Skip to content

PomoƦ VrÅ”ca i Fondacije Hemofarm Sokobanji
petak, 7. maj 2010.

Opština Vršac i «Fondacija Hemofarm» iz Vršca pomogle su opštine koje su pretrpele velike materijalne štete u nedavnim poplavama. Tim povodom danas je u kabinetu predsednika Opštine Vršac održana konferencija za štampu na kojoj je reĆØeno da je «Fondacija Hemofarm» uplatila pomoƦ u visini od 1.000.000,00 dinara Gradu Leskovcu, dok je Opština Vršac donacijom u istom iznosu pomogla opštine Sokobanja i Prokuplje.

"Nakon nedaƦa koje su pogodile pojedine opštine u Srbiji, a ĆØega smo putem medija bili svedoci, zapoĆØeli smo akciju i rešili da tim opštinama pomognemo koliko je u našoj moƦi. Biljana HasanoviƦ KoraƦ, narodna poslanica iz Vršca, svakako je jedna od osoba najzaslužnijih za ovu akciju. Rešili smo da kao Opština pomognemo, ali smo zamolili i firme i organizacije u Vršcu da pomogu i uĆØestvuju u ovoj akciji. Zaista bih da se zahvalim Fondaciji Hemofarm, koja je gotovo istog dana prihvatila poziv i ubrzo uplatila novac Gradu Leskovcu, što predstavlja sjajan primer socijalne odgovornosti", rekao je predsednik Opštine Vršac ƈedomir ŽivkoviƦ i dodao da je na sednici Opštinskog veƦa odluĆØeno da se iz tekuƦih rezervi za ovakve elementarne nepogode, dodeli po 150.000,00 dinara dvema porodicama u opštini Sokobanja, ĆØija su domaƦinstva u potpunosti uništena klizištima. U pitanju su porodice RanĆ°ela SimiƦa i Lele AntiƦ, a da se sredstva u visini od 700.000,00 dinara opredele za Opštinu Sokobanja.


Konferenciji su prisustvovali Jelena BabiƦ, direktorka Fondacije Hemofarm, Biljana HasanoviƦ KoraƦ, narodna poslanica iz Vršca, kao i predstavnici opština kojima je opredeljena pomoƦ Dimitrije LukiƦ, predsednik opštine Sokobanja, Milan ArsoviƦ, predsednik Opštine Prokuplje i dr Vladan MarinkoviƦ, naĆØelnik JablaniĆØkog okruga, koji su izrazili velku zahvalnost na solidarnosti i ukazanoj pomoƦi Fondaciji Hemofarm i Opštini Vršac.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas25
mod_vvisit_counterJuce247
mod_vvisit_counterOve nedelje1416
mod_vvisit_counterOvog meseca2638