Skip to content

19. Svetosavske sveèanosti
 Po devetnaesti put Dobrotvorno društvo "Sveti Sava", iz Sokobanje, u saradnji sa Crkvenom opštinom Sokobanja, osnovnom i srednjom školom, Srpskim lekarskim društvom, Narodnom bibliotekom "Stevan Sremac", OTKS i SO Sokobanja, organizuje svetosavske sve√®anosti u varošici po Ozrenom. Istina, zbog ekonomske krize koja nas prati ve√¶ godinama ni svetosavske sve√®anosti nisu kao što su bile u godinama kada je nastalo dobrotvorno društvo "Sveti Sava" i kada se svojim aktivnostima nametalo javnosti.

Ove godine, povodom praznika Sveti Sava, ve√¶ danas, 25. januara, u sali hotela "Zdravljak", u 19 sati, bi√¶e odrŇĺana Sve√®ana akademija, sa slede√¶im gostima i u√®esnicima:

  • Veliki orkestar za muzi√®ke talente iz √Üuprije;
  • glumac Aleksandar Dunji√¶ i
  • hor OŠ "Mitropolit Mihailo".

Dan praznika obeleŇĺi√¶e Prazni√®na Liturgija u hramu Sv. PreobraŇĺenja Gospodnjeg, rezanja slavskih kola√®a u školama, biblioteci i vrti√¶u "Bucko" sa priredbom koju su spremili mališani i njihovi vaspita√®i, u biblioteci i u selima sokobanjske opštine u kojima rade odeljenja osnovne škole. Sve ovo dešava√¶e se u vremenu od 08 do 13 sati.

Sretna slava svim Srbima.

Vidimo se u Sokobanji!Аутор Владимир С. Путник. Написано датума: уторак, Јануар 25, 2011 у 12:35 по подне
Komentari (1)Add Comment
...
napisao s-banjac , 27, January, 2011
To što svečanosti nisu kao što su bile nije kriva samo kriza.Koliko se sećam Svetosavsko društvo je nastalo 90-tih u vreme sankcija,ratova i ostalih nedaća pa opet svečanosti su bile sadržajnije, bolje organizovane a gosti atraktivniji(Duško Kovačević,B.Lečić,Bajaga itd.,itd.)
Biće da kvalitet događanja više zavisi od sposobnosti i entuzijazma ljudi koji organizuju nego od društvenih okolnosti.
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +4

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas12
mod_vvisit_counterJuce198
mod_vvisit_counterOve nedelje447
mod_vvisit_counterOvog meseca4301