Skip to content

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanja
Najposećenija Vrnjačka banja
Prema podacima dobijenih od turističkih organizacija gradova i opština, u Srbiji odmara oko 50.000 turista, što je za oko 15% više u odnosu na prošlu godinu. Od ovog broja oko 15.000 turista neprijavljeno boravi u privatnom smeštaju. Najposećenija mesta u Srbiji su Vrnjačka Banja sa preko 11.000 gostiju, zatim slede Sokobanja sa preko 10.000, Zlatibor sa oko 5.500 (3.000 neprijavljenih), i Niška Banja sa oko 900.
 
Konferencija biZbuZZ u Niškoj banji
biZbuZZ - Internet marketing je jedina IT konferencija o Internet poslovanju u južnoj Srbiji. Biće održana  24-26. oktobra 2007. godine u Niškoj Banji.  „biZbuZZ – Internet marketing“ je druga je po redu konferencija o internet poslovanju koja je jedan od aktivnih projekata Centra za promociju i unapređenje IT svesti „NIIT“. Organizator konferencije je Centar za promociju i unapređenje IT svesti - NIIT.
 
I Sajam poljoprivrede Niš-2007
Ove godine biće održan I Sajam poljoprivrede Niš-2007, na teritoriji GO Niška banje, kod hotela "Radon". Sajam će trajati 3 (tri) dana, u periodu od 21-23.09.2007. godine. Očekuje se preko 100 komercijalnih izlagača, veliki broj udruženja poljoprivrednika, izlagača koza, ovaca, a po prvi put biće organizovan i mini zoo vrt. U toku sajma planiran je i kulturno umetnički program.
 
Sokobanji 11,5 miliona dinara za uređenje infrastrukture
Predrag BubaloMinistar trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Predrag Bubalo izjavio je da je Vlada na sednici 7.sept. prihvatila Predlog izmena i dopuna Uredbe o rasporedu i korišćenju sredstava za projekte razvoja putne, komunalne, energetske i turističke infrastrukture u 2007. godini, za čiju je realizaciju iz budžeta izdvojeno 500 miliona dinara. Ministar je rekao da će Sokobanja dobiti 11,5 miliona za uređenje ulica, trotoara i pešačkih staza
 
Ambasador SAD posetio Zaječar i Sokobanju
kameronmanter-mala.jpgAmbasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kameron Manter posetio je juče opštine Zaječar i Sokobanja. Svrha ove posete bila je uspešan završetak USAID-ovog programa Revitalizacije zajednica demokratskim delovanjem (CRDA), a koji je u jugoistočnoj i južnoj Srbiji sprovodio CHF.
 
Vlada Srbije donela odluku o sudbini rudnika "Soko"
Rudnik SokoVlada Srbije pokrenula je inicijativu za restrukturiranje i prodaju devet rudnika uglja iz sastava JP “Podzemna eksploatacija uglja” u republičkom Ministarstvu rudarstva i energetike. Posle restrukturiranja, na prodaju će se ponuditi zaječarski rudnici uglja “Vrška čuka”, “Lubnica” i “Bogovina”, sokobanjski “Soko”, “Rembas” iz Resavice, sjenički “Štavalj”, “Ibarski rudnici”, kod Raške, žagubički “Jasenovac” i napuštena ležišta kod Aleksinca.
 
4. međunarodni sajam zaštite životne sredine -Ecofair-
Ecofair4. međunarodni sajam zaštite životne sredine -Ecofair- biće održan u periodu od 12. do 14. septembra. Prateći program biće Regionalna konferencija PRIMERI DOBRE POSLOVNE PRAKSE U OBLASTI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE u organizaciji Privredne komore Srbije i tribina na temu:  RECIKLAŽA U SRBIJI – nacionalni okvir, aktivnosti i mogućnosti, u organizaciji Agencije za reciklažu Republike Srbije.
 
