukić i SO Sokobanja.
 
Svet je lep kada pevamo
Svet je lep kada spavamoPrijavi se i učestvuj na koncertu za srednjoškolske neafirmisane bendove u Sokobanji!. Konkurs je otvoren za sve srednjoškolske bendove na teritoriji Sokobanje, Knjaževca, Zaječara, Aleksinca i Niša. Konkurs traje do 12. juna, a koncert će se održati 19. juna u centru Sokobanje. Učesnicima koncerta će biti obezbeđeni smeštaj, hrana i putni troškovi.
 
Baš čelik predstava
Baš čelikOva predstava je poklon glumaca Dečijeg pozorišta osmacima za srećan put u novi život i oproštaj od Osnovne škole. Premijerno je prikazna za učenike i prve i druge smene. Izuzetno je primljena i od učenika i od nastavnika.
 
Zdravstveni turizam na Kongresu banja
banjska mesta Srbije21. Kongres banja, koji se održava od 18. do 20. maja 2010. godine u Vrnjačkoj Banji, okupiće eminentne stručnjake iz zemlje i sveta oko ovogodišnje osnovne teme vezane za neophodnost uvođenja standarda u upravljanju u zdravstvenom turizmu. Pored učesnika iz Slovenije, Mađarske i Rumunije, svoj dolazak su potvrdili i stručnjaci iz Austrije, Bugarske, Slovačke i Turske.
 
Zaplešite maturanti
maturanti Prvi put se desilo da sokobanjski maturanti, tačno u podne, zaplešu u centru Sokobanje, proslavljajući i na taj način završetak školske godine i kraj školovanja u srednjoj školi "Branislav Nušić". Sve prisutne, maturante, njihove profesore i roditelje, kao i sve zainteresovane meštane i goste, pozdravio je predsednik opštine, Dimitrije Lukić i otvorio ples.
 
"Metropolis" o Sokobanji
vladimir putnikSokobanja se svakodnevno, polako ali vidljivo, puni gostima, sve je više dešavanja, naročito iz kulture i sve više zaokuplja pažnju medija, koji se utrkuju u pravljenju reporterskih zapisa i emisija u Sokobanji i o njoj. Ove nedelje, od 17. do 19. marta, boravila je u Sokobanji ekipa emisije "Metropolis".
 
Sklonite se, maturuanti dolaze !!!
maturanti-U petak, 21. maja 2010.godine, u podne, 150 maturanata sokobanjske Srednje Škole "Branislav Nušić" plesaće na trgu kod Miloševog Konaka u centru Sokobanje.  Maturanti naše škole, kao i jedan broj učenika nizih razreda, obelezice na ovaj nacin kraj školovanja u srednjoj školi, pocetak polaganja maturskih ispita i ulazak u svet punoletnih.
 
Da li ste znali..?
Sava ĐurićDa li ste znali da u vašoj sredini, u prelepoj Sokobanji ispod misteriozne i impozantne planine Rtanj, jedan vaš zemljak ulepšava okolnu prirodu i gradi prilaze izvorima hladne i lekovite vode na svoj račun? Kada ozeleni šuma i dođe leto on krene preko mora da obiđe staru porodičnu kuću i ode do Sokobanje da se nadiše planinskog vazduha i napije hladne i lekovite vode banje i okolnih izvora.
 
Javna licitacija za zakup zemljišta
poljoprivredno zemljisteOpština Sokobanja raspisala je javnu licitaciju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštini Sokobanja i to u sledećim katastarskim opštinama: Beli Potok, Trgovište, Nikolinac, Blendija i Šarbanovac. Javno nadmetanje biće održano danas u 10:00 h u velikoj sali SO Sokobanja, iznad vatrogasnog.
 
Predstava "Baš Čelik" za osnovce
Baš čelikPredstava "Baš čelik" u režiji profesorke Miljane Milenković za učenike od 5. do 8. razredaa biće prikazana u bioskopu "Moravica" u sredu 19.05.2010. godine. Predstavu su pripremili učenici 6, 7 i 8. razreda u okviru dramske sekcije. Učenici koji nastavu pohadjaju prepodne moći će da pogledaju predstavu u 11:45 h a djaci koji idu popodne u školu od 13:00 h.
 
