Skip to content

PesniĆØki maraton "Sokobanja 2011."
U organizaciji Književnog kluba „Sokolovo pero“ iz Sokobanje 3.septembra 2011.godine u sali bioskopa „Moravice“ održan je VI pesniĆØki maraton „Sokobanja 2011“. Maraton je upriliĆØen povodom devetogodišnjice osnivanja „Sokolovog pera“ i bio je u sklopu šire manifestacije pod nazivom „Maraton želja“, koja je održana 3. i 4. septembra 2011.godine i završila se koncertom pop - grupe „Garavi sokak“.Pozivu „Sokolovog pera“ odazvalo oko 50 pesnika iz svih krajeva Srbije, ali je u zvaniĆØnom delu programa uĆØestovalo 44, pa po broju uĆØesnika, maraton u Sokobanji spada u red veƦih maratona u Srbiji. UĆØešĆ¦e u manifestaciji uzeli su pesnici iz : Leskovca, Brestovca, Doljevca, Niša, Aleksinca, Žitkovca, Knjaževca, ParaƦina, ƆiƦevca, Ɔuprije, Velike Plane, Smederevske Palanke, Kruševca, PanĆØeva, Zrenjanina i Kule. Iz razliĆØitih razloga, i ako su bili pozvani, maratonu nisu prisustvovali pesnici iz Beograda, Lapova,Kragujevca, KniƦa, Trstenika, ƈaĆØka...

Maraton je poĆØeo „Himnom Sokobanje“ u izvoĆ°enju „Sokobanjskog kvarteta“, a onda se prisutnima obratio pozdravnim govorom Hranimir Hrane MilojkoviƦ, dugogodišnji predsednik „Sokolovog pera“. Posle proĆØitanih pravila maratona poĆØeo je takmiĆØarski deo u kome su prisutni pesnici ĆØitali svoje pesme. StruĆØni žiri za dodelu nagrada najuspešnijima radio je u sastavu: Ana SimoviƦ, književni kritiĆØar iz Velike Plane, predsednik, Milomir RadosavljeviƦ Kaludranac, književnik iz Beograda, ĆØlan i Hranimir Hrane MilojkoviƦ, književnik iz Sokobanje, ĆØlan. Žiri publike ĆØinili su svi prisutni u sali bioskopa „Moravice“. Pored toga, radila su i dva posebna žirija: za izbor najlepše pesnikinje i za izbor najelegantnijeg pesnika maratona.U zabavnom delu programa uĆØestovao je najmlaĆ°i deo folklora KUD-a „Dušan JoviƦ“ iz sela Resnika, manekeni Etnološke radionice „Etnos“ iz Sokobanje kao i ĆØlanovi „Sokolovog pera“. Nakon dva i po sata programa utvrĆ°eni su konaĆØni rezultati rada svih žirija pa se pristupilo podeli nagrada:

I. Za nalepšu pesnikinju pesniĆØkog maratona „Sokobanja 2011“izabrana je MILENA DULOVIƆ iz ParaƦina.

II. Za najelegantnijeg pesnika na maratonu proglašen je MILAN MILOŠEVIƆ iz PanĆØeva.

III. Žiri koji su ĆØinili svi prisutni u dodelio je:
1.mesto VLASTI N. CENIƆU iz Doljevca za pesmu „KITKA“,
2.mesto TANjI GANIƆ CEKIƆ iz Aleksinca za pesmu „ZABLUDELI“
3.mesto BRANKU ƆIROVIƆU ƆIRI iz ƆiƦevca za pesmu „KORJENI“

IV. StruĆØni žiri je nagrade dodelio na sledeƦi naĆØin:
1. mesto OBRENU RISTIƆU iz Knjaževca za pesmu „SUTRAŠNjI VARVARI“,
2. mesto MIRJANI BALTEZAREVIƆ iz Niša za pesmu „SAN“
3. mesto TANjI GANIƆ CEKIƆ iz Aleksinca za pesmu „ZABLUDELI“


I pored odreĆ°enih organizacionih propusta ( kašnjenje sa poĆØetkom programa, sporost i zabune u podeli glasaĆØkih listiƦa, greške u najavi uĆØesnika i sl.), koji nisu uticali na rezultate glasanja, opšta je ocena da je maraton uspeo. Svim uĆØesnicima maratona podeljene su zahvalnice Književnog kluba „Sokolovo pero“, a nagraĆ°enima su pripali prigodni pokloni. PesniĆØki maraton „Sokobanja 2011“ sponzorisali su Opština Sokobanja i privatno preduzeƦe „Adonis“ iz Sokobanje, a medijski pokrovitelj bila je Radio-televizija „Soko“ iz Sokobanje.

KNjIŽEVNI KLUB „SOKOLOVO PERO“ SOKOBANjA
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas75
mod_vvisit_counterJuce227
mod_vvisit_counterOve nedelje75
mod_vvisit_counterOvog meseca525