Skip to content

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanja
Opština Sokobanja obeležila slavu Svete Trojice
crkva Liturgijom, litijama i sečenjem kolača Opština Sokobanja u nedelju je obeležila svoju slavu, Svete Trojice. Sveta liturgija održana je u crkvi Sv. Preobraženja Gospodnjeg. Posle liturgije , slavska povorka je prošla centrom grada do zgrade opštine, gde je sečenjem slavskog kolača obeležen ovaj dan.
 
Najbolji učenici nagrađeni
osnovna skolaPredstavnici fondacije učenika građanske škole ratne generacije 41/45 godine i ove godine uručili su nagrade najboljim učenicima 8. razreda, učeniku generacije i najboljem sportisti OŠ "Mitropolit Mihailo". Direktorka Sokobanjske osnovne škole Jelena Milenović kao i svake godine uručila je zahvalicu predstavnicima ratne generacije.
 
Značaj aqua parka za Sokobanju
aqua park "Radovi na izgradnji kompleksa otvorenih bazena na Podini odvijaju se prema predvidjenom planu. Mogu da izrazim zadovoljstvo do sada izvedenim radovima, njihovom dinamikom i kvalitetom i nadam se da će u skladu sa odredbama Ugovora početkom septembra Sokobanja dobiti jedan zaista kvalitetan i reprezentativni kupališni kompleks" izjavio je predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić prilikom obilaska gradilišta.
 
Sređivanje letnje pozornice u Resniku
resnik pozornicaMesna zajednica Resnik uz pomoć Opštine Sokobanja otpočela je sređivanje letnje pozornice u ovom selu. Kada bude završena rekonstrukcija pozornice, ona će biti stecište kulturnih događanja u Resniku kao i u turističkoj ponudi Sokobanje, kaže Dimitrije Lukić, predsednik opštine Sokobanja.
 
49. Međunarodni festival Prva harmonika Sokobanje
prva harmonikaČetrdeset deveti po redu festival Prva harmonika Sokobanje održava se u Sokobanji. Takmičenje ima 3 faze: četvrt-finale, polu-finale i finale. Četvrt-finale će se održati 10, 11 i 12 juna, 8 i 9 jula će biti polufinale dok će finale biti 12 i 13 avgusta. Kad su polufinale i finale u pitanju mladje kategorije takmiče se prvog dana, a starije drugog. I ove godine ima 8 kategorija.
 
Proglašeni pobednci konkursa “Kreativna škola”
kreativna-skolaNastavnički tim osnovne škole „Mitropolit Mihailo“ iz Soko Banje sa radom „Užinajmo zajedno“ i tročlana ekipa Vršačkog Školskog centra „Nikola Tesla“ sa projektom „Više od igre“, pobednici su ovogodišnjeg konkursa “Kreativna škola”.
 
59. Naučno-stručni skup psihologa Srbije - Sabor 2011.
sabor-psihologa-srbije59. Naučno stručni skup - Sabor psihologa Srbija biće održan u periodu od 1. do 4. juna 2011. godine u Sokobanji. Glavna tema i radni naziv skupa je „NAŠ IDENTITET I DRUŠTVENE PROMENE". Pored toga, u planu je održavanje i nekoliko pozvanih plenarnih predavanja, kao i okruglih stolova na aktuelne teme u oblasti psihologije.
 
Kongres ukazao na teme i dileme
vrnjacka-banjaU organizaciji Udruženja banja Srbije 17. i 18. maja 2011. godine u Vrnjačkoj Banji je održan  Treći Kongres banja Srbije sa međunarodnim učešćem. U periodu vrlo ozbiljne tranzicije banja Srbije, neophodnosti privatizacije da bi se dosegli evropski trendovi, standardi i popunjenost. Kongres se kretao između primera dobre prakse u svetu, pre svega Austrije i Slovenije, i predložene strategije razvoja u Srbiji.
 
IV dečiji ekološki festival u Sokobanji
deciji-ekoloski-festivalDečiji ekološki festival, četvrti po redu, održan u Sokobanji u subotu 28.05.2011. godine, u okviru kojeg su mališani mogli da steknu razna znanja o očuvanju životne sredine. Maskembal je bio vrlo interesantan i žiteljima i gostima Sokobanje koji su u velikom broju, uključujući i roditelje, došli da prate mališane u njihovoj šetnji kroz centar grada.
 
Jubilej Etnos-a
etnos-Etnološka radionica „Etnos“ obeležava 10 godina postojanja. 8 maja ove godine, navršilo se punih 10 godina od osnivanja - “Etnos“ je registrovan kod Saveznog Ministarstva pravde 8. maja, 2001. godine saznajemo od predsednice UO „Etnosa“, Nade Stojković. Članovi Etnološke radionice pripremaju obeležavanje ovog za njih značajnog jubileja.
 
