Skip to content

Stazom do zdravlja

staza-zdravlja4.jpg
"Staza zdravlja" od Specijalne bolnice Sokobanja

"Staza zdravlja", duga 1.200 metara, izgraĂ°ena je oko Specijalne bolnice - na uzvišici sa ruĆŸom vetrova iznad Sokobanje, okruĆŸena borovima, jelama, brezama. Zbog takvog poloĆŸaja i obiĂšna šetnja njome izuzetno blagotvorno utiĂše na opšte zdravstveno stanje, odnosno na osveĆŸenje i tela i duha. MeĂ°utim, programom koji je osmislio i sada realizuje struĂšni tim, a u Ăšijem sastavu su lekari, fizioterapeuti i organizatori sportske rekreacije, postiĆŸe se pun efekat korišĂŠenja ''Staze zdravlja'' - u cilju rekreacije zdravih i rehabilitacije obolelih, naroĂšito onih koji imaju probleme sa kardiovaskularnim i respiratornim sistemima.

staza-zdravlja


"Staza zdravlja" ima tri nivoa optereĂŠenja: prvi - ravna staza duĆŸine od 100 do 150 metara; drugi - staza sa blaĆŸim usponom, duĆŸine od 300 do 500 metara; treĂŠi - kombinovani teren, sa razliĂšitim usponima, ravnim deonicama, uzbrdicama i nizbrdicama, duĆŸine od 500 do 1.200 metara.

Prvi korak ka zdravlju, kako rekreativaca, tako i osoba sa zdravstvenim problemima, je individualno koncipiranje treninga. StruĂšni tim odredjuje stepen optereĂŠenja za svaku osobu pojedinaĂšno, u zavisnosti od pola, starosti, opšteg zdravstvenog stanja, kardiopulmonarne rezerve, izraĆŸenosti poremeĂŠaja disanja, nivoa tolerancije napora. Parametri koji se neprekidno prate su subjektivno stanje bolesnika, srĂšana frekvenca, krvni pritisak.

staza-zdravlja

"Stazom zdravlja" se hoda, trĂši, veĆŸba... sve pod nadzorom struĂšnjaka! U sluĂšaju zamora, ali i za uĆŸivanje u zelenilu, na kristalnom vazduhu, duĆŸ "Staze" redjaju se klupe... A celokupni program "Staze zdravlja", zajedno sa medicinskim uslugama i tretmanima, fitness, wellness i drugim programima, Specijalnu bolnicu "Sokobanja" Ăšini svojevrsnim mestom na kome nauka i priroda zdruĆŸeno dobijaju bitke za oĂšuvanje dobrog i poboljšanje narušenog zdravlja.

staza-zdravlja
Komentari (1)Add Comment
...
napisao nebojsa simic , 16, February, 2011

HVALA ZA STAZU ZDRAVLJA ! USKORO ETO MENE NA STAZI U SOKOBANJI
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas0
mod_vvisit_counterJuce198
mod_vvisit_counterOve nedelje435
mod_vvisit_counterOvog meseca4289