Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
II konferencija o zdravstvenom, wellness i spa turizmu


Druga regionalna konferencija o zdravstvenom, wellness i SPA turizmu održana je 9.11.2010 u Beogradu u hotelu M.

Konferencija je okupila predavaĆØe iz MaĆ°arske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. GospoĆ°a Renata Pindžo, zamenik državnog sekretara za turizam, otvorila je konferenciju i naglasila da razvoj zdravstzvenog i wellness turizma jeste jedan od prioriteta u strategiji razvoja turizma Srbije i da su potencijali za razvoj, pre svega, banjskog turizma veliki, ali da su oni uglavnom i dalje neiskorišĆ¦eni.

Potrebno je rešiti imovinsko-pravne odnose i stvoriti povoljne uslove za strane investitore, koji traže garancije države.

U svom izlaganju o tendencijama u meĆ°unarodnom turizmu, prof.dr. Slobodan UnkoviƦ je istakao da se turizam pokazao kao sektor koji se na globalnom nivou najbrže oporavlja u uslovima ekonomske krize. Savremeni turista je sve zahtevniji i osim kvalitetne infrastrukture i usluge, oĆØekuje od odmora doživljaj.

Da je uloga države presudna u razvoju zdravstvenog i wellness turizma, najbolje pokazuje primer MaĆ°arske. Gospodin Peter Gulyas, predstavnik TuristiĆØke organizacije MaĆ°arske, istakao je da je MaĆ°arska u prethodnoj deceniji strateški fokusirala nacionalnu strategiju razvoja turizma na razvoj wellness turizma. ZahvaljujuƦi izdašnim subvencijama države, stranim investicijama i brendiranju, MaĆ°arska je postala jedan od lidera u zdravstvenom, wellness i SPA turizmu u Evropi i poznata je wellness destinacija, sa ujednaĆØenom posetom tokom cele godine.

Trendu razvoja wellness turizma u prethodnoj deceniji prikljuĆØile su se i Slovenija i Hrvatska. Uprkos znaĆØajnim ulaganjima, Hrvatska još uvek nije brendirala svoj wellness turizam, te nije prepoznatljiva wellness turistiĆØka destinacija.

Srbija je meĆ°u zemljama koje su prepoznale potrebu razvoja zdravstvenog i wellness turizma, ali se suviše sporo prikljuĆØuje trendu, pa je zbog konkurentnije ponude suseda sve manje atraktivna i domaƦim gostima. Milica LazoviƦ, direktor institute za rehabilitaciju, ukazala je na ĆØinjenicu da u Srbiji ne postoji jasan koncept razvoja zdravstvenog
turizma, a ne postoji ni strategija razvoja medicinskog turizma, a u prethodnoj godini nije bilo ni investicija. Na potrebu što skorijeg usvajanja evropskih standarda za medicinske i nemedicinske usluge, ukazala je dr. Maja BašiƦ, pomoĆØnik direktora RZZO.

UĆØesnike konferencije, a pre svih investitore i menadžere wellness i SPA centara interesovalo je kako postaviti pravilan plan za razvoj wellness i spa centra, kako wellness i SPA centar uĆØiniti profitabilnim, prepoznatljivim i jedinstvenim.

Veliki broj informacija i praktiĆØnih saveta dobili su od gospoĆ°e Mojce Gradišek ŽufiƦ i gospoĆ°e Vesne RadloviƦ, wellness dizajnera iz Hrvatske i Slovenije. O principima projektovanja, najnovijim trendovima u projektovanju – tematskim wellnesima, govorila je arhitekta Branka Bošnjak, a o opremanju wellness i SPA centara po meĆ°unarodno usvojenim standardima, dizajnu, projektovanju i opremanju bazena, govorio je arhitekta Aleksandar ObradoviƦ, Alex company, Beograd.



UĆØesnici konferencije imali su priliku da uĆØestvuju u tri radionice:
• “Hot Stones” masaža by PeĆ°a FilipoviƦ,
• “Terapija bola” - Dr. FEELGOOD - dr Saša PleƦeviƦ
• Mala škola zdravlja

Georgija Nazarova

Vidimo se sledeƦe godine!

Natasa RanitoviƦ, Urednik i direktor
konferencije
Izvor: http://wellnesszvezda.com/
konferencija-2010.php
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

Prijavljivanje







Zaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 2 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas0
mod_vvisit_counterJuce170
mod_vvisit_counterOve nedelje1498
mod_vvisit_counterOvog meseca3696