Skip to content

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanja
Kulturni razvitak
u-susret-pesnicimaPredstavnice Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, pri Ministarstvu kulture Republike Srbije, Vera Milanović i Bojana Subašić, danas su posetile Sokobanju i u prostorijama narodne biblioteke "Stevan Sremac", obavile razgovor sa predstavnicima Udruženja umetnika "Vrelo", iz Sokobanje.
 
Vodimo Vas kroz Karlove Vari
karlove-vari Karlove Vari jedno je od najpoznatijih banja u svetu. Grad nalazi u Češkoj na obalama reke Teple u zapadnom delu Bohemije. 1350. godine osnovao ga je Čarls IV, kralj Bohemije i vladar Svetog rimskog carstva. Mesto je poznato i po porcelanu i staklu.
 
Od smeća do umeća
od-smeca-do-umecaOvo je naziv jednodnevne izložbe radova osnovaca, od petog do osmog razreda, osnovne škole "Mitropolit Mihailo", postavljene danas, 31.05.2010.g. u maloj galeriji Zavičajnog muzeja, u Sokobanji. A, kako naslov kaže, umetnička dela malih, vrednih ruku, nastala su od recikliranog materijala ili spremnog za bacanje, kao i od drugih prirodnih materijala.
 
Ko uzora Moravicu ?
nabujala MoravicaU subotu,  29. maja, nevreme sa jakim pljuskom, oko 14 sati, zadesilo je Sokobanju i okolinu. Više okolinu, sela prema istoku. Moravica je za samo sat vremena nadošla oko 60 cm a voda mutna k'o oranje. Okom kamere zabeležili smo Nikolinačku reku koja je neviđeno nabujala.
 
Treći dečiji ekološki festival
3-decji-festivalU subotu 29. maja u Sokobanji je održan treći dečiji ekološki festival u organizaciji Osnovne škole "Mitropolit Mihailo". Festival je trajao jedan dan i okupio je veliki broj dece iz cele Srbije. Cilj festivala je promocija sokobanjskog turizma, ali pre svega buđenje ekološke svesti, promovisanje pravih vrednosti.
 
Veliko spremanje Srbije u subotu 5. juna
veliko spremanje srbijeMinistarstvo životne sredine i prostornog planiranja u okviru akcije Očistimo Srbiju organizuje veliku radnu akciju čišćenja otpada Veliko spremanje Srbije u subotu, 5. juna 2010. Pozivamo sve zaposlene u državnoj upravi, javna preduzeća, privredna društva, medije, škole, udruženja, organizacije i građane da se priključe akciji.
 
My way
Mima JovanovicPod ovim naslovom, ili sloganom autorke, juče je u maloj galeriji Zavičajnog muzeja, u Sokobanji, otvorena izložba slika Mirjane Mime Jovanović. Izloženo je trideset radova, galerija je otvorena svakog dana, a izložba će trajati do 6. juna.
 
Slava Opštine Sokobanja
rezanje kolačaSlavski kolač, prenosni, presečen je u hramu, a domaćin ovogodišnje slave bio je Zoran Mladenović sa porodicom. Svečarska litija od hrama se, centrom Sokobanje, uputila ka zgradi SO Sokobanja, u kojoj je, takođe, izvršeno rezanje slavskog kolača, a domaćini su predsednik opštine, Dimitrije Lukić i SO Sokobanja.
 
Svet je lep kada pevamo
Svet je lep kada spavamoPrijavi se i učestvuj na koncertu za srednjoškolske neafirmisane bendove u Sokobanji!. Konkurs je otvoren za sve srednjoškolske bendove na teritoriji Sokobanje, Knjaževca, Zaječara, Aleksinca i Niša. Konkurs traje do 12. juna, a koncert će se održati 19. juna u centru Sokobanje. Učesnicima koncerta će biti obezbeđeni smeštaj, hrana i putni troškovi.
 
Baš čelik predstava
Baš čelikOva predstava je poklon glumaca Dečijeg pozorišta osmacima za srećan put u novi život i oproštaj od Osnovne škole. Premijerno je prikazna za učenike i prve i druge smene. Izuzetno je primljena i od učenika i od nastavnika.
 
Zdravstveni turizam na Kongresu banja
banjska mesta Srbije21. Kongres banja, koji se održava od 18. do 20. maja 2010. godine u Vrnjačkoj Banji, okupiće eminentne stručnjake iz zemlje i sveta oko ovogodišnje osnovne teme vezane za neophodnost uvođenja standarda u upravljanju u zdravstvenom turizmu. Pored učesnika iz Slovenije, Mađarske i Rumunije, svoj dolazak su potvrdili i stručnjaci iz Austrije, Bugarske, Slovačke i Turske.
 
