Skip to content

Sokobanja arrow SOKOBANJSKI FORUMarrow Politikaarrow Srbijo, Srbi, kažimo složno rezoluciji o Srebrenici NE... ili nas neƦe biti!!
10 Decembar, 2022, 03:23:33 am *
Dobrodosli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisnickim imenom, lozinkom i duzinom sesije
 
   Pocetna   Pomoc Kalendar Prijava Registracija  

Stranice: 1   Idi dole
  Stampaj  
Autor Tema: Srbijo, Srbi, kažimo složno rezoluciji o Srebrenici NE... ili nas neƦe biti!!  (Procitano 10465 puta)
0 clanova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Finious
SkoraÅ”nji ĆØlan
**

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 65


« Odgovor #5 poslato: 11 April, 2011, 05:32:15 am »

Srbija odlikuje uĆØesnike ratova
10.Apr.2011, 12:20, Izvor: Å umadija Press

Umesto da hapsi odgovorne za ratne zloĆØine i ispunjava obaveze prema HaÅ”kom tribunalu, Srbija namerava da pojedine pripadnike vojske koji su uĆØestvovali u borbenim dejstvima na prostoru SFRJ nagradi medaljama.
Nastavak na Å umadija Press... http://www.vesti.rs/Vesti/Srbija-odlikuje-ucesnike-ratova-2.html
Sacuvana
« Odgovor #5 poslato: 11 April, 2011, 05:32:15 am »

 Sacuvana
Finious
SkoraÅ”nji ĆØlan
**

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 65


« Odgovor #4 poslato: 30 Mart, 2011, 05:02:40 am »

Srpska Srebrenica 95

<a href="http://d.yimg.com/static.video.yahoo.com/yep/YV_YEP.swf?ver=2.2.18.2&amp;id=14404401&amp;vid=5473253&amp;lang=en-us&amp;intl=us" target="_blank">http://d.yimg.com/static.video.yahoo.com/yep/YV_YEP.swf?ver=2.2.18.2&amp;id=14404401&amp;vid=5473253&amp;lang=en-us&amp;intl=us</a>

 http://www.radiosarajevo.ba/content/view/28281/
« Poslednja izmena: 09 April, 2011, 05:01:32 am Finious » Sacuvana
Finious
SkoraÅ”nji ĆØlan
**

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 65


« Odgovor #3 poslato: 18 Mart, 2011, 05:30:33 am »

VANREDNO IZDANJE 60 MINUTA

Dejan SliÅ”koviƦ, nekadaÅ”nji juniorski prvak Srbije u džudou, Jedinici se prikljuĆØio u maju 1994. Iza njega je veƦ bila zavidna sportska karijera, a Jedinici je trebala svježa krv. On kaže kako nije znao koja je namjena jedinice. Mislio je da Ʀe ona djelovati unutar granica Republike Srbije.

dejan sliskovicTeÅ”ko je zamisliti da je na obroncima Petrove Gore, prije samo petnaestak godina, danas oronula kuƦa predstavljala glavu Pauka, vojne operacije osmiÅ”ljene u Beogradu, u ĆØijoj su realizaciji uĆØestvovali Banja Luka i Knin, s ciljem osvajanja Cazinske krajine.

U nekadaÅ”njem radijsko-relejnom centru bivÅ”e JNA s kraja 1994. za istim stolom sjedila je nekolicina etabliranih ratnih zloĆØinaca - Milorad Ulemek, Fikret AbdiƦ, Jovica StaniÅ”iƦ, Franko SimatoviƦ, Ratko MladiƦ, Mile NovakoviƦ, Slobodan MediƦ, Milan MartiƦ, Stojan Župljanin.

Ovo Å”aroliko druÅ”tvo okupilo se kako bi zadalo zavrÅ”ni udarac 5. korpusu Armije BiH, vratila Velika KladuÅ”a u ruke Fikreta AbdiƦa i otvorila fronta u Republici Hrvatskoj s ciljem daljnjeg zauzimanja njenog teritorija.

Uz MediƦeve Å korpione, Legijinu Jedinicu i Arkanove Tigrove, koji su na terenu bili pod direktnom komandom Frenkija SimatoviƦa, ispomoƦ AbdiƦevoj paravojsci ā€“ Narodnoj odbrani Zapadne Bosne u obraĆØnu s 5. korpusom pružalo je joÅ” Å”est korpusa. Sama operacija Pauk kontrolirana je iz Beograda.

