Skip to content

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanja
Krv život znaĆØi
dajte krv16. i 17.07.2010. transfuziološki autobus biƦe parkiran u centru grada u periodu od 9 do 17 ĆØasova. Davalac krvi može da bude svaka zdrava, odrasla osoba starosti od 18 do 65 godina kod koje se proverom krvi utvrdi da davanjem krvi neƦe ugroziti ni nju niti osobu kojoj bi se ta krv primenila.
 
Anastasiji i AnĆ°elima (video)
Anastasiji i AnĆ°elimaKako je i najavljeno, juĆØe je u predveĆØernjim ĆØasovima, nešto posle 19 sati, u maloj galeriji ZaviĆØajnog muzeja, u Sokobanji, otvorena prva samostalna izložba umetniĆØkih radova Snežane StefanoviƦ. Svoju prvu, samostalnu, izložbu Snežana posveƦuje ANASTASIJI I ANƐELIMA, njihovoj tragiĆØno preminuloj kƦeri i anĆ°elima, deci - njihovoj i svoj deci.
 
Sokobanja, pravi turistiĆØki gradiƦ
amamSokobanja, lekovita i ušuškana izmeĆ°u Rtnja i Ozrena postala je pravi turistiĆØki gradiƦ koji je danju oaza mira, a kako ’ladovina pada, prerasta u mesto za nezaboravan provod. Ovde se dolazi, najpre, zbog vazduha punog ozona i zbog termalne lekovite vode, ali i zbog begstva od prebrzog tempa gradske svakodnevice. Zato su šetališta uvek prepuna, poĆØev od onog centralnog, podno platana starih stotinak godina, koje je okruženo radnjicama, a poploĆØano mermerom, pa do parkova.
 
Humanost na delu
humanost na deluSvi humani ljudi moƦiƦe svoju darežljivost da pokažu na delu 16. i 17. jula, od 9 do 17 ĆØasova. Prvi put u Sokobanji transfuziološki autobus biƦe dva dana parkiran u strogom centru, na mermernom šetalištu ispred "Miloševog konaka".
 
Rtnju u pohode
rtnju-u-pohodeSvake godine prireĆ°uju se sajmovi lekovitog bilja i proizvoda, meda i zdrave hrane, održavaju se seminari i predavanja za beraĆØe i preraĆ°ivaĆØe bilja i niz drugih dogaĆ°aja koji obogaƦuju sadržaj, a centralna sveĆØanost je 7. jula, kada se organizuje izlet na Rtanj, branje lekovitog bilja i uspon na vrh planine, Šiljak (1560 m.).
 
VI Sajam lekovitog bilja
sajam lekovitog biljaŠesti po redu, Sajam lekovitog bilja, meda i zdrave hrane i šesnaeste sveĆØanosti S. Jovan Biljober, poĆØinju od danas i trajaƦe do 15. jula 2010. godine. Organizatori sajma i sveĆØanosti  oĆØekuju da Ʀe se broj izlagaĆØa poveƦati u narednim danima i žale što su loše vremenske prilike omele sveĆØanije otvaranje sajma.
 
CAC Sokobanja 2010 (video)
izlozba pasaTreƦa je godina kako se u Sokobanji, u veĆØernjim satima, na sportskim terenima kod hotela "Zdravljak", održava Nacionalna izložba pasa svih rasa. I ove godine Ʀe, kao i prethodne dve, delegat biti Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije, gospodin Mahmud Al Dagistani. Vidimo se u Sokobanji, sa Vašim ljubimcima!
 
U spomen junacima
u-spomen-junacimaKod spomenika u centru Sokobanje najpre je služen parastos, ĆØinodejstvovala su trojica sveštenika, zatim je delegacija Saveza potomaka ratnika položila cveƦe na spomenik, a ĆØlanovi "Sokolovog pera su, potom, priredili petnaestominutni recital, posveƦen Kosovu i kosovskim junacima.
 
Kulturni razvitak
u-susret-pesnicimaPredstavnice Zavoda za prouĆØavanje kulturnog razvitka, pri Ministarstvu kulture Republike Srbije, Vera MilanoviƦ i Bojana SubašiƦ, danas su posetile Sokobanju i u prostorijama narodne biblioteke "Stevan Sremac", obavile razgovor sa predstavnicima Udruženja umetnika "Vrelo", iz Sokobanje.
 
Vodimo Vas kroz Karlove Vari
karlove-vari Karlove Vari jedno je od najpoznatijih banja u svetu. Grad nalazi u ƈeškoj na obalama reke Teple u zapadnom delu Bohemije. 1350. godine osnovao ga je ƈarls IV, kralj Bohemije i vladar Svetog rimskog carstva. Mesto je poznato i po porcelanu i staklu.
 