Akcija "Veliko čišćenje Srbije" u Sokobanji
ocistimo srbijuAkcija "Veliko čišćenje Srbije" biće održana 5. juna u Sokobanji. Formirana je radna grupa koju sačinjavaju predstavnici svih udruženja i javnih preduzeća koji su učestvovali u dosadašnjim akcijama koja će odlučiti koje će se aktivnosti obavljati 5. juna.
 
Noć muzeja 2010.
Noć muzeja Sokobanja 2010Noć muzeja "Sokobanja 2010." biće održana 15. maja 2010. god. u prostorijama Legata Miluna Mitrovića. U Noći muzeja biće predstavljene unikatne slikarske minijature-razglednice rađene u svim likovnim tehnikama. Kao i svaka druga razglednica i ove su poslate poštom na adrese različitih ličnosti iz raznih gradova i država sa redovnom poštanskom markom.
 
Takmičenje u lovu ribe na plovak
pecanje na jezeruUdruženje sportski ribolovaca “Moravica” organizuje opštinsko takmičenje u lovu ribe na plovak. Takmičenje u seniorskoj i konkurenciji žena biće održano 22.maja 2010. na Bovanskom jezeru, na plitkom delu jezera levo od puta - sokobanjska pista. Početak takmičenja, izvlačenje brojeva počinje u 7.15 časova.
 
Strategija ruralnog razvoja
ruralna strategijaOdeljenje za privredu i ekonomski razvoj opštine Sokobanja i Regionalna agencija za razvoj istocne Srbije - RARIS, izradili su predlog Strategije ruralnog razvoja opštine Sokobanja. Na realizaciji ovog projekta bili su angažovani lokalni eksperti za ruralni razvoj a svojim sadržajem i konceptom uskladjena je sa Strateškim planom opštine Sokobanja koji je usvojen 2009. godine.
 
Pomoć Vršca i Fondacije Hemofarm Sokobanji
pomoc SokobanjiOpština Vršac i "Fondacija Hemofarm" pomogle su opštine koje su pretrpele velike materijalne štete u nedavnim poplavama. Tim povodom danas je u kabinetu predsednika Opštine Vršac održana konferencija za štampu na kojoj je rečeno da je «Fondacija Hemofarm» uplatila pomoć u visini od 1.000.000,00 dinara Gradu Leskovcu, dok je Opština Vršac donacijom u istom iznosu pomogla opštine Sokobanja i Prokuplje.
 
Nova predstava "Ženski orkestar"
Amatersko SB pozorišteAmatersko "SB" pozorište radi na novoj predstavi čiju premijeru planira  krajem proleća. Probe se održavaju u prostorijama Pozorišta, dva puta ndeljno. Pored napornih i teških proba uvek pronađu vremena za opuštanje i druženje. To je recept njihovog uspeha.
 
Prvomajski uranak u Sokobanji
prvomajski uranakPrvomajski uranak u Sokobanji je dočekalo nekoliko hiljada turista iz cele Srbije. Toplo i vedro vreme doprineli su da izletišta u banji bila su puna meštana i gostiju koji su ovaj praznik rada proveli uz roštilj i piće. Uveče je goste rasveseljavao OK band koji je na centralnom trgu održao koncert.
 
Sojenice spremne
sojenciceZa samo tri dana, radnici OTKS Sokobanja, postavili su petnaestak montažnih sojenica-štandova, na mermerno šetalište u centru Sokobanje. Sojenice su spremne da prihvate izlagače knjiga, proizvođače meda i zdrave hrane, berače i prerađivače lekovitog bilja i njihove proizvode i slično.
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 271 - 300 of 1045

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas35
mod_vvisit_counterJuce988
mod_vvisit_counterOve nedelje1960
mod_vvisit_counterOvog meseca18723