Stručno osposobljavanje nezaposlenih lica – pripravnika – volontera
nsz i opstina sokobanja Opštinska uprava Sokobanja u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje Filijala Zaječar, ispostava Sokobanja raspisuje Konkurs za učešće u finansiranju nezaposlenih lica VII stepena stručne spreme, u svojstvu pripravnika – volontera, bez zasnivanja radnog odnosa, radi osposobljavanja za samostalan rad u struci i polaganja pripravničkog odnosno stručnog ispita.
 
Srbija nema prave turističke klastere
motel BalaševićStrategijom razvoja turizma Srbije do 2015. predviđeno je formiranje turističkih klastera s ciljem uspešnijeg pozicioniranja zemlje na međunarodnom turističkom tržištu. Strategijom je predviđeno da se formiraju četiri glavna klastera - Vojvodina, Beograd, Jugozapadna Srbija i Jugoistočna Srbija.

 
Dečiji ekološki festival
ekoloski festival 2011 Dečiji ekološki festival se i ove godine tradicionalno po četvrti put održava u Sokobanji 28.maja 2011. Nastavnici i učenici iz cele Srbije promovisaće ekologiju u pesmi, priči i slici. Sve planirane aktivnosti odvijaće se u prirodnom okruženju u cilju razvijanja ljubavi prema prirodi i promovisanja života u skladu sa prirodom.
 
Rezultati konkursa "Kreativna škola 2010/2011"
kreativna skolaNa konkurs „Kreativna škola 2010/2011.“ pristiglo je 139 radova. Centralna komisija je od 13 predloženih radova za nagradu, na osnovu kriterijuma objavljenih u konkursu, donela odluku da se I nagrada - osnovnoj školi "Mitropolit Mihailo” iz Sokobanje za rad pod nazivom "Užinajmo zajedno".
 
Rezultati književnog konkursa "Jutro nad Ozrenom 2011"
 Na ovogodišnjem konkursu „Jutro nad Ozrenom 2011“ učestovalo je ukupno 257 pesnika iz svih krajeva Republike Srbije kao i dvadesetak pesnika iz inostranstva. Stručni žiri pregledao je 775 pesama i doneta je odluka da se Prvo mesto dodeljuje diptih pesmi „PRELjA-BRDO“ koju je na konkurs poslala Kaja Nikolić Stojanović iz Ražnja pod šifrom „Zavičaj“.
 
Ozrenski pulmološki dani
ozrenski pulmoloski daniSpecijalna bolnica za plućne bolesti "Ozren" - Sokobanja i Pneumoftiziološka sekcija Srpskog lekarskog društva 28. i 29. maja 2011. godine u Sokobanji održaće tradicionalne Ozrenske pulmološke dane. U opširnijoj vesti možete pročitati preleminarni program predavanja kao i ostale informacije.
 
FK Trebič - FK Omladinac B 4:1
utakmicaU 19. kolu Opštinske lige Sokobanja FK Trebič je pobedio FK Omladinac iz Blendije sa 4:1 u utakmici odigranoj u nedelju 15.05.2011.godine, na glavnom stadionu na Podini, sa početkom od 17:30 h.
 
Svetski Dan izazova 2011
svetski dan izazova 2011 Dan izazova (Challenge Day) je najznačajnija, tradicionalna, međunarodno priznata i afirmisana manifestacija čiju realizaciju kordinira TAFISA. Za Dan izazova je rezervisana poslednja sreda meseca maja, a ove godine to je sreda, 25. maj 2011. godine. Konkurent opštine Sokobanja će ove godine biti grad Porto Real iz Brazila.
 
IV FOTO IZAZOV - Sokobanja - Zauvek moja!
foto izazov Svaki učesnik treba da, uz popunjenu prijavu, dostavi najviše 5 fotografija, u koloru i isključivo u digitalnom formatu, na CD-u, lično u prostorije Organizacije za turizam, kulturu i sport Sokobanja, ili poštom, na adresu ul. Trg Oslobođenja br. 2, 18230 Sokobanja. Fotografije treba da budu dimenzija 20 x 30 cm, rezolucije 300 dpi.
 
Doprinos lokalne zajednice inkluziji
inkluzijaBolju razmenu informacija, svakako, a time i prepoznavanje dece kojoj je potrebna dodatna podrska i  angazovanje lokalnih institucija na potpunijem ukljucivanju dece iz osetljivih grupa u program obaveznog obrazovanja. Upravo tome je doprinelo organizovanje tribine i ostale aktivnosti koje su sprovedene u okviru kampanje “Svi u skolu, buducnost za sve”.
 
