Skip to content

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanja
Prvomajski uranak u Sokobanji
prvomajski uranakPrvomajski uranak u Sokobanji je dočekalo nekoliko hiljada turista iz cele Srbije. Toplo i vedro vreme doprineli su da izletišta u banji bila su puna meštana i gostiju koji su ovaj praznik rada proveli uz roštilj i piće. Uveče je goste rasveseljavao OK band koji je na centralnom trgu održao koncert.
 
Sojenice spremne
sojenciceZa samo tri dana, radnici OTKS Sokobanja, postavili su petnaestak montažnih sojenica-štandova, na mermerno šetalište u centru Sokobanje. Sojenice su spremne da prihvate izlagače knjiga, proizvođače meda i zdrave hrane, berače i prerađivače lekovitog bilja i njihove proizvode i slično.
 
Vodite decu u pozorište da ne vrište
MalaU sredu, 28. aprila, 2010. godine u sali bioskopa "Moravica", u Sokobanji biće održana pozorišna predstava "MALA", Radoslava Pavlovića. Gostuje prokupačko pozorište "Hranislav Dragutinović", a predstavu je režirao Zoran Cvetković. Početak je zakazan za 20 sati, a cena ulaznice je samo 100,oo dinara.
 
Osvežavanje Sokobanje pred početak sezone
prefarbana fontanaCentar Sokobanje i okolina, se užurbano dovode u red, sređuju, ulepšavaju, renoviraju i slično, za prihvat gostiju čiji se dolazak očekuje, kao i svake godine, za prvomajske praznike. Pored parkovskih klupa, uređenja izletišta, renoviranja Galerije-Legata "Milun Mitrović", i sokobanjske fontane, ona u centru i one u parku, dobile su novo ruho i nove boje.
 
Promocija knjige Dejana Stojiljkovića
Konstantinovo raskršćePrema legendi, klinovi kojima je Isus Hristos bio prikovan za krst, nestali su nakon njegovog vaskrsenja. Jedan je umetnut kao deo u krunu, drugi je stavljen na vrh koplja, a treći je pretopljen u sečivo mača. Legenda kazuje da je taj mač, sveta relikvija, negde na Balkanu u gradu u kojem je rođen Konstantin Veliki i da je taj mač bio uzrok ratova i mnogih ubistava.
 
Rascvetana biblioteka
ispred gradske bibliotekeOdaziv građana u jučerašnjoj akciji, ozelenjavanja biblioteke "Stevan Sremac", u Sokobanji, spolja i unutra, nije bio baš zadovoljavajući. Ipak, nekolicina građana se odvažila i donela saksijsko cveće, a Javno komunalno preduzeće "Napredak" je počastilo prostor ispred ulaza u biblioteku novim sadnicama cveća.
 
Vaskršnji sabor u Mionici
mionicaNa 6. Dečjem Vaskršnjem Saboru u Mionici održanog 5. i 6. aprila, učenici iz OŠ ''Mitropolit Mihailo'', Ema Paunović, Marija Ristić, Emilija Šavija i Natalija Ilić  učestvovale su na likovnom konkursu. U kategoriji najlepši likovni rad Natalija Ilić je osvojila II mesto, a Emilija Šavija III mesto.
 
Održane akcije čišćenja Lepterije i Bovanskog jezera
Čišćenje Bovanskog jezera i LepterijePovodom obeležavanja Dana planete u subotu 17.4.2010. održana je  akcija čišćenja Lepterije, a u narednog dana, u nedelju 18.4.2010 druga akcija čišćenja obala Bovanskog jezera. Akcije su održane u organizaciji "Srbijašuma", USR Moravica, JKP "Napredak", NVO "Zeleno srce Srbija", Direkcija za urbanizam i izgradnju Sokobanja i lokalna Kancelarija za mlade.
 
Konkurs na temu "Vladari Srbije na vremenskoj lenti"
Vladari SrbijeOsnovna škola "Mitropolit Mihailo" objavljuje konkurs za saradnju na izradi multimedijalne (kompjuterske) igrice na temu "Vladari Srbije na vremenskoj lenti". Vi imate mogućnost da sarađujete sa nama na daljoj izradi igrice(tako sto ćete nam slati svoja rešenja i predloge) ili da potpuno samostalno izrađujete vašu igricu.
 
Ozelenimo biblioteku spolja i unutra
kontantinovo raskrsceNarodna biblioteka "Stevan Sremac", iz Sokobanje u petak 23.4. organizuje književnu večer pisca Dejana Stojiljkovića, autora romana "Konstantinovo raskršće". U subotu 24.4. organizuje nesvakidašnju akciju pod imenom "Ozelenimo biblioteku spolja i unutra". Direktorka poziva građane da donesu neku biljku: cvet, stabljiku, ukrasno šiblje i slično.
 