Novi zakon o turizmu čeka na usvajanje
Srbija ne postiže ni približne poslovne rezultate od onih koje ostvaruju konkurentske zemlje. Da bi se podigla konkurentnost i atraktivnost turističkih proizvoda neophodno je u potpunosti razviti razvojne mehanizme uzimajući u obzir iskustva koja su koristile konkurentske zemlje, što treba jednim delom da se obezbedi osnivanjem Agencije za razvoj turizma.
 
40.Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu
Na 40. Sajmu turizma u Novom Sadu, koji će se održati od 09. do 12. oktobra 2007. godine, predstaviće se  preko 30 izlagača (banja, lokalnih turističkih organizacija, ...) na 550 m2, u MASTER Hali, Novosadskog sajma. Biće ovo prilika da se na jednom mestu predstavi sve do sada urađeno i projektovano, od poboljšanja uslova smeštaja do novih programa i sadržaja za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju.
 
Koncert Toše Proeskog 4. septembra
Završna ceremonija CRDA programa američke nevladine organizacije CHF-a biće održana u Sokobanji 04. i 05. septembra. U okviru ceremonije predvidjeno je 5. septembra održavanje sastanka u kongresnoj sali hotela Moravica sa  predsednicima 28 opština koje su učestvovale u projektu. U hotelu Moravica organizuje se i modna revija modela, a u 21 čas na gradskom trgu - koncert poznate pop zvezde Tošeta Proeskog.
 
Ozren - "fabrika kiseonika"
Danas ćemo Vas voditi na planinu Ozren u čijem podnožju se nalazi Sokobanja. Savršen dan uz dosta sunca, prijatna temperatura i puno kiseonika bili su naši podsticajni faktori da na put krenemo biciklama. Obišli smo nekoliko izletišta i izvora koji su nam dan ispunili pozitivnom energijom koju želimo da podelimo sa Vama.
 
Promotivni film Sokobanje povodom 170 godina turizma
1837. godine iz kancelarije Knjaza Miloša u Kragujevcu, napisan je uput na lečenje zastavniku Lazareviću koji se šalje u Banju radi upotrebe tople vode. Taj uput je poslužio da se u Sokobanji početak razvoja turizma računa od 21.juna. Ove, 2007. godine opština Sokobanja proslavlja 170-godišnjicu organizovanog bavljenja turizmom. Tim povodom redakcija RTV Sokobanja napravila je odličan promotivni film koji možete ovde da pogledate.
 
Turistička razglednica: Vrmdžansko jezero
Desetak kilometara od Sokobanje u pravcu Rtnja nalazi se selo Vrmdža, a na 3 km od sela predivan lokalitet - Vrmdžansko jezero. U ovoj reportaži predstavićemo ovaj nedevoljno istraženi lokalitet do kojeg sada možete i kolima doći zahvaljujući nedavno napravljenim makadamskim putem, mada je naša preporuka ipak bicikl. Na putu do jezera proćićete kroz istoriju ovog kraja, a sam izlet napuniće vam baterije pozitivnom snagom prirode.
 
Zamena zdravstvenih knjižica i odabir lekara
U sokobanjskom Domu zdravlja u toku je zakonom propisano izjašnjavanje pacijenata o izabranom lekaru. Obrasce pacijenti popunjavaju u službi opšte medicine, kao na službama medicine rada i zaštite dece i omladine. Što se zdravstvenih knjižica tiče, svi koji i nisu i jesu dobili nove zdravstvene knjižice, mogu ih do 31. decembra ove godine overiti u svojim radnim organizacijama ili u Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje.
 
Za puteve u istočnoj Srbiji 10.5 miliona €
Ovih dana Ministarstvo je potpisalo ugovor o uređenju putne mreže u istočnoj Srbiji, tačnije putnog pravca Niš - Kladovo i ovaj projekat je vredan 4.900.000 evra.  Sa dodatnih 5 miliona između ostalih finansirana i deonica puta Aleksinac-Sokobanja-Knjaževac. Projekat će biti rađen pod pokroviteljstvom Evropske agencije za rekonstrukciju i Srbije puta i na ovoj deonici biće urađeno 30 kilometra u devet deonica.
 
