Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Investicioni projekti za razvoj Srbije


Firma vetrogeneratora u Negotinu, vinsko selo u Aleksandrovcu, termalni akvapark u Sokobanji i aerodrom u Zrenjaninu neki su od gotovo 200 projekata do sada ponuĆ°enih potencijalnim investitorima iz dijaspore. Projekti su predstavljeni u multimedijalnom katalogu, koji je u saradnji sa 68 lokalnih samouprava priredilo Ministarstvo za dijasporu, a koji se distribuira na više od 5.000 adresa u svetu.Po broju projekata prednjaĆØi poznati banjski centar u podnožju planine Ozren, Sokobanja, gde je moguƦe ulagati u nove i postojeƦe smeštajne kapacitete, kao i u izgradnju prvog termalnog akvaparka u Srbiji. Sa nekoliko otvorenih i zatvorenih bazena, toboganima, skakaonicom i „sporom rekom“, prediĆ°eno je da akvapark zauzima više od 6.000 kvadratnih metara. Vrednost projekata je 9,8 miliona evra, a procenjeni period vraƦanja investicije 15 godina. Investitori se, dakle, mogu posvetiti unapreĆ°enju potencijala veƦ atraktivnih destinacija, kao što je Sokobanja, planine Kopaonik, DivĆØibare i Zlatar, ali i podstaƦi razvoj turistiĆØke ponude u manje poznatim mestima - Surdulici, Topoli, Irigu, BaĆØkom Petrovcu...

Tako je opština BaĆØki Petrovac, smeštena nedaleko od Novog Sada, izradila projekat izgradnje etnoparka Gložan, a KuĆØevo auto-kamp s ureĆ°enjem plaže na obali Peka u koji treba uložiti 86.250 evra. I Aleksandrovac je plasirao projekat iz oblasti turizma, koji predviĆ°a rekonstrukciju dva vinska podruma kneza Lazara i gradnju „vinskog sela“, a u prilog ovom potencijalu, kako je navedeno, govori podatak da je AleksandrovaĆØka Župa prestonica vinove loze više od 3.000 godina. Negotin se, meĆ°utim, fokusirao na industriju i energetiku, pa je investitorima, izmeĆ°u ostalog, predložio da naprave farmu vetrogeneratora.


 
Sremskim Karlovcima, Loznici, ZajeĆØaru, Novoj Varoši i Kanjiži su, sudeƦi prema projektima, potrebni sportski centri. Aerodrom u Zrenjaninu jedan je do interesantnijih projekata, a ta opština je, kao i Horgoš, Loznica, ParaƦin, Priboj, ŽitoroĆ°a, Kladovo, Ada, KovaĆØica, ƆiƦevac i Lapovo, investitorima dala moguƦnost i da ulažu u razvoj industrijske zone. Babušnica, pak, traži saradnju. Ta opština je pre 15 godina zapoĆØela izgradnju kupališnog kompleksa, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava, radovi su pre sedam godina obuhstavljeni. Završeno je 80 odsto kompleksa, a sada su bazeni prepušteni zubu vremena i postoji opasnost da propadnu. Pojedine lokalne samouprave, kao što su Požarevac, Subotica i Kraljevo, podržale su privatne preduzetnike i predstavile njihvoe projekte. Požarevac je preporuĆØio ulaganje u proširenje i modernizaciju tehnologije proizvodnje šampinjona, Subotica u postojeƦu klanicu za nojeve, a Kraljevo u kompaniju „Aero Ist Jurop“, koja se  bavi proizvodnjom lokalnih letelica, a traži partnera kako bi kapacitet proizvodnje aviona sa 48 poveƦala na 144 komada godišnje.

Gradovi i opštine u Srbiji investitorima su pripremili projekte iz oblasti turizma, ekologije, industrije, poljoprivrede, graĆ°evinarstva i energetike razliĆØitih vrednosti i strukture ulganja – od privatizacije do partnerstva.  Multimedijalni katalog poslat je na 5.000 adresa, pa se oĆØekuje odziv investitora iz dijaspore, ne na osnovu patriotizma iz dijaspore, ne na osnovu patriotizma i lepih uspomena, veƦ u skladu sa interesom kapitala i profita.

Pripremila Vesna Jakovlevska
07. januar 2011.
MeĆ°unarodni radio Srbija
Komentari (1)Add Comment
...
napisao veseli demokrata , 09, January, 2011
A ima li projekat za niz Potemkinovih sela duz koridora 10? Gastarbajteri imaju najvise iskustava sa takvim projektima. ;D
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +3

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas9
mod_vvisit_counterJuce170
mod_vvisit_counterOve nedelje1507
mod_vvisit_counterOvog meseca3705