Donacija Telekoma osnovnoj školi u Sokobanji
kompijuktoriOsnovna škola "Mitropolit Mihailo" iz Sokobanje je u četvrtak 15. aprila dobila donaciju Preduzeća za telekomunikacije "Telekom Srbija" 10 polovnih računara zahvaljujući angažovanju banjskog poslanika Dejana Nikolića.
 
Novi PET kontejneri
pet kontejneriJavno komunalno preduzeće "Napredak", iz Sokobanje, postavilo je danas na nekoliko mesta u gradu i naseljima, žičane kontejnere za prikupljanje plastičnih boca i limenki.Nakon sprovedene akcije, sa osnovcima Sokobanje, ovo je još jedan dobar potez komunalnog preduzeća.
 
Akcija prikupljanja PET ambalaže
Osnovci u akcijiDečiji parlament, osnovne škole "Mitropolit Mihailo", iz Sokobanje i Javno komunalno preduzeće "Napredak", takođe iz Sokobanje, danas su Sokobanjcima i malobrojnim gostima priredili veoma prijatno iznenađenje. Akcija je trajala do 14 sati i verovali ili ne prikupljeno je preko 14.000 boca i limenki.
 
Promena tabli sa pogrešnim datumom
31 aprilska šalaDanas je Sokobanjom, onako malo preteći, špartalo teretno vozilo-pauk, uzduž i popreko i prvi utisak je da su radnici Parking-servisa, tražili nepropisno parkirana vozila. Međutim, nije to u pitanju, već je vozilo sa nekoliko radnika bilo u službi skidanja tabli-obaveštenja o trajanju vremena parkiranja, na kojima je bio pogrešno upisan datum: 31. april!
 
Prolećna kampanja dobrovoljnog davanja krvi
dajte krrrrvInstitut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Sokobanja, u saradnji sa Domom zdravlja Sokobanja , organizovali su danas, 14. aprila, 2010.g. prolećnu kampanju dobrovoljnog davanja krvi. U vremenu od 08 do 15 sati, krv je dalo 150 dobrovoljnih davalaca, a prijavilo se njih 164.
 
Završen 4. šahovski kadetski festival
4 kadetski festival4. kadetski festival Šahovskog saveza Srbije održan je u periodu od 2. do 11. aprila 2010. godine u Hotelu "Moravica" u Sokobanji. U okviru Festivala održana su takmičenja: Kadetsko prvenstvo Srbije u ubrzanom šahu, Kadetsko prvenstvo Srbije u brzopoteznom šahu, Kadetsko prvenstvo Srbije u rešavanju šahovskih problema i Kadetsko prvenstvo Srbije
 
Menadžment turističke destinacije
DMO East SerbiaU sklopu realizacije projekta "DMO Eastern Serbia", organizovana je radionica "Menadžment turističke destinacije" u Hotelu "Banjica" u Sokobanji. Cilj ove radionice je da artikuliše zajednički interes Zaječarskog i Pirotskog okruga za formiranjem jedinstvene organizacije koja će se baviti upravljanjem i marketingom klastera Istočna Srbija.
 
Dan zaštite spomenika prirode " Ripaljka"
vodopad RipaljkaVelika akcija čišćenja vodopada Ripaljka organizovana je danas. Akciju su organizovale OTKS, Direkcija za urbanizam i izgradnju, Kancelarija za mlade opštine Sokobanja i nevladina organizacija "Zeleno srce". Gosti i učesnici akcije bili su i zaposleni u najjačim medijskim kućama u Srbiji - novinari, reporteri, voditelji, sportski komentatori...
 
JKP Napredak postavlja kontejnere i presu za PET ambalažu
kontinjeriJKP ''Napredak'' danas je započeo prolećnu akciju postavljanja otvorenih kontejnera radi iznošenja dvorišnog smeća. Akcija će trajati do 29. aprila. U JKP ''Napredku'' stavljena je u pogon presa za PET ambalažu. Presa za PET ambalažu vredi 400.000 dinara koliko vrede i kontejneri koji su nabavljeni za prikupljanje PET ambalaže.
 
(Ne)eksplatacija uljnih škriljaca
uljani-skriljciDobijanje nafte iz uljnih škriljaca predstavlja najprljaviju i najskuplju tehnologiju dobijanja, nafte iz sedimentnih stena ili bituminoznog peska sa stepenom iskorišćenosti od 20% - 40%.  Uljani škriljci nalaze se u brdu kod Subotinca, a pitanje koje postavljamo je koliki bi benefit moglie da ostvare opšine Aleksinac, Ražanj i Sokobanja?
 