"Pesma leta" - Sokobanja 2007.
u četvrtak 30. avgusta na letnjoj pozornici Vrelo u Sokobanji u okviru "Pesme leta" biće održana dodela nagrada najuspešnijim pojedincima u oblasti muzike, filma i sporta. Veliki broj estradnih zvezda doći će na ovu manifestaciju čiji je početak planiran u 20 časova. Cena ulaznice biće simboličnih 100 dinara.
 
Drugo naučno - stručno savetovanje "Geotehnički aspekti građevinarstva"
U organizaciji Saveza građevinskih inženjera i tehničara Srbije i Srpskog društva za mehaniku tla i geotehničko inženjerstvo održava se u Soko Banji, od 30. oktobra do 2 novembra 2007 godine, drugo naučno-stručno savetovanje "Geotehnički aspekti građevinarstva".
 
13. Simpozijum termičara Srbije
Društvo termičara Srbije i Mašinski fakultet u Nišu, Katedra za termotehniku, termoenergetiku i procesnu tehniku, organizuju 13. Simpozijum termičara Srbije sa pratećom izložbom opreme i dostignuća, pod sloganom "Energetika - Efikasnost - Ekologija". Simpozijum i izložba će biti održani u Sokobanji, 16-19. oktobra 2007. godine. Simpozijum je nacionalni skup sa međunarodnim učešćem. 13. Simpozijum termičara je prilika i obaveza rukovodioca ovih projekata i svih istraživača da prikažu ostvarene rezultate i ukažu učesnicima skupa na potencijalne mogućnosti primene tih rezultata u praksi.
 
Promocija kozmetike Oriflame u Sokobanji
Prosle nedelje u Sokobanji je na radost pripadnica lepšeg pola održana promocija čuvene Oriflame kozmetike.Promocija je održana na mermernom šetalistu kod Miloševog konaka gde je tokom čitavog dana bio postavljen štand Oriflame kozmetike.
 
Seminar za fudbalske sudije i delegate
U organizaciji Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga 24. avgusta održan je seminar za fudbalske sudije i delegate. Proveravana je fizička sposobnost fudbalskih sudija. isprobani su savremeni metodi u pripremi i edukaciji kadrova, kao permanentni način rada u FSZO. Ovom seminaru, na kome je promovisano i nekoliko novih delegata, prisustvovali su i delegati i sudije sa viših lista.
 
„Napredak“ kriv za pomor na Moravici
Na zagađenom delu Moravice izašli su predstavnici ribarskog saveza Sokobanje i nadležne inspekcijske službe i tom prilikom su uzeti uzorci vode i uginule ribe. Tokom dana iz vode je izvađeno oko 200 kilograma uginule ribe, koja je uništena na deponiji. Analiza uzoraka vode otkrila je povišenu količinu amonijum jona od tri do čak 18 puta i smanjenu količinu kiseonika. Republička vodoprivredna inspekcija Nišavskog okruga podneće prijavu za privredni prestup protiv Javno-komunalnog preduzeća „Napredak“ iz Sokobanje zbog ispuštanja neprečišćenih otpadnih voda u reku Moravicu.
 
Pomor ribe u reci Moravici
U reci Moravici otkriven je pomor ribe i izvadjeno je oko 200 kilograma uginule ribe, izjavio je upravnik ribarskog područja Južna Morava II Nikola Kumanović. "Pomor riba je na dužini od osam kilometara, od kolektora za otpadne vode kod Sokobanje do Bovanskog jezera. Sve je puno mrtve ribe ali ne može da se utvrdi prava razmera pomora jer je veliki broj uginule ribe na dnu reke", rekao je Kumanović agenciji Beta.
 
