Skip to content

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajić
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanja
Milijarda dolara od turizma
Kako je na konferenciji za novinare najavio Mlađan Dinkić, ministar za ekonomiju i regionalni razvoj, prihodi od turizma u Srbiji ove godine premašiće pola milijarde dolara, a, do kraja mandata ove vlade srpski turizam će imati godišnji promet od preko milijardu dolara.  Prioriteti su Palić, Sokobanja, ski-tereni na Staroj planini, Zlatiboru i Divčibarama. Vrednost investicija samo u Sokobanju dostići će od 150 do 170 miliona evra.
 
“Mr Dollar” oduševio goste i meštane Sokobanje
Na dan opštine 21. jula, pred brojnom publikom održana je premijera predstave “Mr Dollar” u amfiteatru ispred Zavičajnog muzeja. Reakcija publike je bila i više nego odlična, pa zbog velikog interesovanja posetilaca predstava biće održana još pet puta tokom Banjskog kulturnog leta. Posebnu pažnju banjskih gostiju i meštana za vreme predstave izazvali su i paraglajderi sa transparentima 170 godina organizovanog turizma Sokobanja, koji su nadletali centar grada i mermerno šetalište.
 
Proslava 170. godina organizovanog turizma
Danas, 21. juna Sokobanja obeležava 170 godina organizovanog turizma. U skladu sa značajem ovog dogadjaja planira se i bogat program tog dana i nastavku banjskog kulturnog leta. Na sam dan kada je pre 170 godina, zvanično u Sokobanju upućen prvi gost (21. jun), održaće se Svečana sednica SO Sokobanja, otvoriti izložba o istoriji najatraktivnije srpske banje, nad Sokobanjom leteće paraglajderi, održaće se premijera mjuzikla pod nazivom “Mr Dollar”...
 
Sesalačka pećina očekuje 25.000 posetioca
Izletište ‘’Seselačka pećina'’ nedavno je otvorena za sve posetioce. Opština Sokobanja i Mesna zajednica Sesalac uy pomoc meštana organizovali su uređenje prilaza pećini i čišcenje prostora ispred. Predsednik MZ Sesalac Radiša Ninić.  očekuje bolju posetu Sesalačke pećine, napominjući da ovu pećinu godišnje poseti oko 25.000 gostiju. Do Seselačke pećine je nedavno rekonstruisan prilazni put i do nje se stiže za svega dvadesetak minuta.
 
Za projekte iz oblasti turizma predviđeno 15,9 miliona dinara
Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije Goran Petković izjavio je danas da je Uredbom o utvrđivanju kriterijuma, bližih uslova i namene korišćenja sredstava za razvoj turizma za period januar–jun 2007. godine predviđeno 15,9 miliona dinara bespovratne pomoći, dok iznos pristiglih zahteva iznosi više od milijardu dinara.
 
Prezentacija Master plana Sokobanje u Vladi RS
15.juna u Vladi Republike Srbije održana je prezentacija Turističkog Master plana Sokobanje. Prezentaciju kompanije d.o.o. Hosting iz Slovenije pratili su predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Turističke organizacije Srbije, lokalne samouprave Sokobanja, stručnjaci iz oblasti turizma, menadženta i marketinga. Plan predviđa produžetak parka pored Moravice, izgradnju novih sportskih terena i novog hotela, u centru, sa četiri zvezdice, stvaranje multifunkcionalnog kongresnog centra i izgradnju vodenog parka.
 
Međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju 2007"
Trka "Kroz Srbiju", kao manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srbiju koja aktivno doprinosi širenju afirmativne slike naše zemlje u svetu i snažno pomaže integraciju Srbije u Evropu i svet negujući sportske i prijateljske veze sa sportistima, kako iz susednih zemalja, tako i iz celog sveta. Ovogodišnja medjunarodna biciklistička trka, 47. "Tour de Serbie", startuje 18. juna i trajaće do 24.06.2007. Na putu kroz Srbiju biciklisti i organizatori doći će 22. juna u Sokobanju.
 
Žurka u kafeu "Bidžin Bar" 14. juna
U kafeu "Bidžin bar" 14. juna biće održan koncert grupa "U.A. BA!", "Pretposlednjih mohikanaca" i "United kingdom of Tzarina". Svi oni koji vole kvalitetnu, zabavnu rock muziku pozvani su da prisustvuju ovom kvalitetnom kulturnom događaju. Na koncertu će te biti u mogućnosti da uživate u kvalitenom rock zvuku afirmisanih sokobanjskih bendova koji su se odavno proslavili na Zaječarskoj gitarijadi. Dakle, mladi - žurka - dođite u što većem broju. Provod je zagarantovan.
 