Predsednik Tadić posetio Sokobanju
Tadić na proslavi ĐurđevdanaCentralna proslava Đurđevdana, slave Demokratske stranke, održana je u Sokobanji. Tom prilkom u svojevrsnoj ulozi i domaćina i gosta bio je predsednik Demokratske stranke i predsednik Republike Srbije Boris Tadić.
 
Kongres banja kroz teoriju i praksu
3 kongres banja 3. Kongres banja Srbije sa međunarodnim učešćem (Vrnjačka Banja 17-18 maj 2011.) objediniće ove godine i teoriju i praksu. Osnovne teme Kongresa su „Primeri dobre prakse“ “Trendovi u spa industriji Evrope”  „Alat za brz ekonomski napredak u spa industriji”, “Pristupačan turizam – izazov za održivi turizam u Evropi: trendovi, brendovi i najbolja praksa” i  “Uspešno poslovanje uz pomoć hotelskog i spa benčmarkinga”.
 
Sokobanjska izletišta spremna za turiste
1 maj Sokobanjski parkovi, šetalište i izletšta uredjeni su za predstojeće prvomajske praznike. Gosti i meštani će u nedelju uveče imati priliku i da posete koncert grupe „Apsolutno romantično“ koji OTKS organizuje u centru Sokobanje ispred Miloševog konaka.
 
Pehar Dejvis kupa u Sokobanji
pehar-dejvis-kupa-u-sokobanjiU vreme prvomajskih praznika, u Galeriji-Legatu Miluna Mitrovića biće izložen pehar Dejvis kupa, koji je prošle sezone osvojila teniska reprezentacija Srbije, i svi stanovnici i gosti Sokobanje imaće jedinstvenu priliku da uživo vide i fotografišu ovaj vredan sportski trofej.
 
Koncert "Vesko i kuriri"
 U okviru projekta "Ma slikaj se i ti sa svojim problemom..." koncert ce se održati ispred muzeja u Sokobanji 30.4.2011 sa početkom u 21h. Nastupiće grupa Vesko i kuriri. Na koncertu će biti proglašeni pobednici za konkurs "Ma slikaj se i ti..." gde će nagradu osvojiti najlajkovaniji problem
 
Planinarski uspon na Devicu
mosor nis Najviši vrh je Čapljinac пlaninе Devicе, visok 1187 metara, a po obliku najistaknutiji vrh, i svakako jedan od najlepših vidikovaca juga Srbije jeste Oštra čuka (1070 m). Na jednodnevnoj akciji u ponedeljak, 2.maja 2011.godine, osvajanje ove planine počećemo sa prevoja koji razdvaja Ozren i Devicu, a nalazi se u ataru sela Jezero, na starom putu Niš - Sokobanja.
 
Eko karikature na OTP bankomatima
bankomat Zastanite kod izloga OTP banke i pogledate karikature sa X Bijenala ekološke karikature Sokobanja 2010. Preko 200 karikaturista iz 47 zemaja bavili su se temom Ekologija-šume i vode. Oni na duhovit i crno-humoran način iznose svoju zabrinutost za budućnost naše planete, njenih vodenih površina i biljnog sveta.
 
Tribina "Obrazovanje za sve"
 Savez učitelja Republike Srbije (SURS), Centar za interaktivnu pedagogiju (CIP) i Centar za obrazovne politike (COP), uz podršku Fonda za otvoreno društvo i u saradnji sa timom projekta „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou – DILS” Ministarstva prosvete pokreću kampanju “Svi u školu, budućnost za sve”
 
Prezentacija "Sokobanje" u Parizu
specijalna bolnica sokobanja U rezidenciji ambasadora Srbije u Parizu 22. marta odrzana je prezentacija 5 Specijalnih Bolnica u 5 banja Srbije medju kojima je bila i Specijalna bolnica "Sokobanja". Zainteresovanost za korišćenje usluga naših banja i korišćenje usluga Sokobanje i Specijalne bolnice Sokobanja je velika, izjavila je Ljiljana Isaković.
 
Ozrenski maraton 2011.
biciklisticka trka U subotu, 23. aprila, sa početkom u 11 časova, održan je „Ozrenski maraton“, u organizaciji biciklističkog kluba „Gorski“ iz Sokobanje. Maratoni su jedna od takmičarskih disciplina MTB sporta u Srbiji. Belgijanac Volter Klepe pobednik je ovogodišnjeg Ozrenskog maraona u planinskom biciklizmu.
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 61 - 90 of 1047

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas52
mod_vvisit_counterJuce379
mod_vvisit_counterOve nedelje52
mod_vvisit_counterOvog meseca2865