Bovansko jezero
Bovansko jezero u klisuri reke Moravice, desetak kilometara od Sokobanje, veštačka je akumulacija u sistemu sliva Morave. Dugo je oko 8km, a duboko do 50m pored brane. Bogato je ribom, pa je, kažu, pravi raj za ribolovce. U letnjoj sezoni na obalama jezera sve je više kupača. Izlet na Bovansko jezero, pecanje, kupanje ili vožnja čamcem, događaji su koji se dugo pamte. Jezero se nalazi u klisuri između sela Bovan i Trubarevac.
 
Sabor i vašar u Sokobanji
Vašar u Sokobanji biće održan 19. i 20. avgusta. Prvi dan vašara biće organizovan u centru grada u ulicama: Mitropolita Mihaila, 27. marta i ulicu Alekse Markišića. Drugi dan vašara biće održan na sportskom terenu u naselju Podina. Inače, 19. avgust je praznik „Preobraženja“ čije ime nosi matična crkva u Sokobanji.
 
Sokobanju zahvatila zlatna groznica
Dođete li kojim slučajem u okolinu Sokobanje, zapanjiće vas priče o zakopanom zlatu, prevarantima koji lakovernima prodaju lažne mape i opsednutim tragačima koji ne prezaju ni od toga da kopaju po crkvama! Zlatna groznica godinama drma ovaj kraj. Meštani ne žele da pričaju na tu temu i na sva pitanja odmahuju glavama - piše Press.
 
Zajednička turistička ponuda timočke krajine
Ministarstvo za ekonomiju i razvoj i OEBS, finansiraće realizaciju projekta izrade zajedničke turističke ponude Timočke krajine, koju će realizovati Regionalna agencija za razvoj Istočne Srbije – RARIS. Svrha ovog projekta, koji će biti realizovan do kraja leta 2008.godine je promocija destinacija koje nudi ovaj region, a obuhvata sve one elemente koji ga promovišu kao novo, ekološki nedirnuto i neizrabljeno turističko odredište.
 
Tradicionalni basket turnir “AuA”
Turnir "Avgust u avgustu" nastao je u Sokobanji pre 8 godina kao odgovor turniru jedne stranke koja je tada bila na vlasti. Kako su godine prolazile, sport je prešao u prvi plan. Pored košarke igraće se mali fudbal, odbojka na pesku i tenis. Najatraktivniji deo turnira je takmičenje u zakucavanju i takmičenje u šutiranju trojki, a takođe se bira i najlepša navijačica. Za pobednike turnira obezbeđene su vredne novčane nagrade.
 
Pronađen zeleni dijamant
Kad se posle skretanja sa niškog autoputa i probijanja kroz aleksinačke sokake nađe na seoskom drumu, putnik svakim truckavim kilometrom postaje sve sigurniji da je zalutao - čini mu se da ispred njega ničeg više osim planina u daljini nema i da ne može da bude. A onda, kao oaza u pustinji, pred njim pukne gradić ceo natkriljen zelenilom - nađe se u Sokobanji.
 
Završen turnir u malom fudbalu
Drugi po redu noćni turnir u malom fudbalu završen je pobedom ekipe „Kafe Tref“ iz Svrljiga nad ekipom „Garfild“ iz Sokobanje rezultatom 3:2. Pobednici su nagrađeni novčanom nagradom u iznosu od 50.000 dinara, dok su drugoplasirani dobili 20.000 dinara. U nadmetanju za treće mesto ekipa „Doktora“ je briljantom pobedom ekipe „Uzora“ rezultatom 10:1 osvojila 10.000 dinara.
 
Biramo najbolje u turizmu
Komisija akcije "Biramo najbolje u turizmu" za jul 2007. proglasila je najbolje pojedince koji svojim radom doprinose opštem utisku turističke Sokobanje, u osam kategorija. Dodeljena su priznanja u kategoriji zdravstva, saobraćaja i usluga, nalepšeg dvorišta, preduzetništva, privatnog smeštaja i naj-gosta.
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 31 32 33 34 35 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 901 - 930 of 1047

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas168
mod_vvisit_counterJuce193
mod_vvisit_counterOve nedelje733
mod_vvisit_counterOvog meseca733