XXIII sednica Skupštine opštine Sokobanja
Redovna 23. po redu Skupština opštine Sokobanja održana je u sredu 13.juna u velikoj sali Skupštine opštine Sokobanja. Dnevnim redom predviđeno je razmatranje i donošenje Odluka o završnom računu budžeta opštine Sokobanja, razmatranje i donošenje Odluke o prvom dopunskom budžetu opštine Sokobanja za 2007.godinu, prezentacija Master plana turističke destinacije Sokobanja,  Urbanistički planovi pojedinih delova Sokobanje, razmatranje i donošenje zaključka o usvajanju Plana tehničkog regulisanja saobraćaja na teritoriji opštine Sokobanja. 
 
Analiza stanja opštinskih kapaciteta u oblasti socijalne politike
Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Slobodan Lalović i predsednici 24 opštine potpisali su Memorandum o saradnji na projektu Podrška sprovođenju Strategije razvoja socijalne zaštite. Od izabranih 15 pilot oblasti 12 čine pojedinačne prijave opština, a preostale 3 pilot oblasti su primeri međuopštinske saradnje među kojima je i  međuopštinska saradnja Zaječara i Sokobanje. U opštini Sokobanja za sad ne postoji telo koje se bavi socijalnom politikom.
 
Treća regionalna konferencija "Životna sredina ka Evropi"
Srbiji će trebati 20 do 30 godina da bi dostigla Evropski standard u oblasti odlaganja i upravnja čvrstim otpadom i otpadnim vodama, rečeno je na regionalnoj konferenciji "Životna sredina Evrope" u Privrednoj komori Srbije. Predsednik organizacije "Ambasadori sredine" Anđelka Mihajlov rekla je da Srbija ne poseduje ni 10% zakonskih regulativa o zaštiti životne sredine. Na sastanku je bilo je reči  o pozitivnim iskustvima prostornog i urbanističkog planiranja u strategiji lokalnog održivog razvoja opština Smederevska Palanka, Sokobanja, Lazarevac i Aleksinac.
 
Dan izazova
Dan izazova (Challenge Day) je tradicionalna i međunarodno priznata i afirmisana manifestacija koja je održana 30. maja. TAFISA kao Svetska organizacija Sporta za sve organizuje ovu planetarnu akciju sa ciljem da se što više građana uključi u aktivnosti sa rekreativnim, sportskim i kulturnim sadržajima, igrom, druženjem i zabavom. Sokobanja se odazvala ovom izazovu i učestvovala sa šest hiljada dve stotine pedest i jednim učesnikom (6.251) što je 33,66% građana Sokobanje, a zadatak je da se svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim aktivnostima najmanje 15 minuta
 
Izabran direktor sokobanjskog Doma zdravlja
Upravni odbor Doma zdravlja u Sokobanji je na sednici održanoj u četvrtak doneo odluku kojom je za direktora te ustanove izabrao doktora Slavišu Antonijevića pneumofiziologa iz Sokobanje. Ova odluka upravnog odbora doneta je jednoglasno. Upravni odbor Domu zdravlja će u najkraćem roku svoju odluku o izboru direktora dostaviti osnivaču Doma zdravlja Skupštini opštine Sokobanja koja treba u skladu sa zakonom o zdravstvenoj zaštiti u roku od 15 dana da imenuje direktora sokobanjske ustanove primarne zdravstvene zaštite.
 
Banjsko kulturno leto 2007
Po svemu sudeći u Sokobanji će kulturno-umetnički i sportsko-zabavni program ovoga leta biti daleko interesantniji za razliku od prošle godine. Inače, Sokobanja ove godine proslavlja 170. godina organizovanog bavljenja turizma. To je ujedno još jedan razlog više da se u organizaciju proslave ovog jubileja uključe brojne institucije, društva i udruženja. U planu je izvođenje velikog broja manifestacija koje će po svemu sudeći privući veliki broj turista ovoga leta.
 
Planovi za razvoj Sokobanje
Sastanak republičkih građevinskih inspektora je održan sokobanjskom hotelu “Sunce” zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave Sokobanje. Na sastanku je najviše bilo reči o strategiji prostornog razvoja Srbije. Državni sekretar za urbanizam i infrastrukturu Milan Miljević je na sastanku istakao da su Strategijom prostornog razvoja Srbije na značajnom mestu pozicionirani i turistički centri i oživljavanje najznačajnijih resursa Srbije stavljajući prioritet na naše banje.
 
8. međunarodni sajam turizma, ekologije i sporta u Nišu
U hali "Čair" u Nišu u periodu od 31.05.-01.06.2007. biće održan 8. Međunarodni sajam turizma, sporta i ekologije u prostoru od 1500 m2 hale "Čair", gde će se tokom dva dana predstaviti izlagači iz tri komplementarne oblasti - turizma, sporta i ekologije. Očekuje se veliki broj izlagača iz zemlje i inostranstva, koji će tokom dva dana predstaviti svoju turističku ponudu niškom regionu.
 
