Skip to content

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanja
47. meĆ°unarodna trka kroz Srbiju
Naš biciklista Žolt Der, ĆØlan A reprezentacije Srbije, pobedio je u petoj etapi na 47. meĆ°unarodnoj trci “Kroz Srbiju”. Staza je bila dugaĆØka 133 kilometara od VrnjaĆØke Banje do Soko Banje. Žolt Der iz Subotice prvi je prošao kroz cilj i popeo se na najvišu poziciju na bini ispred Miloševog konaka u Sokobanji. Drugo mesto pripalo je Rusu Andreju Klijevu, koji je i u prošloj etapi bio na istoj poziciji, a treƦi je kroz ciljnu ravninu prošao Italijan Ivan Faneli.
 
Milijarda dolara od turizma
Kako je na konferenciji za novinare najavio MlaĆ°an DinkiƦ, ministar za ekonomiju i regionalni razvoj, prihodi od turizma u Srbiji ove godine premašiƦe pola milijarde dolara, a, do kraja mandata ove vlade srpski turizam Ʀe imati godišnji promet od preko milijardu dolara.  Prioriteti su PaliƦ, Sokobanja, ski-tereni na Staroj planini, Zlatiboru i DivĆØibarama. Vrednost investicija samo u Sokobanju dostiƦi Ʀe od 150 do 170 miliona evra.
 
ā€œMr Dollarā€ oduÅ”evio goste i meÅ”tane Sokobanje
Na dan opštine 21. jula, pred brojnom publikom održana je premijera predstave “Mr Dollar” u amfiteatru ispred ZaviĆØajnog muzeja. Reakcija publike je bila i više nego odliĆØna, pa zbog velikog interesovanja posetilaca predstava biƦe održana još pet puta tokom Banjskog kulturnog leta. Posebnu pažnju banjskih gostiju i meštana za vreme predstave izazvali su i paraglajderi sa transparentima 170 godina organizovanog turizma Sokobanja, koji su nadletali centar grada i mermerno šetalište.
 
Proslava 170. godina organizovanog turizma
Danas, 21. juna Sokobanja obeležava 170 godina organizovanog turizma. U skladu sa znaĆØajem ovog dogadjaja planira se i bogat program tog dana i nastavku banjskog kulturnog leta. Na sam dan kada je pre 170 godina, zvaniĆØno u Sokobanju upuƦen prvi gost (21. jun), održaƦe se SveĆØana sednica SO Sokobanja, otvoriti izložba o istoriji najatraktivnije srpske banje, nad Sokobanjom leteƦe paraglajderi, održaƦe se premijera mjuzikla pod nazivom “Mr Dollar”...
 
SesalaĆØka peƦina oĆØekuje 25.000 posetioca
Izletište ‘’SeselaĆØka peƦina'’ nedavno je otvorena za sve posetioce. Opština Sokobanja i Mesna zajednica Sesalac uy pomoc meštana organizovali su ureĆ°enje prilaza peƦini i ĆØišcenje prostora ispred. Predsednik MZ Sesalac Radiša NiniƦ.  oĆØekuje bolju posetu SesalaĆØke peƦine, napominjuƦi da ovu peƦinu godišnje poseti oko 25.000 gostiju. Do SeselaĆØke peƦine je nedavno rekonstruisan prilazni put i do nje se stiže za svega dvadesetak minuta.
 
Za projekte iz oblasti turizma predviĆ°eno 15,9 miliona dinara
Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije Goran PetkoviƦ izjavio je danas da je Uredbom o utvrĆ°ivanju kriterijuma, bližih uslova i namene korišĆ¦enja sredstava za razvoj turizma za period januar–jun 2007. godine predviĆ°eno 15,9 miliona dinara bespovratne pomoƦi, dok iznos pristiglih zahteva iznosi više od milijardu dinara.
 
Prezentacija Master plana Sokobanje u Vladi RS
15.juna u Vladi Republike Srbije održana je prezentacija TuristiĆØkog Master plana Sokobanje. Prezentaciju kompanije d.o.o. Hosting iz Slovenije pratili su predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, TuristiĆØke organizacije Srbije, lokalne samouprave Sokobanja, struĆØnjaci iz oblasti turizma, menadženta i marketinga. Plan predviĆ°a produžetak parka pored Moravice, izgradnju novih sportskih terena i novog hotela, u centru, sa ĆØetiri zvezdice, stvaranje multifunkcionalnog kongresnog centra i izgradnju vodenog parka.
 
