Skip to content

Projekti NIP-a za jug Srbije
Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Milan ÐokiƦ uruĆØio je juĆØe Pirotu ugovore o izvoĆ°enju radova u okviru 14 projekata koji se realizuju sredstvima Nacionalnog investicionog plana medju kojima je i sportska sala u Sokobanji.

iz NIP-a za Sokobanju

Od ovih sredstava biƦe izgraĆ°ena 2 vrtiƦa u Požarevcu i Nišu, biƦe rekonstruisane saobraƦajnice u Kraljevu, OseĆØini, Vlasotincu i Svrljigu. Grad Niš dobio je sredstva i za rekonstrukciju jedne škole, dok Ʀe se u Knjaževcu poboljšati energetska efikasnost škole.

Kraljevo je dobilo sredstva i za rekonstrukciju Narodnog muzeja. Pirot Ʀe sredstva koja su odobrena iskoristiti za rekonstrukciju Trga pirotskih ratnika. U Trsteniku i Soko banji biƦe rekonstruisane dve sportske hale. Sokobanjski projekat ima za cilj završetak sportske sale u Sokobanji, a vrednost radova je 53 miliona dinara. Radovi Ʀe biti okonĆØani do Nove godine, a od dana uvodjenja izvoĆ°aĆØa radova 120 radnih dana. Državni sekretar DjokiƦ je rekao da je cilj da Sokobanja u narednom periodu izgleda drugaĆØije i da do narednog Dana opštine ima još zapoĆØetih projekata.

Kompletna vrednost dodeljenih sredstava je 762 miliona dinara dok svi projekti zajedno sa uĆØešĆ¦ima lokalnih samouprava vrede preko 900 miliona.

- U narednom periodu lokalne samouprave moraju da pokažu i više inicijative za regionalne projekte. Na taj naĆØin Ʀe se pospešiti razvoj Srbije. OĆØekujem da opštine i gradovi uskoro dobiju mnogo veƦa sredstva, ali Ʀe država i nadalje morati da pomaže infrastrukturne projekte u najsiromašnijim opštinama - kaže ƐokiƦ.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas195
mod_vvisit_counterJuce207
mod_vvisit_counterOve nedelje1034
mod_vvisit_counterOvog meseca4888