Skip to content

Sokobanja arrow SOKOBANJSKI FORUMarrow Kultura, Umetnost, Muzika, Film ...arrow omnibus "Video V. Poezija" (Natalija Ž. ŽivkoviƦ) - web premijera
26 Oktobar, 2021, 03:55:11 pm *
Dobrodosli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisnickim imenom, lozinkom i duzinom sesije
 
   Pocetna   Pomoc Kalendar Prijava Registracija  

Stranice: 1   Idi dole
  Stampaj  
Autor Tema: omnibus "Video V. Poezija" (Natalija Ž. ŽivkoviƦ) - web premijera  (Procitano 10784 puta)
0 clanova i 1 gost pregledaju ovu temu.
ornament
Novajlija
*

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 8


« Odgovor #6 poslato: 21 Jul, 2011, 09:11:34 pm »

Evo sad jednog veselog i kratkog  happy dance
-------------------------------------------------

Poetski film LITERARNA MJAƈKAUz veselu melodiju i Å”arene prizore saznajemo ko je literarna mjaĆØka i ĆØime se bavi.<a href="http://www.youtube.com/v/e3-R26JqkfQ&amp;rel=0&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/e3-R26JqkfQ&amp;rel=0&amp;fs=1</a>


Poetski film ā€žLiterarna mjaĆØkaā€œ, ĆØetvrti film iz omnibusa ā€žVideo V. Poezijaā€œ Natalije Ž. ŽivkoviƦ, premijerno je predstavljen u okviru web magazina F.I.L.M.

Glavnu ljudsku (ne-životinjsku) ulogu tumaĆØi Svetlana VukadinoviƦ.

Producent zvuka je Marko StojanoviƦ nadaleko poznat po angažmanima u grupama Danas svi znaju da igraju fudbal (DSZDIF), Kapetan Black Å lager i Spring & Youth. Za vreme produciranja je trĆØao, Å”to je filmu dalo dodatnu dinamiku.

Omnibus ā€žVideo V. Poezijaā€œ zasnovan je na zbirci poezije ā€žU aorti mog srcaā€œ Natalije Ž. ŽivkoviƦ (regionalna ex-Ju ā€žNagrada Risto RatkoviƦ za mlade autoreā€œ). Drugo izdanje knjige izaÅ”lo je ovog proleƦa u aranžmanu kuƦe ā€žPeÅ”iƦ i sinoviā€œ (Bg). Filmovi iz omnibusa prikazivani su na filmskim i književnim festivalima u regionu ex-Ju, kao i na viÅ”e televizija.

Pesma ā€žLiterarna mjaĆØkaā€œ takoĆ°e je objavljena u zborniku ā€žRukopisi 33ā€œ panĆØevaĆØkog Doma omladine, kao i književnom ĆØasopisu ā€žDisovo proleƦeā€œ kada se rukopis iste knjige naÅ”ao u užem izboru za nagradu ā€žMladi Disā€œ 2009.


LITERARNA MJAƈKA

Bila jedna mjaĆØka crna

crna kao
C

Imala je senku (S)

u obliku
slova J

Literarna mjaĆØka
pod brkom mjaĆØkita:
mal` ja ĆØujem do ā€“ muka

ZazveĆØi joj, ipak, za
repom Ŕarena: mjaz-

BUKA

(originalna vest: http://film-mag.net/content.php?review.11697 )
Sacuvana
« Odgovor #6 poslato: 21 Jul, 2011, 09:11:34 pm »

 Sacuvana
ornament
Novajlija
*

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 8


« Odgovor #5 poslato: 10 Februar, 2011, 12:32:18 am »

Fala, fala  Ziveli

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Poetski film OSEƆAJNA BRAƆAU Ŕumi postoji koliba
u njoj živi orkestar oseƦajne braƦe
Prolaznici iz grada sluŔaju
i deca skrivena iza žbunova
Oni u kolibi sviraju (...)<a href="http://www.youtube.com/v/2MYhCKVW35Y&amp;rel=0&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/2MYhCKVW35Y&amp;rel=0&amp;fs=1</a>


Poetski film ā€žOseƦajna braƦa", deo omnibusa ā€žVideo V. Poezija" Natalije Ž. ŽivkoviƦ, premijerno je predstavljen u okviru web portala za književnost Knjigomat.

