Skip to content

Sokobanja se podmlaĆ°uje

Bazeni na 20 hektara, koji Ʀe ĆØiniti najsavremeniji vodeni park u Srbiji, veƦ na jesen upotpuniƦe turistiĆØku ponudu Sokobanje

Rekordnu poseƦenost, posle Zlatibora, ove godine beleži i Sokobanja gde je pored turistiĆØkih radnika zaposlena i kompletna graĆ°evinska operativa opštine. U naselju Podina osamdeset radnika, u tri smene, gradi poluolimpijski bazen po FINA standardima, bazene za zabavu i neplivaĆØe. PomoƦ Vlade Srbije domaƦoj graĆ°evinskoj industriji bila je znaĆØajna podrška realizaciji tog projekta, javlja RTS.Najsavremeniji vodeni park u Srbiji trebalo bi da bude završen do sredine septembra. Dimitrije LukiƦ, predsednik opštine Sokobanja, zadovoljan je brzinom radova.
 
"To je veliki projekat, jedinstven u Srbiji, koji je podržala Vlada Srbije. BiƦe uloženo 133 miliona dinara, deo Ʀe platiti država, deo opština kreditom na nekoliko godina."

Otvaranje bazena znaĆØi i otvaranje 15 novih radnih mesta, a u sezoni biƦe zaposleno i više ljudi. Novih radnih mesta biƦe i u sportskoj hali i novom vrtiƦu, koji se uveliko grade.

"Mnogi turisti kažu da nam je ovde u Banji sve lepo i da nam samo bazeni nedostaju", kaže Bratislav MajkiƦ, direktor Organizacije za turizam, kulturu i sport.Novine u turistiĆØkoj ponudi Sokobanje su i SeselaĆØka peƦina, moguƦnost organizovanog odlaska do Ozrena, Niša i ZajeĆØara, obilazak manastira Ɛunis i brojnih izletišta u okolini. Koliko turista trenutno boravi u Sokobanji teško je reƦi, jer je mnogo neprijavljenih gostiju. Prema podacima TuristiĆØke organizacije Srbije, u prvih šest meseci bilo je 36 odsto više gostiju nego u istom periodu prošle godine, pa je Sokobanja, posle Zlatibora, poĆØetkom ove godine bila najposeƦeniji turistiĆØki centar u Srbiji. Zato ovih dana u Sokobanji borave i republiĆØki turistiĆØki inspektori koji proveravaju da li su svi posetioci Sokobanje uredno prijavljeni. Podaci o taĆØnom broju gostiju znaƦe se tek krajem avgusta, kao i to koliko se novca od ovogodišnje letnje turistiĆØke sezone i boravišnih taksi slilo u opštinsku kasu.


Komentari (5)Add Comment
...
napisao Naivna mala , 31, July, 2011
"Rekordnu posećenost, posle Zlatibora, ove godine beleži i Sokobanja"
;D ;D ;D
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +5
...
napisao s-banjac , 02, August, 2011
A što jes' jes', nagrnuli svi u Sokobanju ko ,,mutavi,,.A bre ljudi, imate Grčku,Tursku ,CG,Španiju....a vi svi u banju pa u banju.Ne znam više kako će izađemo na kraj sa's ovol'ki turisti, katastrofa.
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +6
...
napisao nn , 02, August, 2011
gde li se nalazi taj prostor od 20ha?
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +4
...
napisao gabba gabba , 04, August, 2011
Sa ovakvom strukturom gostiju, koji sve kupili pa doneli u Sokobanju da se "provedu", tesko da ce bazeni da rade.Sigurno je da ce neko da naplacuje ulaz, a babe i dede kojih najvise ima u banji imaju si kadu u apartman pa ce da se kupaju do mile volje.
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +3
...
napisao xa-xa , 05, August, 2011
A na Zlatiboru nikad manje gostiju nego ove godine......
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +2

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas131
mod_vvisit_counterJuce260
mod_vvisit_counterOve nedelje131
mod_vvisit_counterOvog meseca5573