Skip to content

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanja
FK "Ozren" u Ŕestom kolu
Nakon poraza koji su igraĆØi fudbalskog kluba "Ozren" iz Sokobanje doživeli 12. septembra od ekipe "ŽelezniĆØar" iz Vranjske banje rezultatom 3:1, u subotu 15. septembra na domaƦem terenu u Sokobanji utakmica izmeĆ°u domaƦih i ekipe "Morave" iz VladiĆØinog Hana završena je nerešenim rezulatom.
 
NajposeƦenija VrnjaĆØka banja
Prema podacima dobijenih od turistiĆØkih organizacija gradova i opština, u Srbiji odmara oko 50.000 turista, što je za oko 15% više u odnosu na prošlu godinu. Od ovog broja oko 15.000 turista neprijavljeno boravi u privatnom smeštaju. NajposeƦenija mesta u Srbiji su VrnjaĆØka Banja sa preko 11.000 gostiju, zatim slede Sokobanja sa preko 10.000, Zlatibor sa oko 5.500 (3.000 neprijavljenih), i Niška Banja sa oko 900.
 
Konferencija biZbuZZ u NiŔkoj banji
biZbuZZ - Internet marketing je jedina IT konferencija o Internet poslovanju u južnoj Srbiji. BiƦe održana  24-26. oktobra 2007. godine u Niškoj Banji.  „biZbuZZ – Internet marketing“ je druga je po redu konferencija o internet poslovanju koja je jedan od aktivnih projekata Centra za promociju i unapreĆ°enje IT svesti „NIIT“. Organizator konferencije je Centar za promociju i unapreĆ°enje IT svesti - NIIT.
 
I Sajam poljoprivrede NiÅ”-2007
Ove godine biƦe održan I Sajam poljoprivrede Niš-2007, na teritoriji GO Niška banje, kod hotela "Radon". Sajam Ʀe trajati 3 (tri) dana, u periodu od 21-23.09.2007. godine. OĆØekuje se preko 100 komercijalnih izlagaĆØa, veliki broj udruženja poljoprivrednika, izlagaĆØa koza, ovaca, a po prvi put biƦe organizovan i mini zoo vrt. U toku sajma planiran je i kulturno umetniĆØki program.
 
Sokobanji 11,5 miliona dinara za ureĆ°enje infrastrukture
Predrag BubaloMinistar trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Predrag Bubalo izjavio je da je Vlada na sednici 7.sept. prihvatila Predlog izmena i dopuna Uredbe o rasporedu i korišĆ¦enju sredstava za projekte razvoja putne, komunalne, energetske i turistiĆØke infrastrukture u 2007. godini, za ĆØiju je realizaciju iz budžeta izdvojeno 500 miliona dinara. Ministar je rekao da Ʀe Sokobanja dobiti 11,5 miliona za ureĆ°enje ulica, trotoara i pešaĆØkih staza
 
Ambasador SAD posetio ZajeĆØar i Sokobanju
kameronmanter-mala.jpgAmbasador Sjedinjenih AmeriĆØkih Država u Srbiji, Kameron Manter posetio je juĆØe opštine ZajeĆØar i Sokobanja. Svrha ove posete bila je uspešan završetak USAID-ovog programa Revitalizacije zajednica demokratskim delovanjem (CRDA), a koji je u jugoistoĆØnoj i južnoj Srbiji sprovodio CHF.
 
Vlada Srbije donela odluku o sudbini rudnika "Soko"
Rudnik SokoVlada Srbije pokrenula je inicijativu za restrukturiranje i prodaju devet rudnika uglja iz sastava JP “Podzemna eksploatacija uglja” u republiĆØkom Ministarstvu rudarstva i energetike. Posle restrukturiranja, na prodaju Ʀe se ponuditi zajeĆØarski rudnici uglja “Vrška ĆØuka”, “Lubnica” i “Bogovina”, sokobanjski “Soko”, “Rembas” iz Resavice, sjeniĆØki “Štavalj”, “Ibarski rudnici”, kod Raške, žagubiĆØki “Jasenovac” i napuštena ležišta kod Aleksinca.
 