Dejan SliÅ”koviƦ, nekadaÅ”nji juniorski prvak Srbije u džudou, Jedinici se prikljuĆØio u maju 1994. Iza njega je veƦ bila zavidna sportska karijera, a Jedinici je trebala svježa krv. On kaže kako nije znao koja je namjena jedinice. Mislio je da Ʀe ona djelovati unutar granica Republike Srbije.

''U decembru je podignuta uzbuna, autobusi su bili spremni, a liĆØne dokumente smo ostavili i oni su pohranjeni u Državnoj bezbjednosti''. OpisujuƦi put, kazao je kako su imali jedan zastoj ā€“ prevrnulo se vozilo u kojem su bili Franko SimatoviƦ i Jovica StaniÅ”iƦ. Granicu su proÅ”li bez problema ā€“ na granici su bili ruski pripadnici UNPROFOR-a.

SliÅ”koviƦ je svjedoĆØio na haÅ”kim suĆ°enjima StaniÅ”iƦu i SimatoviƦu. U intervujuu za 60 minuta, on joÅ” direktnije iznosi ĆØinjenice koje terete politiĆØko-policijsko vrh Srbije za uĆØeÅ”Ć¦e specijalnih jedinica te zemlje u BiH. Sve ovo posebno se vidjelo u operaciji Pauk.

''Bili smo smjeÅ”teni na Petrovoj Gori, bio je tu jedan veliki spomenik NOR-a. Tu sam prvi put sreo Radojicu BožoviƦa, koji je u naÅ”u spavaonu uveo dva ĆØovjeka ā€“ gdje je bilo onoliko kreveta koliko i nas. HoƦeÅ” li da ti otkinem mami glavu, stavim je na sto i kažem da je ovo tvoja mama - bila je njegova reakcija kada sam se pobunio.

Bio sam na komandnom mjestu. Tu su bili SimatoviƦ i StaniÅ”iƦ. ƈesto su dolazili AbdiƦ, BožoviƦ, Legija, MartiƦ, MladiƦ. Nekoliko sam puta vidio MladiƦa, sjeƦam ga se debelog sa Å”ajkaĆØom koja izgleda kao Å”apka. AbdiƦ je uglavnom dolazio sa aktovkama. Izlazio je bez njih. ƈuo sam da je plaƦao da se Velika KladuÅ”a Å”to manje razruÅ”i. StaniÅ”iƦ i SimatoviƦ su bili 80% vremena na komandnom mjestu. Nekada su bili odsustni službeno i nekoliko puta u Beogradu. Imali su zadatak da na takav naĆØin izvjeÅ”tavaju Slobodana MiloÅ”eviƦa, a postojala je i direktna satelitska linija s MiloÅ”eviƦem'', govori SliÅ”koviƦ.

Operacija Pauk je doživjela je slom nakon operacije HV-a Zima 94. Krajem juna 1995. u Beogradu se na MiloÅ”eviƦev poziv okupio vrh operacije Pauk, o ĆØemu svjedoĆØe izdvojeni dijelovi dnevnika ratnog zloĆØinca Ratka MladiƦa.

''Jedinicu sam napustio krajem maja, a dnevnice sam dobijao do kraja jula. Kazali su mi da idem u Srpsku dobrovoljaĆØku gardu, tamo je najbolje. U Stranci srpskog jedinstva im je bio Å”tab. PrebaĆØen sam u Erdut, u Nastavni vod. Sve su to, ipak, bile samo priĆØe. U kampu su bili ljudi uhapÅ”eni u Krajini. Kada bi Arkan dolazio u kamp, bile bi poviÅ”ene mjere ā€“ sve je to bio folklor'', kaže on. Arkan bi dolazio najĆØeÅ”Ć¦e kad je trebalo nekoga kazniti ā€“ trĆØanje s kamenom, kugla oko noge, pucanje u noge...

''Muka mi je od skrivenih heroja. Želio sam da narod u Srbiji i BiH jasno vidi Å”ta se deÅ”avalo i ko je odgovoran'', kaže SliÅ”koviƦ. Ratni i poratni put Jedinice, odnosno zloĆØinaĆØkih odreda poput Tigrova i Å korpiona, koji su bili sastavni i objedinjeni dio operacija voĆ°enih iz Beograda, stane u jednu rijeĆØ ā€“ zloĆØin.

MeĆ°usobno su se razlikovali samo po iskazanoj brutalnosti. MediƦevi Å korpioni su svoje viteÅ”tvo pokazivali strijeljajuƦi i muĆØki likvidirajuƦi zarobljene i vojnim otrovima omamljene SrebreniĆØane. Ulemek, komandant Jedinice, nakon ratnog angažmana svoju je buduƦnost služio režimu za obraĆØun s neistomiÅ”ljenicima i njihovu likvidaciju. Likvidacija Zorana ƐinĆ°iƦa je bila najvažniji i najprljaviji zadatak Ulemeka i Jedinice, Å”to je bio i uvod u njeno gaÅ”enje.