Aktuelnosti sa 18. Berze banja
U najvaznije konkurentske prednosti Srbije u turizmu spada gostoljubivost njenih ljudi, spremnost za pruzanje usluga, geografski položaj, bogatstvo voda, brojne banje, prelepa priroda, značajna istorijska i kulturna bastina i veliki broj manifestacija, izjavio je bivši ministar turizma Bojan Dimitrijević. Konsultantska firma "Hosting" iz Ljubljane predstavila je nacrt master plana za SokoBanju koji će Vladi Srbije  biti predat na razmatranje do 10. juna. Master plan podrazumeva podizanje kvaliteta usluga i kreiranje dodatnih sadrzaja kroz stvaranje jedne celovite turističke ponude sa seoskim okruženjem.
 
Veče narodnih pesama i igara KUD Sokobanja
Pred sokobanjskim gostima i meštanima Kulturno umetničko društvo „Soko“ 27.maja 2007. je održalo defile i nastup povodom praznika Duhova. Gradskim šetalištem članovi KUD-a prikazali su nove nošnje a i održali su i nekoliko nastupa. Članovi KUD-a juče su posetili i crkvu Svetog Preobraženja dok je centralni nastup održan je u prepunom atrijumu zavičajnog muzeja.
 
18. turistička berza banja u Vrnjačkoj banji
U Vrnjačkoj Banji će se od 27. do 29. maja održati tradicionalna 18. Turistička berza banja i prateći zdravstveni SPA festival, koji će prema očekivanjima organizatora, posetiti od 15.000 do 20.000 ljudi. U kongresnom centru "Zvezda", u organizaciji Udruženja banjskih i klimatskih mesta Srbije, održaće se i 18. Sajam opreme za hotele i ugostiteljstvo i 13. Sajam suvenira i domaće radinosti. Centralnog dana manifestacije, posetioce će zabavljati pobednici Festivala Guče, a svih dana skupa biće organizovan celodnevni zabavni program na banjskom trgu.
 
Loš roditeljski primer
Dana 25.05.2007.g. Dežurnoj službi Policijske stanice u Sokobanji prijavljeno je da se u hotelu “Zdravljak” jedno lice nedolično ponaša u hotelskom bazenu. Policijski službenici utvrdili su da se radi o licu iz Šapca, koji je svoje dete staro 6.g. bacao u bazen a koje je plakalo i time je izazvao uznemirenje prisutnih gostiju na bazenu. Tokom intervencije dotični nije želeo da se legitimiše i svo vreme je vređao policajce. Sa krivičnom prijavom je priveden istražnom sudiji Opštisnkog suda u Sokobanji, koji ga je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.
 
Skup “Ekološka istina 2007” u Sokobanji
15. naučno-stručni skup "Ekološka istina" - 2007 održaće se u hotelu "Zdravljak" od 27. do 29. maja. Na skupu možete učestvovati kao izlagač svojih proizvoda, opreme, tehnologija ili reklamirati svoju ustanovu štampanjem reklame u zborniku radova ciji je tiraž 300 primeraka i biće distribuiran u oko 100 institucija širom Srbije, Crne Gore i oko 30 institucija širom Evrope. Organizator je Тehnički fakultet - Bor, a suorganizatori su Zavod za zaštitu zdravlja "Timok" iz Zaječara, Centar za  poljoprivredna i tehnološka istraživanja iz Zaječara, Društvo mladih istraživača  iz Bora i Fakultet zaštite na radu iz Niša.
 
Akcija "Biramo najbolje"
OTKSU Organizaciji za kulturu, turizam i sport u toku je  akciji koja nosi naziv „Biramo najbolje“ u okviru koje će se svakog meseca proglašavati najbolji, tj. najistaknutiji u odredjenoj oblasti u osam kategorija, a to su: zdravstvo, ugostiteljstvo, preduzetništvo ,saobraćaj i usluge, privatni stanodavci, dvorište – terasa ili balkon, domaćinstvo u seoskom turizmu i naj-gost, tj. osoba koja godinama dolazi u Sokobanju ili koja svojim radom ili inicijativama doprinosi afirmaciji Sokobanje.
 
Etno kutak "Grudonjske vodenice"
U Sokobanji je u toku je adaptacija vodenica na reci Gradašnici. Reč je o izgradnji svojevrsnog etno-kutka „Grudonjske vodenice”, koji će obogatiti turističku ponudu Sokobanje. Vodenice su stare preko dve stotine godina, a po završenoj adaptaciji zadržaće svoju osnovnu fukciju. Kompleks će biti namenjen turistima koji će biti u prilici da sami sebi pripreme tradicionalni obrok, a takođe i da naprave neki suvenir. Uz to, na ovom mestu održavaće se etno večeri i izvodiće programi na temu tradicije i kulturne zaostavštine sokobanjskog kraja.
 