MeĆ°unarodna biciklistiĆØka trka "Kroz Srbiju 2007"
Trka "Kroz Srbiju", kao manifestacija od posebnog znaĆØaja za Republiku Srbiju koja aktivno doprinosi širenju afirmativne slike naše zemlje u svetu i snažno pomaže integraciju Srbije u Evropu i svet negujuƦi sportske i prijateljske veze sa sportistima, kako iz susednih zemalja, tako i iz celog sveta. Ovogodišnja medjunarodna biciklistiĆØka trka, 47. "Tour de Serbie", startuje 18. juna i trajaƦe do 24.06.2007. Na putu kroz Srbiju biciklisti i organizatori doƦi Ʀe 22. juna u Sokobanju.
 
Žurka u kafeu "Bidžin Bar" 14. juna
U kafeu "Bidžin bar" 14. juna biƦe održan koncert grupa "U.A. BA!", "Pretposlednjih mohikanaca" i "United kingdom of Tzarina". Svi oni koji vole kvalitetnu, zabavnu rock muziku pozvani su da prisustvuju ovom kvalitetnom kulturnom dogaĆ°aju. Na koncertu Ʀe te biti u moguƦnosti da uživate u kvalitenom rock zvuku afirmisanih sokobanjskih bendova koji su se odavno proslavili na ZajeĆØarskoj gitarijadi. Dakle, mladi - žurka - doĆ°ite u što veƦem broju. Provod je zagarantovan.
 
XXIII sednica SkupŔtine opŔtine Sokobanja
Redovna 23. po redu Skupština opštine Sokobanja održana je u sredu 13.juna u velikoj sali Skupštine opštine Sokobanja. Dnevnim redom predviĆ°eno je razmatranje i donošenje Odluka o završnom raĆØunu budžeta opštine Sokobanja, razmatranje i donošenje Odluke o prvom dopunskom budžetu opštine Sokobanja za 2007.godinu, prezentacija Master plana turistiĆØke destinacije Sokobanja,  UrbanistiĆØki planovi pojedinih delova Sokobanje, razmatranje i donošenje zakljuĆØka o usvajanju Plana tehniĆØkog regulisanja saobraƦaja na teritoriji opštine Sokobanja. 
 
Analiza stanja opŔtinskih kapaciteta u oblasti socijalne politike
Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Slobodan LaloviƦ i predsednici 24 opštine potpisali su Memorandum o saradnji na projektu Podrška sprovoĆ°enju Strategije razvoja socijalne zaštite. Od izabranih 15 pilot oblasti 12 ĆØine pojedinaĆØne prijave opština, a preostale 3 pilot oblasti su primeri meĆ°uopštinske saradnje meĆ°u kojima je i  meĆ°uopštinska saradnja ZajeĆØara i Sokobanje. U opštini Sokobanja za sad ne postoji telo koje se bavi socijalnom politikom.
 
TreƦa regionalna konferencija "Životna sredina ka Evropi"
Srbiji Ʀe trebati 20 do 30 godina da bi dostigla Evropski standard u oblasti odlaganja i upravnja ĆØvrstim otpadom i otpadnim vodama, reĆØeno je na regionalnoj konferenciji "Životna sredina Evrope" u Privrednoj komori Srbije. Predsednik organizacije "Ambasadori sredine" AnĆ°elka Mihajlov rekla je da Srbija ne poseduje ni 10% zakonskih regulativa o zaštiti životne sredine. Na sastanku je bilo je reĆØi  o pozitivnim iskustvima prostornog i urbanistiĆØkog planiranja u strategiji lokalnog održivog razvoja opština Smederevska Palanka, Sokobanja, Lazarevac i Aleksinac.
 