Svi oni koji bi mogli svjedoĆØiti protiv SimatoviƦa i StaniÅ”iƦa su ili u zatvoru zbog teÅ”kih kriviĆØnih djela ili imaju debele dosjee. SliÅ”koviƦevo svjedoĆØenje ima svoju posebnu težinu. Jedino je i samo u funkciji otkrivanja prave istine i imenovanja glavnih krivaca, bez obzira na to koliko ta istina za nekoga bila bolna.
Kod:

http://www.depo.ba/vijest/9572

http://www.radio31.rs/component/content/article/52-hronika/9551-ratko-mladic-o-umesanosti-srbije-u-ratu

« Poslednja izmena: 20 Mart, 2011, 03:51:51 pm Sale-X » Sacuvana
Finious
SkoraÅ”nji ĆØlan
**

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 65


« Odgovor #2 poslato: 14 Februar, 2011, 04:39:15 am »

A Cry from the Grave has won numerous prizes.
 It has been shown at the UN, and it was used during
a war crimes trial at The Hague.

Kod:

http://topdocumentaryfilms.com/srebrenica-cry-from-the-grave/

<a href="http://www.youtube.com/v/SeQbiCwUuFM&amp;rel=0&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/SeQbiCwUuFM&amp;rel=0&amp;fs=1</a>
« Poslednja izmena: 31 Mart, 2011, 05:04:18 pm Finious » Sacuvana
Finious
SkoraÅ”nji ĆØlan
**

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 65


« Odgovor #1 poslato: 08 Februar, 2011, 06:02:42 pm »

ARHITEKTI "VELIKE HRVATSKE"

BivÅ”i lideri bosanskih Hrvata se terete za zloĆØine nad muslimanskim civilima u srednjoj Bosni i zapadnoj Hercegovini u okviru udruženog zloĆØinaĆØkog poduhvata na ĆØelu sa tadaÅ”njim predsjednikom Hrvatske Franjom TuĆ°manom.

Kod:

http://www.sense-agency.com/tribunal_%28mksj%29/arhitekti-quotvelike-hrvatskequot.25.html?cat_id=1&news_id=12476

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/110469/Dokazi-potvrdili-udruzeni-zlocinacki-pothvat-na-celu-s-Tudmanom.html

« Poslednja izmena: 27 Februar, 2011, 12:39:43 pm Sale-X » Sacuvana
dzonson
Stari znalac
***

Karma: +23/-0
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 194


WWW
« poslato: 08 Februar, 2010, 12:21:24 pm »

Razgovor povodom rezolucije o Srebrenici sa profesorom sociologije i teorije medija na Megatrend univerzitetu Milanom Brdarom, vodila je gospoĆ°a Biljana ƐoroviƦ za potrebe svoje emisije ATLANTIS, koja se emituje na drugom programu radio Beograda. Ovo je kljuĆØan momenat u naÅ”oj istoriji, jedan od najkritiĆØnijih! Ako se u SkupÅ”tini Srbije usvoji rezolucija o Srebrenici, biƦe to kolektivno samoubistvo! MeĆ°unarodni sud u Hagu doneo je odluku da nije bilo genocida u Srebrenici. PolitiĆØke deklaracije o genocodu
raznih parlamenata nisu dokazi da je bilo genocida, veƦ politiĆØke odluke da se spreĆØi da se sazna puna istina o dogaĆ°ajima u Srebrenici, jer "sve je veƦ utvrĆ°eno". Mi nemamo opoziciju, "opozicija" i vlastodrÅ”ci samo su Å”ibicari, gde svako na svoj naĆØin prevari narod. ViÅ”e se ni ne zna ko je opozicija, a ko pozicija, samo se koalicizuju. Katastrofa te druge rezolucije, gde navodno "opozicija brine" za svoj narod, je taj, da Ʀe ona osuĆ°ivati zloĆØine "nad svim narodima","nad ostalima" kako kaže profesor Brdar, a prva je konkretna, nad muslimanima, i ova druga neƦe vrediti niÅ”ta, jer znamo da je sud u Hagu oslobodio dokazanog zloĆØinca nad Srpskim civilima, Nasera OriƦa! ƈak, ĆØak i da ta druga rezolucija bude samo o zloĆØinima nad Srbima, tek onda neƦe vrediti niÅ”ta, jer i pored dokaza da su poĆØinili zloĆØin nad Srbima, zloĆØinci se puÅ”taju na slobodu iz Haga!
Genocid u Srebrenici je lažan, montiran, iskonstruisan, postoje dokazi, ĆØinjenice, to viÅ”e od pola sveta zna, da je montaža, zapravo postoje dokazi da nije bilo genicida, ali to je zabranjena istina o Srebrenici! ReÅ”enje je da mi, SRPSKI NAROD, obiĆØni ljudi, nateramo poliĆØare da: 1) ili ne donesu nikakve rezolucije o zloĆØinima u OVOM MOMENTU, ili da donesu rezoluciju, po predlogu Aleksandra PaviƦa, da se ispita na nauĆØnom i ekspertskom nivou prava istina oko dogaĆ°aja u Srebrenici, kao i nad zloĆØinima Muslimana nad Srbima oko Srebrenice u periodu 1992-1995. Pustimo Å”ibicare, okupimo se oko patriotskih organizacija poput Dveri Srpskih:
http://www.dverisrpske.com/
 i na jihovoj E-mail adresi: infodveri@verat.net   upiÅ”imo svoje ime na listi za peticiju protiv rezolucije o Srebrenici. Oko toga posetite ovu stranicu:
http://www.dverisrpske.com/tekst/1750953

