Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Nestale bebe niko ne traži
Oko 3.000 porodica u Srbiji još traga za gotovo 10.000 dece koja su u porodilištima širom Srbije od 1956. godine, kako roditelji tvrde, pod sumnjivim okolnostima proglašavana mrtvom, a potom sa novom dokumentacijom davana na usvajanje

Pronašla Ʀerku posle 23 godine: Radojka ManojloviƦTragajuƦi za istinom, mnogi roditelji su, poput ManojloviƦa iz Sokobanje, ipak uspeli da pronaĆ°u svoju decu. Milutin i Radojka ManojloviƦ upoznali su 23-godišnju Ʀerku koju od njenog roĆ°enja nisu videli. Roditeljstvo je potvrĆ°eno na osnovu DNK analize.
- Nisam je kao svaka majka odgajala, oĆØešljala, okupala, ispratila u školu, a to je najtužnije - kaže Radojka ManojloviƦ.

Biološki roditelji nestale dece do sada su protiv N. N. lica podneli oko 3.000 kriviĆØnih prijava.
- Deca su umrla putem papira, putem olovke, a mi ništa ne tražimo, samo da im se identitet vrati, da im se vrati krsna slava - kaže Verica CekiƦ, punomoƦnik porodica nestale dece.

O aferi nestanka beba raspravljao je i Anketni odbor skupštine, a Tužilaštvo je pre devet godina pokrenulo, a potom i obustavilo istragu.
- Sve što bi moglo da se izmeni ne može da utiĆØe na sluĆØajeve koji su zastareli. To potpada pod ustavnu kategoriju zastarelosti kriviĆØnog gonjenja i Tužilaštvo ne može da krši Ustav i zakone - tvrdi Maja VidenoviƦ, predsedavajuƦa radne grupe Narodne skupštine.

ManojloviƦ je razoĆØaran ovim objašnjenjem i kaže da njihov zadatak nije bio da utvrde da li zakoni mogu da se menjaju, veƦ da pripreme predlog zakona kojim Ʀe zastarelost biti otkolonjena. Roditelji, kako kaže, smatraju da je nestanak beba iz porodilišta organizovani kriminal i da je Anketni odbor Skupštine još 2006. tvrdio da imaju dokaza za 300 otetih beba.
- Oni su sami sebe porazili, jer nisu završili posao zbog kojeg su oformljeni. Ako retroaktivno može da se oduzima imovina steĆØena organizovanim kriminalom, može da se donese zakon i za sluĆØajeve otete dece - pita ManojloviƦ.

Izvor: 24sata.rs

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas9
mod_vvisit_counterJuce170
mod_vvisit_counterOve nedelje1507
mod_vvisit_counterOvog meseca3705