Dan izazova
Dan izazova (Challenge Day) je tradicionalna i meĆ°unarodno priznata i afirmisana manifestacija koja je održana 30. maja. TAFISA kao Svetska organizacija Sporta za sve organizuje ovu planetarnu akciju sa ciljem da se što više graĆ°ana ukljuĆØi u aktivnosti sa rekreativnim, sportskim i kulturnim sadržajima, igrom, druženjem i zabavom. Sokobanja se odazvala ovom izazovu i uĆØestvovala sa šest hiljada dve stotine pedest i jednim uĆØesnikom (6.251) što je 33,66% graĆ°ana Sokobanje, a zadatak je da se svaki graĆ°anin bavi odreĆ°enim sportsko-rekreativnim aktivnostima najmanje 15 minuta
 
Izabran direktor sokobanjskog Doma zdravlja
Upravni odbor Doma zdravlja u Sokobanji je na sednici održanoj u ĆØetvrtak doneo odluku kojom je za direktora te ustanove izabrao doktora Slavišu AntonijeviƦa pneumofiziologa iz Sokobanje. Ova odluka upravnog odbora doneta je jednoglasno. Upravni odbor Domu zdravlja Ʀe u najkraƦem roku svoju odluku o izboru direktora dostaviti osnivaĆØu Doma zdravlja Skupštini opštine Sokobanja koja treba u skladu sa zakonom o zdravstvenoj zaštiti u roku od 15 dana da imenuje direktora sokobanjske ustanove primarne zdravstvene zaštite.
 
Banjsko kulturno leto 2007
Po svemu sudeƦi u Sokobanji Ʀe kulturno-umetniĆØki i sportsko-zabavni program ovoga leta biti daleko interesantniji za razliku od prošle godine. InaĆØe, Sokobanja ove godine proslavlja 170. godina organizovanog bavljenja turizma. To je ujedno još jedan razlog više da se u organizaciju proslave ovog jubileja ukljuĆØe brojne institucije, društva i udruženja. U planu je izvoĆ°enje velikog broja manifestacija koje Ʀe po svemu sudeƦi privuƦi veliki broj turista ovoga leta.
 
Planovi za razvoj Sokobanje
Sastanak republiĆØkih graĆ°evinskih inspektora je održan sokobanjskom hotelu “Sunce” zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave Sokobanje. Na sastanku je najviše bilo reĆØi o strategiji prostornog razvoja Srbije. Državni sekretar za urbanizam i infrastrukturu Milan MiljeviƦ je na sastanku istakao da su Strategijom prostornog razvoja Srbije na znaĆØajnom mestu pozicionirani i turistiĆØki centri i oživljavanje najznaĆØajnijih resursa Srbije stavljajuƦi prioritet na naše banje.
 
8. meĆ°unarodni sajam turizma, ekologije i sporta u NiÅ”u
U hali "ƈair" u Nišu u periodu od 31.05.-01.06.2007. biƦe održan 8. MeĆ°unarodni sajam turizma, sporta i ekologije u prostoru od 1500 m2 hale "ƈair", gde Ʀe se tokom dva dana predstaviti izlagaĆØi iz tri komplementarne oblasti - turizma, sporta i ekologije. OĆØekuje se veliki broj izlagaĆØa iz zemlje i inostranstva, koji Ʀe tokom dva dana predstaviti svoju turistiĆØku ponudu niškom regionu.
 
Aktuelnosti sa 18. Berze banja
U najvaznije konkurentske prednosti Srbije u turizmu spada gostoljubivost njenih ljudi, spremnost za pruzanje usluga, geografski položaj, bogatstvo voda, brojne banje, prelepa priroda, znaĆØajna istorijska i kulturna bastina i veliki broj manifestacija, izjavio je bivši ministar turizma Bojan DimitrijeviƦ. Konsultantska firma "Hosting" iz Ljubljane predstavila je nacrt master plana za SokoBanju koji Ʀe Vladi Srbije  biti predat na razmatranje do 10. juna. Master plan podrazumeva podizanje kvaliteta usluga i kreiranje dodatnih sadrzaja kroz stvaranje jedne celovite turistiĆØke ponude sa seoskim okruženjem.
 
VeĆØe narodnih pesama i igara KUD Sokobanja
Pred sokobanjskim gostima i meštanima Kulturno umetniĆØko društvo „Soko“ 27.maja 2007. je održalo defile i nastup povodom praznika Duhova. Gradskim šetalištem ĆØlanovi KUD-a prikazali su nove nošnje a i održali su i nekoliko nastupa. ƈlanovi KUD-a juĆØe su posetili i crkvu Svetog Preobraženja dok je centralni nastup održan je u prepunom atrijumu zaviĆØajnog muzeja.
 