Zapamtite jednu stvar, ako Å”ibicari donesu rezoluciju, to jeste katastrofa!! Ali... nije kraj, veƦ poĆØetak naÅ”e golgote u 21-om veku, jer Ʀemo biti obeleženi kao "genocidan narod, nacisti", a genocid nismo ni poĆØinili! Tek tada Ʀe poĆØeti teritorijalno razbijanje Srbije! RaÅ”ka oblast, Vojvodina, itd... jer "mi smo genocidan narod" koji neƦe imati prava da brani svoje interese. Rezolucijom Ʀemo opravdati sve zloĆØine nad nama u 20-tom veku koji su poĆØinili drugi i pljunuti na naÅ”e žrtve, opravdaƦemo NATO agresiju na ĆØelu sa SAD, bombardovanje Krajine, proterivanje Srba iz Hrvatske, bombardovanje Republike Srpske, otimanje Kosova i Metrohije, i ko zna Å”ta veƦ. PljunuƦemo sami na svoju istoriju u kojoj su naÅ”i preci prolili milionske potoke krvi u borbi za slobodu, a neƦemo imati ni buduƦnost, naÅ”a pokolenja Ʀe biti maltretirana na razne naĆØine, jer "mi smo genocidan narod" i zato:

 Srbijo, Srbi...! Kažimo složno rezoluciji o Srebrenici NE!! ... ili nas neƦe biti !!!

Srbijo, Srbi, kažimo složno rezoluciji o Srebrenici NE... ili nas neƦe biti!! 1/3

<a href="http://www.youtube-nocookie.com/v/vbGnvPich7I&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;color1=0x402061&amp;color2=0x9461ca&amp;border=1" target="_blank">http://www.youtube-nocookie.com/v/vbGnvPich7I&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;color1=0x402061&amp;color2=0x9461ca&amp;border=1</a>


Srbijo, Srbi, kažimo složno rezoluciji o Srebrenici NE... ili nas neƦe biti!! 2/3
<a href="http://www.youtube-nocookie.com/v/fFtNPTKDVKY&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;color1=0x402061&amp;color2=0x9461ca&amp;border=1" target="_blank">http://www.youtube-nocookie.com/v/fFtNPTKDVKY&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;color1=0x402061&amp;color2=0x9461ca&amp;border=1</a>

Srbijo, Srbi, kažimo složno rezoluciji o Srebrenici NE... ili nas neƦe biti!! 3/3

<a href="http://www.youtube-nocookie.com/v/wQBqDoRPkXg&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;color1=0x402061&amp;color2=0x9461ca&amp;border=1" target="_blank">http://www.youtube-nocookie.com/v/wQBqDoRPkXg&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;color1=0x402061&amp;color2=0x9461ca&amp;border=1</a>

Skinite emisiju u audio mp3 formatu (11 mb.)
« Poslednja izmena: 08 Februar, 2010, 12:37:31 pm dzonson » Sacuvana
   

 Sacuvana
Stranice: 1   Idi gore
  Stampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokrece MySQL Pokrece PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas37
mod_vvisit_counterJuce247
mod_vvisit_counterOve nedelje1428
mod_vvisit_counterOvog meseca2650