Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Rtanj zove Mars


NLO @ Rtanj

DA li bi turisti išli ĆØetiri sata kolima po lošem putu do nekog mesta samo zbog svežeg vazduha?
Teško. Ali, da li bi turisti prevalili ovaj put ako znaju da je to jedina srpska planina na kojoj su se spustili vanzemaljci, a u planini (koja je, u stvari, piramida koju su izgradila prastara civilizacija) krije se dvorac prepun zlata? O, da!

- To je vrlo zaniljmiva priĆØa i spreman sam da odvojim vreme da ispitam o ĆØemu se tu radi - kaže Radmilo Bumber iz agencije „Pan Europa Adriatik“. - Ukoliko bude interesovanja turista rado bi ih vodio da vide takvu misteriju.

O ĆØemu se, zapravo radi? Planina Rtanj je velika misterija. Kažu da se u njoj nalaze neistražene rude, a sa vrhom Šiljak (1.560 metara) deluje kao gola piramida i uistinu izgleda kao nešto ĆØemu tu nije mesto. Pored priĆØe da Rtanj krije dvorac prepun zlata i dijamanata i da je to, u stvari, piramida koju su nam u nasleĆ°e ostavile drevne civilizacije, najzanimljije legende vezane su za vanzemaljske aktivnosti (u nastavku teksta NLO). Navodno, iznad vrha se pojavljuju vatrene kugle jer su vanzemljci napravili podzemni heliodrom ĆØija se tajna vrata otvaraju samo u kišnim danima kada je vrh duboko u oblacima...

PriĆØa o podzemnim NLO stacionarima podgrejana je stvarnim padom meteora, a pošto nam se do danas ništa ružno nije desilo, svi su ubeĆ°eni da su vanzemaljci prijateljski raspoloženi, komunikativni, ispituju nas, proveravaju.

Kada mogu da se vide? VeƦ 16 godina planinari organizuju noƦni uspon na Rtanj za Vidovdan. Ka Rtnju se ide putem ParaƦin, ZajeĆØar i kod motela „BalaševiƦ“ može da se pojede gibanica sa kiselim mlekom, zatim skrene desno odakle put vodi direktno do vrha. U motelu, meĆ°utim, nisu raspoloženi za ovakvu vrstu turizma.
- Nemamo takve informacije da o NLO aktivnostima, niti je neko od turista dolazio zbog toga - kažu u motelu.
- Ovde turisti dolaze zbog svežeg vazduha, hrane, sportskih terena, a blizu su Lazareva peƦina i Gamzigrad.

Zanimljivo, ali uprkos tome što Hrvatska ima more rado razvija i NLO turizam. U registru NLO destinacija ne nalazi se Srbija, ali se Hrvatska prijavila dva puta: 1961. i 2008. godine, kada su kod Zagreba viĆ°ena „bela svetla“. VodeƦa zemlja NLO turizma je, naravno, SAD, ali veliku šansu vide i Rusija, Belorusija, Italija, Španija, Norveška, Škotska, Francuska, odnedavno Kina.

U SAD je posao sa vanzemaljcima toliko dobar biznis da postoji nekoliko oblasti u kojima ljubitelji ove vrste turizma mogu da uživaju muzejima, izložbama, filmskim projekcijama, festivalima, godišnjim okupljanjima, karnevalima, tematskim zabavnim parkovima. Godišnje više od 200.000 turista ode u Rosvel, a ĆØist godišnji prihod je pet miliona dolara. Rozvel niko nije mogao da pronaĆ°e na mapi do 3. jula 1947. godine kada je farmer Milijam Brazel pronašao ostatke NLO letilice i tela vanzemaljaca. Misteriju je podgrejala serija tajni koja je pratila nestanak tela i letilice, kao tišina kojom je bila obavijena CIA.

Da li je farmer Brazel bio pijan - to više nikog ne zanima, jer je zarada prevazišla istinu. Posao toliko dobro cveta da je gradonaĆØelnik poĆØeo da štiti naziv „Oblast 51“. ƈitav posao je odliĆØno uraĆ°en: na ulazu u Rozvel stoje natpisi „Vanzemaljci vam žele dobrodošlicu“, na mestu gde je naĆ°en NLO izgraĆ°en je kafe sa „najboljom hranom u vaseljeni“, a na ulazu u muzej (u kojem može da se vidi i autopsija vanzemaljca) piše „Istina je ovde“ (kao parodija na „Dosije iks“).

- Turizam je stvar marketinga - kaže Ljiljana ƈeroviƦ iz TurisitĆØke organizacije Srbije. - Marketing, odnosno da li je nešto zanimljivo predstavljeno, najvažnije je u privlaĆØenju turista. Treba znati upakovati. Sto puta sam u inostranstvu kupila ĆØokoladicu zbog lepog pakovanja. Naravno, o materijalnim stavrima ne treba lagati. Ne sme se lagati o tome kakav je put do odreditšta i šta nudi hotel, ali kada turisti stignu treba graditi priĆØu. Da li je na Rtnju pao meteorit sa meseca ili su došli vanzemaljci - nije važno. Recimo, Radovan TanaskoviƦ priĆØa da se Ɛavoljoj varoši nalazi drvo koje podseƦa na ruku i ukoliko bude poseĆØeno srušiƦe se sve kule! To je odliĆØan primer marketinga. MeĆ°utim, kada se odredište odluĆØe za neku priĆØu onda mora i da je podržava, bez obzira na to ko god da doĆ°e na mesto direktora.


INKE I NLO
GRADONAƈELNIK Santjago de ƈilea Migel Markez odredio je reku Maipo za NLO prestonicu ƈilea.
Markez planira da izgradi dve opservatorije za turiste u kojima Ʀe raditi obuku kako najbolje slikati NLO, jer ovu oblast veƦ poseƦuju hiljade turista. ƈiatvu stvar je „podgrejala“ priĆØa o ženi koju su nedavno oteli vanzemaljci.
- Ne kažem da sam video NLO, ali ne kažem ni da ne postoje - kaže Martinez dok se novac od NLO turizma sliva u gradsku kasu.

INFO
  • NoƦenje za dve osobe u motelu Rtanj 4.100 dinara
  • Poslenji put je NLO viĆ°en 22. juna u Viskonsinu
  • Selo Rozvel zaraĆ°uje pet miliona dolara od NLO
  • Rozvel godišnje poseti 200.000 turista
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas2
mod_vvisit_counterJuce170
mod_vvisit_counterOve nedelje1500
mod_vvisit_counterOvog meseca3698