Skip to content

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanja
Završen aikido seminar
 U Sokobanji je uspešno sproveden i održan međunarodni aikido seminar u periodu od 26 do 27 marta 2011. Na seminaru je bilo preko stotinu učesnika koje je vodio osnivač Međunarodne aikido akademije Branislav Stajić.
 
Sokobanjska fabrika ozona
specijalna bolnica SokobanjaNa promociji srpskih banja u Parizu, Sokobanju predstavlja specijalna bolnica koja je i naučno-nastavna baza Medicinskog fakulteta u Nišu i jedina ustanova u Sokobanji koja ima odobrenje Ministarstva zdravlja za primenu prirodnih faktora u lečenju.
 
Protesti na Kosovu
protesti albanaca “Ovo je protivalbansko, ovo je saradnja sa Srbima i EULEX treba što pre da se udalji odavde, treba da zna da je ovo albanska zemlja od Sokobanje do ulaska u Kraljevo, od Leskovca do Atine, ovo je albanska zemlja”, saopštili su neki Albanci danas na protestu na Kosovu.
 
Savezni aikido seminar 2011
aikidoSavezni aikido seminar SOKOBANJA 2011,  održaće se 26. i 27. Marta 2011.g. u Hotelu "Zdravljak". Seminar će voditi Bratislav Stajić, a u ime Srpskog aikido saveza, organizator je  KBVPS "Škola borenja Trem". Na seminaru mogu učestvovati deca i odrasli. Svi zainteresovani za aikido veštinu su dobrodošli. Otvoreni smo za saradnju prema svakoj organizaciji ili pojedincu.
 
Nestale bebe niko ne traži
kradja bebaRadna grupa Narodne skupštine, formirana pre godinu dana zbog afere nestanka beba iz porodilišta u Srbiji, završila je svoj rad. U izveštaju, koji je predat predsednici Narodne skupštine navodi se da je utvrđeno da postojeće zakone ne treba menjati i da ne postoji način da se zastareli slučajevi procesuiraju, a da se pri tom ne povredi Ustav.
 
Digitalna škola
osnovna-skolaU Osnovnoj školi “Mitropolit Mihailo” sledeće nedelje biće opremljeni digitalni kabineti, u okviru programa “Digitalna škola”, saznajemo od direktorke sokobanjske Osnovne škole Jelene Milenović. Prema njenim rečima u ponedeljak će biti instalirani kabineti u Vrelu i Mužincu, u utorak u maloj školi a u sredu u Velikoj školi, kaže direktorka Milenović.
 
XIII Pešački maraton „Pozdrav proleću“
pozdrav prolecuI ove godine po trinaesti put, PSD „Brđanka“ Aleksinac organizuje tradicionalni planinarsko-pešački maraton od Aleksinca do Sokobanje, preko Prugovca, Crne Bare i Resnika. Dužina staze je oko 25 km. Polazak je u nedelju, 20. marta, u 8 h, ispred Doma kulture u Aleksincu.
 
Vodostaj na Jezeru
vodostaj Poučeni iskustvom iz prošle godine nadležni nivo jezera održavaju na niskom nivou. Nadamo se da će jezero biti na dovoljnom nivou za letnju sezonu. Situaciju ilustruju slike koje je napravio sportski ribolovac Branislav Ilić.
 
Izložba fotografija "Banjica kroz vreme"
rviU petak, 4.marta 2011. u Specijalnoj bolnici "Banjica" održana je izložba fotografija pod nazivom "Banjica kroz vreme". Organizator izložbe je Društvo za unapređenje i ulepšavanje Sokobanje i okoline. Zbirku fotografija koja obuhvata vremensku lentu od 1934. do 2011. godine priredio je fotograf Malner Meir.
 
...Još uvek neotkrivena...
neotkrivena lepota  srbijeDo kraja aprila će biti završeno formiranje turističkog klastera jugositočne Srbije koji nastaje u okviru programa prekogranične saradnje Srbije i Bugarske. RTO i međuopštinska i RTO saradnja osnažuje lokalnu turističku ponudu i ovakav trend prisutan je u svetu.
 
Donacija Japana preduzećima u Sokobanji i Vlasotincu
JKP Napredak SokobanjaJavnim komunalnim preduzećima "Napredak" iz Sokobanje i Vodovod" iz Vlasotinca danas će biti uručene donacije japanske vlade u ukupnom iznosu od 124.770 evra, kao podrška unapređenju ekoloških usluga u Srbiji, saopštila je ambasada Japana.
 