Manifestacija „Pozdrav proleću“
planinariU nedelju, 21. marta, održana je XII tradicionalna manifestacija „Pozdrav proleću“, u organizaciji PSD-a „Brđanka“ iz Aleksinca. Oko 250 planinara, iz Smedereva, Vranja, Leskovca, Dimitrovgrada, Beograda, Niša, Niške banje, Aleksinca, Pirota, Knjaževca i drugih mesta, je učestvovalo u ovom u maratonu, dugom oko 25 km.
 
Sokobanja u programu USAID za omladinsko preduzetništvo
skupPredsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukić potpisao je u ponedeljak 15. Marta 2010. godine u Palati Srbije Memorandum o razumevanju sa USAID u okviru njihovog Programa ekonomske sigurnosti. Uz podršku Ministarstva omladine i sporta, 38 lokalnih samouprava biće uključeno u program za jačanje kancelarija za mlade u oblasti omladinskog preduzetništva i sprovođenje programa za razvoj preduzetništva na lokalnom nivou.
 
Predviđena izgradnja novih turističkih sadržaja u Sokobanji
podela zonaNa sednici Skupštine opštine Sokobanja održanoj 11.03.2010. godine usvojeni su planovi detaljne regulacije blokova „Carina" i „Čuka 2". Planove detaljne regulacije je izradila Direkcija za urbanizam i izgradnju Sokobanja- u saradnji sa A.D. za planiranje, projektovanje AOP i inženjering "Infoplan" iz Aranđelovca.
 
Peticija protiv naplate parkiranja u Sokobanji
Naplata parkiranjaSavet MZ Sokobanja organizovao je potpisivanje peticije protiv naplate parkiranja koju je za 4 dana potpisalo preko 800 građana Sokobanje. Prikupljanje potpisa biće nastavljeno i u narednom periodu. Očekuje se da će se prikupiti preko 2000 potpisa koji će zatim biti predati predstavnicima lokalne samouprave.
 
Produžen rok za obnovu registracije
sakupljanje senaMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede produžilo je rok za obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstava do 15. aprila 2010. godine. Po rečima Pajkića Ministarstvo poljoprivrede će nizom uredbi subvencionisati poljoprivredne proizvođače.
 
Počela izgradnja akva parka u Vrnjačkoj banji
aqua parkU Vrnjačkoj Banji počela je izgradnja prvog akva parka, u naselju Sunčani breg, što će značajno povećati atraktivnost najposećenijeg banjskog mesta u Srbiji, izjavio je danas Tanjugu predstavnik lokalne Turističke organizacije Goran Karavesović.
 
7. april, Svetski dan zdravlja
7 april7. april, Svetski dan zdravlja, 2010. godine obeležava se pod sloganom „1000 gradova - 1000 života“ i „Budite deo globalnog pokreta da bi gradove učinili zdravijim“. Na teritoriji opštine Sokobanja, obeležavanje Svetskog dana zdravlja počelo je danas.
 
Jermeni među Srbima
JermenčićiJedna Jermenska jedinica se posle boja na Kosovu nastanila na planini Ozren, kraj Sokobanje. O njoj svedoče i ostaci manastira Jermenčić koji su ti vojnici podigli u tom kraju. To je ujedno i prvi trag o doseljavanju Jermena u Srbiju i vezama Jermena sa srpskim narodom.
 
Snimanje i izrada virtualnih panorama i virtualnih šetnji
Virtualna šetnjaVirtualna panorama je skup slika koje možete sami pokretati povlačenjem miša i biti u mogućnosti da vidite svaki ugao prostorije ili predela koji je snimljen. U ponudi naše agencije stanodavcima koji se do 15. marta 2010. godine odluče za izradu i prezentovanje smeštajnih objekata na ovaj način - nudimo popust od 15% za sve naše usluge.
 
Akcije čišćenja parkova i jezera
Bovansko jezeroJKP "Napredak" iz Sokobanje ove nedelje otpočelo je sa osnovnim prolećnim radovima na sređivanju gradskih parkova. Druga velika akcija čišćenja obale Bovanskog jezera koju organizuju Udruženje sportskih ribolovaca, JKP Napredak i nevladina organizacija "Zeleno Srce", biće održana u subotu, 27.03.2010.
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 301 - 330 of 1047

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 8 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas1377
mod_vvisit_counterJuce2866
mod_vvisit_counterOve nedelje12285
mod_vvisit_counterOvog meseca49838