Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
27. BoŇĺi√¶ni uspon na Rtanj

Tradicionalni 27mi po redu BoŇĺi√¶ni uspon na Rtanj odrŇĺan je danas, 15. januara 2011. godine. Ova izuzetno pose√¶ena manifestacija svake godine okuplja veliki broj planinara iz cele Srbije. Ove godine bili su prisutni i planinari iz Slovenije i drugih drŇĺava. Prema nezvani;nim procenama planinu Rtanj posetilo je oko 1000 planinara.

Rtanj Šiljak
planinari iz Slovenije

Program akcije planinarskog uspona na Rtanj obuhvatao je smeštaj u√®esnika u De√®ijem odmaralištu "Rtanj" u selu Rtanj i u motelu "Balaševi√¶" na magistralnom putu Para√¶in-Zaje√®ar. Okupljanje planinara i otvaranje akcije obavljeno je u 8:30, u 9:00 je otpo√®eo uspon sa severne strane, a u 10:00 uspon sa lakše, juŇĺne strane. Najve√¶i broj planinara na Šiljak (1566m) stigao je u periodu od 12 do 13 √®asova. Naizmeni√®no su dolazile i odlazile grupe planinara iz razli√®itih planinarskih društava.

uspon na Rtanj
PD Vukan iz PoŇĺarevca


Planinari su se potom vra√¶ali juŇĺnom stranom ka naselju Rtanj gde ih je √®ekao zajedni√®ki ru√®ak, a kasnije i planinarsko ve√®e. VaŇĺno je napomenuti da dan nije bio ekstremno hladan, ali da jeste bio propra√¶en vetrom koji je subjektivni ose√¶aj hladno√¶e pove√¶ao. Tokom povratka po√®ela je i kiša da pada u skladu sa predvi√įanjima metologa.

Neki planinari ostali su da prespavaju i za njih je sutra organizovan odlazak do Felix Romuliane (carske palate u Gamzigradu III-IV vek p.n.e.), Zajeèar i Narodni muzej u Zajeèaru.

Organizator OPSD “Dragan Radosavljevi√¶” iz Zaje√®ara u√®esnicima je obezbedio po jedan besplatan obrok za sve u√®esnike, zahvalnice za sva društva – u√®esnike, kao i za najmla√įeg i najstarijeg u√®esnika akcije, u√®esni√®ku knjiŇĺicu i zna√®ku za sve u√®esnike kojima je ovo prvo u√®eš√¶e, bronzanu zna√®ku za tri u√®eš√¶a, srebrnu zna√®ku za šest u√®eš√¶a, zlatnu zna√®ku za deset u√®eš√¶a, pe√®at uspona, pe√®at vrha i prevoz.


povratak

>> više fotografija sa ove manifestacije moŇĺete pogledati u našog fotogaleriji na Facebook strani ovde >>
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila √ąair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doèek Nove godine

Doèek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŇ°taj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauèeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas158
mod_vvisit_counterJuce208
mod_vvisit_counterOve nedelje1272
mod_vvisit_counterOvog meseca3684