Svi u školu, budućnost za sve!
inkluzijaSokobanja je jedan od 100 gradova Srbije u kojem će od februara do kraja maja 2011. godine biti realizovana kampanja za inkluzivno obrazovanje „Svi u školu, budućnost za sve!”. Kampanja ima za cilj ostvarivanje kvalitetne inkluzivne kulture i prakse za svu decu kroz povećanje obuhvata dece iz marginalizovanih grupa, razvijanjem svesti u stručnoj i široj javnosti o značaju inkluzije.
 
Besede u Zoranovu čast
besedništvoPoslednje kvalifikaciono takmičenje u besedništvu u čast pokojnog premijera održano je u subotu u Sokobanji u hotelu „Moravica“. Demokratska stranka i Fond „Dr Zoran Djindjić šesti put organizuju takmičenje u besedništvu pod nazivom „Besede u Zoranovu čast“, u sklopu obeležavanja 8 godina od ubistva i deset godina od izbora prvog demokratskog premijera Srbije dr Zorana Djindjića.
 
Unapređenje informacionog sistema opštine Sokobanja
informacioni-sistemiPo sprovedenom Konkursu za projekte namenjene podizanju IKT kapaciteta jedinica lokalne samouprave, odabrana su sredstva za finansiranje 17 projekta jedinica lokalne samouprave među kojima se nalazi i projekat Odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj opštine Sokobanja pod nazivom „Unapređenje informacionog sistema Lokalne poreske administracije opštine Sokobanja“.
 
Regionalna agencija jugoistočne Srbije - najbolja!
33 sajam turizma u BeograduNa 33. međunarodnom sajmu turizma za najbolju regionalnu turističku organizaciju proglašena je Regionalna agencija iz jugoistočne Srbije sa Sokobanjom na čelu. Sokobanja je zajednički nastupila sa ostalim članicama turističkog klastera Jugoistočna Srbija. a to su: JP "Stara planina", Knjaževac, Pirot, Bela Palanka, Babušnica, Boljevac i Dimitrovgrad.
 
Obaveštenje organizatora konkursa "Jutro nad Ozrenom"
sokolovo peroU vezi sa objavljivanjem teksta 6. književnog konkursa "Jutro nad Ozrenom" pojavile su se određene dileme koje ovim putem organizator - Književni klub "Sokolovo pero" želi da otkloni.
 
Vuku u goste 2011.
vuku-u-gosteLovačko udruženje Soko iz Sokobanje za vikend organizuje taradicionalnu hajku na vuka .Prvog dana u subotu 26. februara biće organizovano takmičenje u gađanju makete vuka i glinenih golubova, dok je u nedelju 27. februara hajka, na padinama Rtnja, kaže Goran Radosavljević, predsednik Lovačkog udruženja Soko.
 
Radionica RARIS-a
rarisRegionalna agencija za razvoj Istočne Srbije poslala je dopis predstavnicima privrede, lokalne samouprave, javnih preduzeća, poslovnih udruženja, republičkih institucija i civilnog sektora iz opštine Sokobanja na radionicu pod nazivom "RARIS i lokalna samouprava za ekonomski razvoj opštine Sokobanja".
 
33. Sajam turizma (ITTFA) - Beograd, 24-27.02.2011.god.
sajam-turizma-2011Na ovogodišnjem 33. međunarodnom sajmu turizma u koji će biti održan Beogradu u periodu od 24-27.februara 2011.god., Sokobanja će zajednički nastupiti sa ostalim članicama turističkog klastera Jugoistočna Srbija. a to su: JP "Stara planina", Knjaževac, Pirot, Bela Palanka, Babušnica, Boljevac i Dimitrovgrad.
 
Žurka povodom Dana Zaljubljenih
zurka zaljubljenih Tradicionalna žurka koju organizuje Omladina Demokratske stranke iz Sokobanje. Ove godine, samo za Vas, 14. februar,22h, caffe Vegas, promotivne cene pića i "Euforija" bend iz Niša.Ulaz slobodan! Dobrodošli!
 
Zabranili im da žive u trošnoj kući
trošna kućaJovan Dinić iz Sokobanje sa ženom i dvoje male dece već godinama živi kao podstanar, jer ne sme da živi u trošnoj očevoj kući. Iako im opština Sokobanja ne dozvoljava da žive u kući, niko od nadležnih, kako tvrdi Jovan, ne želi da reši stambeni problem njegove porodice.
 
Hiljadu Francuza u pet srpskih banja
ribarska banjaViše od 1.000 Francuza i naših zemljaka na privremenom radu u toj zemlji boraviće ove godine organizovano po grupama na lečenju, rehabilitaciji i rekreaciji u pet banja Srbije: Ribarskoj, Niškoj, Sokobanji, Kanjiži i Koviljači. Međutim francuzi koji su nas kontaktirali ukazali su nam na problem koji se javlja kada žele da borave u Srbiji preko 3 meseca.
 