4. meĆ°unarodni sajam zaÅ”tite životne sredine -Ecofair-
Ecofair4. meĆ°unarodni sajam zaštite životne sredine -Ecofair- biƦe održan u periodu od 12. do 14. septembra. PrateƦi program biƦe Regionalna konferencija PRIMERI DOBRE POSLOVNE PRAKSE U OBLASTI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE u organizaciji Privredne komore Srbije i tribina na temu:  RECIKLAŽA U SRBIJI – nacionalni okvir, aktivnosti i moguƦnosti, u organizaciji Agencije za reciklažu Republike Srbije.
 
Novi zakon o turizmu ĆØeka na usvajanje
Srbija ne postiže ni približne poslovne rezultate od onih koje ostvaruju konkurentske zemlje. Da bi se podigla konkurentnost i atraktivnost turistiĆØkih proizvoda neophodno je u potpunosti razviti razvojne mehanizme uzimajuƦi u obzir iskustva koja su koristile konkurentske zemlje, što treba jednim delom da se obezbedi osnivanjem Agencije za razvoj turizma.
 
40.MeĆ°unarodni sajam turizma u Novom Sadu
Na 40. Sajmu turizma u Novom Sadu, koji Ʀe se održati od 09. do 12. oktobra 2007. godine, predstaviƦe se  preko 30 izlagaĆØa (banja, lokalnih turistiĆØkih organizacija, ...) na 550 m2, u MASTER Hali, Novosadskog sajma. BiƦe ovo prilika da se na jednom mestu predstavi sve do sada uraĆ°eno i projektovano, od poboljšanja uslova smeštaja do novih programa i sadržaja za prevenciju, leĆØenje i rehabilitaciju.
 
Koncert ToŔe Proeskog 4. septembra
Završna ceremonija CRDA programa ameriĆØke nevladine organizacije CHF-a biƦe održana u Sokobanji 04. i 05. septembra. U okviru ceremonije predvidjeno je 5. septembra održavanje sastanka u kongresnoj sali hotela Moravica sa  predsednicima 28 opština koje su uĆØestvovale u projektu. U hotelu Moravica organizuje se i modna revija modela, a u 21 ĆØas na gradskom trgu - koncert poznate pop zvezde Tošeta Proeskog.
 
Ozren - "fabrika kiseonika"
Danas Ʀemo Vas voditi na planinu Ozren u ĆØijem podnožju se nalazi Sokobanja. Savršen dan uz dosta sunca, prijatna temperatura i puno kiseonika bili su naši podsticajni faktori da na put krenemo biciklama. Obišli smo nekoliko izletišta i izvora koji su nam dan ispunili pozitivnom energijom koju želimo da podelimo sa Vama.
 
Promotivni film Sokobanje povodom 170 godina turizma
1837. godine iz kancelarije Knjaza Miloša u Kragujevcu, napisan je uput na leĆØenje zastavniku LazareviƦu koji se šalje u Banju radi upotrebe tople vode. Taj uput je poslužio da se u Sokobanji poĆØetak razvoja turizma raĆØuna od 21.juna. Ove, 2007. godine opština Sokobanja proslavlja 170-godišnjicu organizovanog bavljenja turizmom. Tim povodom redakcija RTV Sokobanja napravila je odliĆØan promotivni film koji možete ovde da pogledate.
 
TuristiĆØka razglednica: Vrmdžansko jezero
Desetak kilometara od Sokobanje u pravcu Rtnja nalazi se selo Vrmdža, a na 3 km od sela predivan lokalitet - Vrmdžansko jezero. U ovoj reportaži predstaviƦemo ovaj nedevoljno istraženi lokalitet do kojeg sada možete i kolima doƦi zahvaljujuƦi nedavno napravljenim makadamskim putem, mada je naša preporuka ipak bicikl. Na putu do jezera proƦiƦete kroz istoriju ovog kraja, a sam izlet napuniƦe vam baterije pozitivnom snagom prirode.
 
Zamena zdravstvenih knjižica i odabir lekara
U sokobanjskom Domu zdravlja u toku je zakonom propisano izjašnjavanje pacijenata o izabranom lekaru. Obrasce pacijenti popunjavaju u službi opšte medicine, kao na službama medicine rada i zaštite dece i omladine. Što se zdravstvenih knjižica tiĆØe, svi koji i nisu i jesu dobili nove zdravstvene knjižice, mogu ih do 31. decembra ove godine overiti u svojim radnim organizacijama ili u RepubliĆØkom zavodu za zdravstveno osiguranje.
 