Zaplešite maturanti
maturanti Prvi put se desilo da sokobanjski maturanti, tačno u podne, zaplešu u centru Sokobanje, proslavljajući i na taj način završetak školske godine i kraj školovanja u srednjoj školi "Branislav Nušić". Sve prisutne, maturante, njihove profesore i roditelje, kao i sve zainteresovane meštane i goste, pozdravio je predsednik opštine, Dimitrije Lukić i otvorio ples.
 
"Metropolis" o Sokobanji
vladimir putnikSokobanja se svakodnevno, polako ali vidljivo, puni gostima, sve je više dešavanja, naročito iz kulture i sve više zaokuplja pažnju medija, koji se utrkuju u pravljenju reporterskih zapisa i emisija u Sokobanji i o njoj. Ove nedelje, od 17. do 19. marta, boravila je u Sokobanji ekipa emisije "Metropolis".
 
Sklonite se, maturuanti dolaze !!!
maturanti-U petak, 21. maja 2010.godine, u podne, 150 maturanata sokobanjske Srednje Škole "Branislav Nušić" plesaće na trgu kod Miloševog Konaka u centru Sokobanje.  Maturanti naše škole, kao i jedan broj učenika nizih razreda, obelezice na ovaj nacin kraj školovanja u srednjoj školi, pocetak polaganja maturskih ispita i ulazak u svet punoletnih.
 
Da li ste znali..?
Sava ĐurićDa li ste znali da u vašoj sredini, u prelepoj Sokobanji ispod misteriozne i impozantne planine Rtanj, jedan vaš zemljak ulepšava okolnu prirodu i gradi prilaze izvorima hladne i lekovite vode na svoj račun? Kada ozeleni šuma i dođe leto on krene preko mora da obiđe staru porodičnu kuću i ode do Sokobanje da se nadiše planinskog vazduha i napije hladne i lekovite vode banje i okolnih izvora.
 
Javna licitacija za zakup zemljišta
poljoprivredno zemljisteOpština Sokobanja raspisala je javnu licitaciju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštini Sokobanja i to u sledećim katastarskim opštinama: Beli Potok, Trgovište, Nikolinac, Blendija i Šarbanovac. Javno nadmetanje biće održano danas u 10:00 h u velikoj sali SO Sokobanja, iznad vatrogasnog.
 
Predstava "Baš Čelik" za osnovce
Baš čelikPredstava "Baš čelik" u režiji profesorke Miljane Milenković za učenike od 5. do 8. razredaa biće prikazana u bioskopu "Moravica" u sredu 19.05.2010. godine. Predstavu su pripremili učenici 6, 7 i 8. razreda u okviru dramske sekcije. Učenici koji nastavu pohadjaju prepodne moći će da pogledaju predstavu u 11:45 h a djaci koji idu popodne u školu od 13:00 h.
 
Akcija "Veliko čišćenje Srbije" u Sokobanji
ocistimo srbijuAkcija "Veliko čišćenje Srbije" biće održana 5. juna u Sokobanji. Formirana je radna grupa koju sačinjavaju predstavnici svih udruženja i javnih preduzeća koji su učestvovali u dosadašnjim akcijama koja će odlučiti koje će se aktivnosti obavljati 5. juna.
 
Noć muzeja 2010.
Noć muzeja Sokobanja 2010Noć muzeja "Sokobanja 2010." biće održana 15. maja 2010. god. u prostorijama Legata Miluna Mitrovića. U Noći muzeja biće predstavljene unikatne slikarske minijature-razglednice rađene u svim likovnim tehnikama. Kao i svaka druga razglednica i ove su poslate poštom na adrese različitih ličnosti iz raznih gradova i država sa redovnom poštanskom markom.
 
Takmičenje u lovu ribe na plovak
pecanje na jezeruUdruženje sportski ribolovaca “Moravica” organizuje opštinsko takmičenje u lovu ribe na plovak. Takmičenje u seniorskoj i konkurenciji žena biće održano 22.maja 2010. na Bovanskom jezeru, na plitkom delu jezera levo od puta - sokobanjska pista. Početak takmičenja, izvlačenje brojeva počinje u 7.15 časova.
 
Strategija ruralnog razvoja
ruralna strategijaOdeljenje za privredu i ekonomski razvoj opštine Sokobanja i Regionalna agencija za razvoj istocne Srbije - RARIS, izradili su predlog Strategije ruralnog razvoja opštine Sokobanja. Na realizaciji ovog projekta bili su angažovani lokalni eksperti za ruralni razvoj a svojim sadržajem i konceptom uskladjena je sa Strateškim planom opštine Sokobanja koji je usvojen 2009. godine.
 
