Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Anastasiji i An√įelima (video)
Kako je i najavljeno, ju√®e je u predve√®ernjim √®asovima, nešto posle 19 sati, u maloj galeriji Zavi√®ajnog muzeja, u Sokobanji, otvorena prva samostalna izloŇĺba umetni√®kih radova SneŇĺane Stefanovi√¶.


Otvaraju√¶i izloŇĺbu Vladimir S. Putnik je rekao:

"Dame i gospodo, poštovani prijatelji, zahvaljujem, u ime UdruŇĺenja umetnika VRELO i u SneŇĺanino ime, što ste ve√®eras sa nama u ovolikom broju. Meni je pripala ona gorka, ali √®asna obaveza da vam ve√®eras predstavim, u nekoliko re√®enica, našeg √®lana i budu√¶eg velikog umetnika, SneŇĺanu Stefanovi√¶.

Još od rane mladosti, u tinejdŇĺerskim godinama, dok je poha√įala osnovnu, potom srednju školu, SneŇĺana je poŇĺelela da postane umetnik: slikar, modni dizajner, kreator... Opredelila se za Likovnu akademiju u Prištini (rodom je iz Leskovca), ali zbog politi√®kih previranja u Srbiji i nagoveštaja rata na Kosovu i po nagovoru oca, upisuje Ekonomski fakultet u Nišu, na kojem je danas apsolvent.

Talenat, koji joj je od Boga dat, jaka volja, koju ispoljava njen razum i potreba za emotivnim praŇĺnjenjem, nakon porodi√®ne tragedije, 2005. godine, odnose prevagu i SneŇĺana po√®inje da se bavi onime o √®emu je u detinjstvu maštala. Po√®inje da slika i upisuje Visoku strukovnu školu za tekstil - odsek modni dizajn, u Leskovcu, 2008. godine, na kojoj u roku završava dev godine sa prose√®nom ocenom 9,7 i upisuje tre√¶u pre isteka roka u novembru.

Na slikama SneŇĺane Stefanovi√¶, u periodu pred po√®etak studija, na pejzaŇĺima i portretima moŇĺe se pro√®itati tuga. Za nekim, ili ne√®im, njoj znano, ali što nije umanjilo kvalitet i vrednost njenih radova. Naprotiv, istan√®anim ose√¶anjima i filigranskim ume√¶em u potezima √®etkice, ugljena, ili pera, ona svoje slike dovodi do savršenstva, koje u posmatra√®u izaziva divljenje.

Mali je broj svestranih stvaralaca, umetnika, koji uspevaju da u kontinuitetu zadrŇĺe visok nivo kvaliteta svojih dela, rade√¶i na više polja. SneŇĺana je svestrana umetnica, a kvalitet njenih radova je visok, u usponu, bez obzira da li oslikava platno i papir, dizajnira mebl-štofove, ode√¶u i nakit, ili kaligrafski ispunjava podlogu slovima i šarenicama.

IzloŇĺenim radovima SneŇĺana Stefanovi√¶ je otvorila vrata umetni√®ke scene, doma√¶e pre svega, a s obzirom na visok stepen znanja, veštine i volje, za o√®ekivati je da u bliskoj budu√¶nosti SneŇĺana zakora√®i i na svetsku umetni√®ku pozornicu. Podrška njenog bra√®nog druga, Ivana, doprinosi ovoj konstataciji i njemu sve pohvale za razumevanje i poštovanje li√®nosti svoje supruge.

Svoju prvu, samostalnu, izloŇĺbu SneŇĺana posve√¶uje ANASTASIJI I AN√źELIMA, njihovoj tragi√®no preminuloj k√¶eri i an√įelima, deci - njihovoj i svoj deci.
Dame i gospodo, za Vaše o√®i i duše, izloŇĺba radova SneŇĺane Stefanovi√¶ je - otvorena."

Od svog osnivanja, UU Vrelo praktikuje da se prilikom otvaranja izloŇĺbi √®uje i poneki stih ili zapeva pesma i tako je bilo i ju√®e. Stihove su govorili Dobrinka Obrovski, pesnik iz Novoga Sada i Jablanka Pavlovi√¶, knjiŇĺevnica iz Sokobanje, a sa dve pesme: "Što se bore misli moje" i "Tiho no√¶i", predstavili su nam se, tako√įe iz Novoga Sada, nekolicina √®lanova KUD penzionera "Isidor Baji√¶".

IzloŇĺba √¶e biti postavljena sedam dana i prodajnog je karaktera i ve√¶e je izazvala veliko interesovanje za pojedine eksponate.
Vidimo se u Sokobanji!

Vladimir S. Putnik

 A&A A&A A&A A&A A&A A&A A&A A&A A&A     A&A A&A A&A A&A A&A A&A A&A
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila √ąair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doèek Nove godine

Doèek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŇ°taj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauèeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas19
mod_vvisit_counterJuce247
mod_vvisit_counterOve nedelje1410
mod_vvisit_counterOvog meseca2632