Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
XVII Susreti Sveti Jovan Biljober
U okviru XVII Sve√®anosti Sv. Jovan Biljober, OTKS-Sokobanja, UdruŇĺenje za lekovito bilje "dr Jovan Tucakov" i d.o.o. Adonis, pripremaju bogat program, izlete do poznatih sokobanjskih turisti√®kih lokaliteta uz branje lekovitog bilja, tradicionalni izbor princeze Biljarice, kviz o poznavanju lekovitog bilja, izbor najlepšeg ivanjdanskog ven√®i√¶a i Biljnu paradu.

Sveti Jovan Biljober

UdruŇĺenje za lekovito bilje "dr Jovan Tucakov" u saradnji sa Farmaceutskim fakultetom iz Beograda odrŇĺa√¶e edukativni seminar o „Samoniklom lekovitom bilju“, uz dodelu sertifikata.  Izlet do Sesala√®ke pe√¶ine organizuje se 03. jula, do Ozrena tj. Oštre √®uke 04. jula, do Device 05. jula i do Rtnja 07. jula, kada se odrŇĺava i tradicionalni uspon na njegov najviši vrh, Šiljak. Svi izleti se realizuju u pratnji stru√®nih vodi√®a i poznavalaca lekovitog bilja, koji √¶e odrŇĺati stru√®na predavanja, a za u√®esnike izleta na Rtnju je obezbe√įena hrana i osveŇĺenje.Manifestaciju prati VII Sajam lekovitog bilja, meda i zdrave hrane, koji √¶e se odrŇĺati od 01. do 15. jula, na štandovima koji su postavljeni duŇĺ mermernog šetališta.


 

Program XVII Sveèanosti "Sveti Jovan biljober" 2011.


Petak/Subota 1-2.07.2011. - Tokom dana √¶e na mermernom šetalištu, Etno kutaku „Grudonjske vodenice” biti organizovam dolazak u√®esnika, po√®etak sajma, druŇĺenje sa decom bez roditeljskog staranja.

Nedelja, 03.07.2011. - u 10:00 je polazak sa platoa ispred muzeja. Odlazak do Sesala√®ke pe√¶ina, izlet za turiste i posetioce (vodi√®i, prevoz, doru√®ak), u 16:00 je povratak za Sokobanju.  U 20:00 u amfiteatru ispred muzeja bi√¶e organizovan knjiŇĺevni konkurs: „Jutro nad Ozrenom” – dodela nagrada – KK „Sokolovo pero”

Ponedeljak, 04.07.2011. - u 08:00 polazak sa platoa ispred muzeja: Izlet na Ozren, Oštra √®uka Izlet, edukacija na terenu. Rad na terenu sa edukatorima. (vodi√®i, edukatori, ru√®ak),  u 16:00 je povratak. U 19:00 u Legatu „Miluna Mitrovi√¶a” bi√¶e odrŇĺana sistematizacija radova i stru√®no predavanje o ubranom bilju. U 20:00 - Sokobanjsko ve√®e Nastup KUD-ova

Utorak, 05.07.2011. - u 08:00 je polazak sa platoa ispred muzeja ka Novom Selu - Devica Izlet, edukacija na terenu. Rad na terenu sa edukatorima. (vodi√®i, edukatori, ru√®ak), u 16:00 je ovratak . U 20:00 Legat „Miluna Mitrovi√¶a” Sistematizacija radova i stru√®no predavanje o ubranom bilju.

Sreda, 06.07.2011. - u 10:00 je polazak sa platoa ispred muzeja Obilazak plantaŇĺe gajenog lekovitog bilja u Sokobanji Rad na terenu sa edukatorima i konsultacije sa odgajiva√®em. U 20:00 Legat „Miluna Mitrovi√¶a” Sistematizacija radova i stru√®no predavanje o ubranom bilju

√ąetvrtak, 07.07.2011. - u 05:00 polazak sa platoa ispred muzeja na izlet na Rtanj Uspon na Šiljak, vrh Rtnja (1560m). DruŇĺenje sa meštanima, odgajiva√®ima i bera√®ima lekovitog bilja. PodnoŇĺje Rtnja. Seminar na terenu, rad sa edukatorima, takmi√®enje u pletenju ven√®i√¶a, nagradni kviz o poznavanju lekovitog bilja. u 16:00 je povratak. U 20:00 u Amfiteatru ispred muzeja bi√¶e odrŇĺan izbor princeze Biljarice 2011, dodela priznaja, diploma i nagrada.
NAPOMENA:


  • Organizatori XVI Sve√®anosti SV Jovan Biljober” su: Organizacija za turizam, kulturu i sport, Sokobanja (OTKS), UdruŇĺenje za lekovito bilje Srbije „dr Jovan Tucakov” i d.o.o. „Adonis”, Sokobanja i MZ MuŇĺinac.
  • Organizaciju izleta sprovode OTKS, Sokobanja i d.o.o. „Adonis”, Sokobanja.
  • Edukativni seminar o „Samoniklom lekovitom bilju” uz dodelu sertifikata, sprovodi UdruŇĺenje za lekovito bilje dr. Jovan Tucakov” u saradnji sa Farmaceutskim fakultetom iz Beograda i uz podršku USAID-a.
  • U slu√®aju lošeg vremena Organizator zadrŇĺava pravo izmene plana, o √®emu √¶e u√®esnici i turisti biti blagovremeno obavešteni.
  • Više informacija u Turisti√®ko-informativnom centru OTKS, Sokobanja: Tel: +381 18 833 988, Fax: 833 978; e-mail: otks_sokobanja@beotel.rs; Program i prijava mogu se preuzeti sa www.sokobanja.rs
  • Na štandu UdruŇĺenja za lekovito bilje Srbije, „ dr. Jovan Tucakov”, svi posetioci bi√¶e u prilici da obezbede stru√®nu literaturu iz oblasti lekovitog bilja i imati mogu√¶nost da postanu punopravni √®lanovi UdruŇĺenja.

Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila √ąair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doèek Nove godine

Doèek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŇ°taj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauèeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas106
mod_vvisit_counterJuce253
mod_vvisit_counterOve nedelje359
mod_vvisit_counterOvog meseca5801