Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiĂŠ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Stazom do zdravlja

staza-zdravlja4.jpg
"Staza zdravlja" od Specijalne bolnice Sokobanja

"Staza zdravlja", duga 1.200 metara, izgraĂ°ena je oko Specijalne bolnice - na uzvišici sa ruĆŸom vetrova iznad Sokobanje, okruĆŸena borovima, jelama, brezama. Zbog takvog poloĆŸaja i obiĂšna šetnja njome izuzetno blagotvorno utiĂše na opšte zdravstveno stanje, odnosno na osveĆŸenje i tela i duha. MeĂ°utim, programom koji je osmislio i sada realizuje struĂšni tim, a u Ăšijem sastavu su lekari, fizioterapeuti i organizatori sportske rekreacije, postiĆŸe se pun efekat korišĂŠenja ''Staze zdravlja'' - u cilju rekreacije zdravih i rehabilitacije obolelih, naroĂšito onih koji imaju probleme sa kardiovaskularnim i respiratornim sistemima.

staza-zdravlja


"Staza zdravlja" ima tri nivoa optereĂŠenja: prvi - ravna staza duĆŸine od 100 do 150 metara; drugi - staza sa blaĆŸim usponom, duĆŸine od 300 do 500 metara; treĂŠi - kombinovani teren, sa razliĂšitim usponima, ravnim deonicama, uzbrdicama i nizbrdicama, duĆŸine od 500 do 1.200 metara.

Prvi korak ka zdravlju, kako rekreativaca, tako i osoba sa zdravstvenim problemima, je individualno koncipiranje treninga. StruĂšni tim odredjuje stepen optereĂŠenja za svaku osobu pojedinaĂšno, u zavisnosti od pola, starosti, opšteg zdravstvenog stanja, kardiopulmonarne rezerve, izraĆŸenosti poremeĂŠaja disanja, nivoa tolerancije napora. Parametri koji se neprekidno prate su subjektivno stanje bolesnika, srĂšana frekvenca, krvni pritisak.

staza-zdravlja

"Stazom zdravlja" se hoda, trĂši, veĆŸba... sve pod nadzorom struĂšnjaka! U sluĂšaju zamora, ali i za uĆŸivanje u zelenilu, na kristalnom vazduhu, duĆŸ "Staze" redjaju se klupe... A celokupni program "Staze zdravlja", zajedno sa medicinskim uslugama i tretmanima, fitness, wellness i drugim programima, Specijalnu bolnicu "Sokobanja" Ăšini svojevrsnim mestom na kome nauka i priroda zdruĆŸeno dobijaju bitke za oĂšuvanje dobrog i poboljšanje narušenog zdravlja.

staza-zdravlja
Komentari (1)Add Comment
...
napisao nebojsa simic , 16, February, 2011

HVALA ZA STAZU ZDRAVLJA ! USKORO ETO MENE NA STAZI U SOKOBANJI
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila Èair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĂšek Nove godine

DoĂšek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeĆĄtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguĂŠnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguĂŠnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĂšera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĂšina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĂšeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas2
mod_vvisit_counterJuce170
mod_vvisit_counterOve nedelje1500
mod_vvisit_counterOvog meseca3698