Skip to content

Postali milioneri zbog sporosti suda
Sve je po├Ęelo 1998. godine, o ├Ęemu Rade Todorovi├Ž pri├Ęa kroz smeh, mada ka┼że da mu proteklih godina nije bilo baš do smejanja.

- Pravnosna┼żnom presudom Apelacionog suda u Beogradu moj sin Bojan Todorovi├Ž (41), koji ┼żivi sa mnom i suprugom, dobi├Že od tu┼żenog MUP-a Srbije 2.406.805 dinara, i to ako nam isplate u roku od osam dana. A svaki dan zakašnjenja isplate donosi nam više od 3.000 dinara, koliko iznosi kamata. U pitanju je naknada neispla├Ženih zarada za ├Ęetiri godine, kada je Bojan bio nepravedno suspendovan, ali sa oho-ho kamatom - ka┼że zadovoljni tata Rade, penzionisani radnik MUP-a.

 


Njegov sin Bojan radio je kao policajac u Zaje├Ęaru pet godina i za to vreme ├Ęetiri puta išao na Kosovo. Nakon toga, 1998. godine, le┼żao je u bolnici zbog oboljenja jetre i ├Ęim mu je isteklo bolovanje, odmah je pozvan da ode na Kosovo. Me├░utim, i dalje je bio pod terapijom i morao je još najmanje tri meseca da bude na strogom re┼żimu ishrane.
 
├łim stigne ├Ęast od dr┼żave, bi├Že zabave

Iako više nego zadovoljan, on ka┼że da je ┼żalosno što ├Že novac da plati narod preko bud┼żeta, a ne oni koji su zanemarivali predmet i odu┼żili ceo postupak.
- To nam je Srbija. A ├Ęim stignu milioni, pravimo nezaboravnu feštu. Šta ├Žemo drugo kad dr┼żava ├Ęasti! - ka┼że Rade Todorovi├Ž.

- Nadle┼żnima je pokazao bolni├Ęke papire, objasnio da je i dalje bolestan i zamolio da na Kosovo ne ode odmah, ve├Ž u narednoj smeni. Tada je suspendovan, a mi smo odmah tu┼żili MUP. ├łetiri godine je trebalo pravosu├░u da presudi u našu korist i mi smo odmah tra┼żili naknadu štete za njegove neispla├Žene plate u tom periodu - prise├Ža se otac.

Bojan je presudom vra├Žen na posao marta 2003. godine, radio je nekoliko meseci, a zatim otišao u invalidsku penziju.

Aprila 2004. godine Opštinski sud je presudio da se Bojanu isplatio sva zarada dok je bio suspendovan, oko 900.000 dinara. I onda su po├Ęele ┼żalbe na presudu, šetanje predmeta od jednog do drugog suda. Sve je moglo, ka┼że Rade, da se okon├Ęa za manje od godinu dana, ali se i te kako proteglo.

- Ma, iskidali su mi ┼żivce. Predmet je stajao u fioci mesecima, a rekord je 2,5 godine u fioci Okru┼żnog suda u Zaje├Ęaru. Za sve vreme nerada našeg sudstva za svaki dan išla je zakonom odre├░ena zatezna kamata, što bi rekao naš narod, išla kamata na kamatu. Svaki dan smo profitirali, po├Ęev od nekoliko stotina dinara, pa sve do 30.000 dinara mese├Ęno - pri├Ęa Rade.

http://www.kurir-info.rs
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas4
mod_vvisit_counterJuce198
mod_vvisit_counterOve nedelje439
mod_vvisit_counterOvog meseca4293