Svadbeni običaji u sokobanjskom kraju
kicenje-banjskog-kolacaNajstarija muzička tradicija Srbije, kićenje svadbenog kolača uz obredno pojanje žena u Sokobanjskom kraju. Prikupio Ljubinko Miljković, izvode žene iz Mužinca na izvorni način. Merenjem tonskih visina i upoređivanjem sa muzikološkim zapisima antičkih muzikologa Ljubinko je zaključio da je ovo muzika iz preantičkih vremena pre Orfeja i njegove trotonske skale.
 
Najbolji sportista Sokobanje u 2010. god.
najbolji-sportistaU maloj galeriji, u zgradi OTKS-a, od 13 časova, održaće se proglašenje najboljeg sportiste Sokobanje u protekloj godini i to u kategorijama: sportista i sportistkinja godine, mlade nade, najbolji sportski kolektiv, stručni radnik, sportski radnik i sportski novinar. Komisija je birala najbolje sportiste i sportske radnike prema postignutim sportskim rezultatima ali i prema njihovom doprinosu razvoju i afirmaciji sporta u Sokobanji.
 
Na istoku nešto novo
negotinU ponedeljak, 31. januara 2011. godine u 13.00 časova, u Njegoševoj 77 u Beogradu, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije - RARIS, održala je prezentaciju investicionih potencijala Timočke krajine/istočne Srbije, nazvanu "Na istoku nešto novo".
 
Postali milioneri zbog sporosti suda
policajac milionerPorodica Todorović iz Sokobanje verovatno je jedina u državi koja je veoma zadovoljna zbog sporog rada pravosudnog sistema jer je profitirala više nego da su dobili na lutriji. Spor je vođen 12 godina, predmet se šetao od Opštinskog do Okružnog suda u Zaječaru, čamio po fiokama, a za to vreme kamata je išla na kamatu i dostigla današnjih 2,5 miliona dinara.
 
Radovi na aqua-parku kreću na proleće
aqua park u SokobanjiRadovi na izgradnji Akva parka na Podini počeće na proleće u skladu sa vremenskim prilikama. Nadamo se da će radovi biti završeni i Akva Park biti otvoren u toku sezone, kaže Narodni poslanik, Dejan Nikolić. Sredstva su obezbedjena, izgradnja će koštati 113 miliona dinara, bez PDV-a. 50% sredstava obezbedjeno je preko Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, a 50% sredstava obezbedjeno je iz kredita, koji će opština Sokobanja vraćati narednih 5 godina.
 
Stanje sokobanjske privrede
alksandar-jankovicOpšte stanje sokobanjske privrede u 2010. prema statističkim podacima Opšteg udruženja preduzetnika Sokobanje nije nimalo ohrabrujuće. Prošla godina će najverovatnije biti upamćena kao godina u kojoj se prvi put desilo da je broj brisanih radnji duplo veći od broja novoosnovanih, kaže sekretar Opšteg udruženja preduzetnika Sokobanja, Aleksandar Janković. U 2010. osnovano je 57, a obrisane su 104 radnje.
 
Poreski obveznici Sokobanje
sokobanjeOpštinska uprava opštine Sokobanja – odeljenje za finansije, naplatu javnih prihoda i imovinsko pravne odnose obaveštava poreske obveznike da 15. februara dospeva prvi kvartal za obaveze po osnovu izvornih lokalnih javnih prihoda i to: Porez na imovinu fizičkih lica, porez na imovinu pravnih lica, lokalne komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru i naknade za korišćenje građevinskog zemljišta, naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine. Opštinska uprava opštine Sokobanja podseća poreske obveznike da svoje obadveze po tom osnovu izmire blagovremeno.
 
Konkurs “Jutro nad Ozrenom” Sokobanja
hranimir-stojkovic VI Književni konkurs “Jutro nad Ozrenom” Književnog kluba “Sokolovo pero” biće raspisan je juče, saznajemo od predsednika KK Sokolovo pero Hranimira Milojkovića. Prošle godine učešće je uzelo 140 pesnika, a orgaznizatori ove godine očekuju veći odziv. Tema konkursa je slobodna, a zainteresovani mogu da pošalju najviše tri pesme i to svaku u tri primerka, kaže Milojković. Za prvo, drugo i treće mesto obezbeđene su nagrade. Stotinak najboljih pesama ući će u Zbornik “Jutro nad Ozrenom”, dodaje Milojković. Konkurs traje do prvog maja.
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 91 - 120 of 1040

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 15 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas329
mod_vvisit_counterJuce564
mod_vvisit_counterOve nedelje1680
mod_vvisit_counterOvog meseca15972