Skip to content

U Sokobanju po mladost
rusi @ sokobanja

Oko 10.000 domaƦih i stranih gostiju ovog leta se odmara u banji. Cena pansiona u hotelima kreƦe se od 1.300 do 2.500 dinara.
Na sreƦu turistiĆØkih poslenika i žitelja Sokobanje gde 90 odsto njih uglavnom egzistira od turizma, loš start na poĆØetku godine po svemu sudeƦi neƦe se odraziti na ukupnu ovogodišnju turistiĆØku sezonu.

Trend rasta broja gostiju se nastavlja, pa tako blagodeti banje pod Ozrenom trenutno koristi 10.000 gostiju, koliko ih je bilo i prethodnog meseca.
Ovo su zvaniĆØni podaci, a po tradiciji, i ove godine ima i neprijavljenih gostiju. Prema nekim raĆØunicama, takvih je najmanje 20 odsto od legalnih posetilaca, uprkos ĆØestim kontrolama turistiĆØke policije.

Sokobanja u hotelskim kapacitetima raspolaže sa oko 2.500 ležajeva, dok se cena pansiona kreƦe od 1.300 do 2.500 dinara. Tu je i oko 12.000 kreveta u privatnom smeštaju, za koje treba izdvojiti od 400 do 700 dinara, u zavisnosti od kategorije. I ove, kao i cene ostalih usluga uglavnom su na prošlogodišnjem nivou.

"Kao i svake predhodne, i ove sezone dobro smo se pripremili da doĆØekamo naše goste, kojih je iz svih krajeva Srbije pa i iz inostranstva", kaže Novica MijalkoviƦ, direktor „Lepterije“, najveƦeg ugostiteljsko-turistiĆØkog preduzeƦa u banji, ĆØiji su svi kapateti popunjeni i gde se traži ležaj više.

"Jul je bio bolji od juna, a oĆØekujemo da avgust nadmaši prethodni mesec. BiƦemo zadovoljni ako narednih meseci budemo imali bar polovinu gostiju od sadašnjih", dodao je.

Ponuda Sokobanje obogaƦena je ovog leta obilascima SeselaĆØke peƦine, odlazak na Ozren, u manastir Ɛunis i brojna izletišta. Statistika govori da je ova banja, u prvih šest meseci, zabeležila rast broja gostiju od 36 odsto u odnosu na isti period lane. Tako je, odmah posle Zlatibora, postala drugi najposeƦeniji turistiĆØki centar u zemlji.Komentari (1)Add Comment
masni krkanluk
napisao zedni Mile , 06, August, 2011
Nemojte vise da 'ranite ove novinare da pisu ovakve gluposti. Ubice ih holesterol. ;)
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +7

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas202
mod_vvisit_counterJuce207
mod_vvisit_counterOve nedelje1041
mod_vvisit_counterOvog meseca4895