Predstavljen turistički časopis "Srbija - nacionalna revija"
Ministar trgovine, turizma i usluga u Vladi Republike Srbije Bojan Dimitrijević izjavio je da turistički časopis "Srbija - nacionalna revija“ predstavlja uređivački i izdavački koncept koji Srbiju prikazuje u dobrom svetlu kroz više oblasti - ekonomiju, putovanja, kulturu, istoriju, duhovnu baštinu i mentalitet. Časopis će izlaziti jednom mesečno na srpskom i engleskom jeziku.
 
Ekološke akcije u Inđiji za primer
Ponovo pozitivni primeri dolaze nam iz indijske opštine koja je među prvima u Srbiji sprovela nov način upravljanja komunalnim otpadom koji sve više dobija na značaju. Kljucnu ulogu u tom poslu u Inđiji imaju Javno komunalno preduzece „Komunalac“ i opština Indija, ali i svi gradani, pravna i fizicka lica, koji su se rado ukljucili i podržali tako veliki posao, kao što je sepracija i reciklaža smeca. Opština Sokobanja koja nosi epitet "ekološke opštine" bi trebala da se sledi pozitivan primer ove opštine jer je situacija u opštini Sokobanja krajnje očajna.
 
Lažne dojave zlonamernih
Učenici Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“ kasnili su jutros (22.maj 2007.) na ekskurziju zbog anonimne dojave da je jedan od autobusa u kvaru. Na tehničkom pregledu ustanovljeno je da je autobus ispravan nakon čega su učenici u osam sati krenuli za Kruševac.  Prema rečima Direktorke Osnovne škole „Mitropolit Mihailo“  Jelene Milenović radi se o zlonamernoj radnji kako bi se diskreditovala konkurencija. Potparolka policijske stanice Danijela Milovanović iz Sokobanje potvrdila je lažnu prijavu.
 
Sastanak direktora turističkih organizacija u Sokobanji
Direktor turističke organizacije Srbije Miodrag Popović zakazao je sastanak svih direktora turističkih organizacija u sokobanjskom hotelu Zdravljak za 21. V. 2007. Na sastanku je bilo reci o predstojecoj turistickoj sezoni, turističkim manifestacijama i seoskom turizmu. Povod održavanja sastanka u Sokobanji je jubilarna 170ta godišnjica sokobanjskog bavljenja turizmom i zdravstvom. Pored predstojece turisticke sezone, seoskog turizma i turistickih manifestacija na sastanku je bilo reci i o problemima sa kojima se turističke organizacije gradova i opština susreću.
 
Lideri sutrašnjice za održivi razvoj i životnu sredinu
Obeležavajući 22. maj - Međunarodni dan biodiverziteta, „Ambasadori životne sredine“ i predstavnici Ambasade Holandije u Srbiji, u okviru projekta „Lideri sutrašnjice za održivi razvoj i životnu sredinu“, dodeliće priznanja liderkama i liderima, kao i opštinama budućnosti za održivi razvoj i životnu sredinu. Opštini Sokobanja dodeljeno je priznanje a ceremonije će se održati 22. maja u Beogradu.
 
Smanjenje siromaštva u Sokobanji
Komisija Vlade Republike Srbije za izbor lokalnih implementacionih partnera (LIP) u okviru programa Lokalne inicijative izabrala je deset projekata koji će biti realizovani u narednih 15 meseci. Na ovom konkursu Nevladina organizacija OLI (Orgnaizacija za lokalnu inicijativu) kojom rukovodi Ivanović Ljiljana potražila je i dobila 19 969 €. Proces primene Strategije za smanjenje siromaštva ima za cilj integraciju mera definisanih u SSS u redovan sistem planiranja, budžetiranja i primene od strane Vlade i kao i sprovođenje SSS na lokalnom nivou.
 
Počele radničke sportske igre
Tokom druge polovine maja meseca u Hotelsko Turističkom preduzeću "Lepterija" doći će prve grupe gradnika na radičko-sportskim igrama. Inače svake godine veliki broj radinka iz cele Srbije Sokobanju tradicionalno posećuje i boravi u ovom hotelskom preduzeću. Prvi radnici koji će posetiti Sokobanju su iz Elektroprivrede Srbije, a nakon njih hotel Zdravljak posetiće učesnici seminara "Ekološka istina" koji će se održati u periodu od 27. do 29. maja.
 
<< PoÄŤetak < Prethodna 31 32 33 34 35 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 961 - 990 of 1047

Reklame


Vila Čair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doček Nove godine

Doček Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

Smeštaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe mogućnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu mogućnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vaučera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko načina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vaučeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas103
mod_vvisit_counterJuce275
mod_vvisit_counterOve nedelje103
mod_vvisit_counterOvog meseca665