Za puteve u istoĆØnoj Srbiji 10.5 miliona ā‚¬
Ovih dana Ministarstvo je potpisalo ugovor o ureĆ°enju putne mreže u istoĆØnoj Srbiji, taĆØnije putnog pravca Niš - Kladovo i ovaj projekat je vredan 4.900.000 evra.  Sa dodatnih 5 miliona izmeĆ°u ostalih finansirana i deonica puta Aleksinac-Sokobanja-Knjaževac. Projekat Ʀe biti raĆ°en pod pokroviteljstvom Evropske agencije za rekonstrukciju i Srbije puta i na ovoj deonici biƦe uraĆ°eno 30 kilometra u devet deonica.
 
"Pesma leta" - Sokobanja 2007.
u ĆØetvrtak 30. avgusta na letnjoj pozornici Vrelo u Sokobanji u okviru "Pesme leta" biƦe održana dodela nagrada najuspešnijim pojedincima u oblasti muzike, filma i sporta. Veliki broj estradnih zvezda doƦi Ʀe na ovu manifestaciju ĆØiji je poĆØetak planiran u 20 ĆØasova. Cena ulaznice biƦe simboliĆØnih 100 dinara.
 
Drugo nauĆØno - struĆØno savetovanje "GeotehniĆØki aspekti graĆ°evinarstva"
U organizaciji Saveza graĆ°evinskih inženjera i tehniĆØara Srbije i Srpskog društva za mehaniku tla i geotehniĆØko inženjerstvo održava se u Soko Banji, od 30. oktobra do 2 novembra 2007 godine, drugo nauĆØno-struĆØno savetovanje "GeotehniĆØki aspekti graĆ°evinarstva".
 
13. Simpozijum termiĆØara Srbije
Društvo termiĆØara Srbije i Mašinski fakultet u Nišu, Katedra za termotehniku, termoenergetiku i procesnu tehniku, organizuju 13. Simpozijum termiĆØara Srbije sa prateƦom izložbom opreme i dostignuƦa, pod sloganom "Energetika - Efikasnost - Ekologija". Simpozijum i izložba Ʀe biti održani u Sokobanji, 16-19. oktobra 2007. godine. Simpozijum je nacionalni skup sa meĆ°unarodnim uĆØešĆ¦em. 13. Simpozijum termiĆØara je prilika i obaveza rukovodioca ovih projekata i svih istraživaĆØa da prikažu ostvarene rezultate i ukažu uĆØesnicima skupa na potencijalne moguƦnosti primene tih rezultata u praksi.
 
Promocija kozmetike Oriflame u Sokobanji
Prosle nedelje u Sokobanji je na radost pripadnica lepšeg pola održana promocija ĆØuvene Oriflame kozmetike.Promocija je održana na mermernom šetalistu kod Miloševog konaka gde je tokom ĆØitavog dana bio postavljen štand Oriflame kozmetike.
 
Seminar za fudbalske sudije i delegate
U organizaciji Fudbalskog saveza ZajeĆØarskog okruga 24. avgusta održan je seminar za fudbalske sudije i delegate. Proveravana je fiziĆØka sposobnost fudbalskih sudija. isprobani su savremeni metodi u pripremi i edukaciji kadrova, kao permanentni naĆØin rada u FSZO. Ovom seminaru, na kome je promovisano i nekoliko novih delegata, prisustvovali su i delegati i sudije sa viših lista.
 
ā€žNapredakā€œ kriv za pomor na Moravici
Na zagaĆ°enom delu Moravice izašli su predstavnici ribarskog saveza Sokobanje i nadležne inspekcijske službe i tom prilikom su uzeti uzorci vode i uginule ribe. Tokom dana iz vode je izvaĆ°eno oko 200 kilograma uginule ribe, koja je uništena na deponiji. Analiza uzoraka vode otkrila je povišenu koliĆØinu amonijum jona od tri do ĆØak 18 puta i smanjenu koliĆØinu kiseonika. RepubliĆØka vodoprivredna inspekcija Nišavskog okruga podneƦe prijavu za privredni prestup protiv Javno-komunalnog preduzeƦa „Napredak“ iz Sokobanje zbog ispuštanja nepreĆØišĆ¦enih otpadnih voda u reku Moravicu.
 
Pomor ribe u reci Moravici
U reci Moravici otkriven je pomor ribe i izvadjeno je oko 200 kilograma uginule ribe, izjavio je upravnik ribarskog podruĆØja Južna Morava II Nikola KumanoviƦ. "Pomor riba je na dužini od osam kilometara, od kolektora za otpadne vode kod Sokobanje do Bovanskog jezera. Sve je puno mrtve ribe ali ne može da se utvrdi prava razmera pomora jer je veliki broj uginule ribe na dnu reke", rekao je KumanoviƦ agenciji Beta.
 
