Skip to content

Crveni krst Sokobanja sprovodi program brige o starima

Ivana VasiljeviƦCrveni krst - Sokobanja kontinuirano sprovodi program brige o starima. Ovaj program ima 70-80 korisnika sa teritorije naše opštine. Svakog utorka od 8h vršimo proveru nivoa šeƦera u krvi i merenje pritiska korisnicima, kaže menadžerka razvoja Crvenog krsta, Ivana VasiljeviƦ.

Ukoliko neko od korisnika ima potrebu za ovom vrstom pomoƦi, može doƦi i drugim radnim danima, dodaje ona. Program brige o starima podrazumeva i rad volontera Crvenog krsta sa korisnicima. Oni obilaze korisnike i pružaju im pomoƦ, odlaze u prodavnice, kupuju im lekove i pružaju druge vidove pomoƦi i podrške. Program brige o starima do prošle godine je finansirao španski Crveni krst.

Kada je program izgubio ovu finansijsku podršku imali smo velike teškoƦe u radu, kaže Ivana VasiljeviƦ. Ipak Crveni krst je uspeo da iz svojih sredstava nastavi sa programom. Bilo je poteškoƦa, ali jedino mi na teritoriji opštine Sokobanja pružamo ovu vrstu pomoƦi, tako da i dalje izlazimo u susret našim korisnicima, objašnjava Ivana VasiljeviƦ.

SokoTV
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas192
mod_vvisit_counterJuce237
mod_vvisit_counterOve nedelje429
mod_vvisit_counterOvog meseca4283