Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Vodimo Vas kroz Karlove Vari
Vodimo Vas u Karlove vari Karlove Vari jedno je od najpoznatijih banja u svetu. Grad nalazi u ƈeškoj na obalama reke Teple u zapadnom delu Bohemije. 1350. godine osnovao ga je ƈarls IV, kralj Bohemije i vladar Svetog rimskog carstva. Mesto je poznato i po porcelanu i staklu.
Do ovog grada možete stiƦi svim vrstama prevoza, osim avionom (kojim možete doputovati do Praga a zatim nekim prevozom po izboru do ovog mesta). Karlove Vari se nalaze u severozapadnom delu ƈeške republike i udaljene su od glavnog grada Praga 130 km zapadno.

Reljef
Karlove Vari se nalaze na krajnjem severoistoku ƈeško-Moravske visoravni, u gornjem delu toka reke Ohrže. Grad i okolina su na izrazito pokrenutom terenu, na oko 450 metara nadmorske visine. Severno od grada izdižu se Krušne gore, a južno Slavikova šuma, kao veoma šumovite planine. Nedaleko od grada su zaštiƦene oblasti Slavikova šuma i Vojne uprave HradišĆ¦e sa karakteristiĆØnom faunom i florom koja je takoĆ°e bogata na minerološka otkriƦa. Okolina grada je takoĆ°e bogata na ležišta kaolina svetskog kvaliteta. Klima: Klima oblasti Karlovih Vari je umereno kontinentalna. Vode: Grad Karlove Vari se obrazovao na tokovima tri reke: Ohrže, Rolave i Teple. Sve reke u gradskom podruĆØju imaju uske doline. Reka Tepla je posebno ĆØuvena po svojoj toploj vodi.
Festivali
  • U maju je otvaranje spa sezone i održavaju se trke kanua
  • U julu se održavaju muziĆØki i filmski festival.
  • U avgustu su Betovenovi dani, festival antiĆØke muzike i festival mladih instrumentalista.
  • U septembru možete prisustvovati festivalu folklora i Dvoržakovoj jeseni
  • U oktobru je festival fokusiran na turizam i džez festivalu
  • U novembru se održava Dvoržakovo internacionalno takmiĆØenje u pevanju.

 


Grad je poznat po filmskom festivalu koji se održava u julu i u poslednjih par godina je stekao veliku popularnost pa važi za jedan od najvažnijih u Centralnoj i IstoĆØnoj Evropi. Ovaj festival je jedan od najstarijih na svetu. 1946. godine prvi put se održava ovaj festival na kome su uĆØešĆ¦e uzeli filmovi iz sedam zemalja. Tokom godina koje su usledile festival je bio pod velikim uticajem politike. Kasnije festival doživljava krizu ali je takvu situaciju u mnogome popravio dolazak Roberta De Nira. Zbog finansijskih problema festival se 1992. godine gotovo gasi da bi dve godine kasnije bio obnovljen.

 


Saveti: Uvek menjajte novac u banci ili u ATM mašinama. Budite oprezni kada menjate novac u menjaĆØnicam. Mnogi od njih baš ciljaju na turiste kojima naplaƦuju velike provizije ili vam zaraĆØunaju drugaĆØiji kurs a da vas o tome ni ne obaveste. Nikada nemojte pristati da novac menjate na ulici. Takve ponude završiƦe se kraĆ°om vašeg novca. Nemojte nositi prevelike sume novce sa sobom. Bolja varijanta su kreditna kartice.

 Izvor: Wikipedia, Putovanja.info i www.karlovy-vary.cz
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas232
mod_vvisit_counterJuce220
mod_vvisit_counterOve nedelje232
mod_vvisit_counterOvog meseca12448