Bovansko jezero
Bovansko jezero u klisuri reke Moravice, desetak kilometara od Sokobanje, veštaĆØka je akumulacija u sistemu sliva Morave. Dugo je oko 8km, a duboko do 50m pored brane. Bogato je ribom, pa je, kažu, pravi raj za ribolovce. U letnjoj sezoni na obalama jezera sve je više kupaĆØa. Izlet na Bovansko jezero, pecanje, kupanje ili vožnja ĆØamcem, dogaĆ°aji su koji se dugo pamte. Jezero se nalazi u klisuri izmeĆ°u sela Bovan i Trubarevac.
 
Sabor i vaŔar u Sokobanji
Vašar u Sokobanji biƦe održan 19. i 20. avgusta. Prvi dan vašara biƦe organizovan u centru grada u ulicama: Mitropolita Mihaila, 27. marta i ulicu Alekse MarkišiƦa. Drugi dan vašara biƦe održan na sportskom terenu u naselju Podina. InaĆØe, 19. avgust je praznik „Preobraženja“ ĆØije ime nosi matiĆØna crkva u Sokobanji.
 
Sokobanju zahvatila zlatna groznica
DoĆ°ete li kojim sluĆØajem u okolinu Sokobanje, zapanjiƦe vas priĆØe o zakopanom zlatu, prevarantima koji lakovernima prodaju lažne mape i opsednutim tragaĆØima koji ne prezaju ni od toga da kopaju po crkvama! Zlatna groznica godinama drma ovaj kraj. Meštani ne žele da priĆØaju na tu temu i na sva pitanja odmahuju glavama - piše Press.
 
ZajedniĆØka turistiĆØka ponuda timoĆØke krajine
Ministarstvo za ekonomiju i razvoj i OEBS, finansiraƦe realizaciju projekta izrade zajedniĆØke turistiĆØke ponude TimoĆØke krajine, koju Ʀe realizovati Regionalna agencija za razvoj IstoĆØne Srbije – RARIS. Svrha ovog projekta, koji Ʀe biti realizovan do kraja leta 2008.godine je promocija destinacija koje nudi ovaj region, a obuhvata sve one elemente koji ga promovišu kao novo, ekološki nedirnuto i neizrabljeno turistiĆØko odredište.
 
Tradicionalni basket turnir ā€œAuAā€
Turnir "Avgust u avgustu" nastao je u Sokobanji pre 8 godina kao odgovor turniru jedne stranke koja je tada bila na vlasti. Kako su godine prolazile, sport je prešao u prvi plan. Pored košarke igraƦe se mali fudbal, odbojka na pesku i tenis. Najatraktivniji deo turnira je takmiĆØenje u zakucavanju i takmiĆØenje u šutiranju trojki, a takoĆ°e se bira i najlepša navijaĆØica. Za pobednike turnira obezbeĆ°ene su vredne novĆØane nagrade.
 
PronaĆ°en zeleni dijamant
Kad se posle skretanja sa niškog autoputa i probijanja kroz aleksinaĆØke sokake naĆ°e na seoskom drumu, putnik svakim truckavim kilometrom postaje sve sigurniji da je zalutao - ĆØini mu se da ispred njega niĆØeg više osim planina u daljini nema i da ne može da bude. A onda, kao oaza u pustinji, pred njim pukne gradiƦ ceo natkriljen zelenilom - naĆ°e se u Sokobanji.
 
ZavrŔen turnir u malom fudbalu
Drugi po redu noƦni turnir u malom fudbalu završen je pobedom ekipe „Kafe Tref“ iz Svrljiga nad ekipom „Garfild“ iz Sokobanje rezultatom 3:2. Pobednici su nagraĆ°eni novĆØanom nagradom u iznosu od 50.000 dinara, dok su drugoplasirani dobili 20.000 dinara. U nadmetanju za treƦe mesto ekipa „Doktora“ je briljantom pobedom ekipe „Uzora“ rezultatom 10:1 osvojila 10.000 dinara.
 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 35 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 901 - 930 of 1048

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas153
mod_vvisit_counterJuce227
mod_vvisit_counterOve nedelje1305
mod_vvisit_counterOvog meseca2825