Kroz priĆØu o Izletnici i braƦi sviraĆØima koji od detinjstva žive zakljuĆØani u dubini Å”ume, film razmatra paradoks ā€ždruÅ”tvene nedruÅ”tvenosti" u stvaralaÅ”tvu - neophodnost povlaĆØenja Stvaraoca od Sveta i graĆ°enja sopstvenog, kako bi mogao da proizvede delo Svetu korisno.

Uloge: Olivera StefanoviƦ, DuÅ”an Miricki, SaÅ”a Kasum, Jordan ƈukiƦ

Muzika: Technodromes The (Beograd)

Poezija i video: Natalija Ž. ŽivkoviƦ

Omnibus ā€žVideo V. Poezija" zasnovan je na zbirci poezije ā€žU aorti mog srca" Natalije Ž. ŽivkoviƦ (ā€žNagrada Risto RatkoviƦ za mlade autore" u konkurenciji zemalja regiona ex-Yu).
Filmovi iz ovog omnibusa prikazivani su na filmskim i književnim festivalima u zemljama regiona ex-Yu, kao i na RTV Vranje u vidu serijala i RTV Plus.

(izvor: http://www.seecult.org/vest/osecajna-braca )
Sacuvana
Gabriel
diletant u usponu
Glavni Moderator
VodeƦi tim
*****

Karma: +66/-5
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 1053

daj rakije!


« Odgovor #4 poslato: 20 Septembar, 2010, 04:52:04 pm »

samo ti decko radi...
Sacuvana
ornament
Novajlija
*

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 8


« Odgovor #3 poslato: 18 Septembar, 2010, 12:35:03 pm »

Upravo je iz Å”tampe izaÅ”la i knjiga na kojoj je omnibus zasnovan. Dancee Prizor deteta u stoletnoj Å”umi na koricama ukazuje na jednu od glavnih niti u ovoj zbirci pesama - suprotnost izmeĆ°u detinjeg pa i infantilnog, i drevnog, mudrog, prastarog.

"Nаtаlijа Ž. ŽivkoviƦ govori reĆØimа punim vаzduhа. Njeni udаsi zаvodljivo pozivаju nа ples, i ukoliko smo spremni dа se prepustimo tom vihoru i zаpletemo se u njene treperuƦe senke - krenuli smo nа put kа srediÅ”tu sebe а dа togа ni približno nismo svesni.

Njen bogаt književni jezik ume znаlаĆØki dа se prelije i u neposredni, govorni jezik s ulice grаdа u koji kаo zаĆØine veÅ”to dodаje svoje kovаnice i neologizme. Rаzigrаno i neusiljeno onа se poigrаvа reĆØimа i rаzliĆØitim motivimа ā€“ životinjа, prirode, svoje neposredne grаdske okoline аli i onimа s mirisom detinjih uspomenа. Tаj ton ĆØesto klizne u humor, koji opet ne retko bivа izаzvаn аpsurdom, i sve to ukomponovаno i sklаdno а opet nаdreаlistiĆØki neoĆØekivаno, аsocijаtivno i živo.

ƈitalac se svаkаko neƦe pokаjаti аko se ovome ĆØudesnom mаlom plesu prepusti zаtvorenih oĆØiju, otvoren zа novo, jedinstveno iskustvo jedne poezije kojа lutа od Preverа do RаdoviƦа, okrzne Kаfku rаmenom, nаkloni se pred UjeviƦem te zаpleÅ”e s belim Alisinim zecom.

U živom i živopisnom nizu Natalija Ž. ŽivkoviƦ slаže i grаdi ĆØitаv jedаn univerzum. Rаspored bojа unutаr njegа je prаvi. Onа je mlаdi pesnik koji se svojim pesniĆØkim prvencem u celosti otvorio svetu, iskreno i do krajnjih granica svog pesniĆØkog biƦa, stvaralaĆØkog i životnog iskustva."