18. turistiĆØka berza banja u VrnjaĆØkoj banji
U VrnjaĆØkoj Banji Ʀe se od 27. do 29. maja održati tradicionalna 18. TuristiĆØka berza banja i prateƦi zdravstveni SPA festival, koji Ʀe prema oĆØekivanjima organizatora, posetiti od 15.000 do 20.000 ljudi. U kongresnom centru "Zvezda", u organizaciji Udruženja banjskih i klimatskih mesta Srbije, održaƦe se i 18. Sajam opreme za hotele i ugostiteljstvo i 13. Sajam suvenira i domaƦe radinosti. Centralnog dana manifestacije, posetioce Ʀe zabavljati pobednici Festivala GuĆØe, a svih dana skupa biƦe organizovan celodnevni zabavni program na banjskom trgu.
 
LoÅ” roditeljski primer
Dana 25.05.2007.g. Dežurnoj službi Policijske stanice u Sokobanji prijavljeno je da se u hotelu “Zdravljak” jedno lice nedoliĆØno ponaša u hotelskom bazenu. Policijski službenici utvrdili su da se radi o licu iz Šapca, koji je svoje dete staro 6.g. bacao u bazen a koje je plakalo i time je izazvao uznemirenje prisutnih gostiju na bazenu. Tokom intervencije dotiĆØni nije želeo da se legitimiše i svo vreme je vreĆ°ao policajce. Sa kriviĆØnom prijavom je priveden istražnom sudiji Opštisnkog suda u Sokobanji, koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.
 
Skup ā€œEkoloÅ”ka istina 2007ā€ u Sokobanji
15. nauĆØno-struĆØni skup "Ekološka istina" - 2007 održaƦe se u hotelu "Zdravljak" od 27. do 29. maja. Na skupu možete uĆØestvovati kao izlagaĆØ svojih proizvoda, opreme, tehnologija ili reklamirati svoju ustanovu štampanjem reklame u zborniku radova ciji je tiraž 300 primeraka i biƦe distribuiran u oko 100 institucija širom Srbije, Crne Gore i oko 30 institucija širom Evrope. Organizator je ТehniĆØki fakultet - Bor, a suorganizatori su Zavod za zaštitu zdravlja "Timok" iz ZajeĆØara, Centar za  poljoprivredna i tehnološka istraživanja iz ZajeĆØara, Društvo mladih istraživaĆØa  iz Bora i Fakultet zaštite na radu iz Niša.
 
Akcija "Biramo najbolje"
OTKSU Organizaciji za kulturu, turizam i sport u toku je  akciji koja nosi naziv „Biramo najbolje“ u okviru koje Ʀe se svakog meseca proglašavati najbolji, tj. najistaknutiji u odredjenoj oblasti u osam kategorija, a to su: zdravstvo, ugostiteljstvo, preduzetništvo ,saobraƦaj i usluge, privatni stanodavci, dvorište – terasa ili balkon, domaƦinstvo u seoskom turizmu i naj-gost, tj. osoba koja godinama dolazi u Sokobanju ili koja svojim radom ili inicijativama doprinosi afirmaciji Sokobanje.
 
Etno kutak "Grudonjske vodenice"
U Sokobanji je u toku je adaptacija vodenica na reci Gradašnici. ReĆØ je o izgradnji svojevrsnog etno-kutka „Grudonjske vodenice”, koji Ʀe obogatiti turistiĆØku ponudu Sokobanje. Vodenice su stare preko dve stotine godina, a po završenoj adaptaciji zadržaƦe svoju osnovnu fukciju. Kompleks Ʀe biti namenjen turistima koji Ʀe biti u prilici da sami sebi pripreme tradicionalni obrok, a takoĆ°e i da naprave neki suvenir. Uz to, na ovom mestu održavaƦe se etno veĆØeri i izvodiƦe programi na temu tradicije i kulturne zaostavštine sokobanjskog kraja.
 