Pomoć Vršca i Fondacije Hemofarm Sokobanji
pomoc SokobanjiOpština Vršac i "Fondacija Hemofarm" pomogle su opštine koje su pretrpele velike materijalne štete u nedavnim poplavama. Tim povodom danas je u kabinetu predsednika Opštine Vršac održana konferencija za štampu na kojoj je rečeno da je «Fondacija Hemofarm» uplatila pomoć u visini od 1.000.000,00 dinara Gradu Leskovcu, dok je Opština Vršac donacijom u istom iznosu pomogla opštine Sokobanja i Prokuplje.
 
Nova predstava "Ženski orkestar"
Amatersko SB pozorišteAmatersko "SB" pozorište radi na novoj predstavi čiju premijeru planira  krajem proleća. Probe se održavaju u prostorijama Pozorišta, dva puta ndeljno. Pored napornih i teških proba uvek pronađu vremena za opuštanje i druženje. To je recept njihovog uspeha.
 
Prvomajski uranak u Sokobanji
prvomajski uranakPrvomajski uranak u Sokobanji je dočekalo nekoliko hiljada turista iz cele Srbije. Toplo i vedro vreme doprineli su da izletišta u banji bila su puna meštana i gostiju koji su ovaj praznik rada proveli uz roštilj i piće. Uveče je goste rasveseljavao OK band koji je na centralnom trgu održao koncert.
 
Sojenice spremne
sojenciceZa samo tri dana, radnici OTKS Sokobanja, postavili su petnaestak montažnih sojenica-štandova, na mermerno šetalište u centru Sokobanje. Sojenice su spremne da prihvate izlagače knjiga, proizvođače meda i zdrave hrane, berače i prerađivače lekovitog bilja i njihove proizvode i slično.
 
Vodite decu u pozorište da ne vrište
MalaU sredu, 28. aprila, 2010. godine u sali bioskopa "Moravica", u Sokobanji biće održana pozorišna predstava "MALA", Radoslava Pavlovića. Gostuje prokupačko pozorište "Hranislav Dragutinović", a predstavu je režirao Zoran Cvetković. Početak je zakazan za 20 sati, a cena ulaznice je samo 100,oo dinara.
 
Osvežavanje Sokobanje pred početak sezone
prefarbana fontanaCentar Sokobanje i okolina, se užurbano dovode u red, sređuju, ulepšavaju, renoviraju i slično, za prihvat gostiju čiji se dolazak očekuje, kao i svake godine, za prvomajske praznike. Pored parkovskih klupa, uređenja izletišta, renoviranja Galerije-Legata "Milun Mitrović", i sokobanjske fontane, ona u centru i one u parku, dobile su novo ruho i nove boje.
 
Promocija knjige Dejana Stojiljkovića
Konstantinovo raskršćePrema legendi, klinovi kojima je Isus Hristos bio prikovan za krst, nestali su nakon njegovog vaskrsenja. Jedan je umetnut kao deo u krunu, drugi je stavljen na vrh koplja, a treći je pretopljen u sečivo mača. Legenda kazuje da je taj mač, sveta relikvija, negde na Balkanu u gradu u kojem je rođen Konstantin Veliki i da je taj mač bio uzrok ratova i mnogih ubistava.
 
Rascvetana biblioteka
ispred gradske bibliotekeOdaziv građana u jučerašnjoj akciji, ozelenjavanja biblioteke "Stevan Sremac", u Sokobanji, spolja i unutra, nije bio baš zadovoljavajući. Ipak, nekolicina građana se odvažila i donela saksijsko cveće, a Javno komunalno preduzeće "Napredak" je počastilo prostor ispred ulaza u biblioteku novim sadnicama cveća.
 
Vaskršnji sabor u Mionici
mionicaNa 6. Dečjem Vaskršnjem Saboru u Mionici održanog 5. i 6. aprila, učenici iz OŠ ''Mitropolit Mihailo'', Ema Paunović, Marija Ristić, Emilija Šavija i Natalija Ilić  učestvovale su na likovnom konkursu. U kategoriji najlepši likovni rad Natalija Ilić je osvojila II mesto, a Emilija Šavija III mesto.
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 271 - 300 of 1040

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Prijavljivanje







Zaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 18 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas369
mod_vvisit_counterJuce564
mod_vvisit_counterOve nedelje1720
mod_vvisit_counterOvog meseca16012