(iz recenzije NaĆ°e MilkoviƦ Ɔuruvije ā€œĆˆudesni mali ples Natalije Ž. ŽivkoviƦā€)
"Mnogo toga je moguƦe nauĆØiti, ali oslobodjeni duh predstavlja rijetkost pred kojom bez dvoumljenja moramo zastati, pohvaliti je i nagraditi, pa i dopustiti mu da nas poduĆØi."

(iz saopÅ”tenja žirija "RatkoviƦevih veĆØeri poezije" u sastavu Sreten PeroviƦ, Jovanka UljareviƦ i Božo Koprivica)


p.s. Nadam se da post ne smeta ili ga obriÅ”ite  smiley
Sacuvana
ornament
Novajlija
*

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 8


« Odgovor #2 poslato: 04 Avgust, 2010, 11:31:56 am »

UDAH - web premijera poetskog filma br.2

<a href="http://www.youtube.com/v/xqvXz6P3n1o&amp;rel=0&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/xqvXz6P3n1o&amp;rel=0&amp;fs=1</a>- Devojka u belom s korpom liÅ”Ć¦a i slova poseƦuje urbanu svakodnevicu.

  Udahnimo lepotu življenja! ā€“Kratki film ā€œUdahā€ drugi je od sedam filmova iz omnibusa "Video V. Poezija" Natalije Ž. ŽivkoviƦ. Omnibus je zasnovan na poeziji nagraĆ°enoj (prvom) "Nagradom Risto RatkoviƦ za mlade autore" (2009), u konkurenciji ex-Yu regiona.

Uz vanredni debi Slavice MarkoviƦ, uoĆØavamo Slobodana AleksiƦa  - Parižanima znanog iz teatra ā€œPantinā€ a ovdaÅ”njima iz užeg izbora za voditelja Evrovizije 2008.

MuziĆØki,  granice probijaju Technodromes The numerom ā€œNa granici snaā€, a vizuelna barijera probijena je uspeÅ”no na filmskim, multimedijalnim i književnim festivalima u Srbiji i Hrvatskoj, kao i na RTV Vranje.
Sacuvana
ornament
Novajlija
*

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 8


« Odgovor #1 poslato: 14 Jul, 2010, 10:06:38 am »

Plakat  wink

Sacuvana
ornament
Novajlija
*

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 8


« poslato: 19 Jun, 2010, 01:50:20 pm »

<a href="http://www.youtube.com/v/zjhZbLTgp0s&amp;rel=0&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/zjhZbLTgp0s&amp;rel=0&amp;fs=1</a>


- Majstor ulice kreativnim moƦima transformiÅ”e Realnost. Neko to posmatra kroz zavesu... -

Prvi od sedam kratkih filmova iz omnibusa "Video V. Poezija" Natalije Ž. ŽivkoviƦ, zasnovanog na poeziji nagraĆ°enoj (prvom) "Nagradom Risto RatkoviƦ za mlade autore" (2009), u konkurenciji ex-Yu regiona.

Vizuelnim efektima oĆØarao je Marko RadosavljeviƦ, Å”iroj javnosti poznat po 3D animaciji Beograda iz XV veka pod nazivom ā€žNajkrasnije mesto od davninaā€œ.

U glavnoj (ali ne i naslovnoj) ulozi nadahnjuje Slobodan AleksiƦ, posebno nam u seƦanju po užem izboru za voditelja Evrovizije 2008.

Na Å”pici nas susreƦe joÅ” glumaĆØkih imena, kao i natpis ā€žTechnodromes Theā€œ.
Sacuvana
   

 Sacuvana
Stranice: 1   Idi gore
  Stampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokrece MySQL Pokrece PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas169
mod_vvisit_counterJuce266
mod_vvisit_counterOve nedelje435
mod_vvisit_counterOvog meseca6415