Skip to content

Sokobanja arrow SOKOBANJSKI FORUMarrow Kultura, Umetnost, Muzika, Film ...arrow Dodela medjunarodne nagrade za kreativnu sintezu arhitekti Dusanu Krsticu u sredu 25.5.2011.godine u
20 Oktobar, 2021, 01:17:05 am *
Dobrodosli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisnickim imenom, lozinkom i duzinom sesije
 
   Pocetna   Pomoc Kalendar Prijava Registracija  

Stranice: 1   Idi dole
  Stampaj  
Autor Tema: Dodela medjunarodne nagrade za kreativnu sintezu arhitekti Dusanu Krsticu u sredu 25.5.2011.godine u  (Procitano 4103 puta)
0 clanova i 1 gost pregledaju ovu temu.
sokobanjana
SkoraŇ°nji √®lan
**

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Pol: éena
Poruke: 50


« poslato: 23 Maj, 2011, 05:27:56 am »

U okviru Scene svih kreativnih bice 

dodeljena medjunarodna  nagrada za kreativnu sintezu arhitekti Dusanu Krsticu u sredu 25.5.2011.godine u 19 sati u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine,Dunavska 27 u Novom Sadu.

.Nagradu je ustanovio Stojan Simic Krpica uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac Rikic.Dobitnik bira sledeceg,nema ziriranja ni

lobiranja. Scena svih kreativnih nagradom za kreativnu sintezu

izdvaja stvaraoce s posebnim multikreativnim pristupom u radu.

Dosadasnji dobitnici su Miroslav Krstonosic i Dubravka Djukanovic.

 

PROFESIONALNA BIOGRAFIJA

t

DuŇ°an Krsti√¶  ro√įen je 25,12,1938, god u Novom Sadu. Diplomirao je na Arhitektonskom Fakultetu u Beogradu 1962. godine. Nakon toga stalno radi u Novom Sadu u raznim projektnim organizacijama: u Projektnom zavodu Vojvodine od 1962-1971. god, u Projektnom birou Zavoda za fizi√®ku kulturu 1971-1974. god. i u Projektnom birou G.P. "Novotehne" od 1974-1976. god. Od 1976. godine radu u Projektnom birou G.P. Neimar - Novi Sad"Projekat 76", sve do 1999.

 

Bio je sekretar DruŇ°tva arhitekata grada Novog Sada od 1969-1972. Preko 15 godina je √®lan Jugoslovenskog druŇ°tva za teoriju i kritiku arhitekture i od 1983-1991. godine √®lan Jugoslovenskog Odbora za unapre√įivanje i vrednovanje u stanovanju i stambenoj izgradnji, √®iji je predsednik bio i dr Mihajlo √ąanak. a po√®asni √®lan prof. Mate Bajlon. DuŇĺi niz godina bio je √®lan ure√įivqa√®kog odbora kolegija √®asopisa DANS.

Bavio se popularizacijom arhitekture, pisanjem u dnevnoj Ň°tampi, drŇĺanjem predavanja na stru√®nim i javnim kulturnim tribinama Novog Sada i Beograda, na Radio Novom Sadu, RTV Novi Sad i Jugoslovenskoj televiziji. Autor je mnogih pisanih studija, prevoda i nau√®no-istraŇĺiva√®kih radova. Bio je a i sada je aktivni u√®esnik mnogih simpozijuma Ň°irom bivŇ°e Jugoslavije i R. Srbije.

U√®estvovao je na mnogim izloŇĺbama po pozivu u Beogradu, Novom Sadu, Ljubljani i Sremskoj Mitrovici.

Dobitnik Oktobarske nagrade grada Novog Sad za arhitekturu 1972. godine, "Tabakovi√¶eve nagrade" DANS-a za arhitekturu 2002. godie, mnogih internih priznanja, plaketa i zahvalnica, nagrade SAS-a za Ňĺivotno delo 2008. godine. Izabran je 2009. godine za dopisnog √®lana Akademije inŇĺenjerskih nauka Srbije u Beogradu.

O li√®nosti DuŇ°ana Krsti√¶a objavljeni su √®lanci autora, istori√®ara umetnosti i arhitekata u kultnim rubrikamadnevnih listova (Dnevnik iz Novog Sada, Politika iz Beograda, Delo iz Ljubljane), kao i tekstovi u stru√®noj periodici (Arhitektura-urbanizam iz Beograda, √ąovjek i prostor i Arhitektura iz Zagreba, Sinteze iz Ljubljane), uklju√®uju√¶i i tekstove u svim naŇ°im umetni√®kim enciklopedijama i leksikonima arhitekture i posebnim knjigama posve√¶enih arhitekturi.
 

 

Svi prisutni pesnici i pesnikinje po pesmom jednom pozdravice slavodobitnika Krstica.

Kao gosti nastupaju Milan Nenadic,akademik,Ileana Ursu,Alen Alispahic,Dobrana Miljanic,mr Pavel Domonji,Goran Babic,mr Jovan Mihajilo,Nemanja Arsovic,Nikola Novakovic,Pera Zuban,Marina Zinic Ilic,Rajica Dragicevic,, Sanja Petrovic,Jelena Tomic,mr Nera Legac,Slavica Lalosevic,Divna Bijelic,Stevan Milivojevic,Dusko Jokic,Sasa Nisavic,Dobrila Obrovski,Zmaj Vranjski,Verica Turoman,Stevan Vukajlovic,Jasna Djukic,Darko Kozlovacki,Miljan Sunjevic,Olga Gracko,,Ljubica Vukov Davcik,Jelena Stojsavljevic,Gordana Sarcevic,Darko Burumdzija,Borka Zivanovic,mr Branisa Djukic,Jasmina Prodanov,Borka Dragoljevic,Branislav Zubanov,Vladimir Kuljaca,Ivan Kostic,Jela Komazec,Istvan Farkas,Jovan Bogdanovic,Cedomir Sunjevic,Svetozar Savkovic,Tanja Draskovic,Vladimir Drzak,Marija Lola Grujicic,Gojko Curcic,Zoran Vukovic,Petar Kekovic,Milenko Milosevic,Ratko Bjelovic,Petar Kekovic,Zoran Grahovac,Emilija Jelic, Nemanja Trbojevic,Neda Dusanov,Aleksandar Savanovic,Dragoljub Baretic,Paulina Juric,Nikola Oravec,Jagoda Zdjik,Marija Skornicki,`Nenad Zoric,Mica Jagodinski,Marija Prgomelja,Nemanja Trbojevic,Biljana Dikovic Stevan Kis...
Sacuvana
« poslato: 23 Maj, 2011, 05:27:56 am »

 Sacuvana
Stranice: 1   Idi gore
  Stampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokrece MySQL Pokrece PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas16
mod_vvisit_counterJuce262
mod_vvisit_counterOve nedelje548
mod_vvisit_counterOvog meseca4711