Skip to content

Kulturni razvitak
Predstavnice Zavoda za prouĂšavanje kulturnog razvitka, pri Ministarstvu kulture Republike Srbije, Vera MilanoviĂŠ i Bojana SubašiĂŠ, danas su posetile Sokobanju i u prostorijama narodne biblioteke "Stevan Sremac", obavile razgovor sa predstavnicima UdruĆŸenja umetnika "Vrelo", iz Sokobanje.
 
Zavod trenutno sprovodi istraĆŸivanje, u okviru projekta Kulturne politike na nivou okruga Srbije, a osnovna ideja je osnaĆŸivanje lokalnih kulturnih kapaciteta, podrška procesu decentralizacije u oblasti kulture i doprinos kreiranju kulturne politike Srbije.


UdruĆŸenje umetnika Vrelo zastupala su trojica Ăšlanova, Dalibor FilipoviĂŠ Filip, Radomir MilojkoviĂŠ i Vladimir S. Putnik, informišuĂŠi istraĆŸivaĂški tim o radu UdruĆŸenja od osnivanja i predoĂšavajuĂŠi sve poteškoĂŠe i probleme sa kojima se UdruĆŸenje suoĂšava i kako ih prevazilazi. Dva velika i u ovom trenutku nerešiva problema za UdruĆŸenje su nedostatak prostora za rad i nedostatak novca za realizovanje projekata, planiranih za 2010. godinu.

Razgovor je protekao u veoma prijatnoj atmosferi, pozitivna energija je naprosto isijavala od svih uĂšesnika, a koliko ĂŠe Zavod i Ministarstvo moĂŠi da pomognu umetnicima - videĂŠemo. Otom-potom.


Vidimo se u Sokobanji!

Vladimir S. Putnik

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas38
mod_vvisit_counterJuce247
mod_vvisit_counterOve nedelje1429
mod_vvisit_counterOvog meseca2651