Predstavljen turistiĆØki ĆØasopis "Srbija - nacionalna revija"
Ministar trgovine, turizma i usluga u Vladi Republike Srbije Bojan DimitrijeviƦ izjavio je da turistiĆØki ĆØasopis "Srbija - nacionalna revija“ predstavlja ureĆ°ivaĆØki i izdavaĆØki koncept koji Srbiju prikazuje u dobrom svetlu kroz više oblasti - ekonomiju, putovanja, kulturu, istoriju, duhovnu baštinu i mentalitet. ƈasopis Ʀe izlaziti jednom meseĆØno na srpskom i engleskom jeziku.
 
EkoloÅ”ke akcije u InĆ°iji za primer
Ponovo pozitivni primeri dolaze nam iz indijske opštine koja je meĆ°u prvima u Srbiji sprovela nov naĆØin upravljanja komunalnim otpadom koji sve više dobija na znaĆØaju. Kljucnu ulogu u tom poslu u InĆ°iji imaju Javno komunalno preduzece „Komunalac“ i opština Indija, ali i svi gradani, pravna i fizicka lica, koji su se rado ukljucili i podržali tako veliki posao, kao što je sepracija i reciklaža smeca. Opština Sokobanja koja nosi epitet "ekološke opštine" bi trebala da se sledi pozitivan primer ove opštine jer je situacija u opštini Sokobanja krajnje oĆØajna.
 
Lažne dojave zlonamernih
UĆØenici Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“ kasnili su jutros (22.maj 2007.) na ekskurziju zbog anonimne dojave da je jedan od autobusa u kvaru. Na tehniĆØkom pregledu ustanovljeno je da je autobus ispravan nakon ĆØega su uĆØenici u osam sati krenuli za Kruševac.  Prema reĆØima Direktorke Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“  Jelene MilenoviƦ radi se o zlonamernoj radnji kako bi se diskreditovala konkurencija. Potparolka policijske stanice Danijela MilovanoviƦ iz Sokobanje potvrdila je lažnu prijavu.
 
Sastanak direktora turistiĆØkih organizacija u Sokobanji
Direktor turistiĆØke organizacije Srbije Miodrag PopoviƦ zakazao je sastanak svih direktora turistiĆØkih organizacija u sokobanjskom hotelu Zdravljak za 21. V. 2007. Na sastanku je bilo reci o predstojecoj turistickoj sezoni, turistiĆØkim manifestacijama i seoskom turizmu. Povod održavanja sastanka u Sokobanji je jubilarna 170ta godišnjica sokobanjskog bavljenja turizmom i zdravstvom. Pored predstojece turisticke sezone, seoskog turizma i turistickih manifestacija na sastanku je bilo reci i o problemima sa kojima se turistiĆØke organizacije gradova i opština susreƦu.
 
Lideri sutraŔnjice za održivi razvoj i životnu sredinu
ObeležavajuƦi 22. maj - MeĆ°unarodni dan biodiverziteta, „Ambasadori životne sredine“ i predstavnici Ambasade Holandije u Srbiji, u okviru projekta „Lideri sutrašnjice za održivi razvoj i životnu sredinu“, dodeliƦe priznanja liderkama i liderima, kao i opštinama buduƦnosti za održivi razvoj i životnu sredinu. Opštini Sokobanja dodeljeno je priznanje a ceremonije Ʀe se održati 22. maja u Beogradu.
 
Smanjenje siromaŔtva u Sokobanji
Komisija Vlade Republike Srbije za izbor lokalnih implementacionih partnera (LIP) u okviru programa Lokalne inicijative izabrala je deset projekata koji Ʀe biti realizovani u narednih 15 meseci. Na ovom konkursu Nevladina organizacija OLI (Orgnaizacija za lokalnu inicijativu) kojom rukovodi IvanoviƦ Ljiljana potražila je i dobila 19 969 €. Proces primene Strategije za smanjenje siromaštva ima za cilj integraciju mera definisanih u SSS u redovan sistem planiranja, budžetiranja i primene od strane Vlade i kao i sprovoĆ°enje SSS na lokalnom nivou.
 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 35 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 961 - 990 of 1048

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas264
mod_vvisit_counterJuce224
mod_vvisit_counterOve nedelje783
mod_vvisit_counterOvog meseca12999