Skip to content

My way
Pod ovim naslovom, ili sloganom autorke, juĆØe je u maloj galeriji ZaviĆØajnog muzeja, u Sokobanji, otvorena izložba slika Mirjane Mime JovanoviƦ. Izloženo je trideset radova, galerija je otvorena svakog dana, a izložba Ʀe trajati do 6. juna.

Mirjana JovanoviƦ oslikava staklo, iz hobija i slike, ovoga trenutka ne želi da prodaje, veƦ samo da se javnost upozna sa njenim delima.

Iako, po proceni nekih akademskih slikara, radovi Mime JovanoviƦ nemaju umetniĆØku vrednost (po ĆØemu to procenjuju?), autorka može i mora biti zadovoljna, a posmatraĆØi zadivljeni, jer je svakom slikom zabeležen jedan trenutak života, bilo kao stvaran dogaĆ°aj, ili kao plod mašte. Radovi su stvarani iz duše, uz vidljiv talenat i volju autorke, a to su vrednosti koje ne treba potcenjivati i umanjivati.Izložba je postavljena, da tako kažemo, na brzinu, nije bilo reklame i najave unapred, kako to obiĆØno biva. Javnost je za ovu postavku u muzeju saznala na dan otvaranja, a ipak je izazvala pažnju i poseta je prvog dana bila na zadovoljavajuƦem nivou. Izložbu je otvorila Snežana ƆiriƦ, prijateljica autorke, profesor filosofije i logike.

Kao i mnogi, koji su se upisali u knjigu utisaka i poželeli Mimi uspeha i dosta radova ove vrste, poželimo i mi, takoĆ°e, a možda se neka slika i dopadne akademcima.
Vidimo se u Sokobanji!Vladimir S. Putnik
Komentari (1)Add Comment
...
napisao Vladimir , 07, June, 2010
Radovi na staklu gospodje Jovanović su fantastični, prelepi ...
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +1

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas88
mod_vvisit_counterJuce294
mod_vvisit_counterOve nedelje382
mod_vvisit_counterOvog meseca1604