Od smeƦa do umeƦa
od-smeca-do-umecaOvo je naziv jednodnevne izložbe radova osnovaca, od petog do osmog razreda, osnovne škole "Mitropolit Mihailo", postavljene danas, 31.05.2010.g. u maloj galeriji ZaviĆØajnog muzeja, u Sokobanji. A, kako naslov kaže, umetniĆØka dela malih, vrednih ruku, nastala su od recikliranog materijala ili spremnog za bacanje, kao i od drugih prirodnih materijala.
 
Ko uzora Moravicu ?
nabujala MoravicaU subotu,  29. maja, nevreme sa jakim pljuskom, oko 14 sati, zadesilo je Sokobanju i okolinu. Više okolinu, sela prema istoku. Moravica je za samo sat vremena nadošla oko 60 cm a voda mutna k'o oranje. Okom kamere zabeležili smo NikolinaĆØku reku koja je neviĆ°eno nabujala.
 
TreƦi deĆØiji ekoloÅ”ki festival
3-decji-festivalU subotu 29. maja u Sokobanji je održan treƦi deĆØiji ekološki festival u organizaciji Osnovne škole "Mitropolit Mihailo". Festival je trajao jedan dan i okupio je veliki broj dece iz cele Srbije. Cilj festivala je promocija sokobanjskog turizma, ali pre svega buĆ°enje ekološke svesti, promovisanje pravih vrednosti.
 
Veliko spremanje Srbije u subotu 5. juna
veliko spremanje srbijeMinistarstvo životne sredine i prostornog planiranja u okviru akcije OĆØistimo Srbiju organizuje veliku radnu akciju ĆØišĆ¦enja otpada Veliko spremanje Srbije u subotu, 5. juna 2010. Pozivamo sve zaposlene u državnoj upravi, javna preduzeƦa, privredna društva, medije, škole, udruženja, organizacije i graĆ°ane da se prikljuĆØe akciji.
 
My way
Mima JovanovicPod ovim naslovom, ili sloganom autorke, juĆØe je u maloj galeriji ZaviĆØajnog muzeja, u Sokobanji, otvorena izložba slika Mirjane Mime JovanoviƦ. Izloženo je trideset radova, galerija je otvorena svakog dana, a izložba Ʀe trajati do 6. juna.
 
Slava OpŔtine Sokobanja
rezanje kolaĆØaSlavski kolaĆØ, prenosni, preseĆØen je u hramu, a domaƦin ovogodišnje slave bio je Zoran MladenoviƦ sa porodicom. SveĆØarska litija od hrama se, centrom Sokobanje, uputila ka zgradi SO Sokobanja, u kojoj je, takoĆ°e, izvršeno rezanje slavskog kolaĆØa, a domaƦini su predsednik opštine, Dimitrije LukiƦ i SO Sokobanja.
 
Svet je lep kada pevamo
Svet je lep kada spavamoPrijavi se i uĆØestvuj na koncertu za srednjoškolske neafirmisane bendove u Sokobanji!. Konkurs je otvoren za sve srednjoškolske bendove na teritoriji Sokobanje, Knjaževca, ZajeĆØara, Aleksinca i Niša. Konkurs traje do 12. juna, a koncert Ʀe se održati 19. juna u centru Sokobanje. UĆØesnicima koncerta Ʀe biti obezbeĆ°eni smeštaj, hrana i putni troškovi.
 
BaÅ” ĆØelik predstava
Baš ĆØelikOva predstava je poklon glumaca DeĆØijeg pozorišta osmacima za sreƦan put u novi život i oproštaj od Osnovne škole. Premijerno je prikazna za uĆØenike i prve i druge smene. Izuzetno je primljena i od uĆØenika i od nastavnika.
 
Zdravstveni turizam na Kongresu banja
banjska mesta Srbije21. Kongres banja, koji se održava od 18. do 20. maja 2010. godine u VrnjaĆØkoj Banji, okupiƦe eminentne struĆØnjake iz zemlje i sveta oko ovogodišnje osnovne teme vezane za neophodnost uvoĆ°enja standarda u upravljanju u zdravstvenom turizmu. Pored uĆØesnika iz Slovenije, MaĆ°arske i Rumunije, svoj dolazak su potvrdili i struĆØnjaci iz Austrije, Bugarske, SlovaĆØke i Turske.
 
ZapleŔite maturanti
maturanti Prvi put se desilo da sokobanjski maturanti, taĆØno u podne, zaplešu u centru Sokobanje, proslavljajuƦi i na taj naĆØin završetak školske godine i kraj školovanja u srednjoj školi "Branislav NušiƦ". Sve prisutne, maturante, njihove profesore i roditelje, kao i sve zainteresovane meštane i goste, pozdravio je predsednik opštine, Dimitrije LukiƦ i otvorio ples.
 
"Metropolis" o Sokobanji
vladimir putnikSokobanja se svakodnevno, polako ali vidljivo, puni gostima, sve je više dešavanja, naroĆØito iz kulture i sve više zaokuplja pažnju medija, koji se utrkuju u pravljenju reporterskih zapisa i emisija u Sokobanji i o njoj. Ove nedelje, od 17. do 19. marta, boravila je u Sokobanji ekipa emisije "Metropolis".
 
