Skip to content

Od sme├Ža do ume├Ža
Ovo je naziv jednodnevne izlo┼żbe radova osnovaca, od petog do osmog razreda, osnovne škole "Mitropolit Mihailo", postavljene danas, 31.05.2010.g. u maloj galeriji Zavi├Ęajnog muzeja, u Sokobanji. A, kako naslov ka┼że, umetni├Ęka dela malih, vrednih ruku, nastala su od recikliranog materijala ili spremnog za bacanje, kao i od drugih prirodnih materijala.

Izlo┼żbu su postavili aktivisti Omladinske organizacije Sokobanja, u okviru projekta "Sokobanjski eko patuljak ", a tom prilikom promovisan je i prvi broj ekoloških novina, pod istim nazivom, kao i projekat. Prošlog meseca je promovisan pilot-broj novina, za nekoliko dana bi├Že objavljen i drugi, a zanimljivo je da se novine štampaju od recikliranog papira.

Planirano je bilo da se izlo┼żba odr┼żi 29. maja na otvorenom, me├░utim kišovito vreme je pomerilo izlo┼żbu za dva dana i smestilo je, nepredvi├░eno, u zatvoreni prostor. Poseta ipak nije izostala, a pala je i zarada od celih 500,oo dinara, u vidu priloga jedne dare┼żljive gospo├░e. Radovi su, dakle napravljeni od prirodnih, ekoloških materijala, a u malom broju radova nalaze se, kao osnova, plasti├Ęne flaše, ┼żica i sli├Ęno.

Pored radova koje su napravila deca, izlo┼żeni su i radovi G.R. "RES-PRES", štamparije iz Resnika kod Sokobanje, koja štampa novine za omladinsku organizaciju.
Aktivisti ove organizacije najavljuju u├Ęeš├Že u akciji, planirane za 5. jun, "O├Ęistimo Srbiju" .

Vidimo se u Sokobanji!

Vladimir S. Putnik


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas119
mod_vvisit_counterJuce294
mod_vvisit_counterOve nedelje413
mod_vvisit_counterOvog meseca1635