Skip to content

Veliko spremanje Srbije u subotu 5. juna
Ministarstvo Ňĺivotne sredine i prostornog planiranja u okviru akcije O√®istimo Srbiju organizuje veliku radnu akciju √®iš√¶enja otpada Veliko spremanje Srbije u subotu, 5. juna 2010.

Pozivamo sve zaposlene u drŇĺavnoj upravi, javna preduze√¶a, privredna društva, medije, škole, udruŇĺenja, organizacije i gra√įane da se priklju√®e akciji i prijave putem sajta http://www.ocistimosrbiju.rs/src/volonter.php ili na telefon 011/ 36 222 36

Svaka opština formira lokalni štab koji utvr√įuje lokacije i sprovodi akciju na svojoj teritoriji u saradnji sa partnerima, a imenuje i koordinatora √®ija imejl adresa po√®inje nazivom opštine (nazivopstine@ocistimosrbiju.rs).

Sve informacije moŇĺete dobiti u kancelariji akcije O√®istimo Srbiju na telefon 011/ 36 222 20.

Veliko spremanje kuæe obièno traje 1 (proleæni) dan. Organizuje se u krugu porodice, na veliko zadovoljstvo svih njenih èlanova.

Ustaneš rano ujutru, √®io i veseo, zavrneš rukave, pa kreneš lagano... Parket, prašina, prozori, pauza, dnevna soba, de√®ja soba, pauza, usisiva√®, metla, krpa... I tako do sumraka, kad kona√®no odahneš i obavezno pozoveš komšiju na kafu kako tvoj celodnevni trud ne bi ostao neprime√¶en.

U subotu, 5. juna, √®istimo Srbiju koja je naša zajedni√®ka ku√¶a. PridruŇĺi nam se i prati uputstva...UPUTSTVO ZA VELIKO SPREMANjE SRBIJE 05/06/10


04/06/10 DAN PRE

Odlu√®i se unapred za lokaciju! √ąisti√¶emo izlatišta, gradske parkove, obale reka, prilaze gradovima... Dogovori se sam sa sobom, ili sa ekipom sa kojom najradije provodiš sun√®ane subote. Nalaziš se sa najboljim drugarima? Devojkom? √ąisti√¶eš Srbiju sa porodicom? Kako god Ňĺeliš! Što nas je više, to √¶e efekat naše akcije biti ve√¶i.
Pokušaj da legneš ranije (izbegni horor filmove i ostala iskušenja) da bi ustao na vreme! Lepo i obilno doru√®kuj, ne zaboravi da nahraniš ljubimca, obuci se udobno i spremi se na druŇĺenje sa Suncem i brojnim entuzijastima koje √¶eš u toku dana susresti.


 U 10:00 budi na izabranoj lokaciji - tamo √¶e te √®ekati koordinator lokalne akcije, 2 kese razli√®itih boja, šaka osmeha i optimizma i √®itava planina dobre energije!


 Kesa br. 1 sluŇĺi za sakupljanje plasti√®nih flaša i limenki.
Kesa br. 2 sluŇĺi za sakupljenje svega ostalog.


Ukoliko usput nai√įeš na friŇĺider, školjku automobila, odba√®en svemirski brod ili sli√®an teŇĺi metalni otpad, ne beŇĺi u panici - obavesti koordinatora akcije, on ili ona √¶e se za sve pobrinuti.

 
 Kese sa sakupljenim sme√¶em ostavi na najbliŇĺem prilaznom putu; fini ljudi iz komunalnih preduze√¶a √¶e ih pokupiti i odloŇĺiti na odgovaraju√¶a mesta.

√ąisti√¶emo Srbiju zajedno sve do sumraka, a onda krenuti na zasluŇĺeni i mirni po√®inak...

 

906/06/10 DAN POSLE

 Dobro ti jutro u èistijoj Srbiji!
I ne zaboravi: ako svako od nas uradi po malo, svi zajedno æemo uraditi mnogo!


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas36
mod_vvisit_counterJuce247
mod_vvisit_counterOve nedelje1427
mod_vvisit_counterOvog meseca2649