Sklonite se, maturuanti dolaze !!!
maturanti-U petak, 21. maja 2010.godine, u podne, 150 maturanata sokobanjske Srednje Škole "Branislav NušiƦ" plesaƦe na trgu kod Miloševog Konaka u centru Sokobanje.  Maturanti naše škole, kao i jedan broj uĆØenika nizih razreda, obelezice na ovaj nacin kraj školovanja u srednjoj školi, pocetak polaganja maturskih ispita i ulazak u svet punoletnih.
 
Da li ste znali..?
Sava ƐuriƦDa li ste znali da u vašoj sredini, u prelepoj Sokobanji ispod misteriozne i impozantne planine Rtanj, jedan vaš zemljak ulepšava okolnu prirodu i gradi prilaze izvorima hladne i lekovite vode na svoj raĆØun? Kada ozeleni šuma i doĆ°e leto on krene preko mora da obiĆ°e staru porodiĆØnu kuƦu i ode do Sokobanje da se nadiše planinskog vazduha i napije hladne i lekovite vode banje i okolnih izvora.
 
Javna licitacija za zakup zemljiŔta
poljoprivredno zemljisteOpština Sokobanja raspisala je javnu licitaciju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštini Sokobanja i to u sledeƦim katastarskim opštinama: Beli Potok, Trgovište, Nikolinac, Blendija i Šarbanovac. Javno nadmetanje biƦe održano danas u 10:00 h u velikoj sali SO Sokobanja, iznad vatrogasnog.
 
Predstava "BaÅ” ƈelik" za osnovce
Baš ĆØelikPredstava "Baš ĆØelik" u režiji profesorke Miljane MilenkoviƦ za uĆØenike od 5. do 8. razredaa biƦe prikazana u bioskopu "Moravica" u sredu 19.05.2010. godine. Predstavu su pripremili uĆØenici 6, 7 i 8. razreda u okviru dramske sekcije. UĆØenici koji nastavu pohadjaju prepodne moƦi Ʀe da pogledaju predstavu u 11:45 h a djaci koji idu popodne u školu od 13:00 h.
 
Akcija "Veliko ĆØiÅ”Ć¦enje Srbije" u Sokobanji
ocistimo srbijuAkcija "Veliko ĆØišĆ¦enje Srbije" biƦe održana 5. juna u Sokobanji. Formirana je radna grupa koju saĆØinjavaju predstavnici svih udruženja i javnih preduzeƦa koji su uĆØestvovali u dosadašnjim akcijama koja Ʀe odluĆØiti koje Ʀe se aktivnosti obavljati 5. juna.
 
NoƦ muzeja 2010.
NoƦ muzeja Sokobanja 2010NoƦ muzeja "Sokobanja 2010." biƦe održana 15. maja 2010. god. u prostorijama Legata Miluna MitroviƦa. U NoƦi muzeja biƦe predstavljene unikatne slikarske minijature-razglednice raĆ°ene u svim likovnim tehnikama. Kao i svaka druga razglednica i ove su poslate poštom na adrese razliĆØitih liĆØnosti iz raznih gradova i država sa redovnom poštanskom markom.
 
TakmiĆØenje u lovu ribe na plovak
pecanje na jezeruUdruženje sportski ribolovaca “Moravica” organizuje opštinsko takmiĆØenje u lovu ribe na plovak. TakmiĆØenje u seniorskoj i konkurenciji žena biƦe održano 22.maja 2010. na Bovanskom jezeru, na plitkom delu jezera levo od puta - sokobanjska pista. PoĆØetak takmiĆØenja, izvlaĆØenje brojeva poĆØinje u 7.15 ĆØasova.
 
Strategija ruralnog razvoja
ruralna strategijaOdeljenje za privredu i ekonomski razvoj opštine Sokobanja i Regionalna agencija za razvoj istocne Srbije - RARIS, izradili su predlog Strategije ruralnog razvoja opštine Sokobanja. Na realizaciji ovog projekta bili su angažovani lokalni eksperti za ruralni razvoj a svojim sadržajem i konceptom uskladjena je sa Strateškim planom opštine Sokobanja koji je usvojen 2009. godine.
 
PomoƦ VrÅ”ca i Fondacije Hemofarm Sokobanji
pomoc SokobanjiOpština Vršac i "Fondacija Hemofarm" pomogle su opštine koje su pretrpele velike materijalne štete u nedavnim poplavama. Tim povodom danas je u kabinetu predsednika Opštine Vršac održana konferencija za štampu na kojoj je reĆØeno da je «Fondacija Hemofarm» uplatila pomoƦ u visini od 1.000.000,00 dinara Gradu Leskovcu, dok je Opština Vršac donacijom u istom iznosu pomogla opštine Sokobanja i Prokuplje.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 271 - 300 of 1048

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas211
mod_vvisit_counterJuce211
mod_vvisit_counterOve nedelje2269
mod_vvisit_counterOvog meseca7430