Skip to content

Foto-video kolonija od 2. do 8. jula
 U živopisnim predelima Sokobanje, sledeƦeg vikenda Ʀe poĆØeti prva Foto-video kolonija, koju organizuju Medijski istraživaĆØki centar iz Niša, opština Sokobanja  i TuristiĆØka organizacija Sokobanje. U radu kolonije, koja Ʀe trajati od 2. do 8. jula, uĆØestvovaƦe 13 fotoreportera i snimatelja iz Bugarske, Makedonije i Srbije. Ovo je, kako su danas u Media centru najavili Saša ƐorĆ°eviƦ iz Medijskog istraživaĆØkog centra i Dimitrije LukiƦ, predsednik Opštine Sokobanja, prvi multimedijalni skup te vrste u Srbiji, a partner u organizaciji kolonije je RTS.

-Foto kolonije poslednjih godina postaju najprihvatljiviji oblik razmene iskustava meĆ°u fotografima, a prvi put im se pridružuju i snimatelji, rekao je ƐorĆ°eviƦ. –Sa druge strane, svojim prisustvom i profesionalnim radom na odreĆ°enom terenu, fotografi i video-snimatelji doprinose popularizaciji tog mesta. InaĆØe, sav materijal koji Ʀe nastati tokom kolonije ostaje TuristiĆØkoj organizaciji Sokobanje.

A zašto baš Sokobanja? Ova opština sa svojom prelepom prirodom, prema reĆØima ƐorĆ°eviƦa, spada u red turistiĆØkih centara sa najdužom tradicijom i jedno je od najposeƦenijih mesta u Srbiji.

Sa druge strane, Medijski istraživaĆØki centar (MIC) iz Niša je udruženje koje je formirala grupa medijskih profesionalaca, a koje ima potencijala da u rad buduƦih kolonija ukljuĆØi najkvalitetnije fotografe i snimatelje iz Srbije i okruženja.

Da bi Foto-video kolonija Sokobanja 2011. na adekvatan naĆØin funkcionisala bila je neophodna pomoƦ i sponzora tako da su dve kompanije, Rtanj komerc iz Niša i fabrika ĆØajeva Adonis iz Sokobanje, pružile pomoƦ u organizaciji ove manifestacije.

Predsednik Opštine Sokobanja, Dimitrije LukiƦ, zahvalio se kolegama iz MIC-a što su pokrenuli ovu inicijativu, inspirisani prelepim sokobanjskim pejzažima.

Opština Sokobanja veƦ dugo organizuje likovnu koloniju, odnedavno i vajarsku, a ovom kolonijom Ʀe u sferi umetnosti potpuno zaokružiti svoju ponudu, istakao je LukiƦ, dodavši da Ʀe svi uĆØesnici kolonije biti smešteni u kapacitetima seoskog turizma, što je svojevrsni doprinos razvoju ovog vida turizma u predivnom krajoliku Sokobanje, itekako inspirativnom za umetnike - rekao je Dimitrije LukiƦ, predsednik Opštine Sokobanja.

Medijski istraživaĆØki centar Ʀe na svoj sajtu www.mic.org.rs svakodnevno objavljivati aktuelnosti sa kolonije,a po završetku kolonije biƦe organizovane izložbe u Sokobanji, Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Sofiji i Skoplju.


Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas186
mod_vvisit_counterJuce207
mod_vvisit_counterOve nedelje1025
mod_vvisit_counterOvog meseca4879