Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Pesnièki maraton "Sokobanja 2011."
U organizaciji KnjiŇĺevnog kluba „Sokolovo pero“ iz Sokobanje 3.septembra 2011.godine u sali bioskopa „Moravice“ odrŇĺan je VI pesni√®ki maraton „Sokobanja 2011“. Maraton je uprili√®en povodom devetogodišnjice osnivanja „Sokolovog pera“ i bio je u sklopu šire manifestacije pod nazivom „Maraton Ňĺelja“, koja je odrŇĺana 3. i 4. septembra 2011.godine i završila se koncertom pop - grupe „Garavi sokak“.Pozivu „Sokolovog pera“ odazvalo oko 50 pesnika iz svih krajeva Srbije, ali je u zvani√®nom delu programa u√®estovalo 44, pa po broju u√®esnika, maraton u Sokobanji spada u red ve√¶ih maratona u Srbiji. U√®eš√¶e u manifestaciji uzeli su pesnici iz : Leskovca, Brestovca, Doljevca, Niša, Aleksinca, ŇĹitkovca, KnjaŇĺevca, Para√¶ina, √Üi√¶evca, √Üuprije, Velike Plane, Smederevske Palanke, Kruševca, Pan√®eva, Zrenjanina i Kule. Iz razli√®itih razloga, i ako su bili pozvani, maratonu nisu prisustvovali pesnici iz Beograda, Lapova,Kragujevca, Kni√¶a, Trstenika, √ąa√®ka...

Maraton je po√®eo „Himnom Sokobanje“ u izvo√įenju „Sokobanjskog kvarteta“, a onda se prisutnima obratio pozdravnim govorom Hranimir Hrane Milojkovi√¶, dugogodišnji predsednik „Sokolovog pera“. Posle pro√®itanih pravila maratona po√®eo je takmi√®arski deo u kome su prisutni pesnici √®itali svoje pesme. Stru√®ni Ňĺiri za dodelu nagrada najuspešnijima radio je u sastavu: Ana Simovi√¶, knjiŇĺevni kriti√®ar iz Velike Plane, predsednik, Milomir Radosavljevi√¶ Kaludranac, knjiŇĺevnik iz Beograda, √®lan i Hranimir Hrane Milojkovi√¶, knjiŇĺevnik iz Sokobanje, √®lan. ŇĹiri publike √®inili su svi prisutni u sali bioskopa „Moravice“. Pored toga, radila su i dva posebna Ňĺirija: za izbor najlepše pesnikinje i za izbor najelegantnijeg pesnika maratona.U zabavnom delu programa u√®estovao je najmla√įi deo folklora KUD-a „Dušan Jovi√¶“ iz sela Resnika, manekeni Etnološke radionice „Etnos“ iz Sokobanje kao i √®lanovi „Sokolovog pera“. Nakon dva i po sata programa utvr√įeni su kona√®ni rezultati rada svih Ňĺirija pa se pristupilo podeli nagrada:

I. Za nalepšu pesnikinju pesni√®kog maratona „Sokobanja 2011“izabrana je MILENA DULOVI√Ü iz Para√¶ina.

II. Za najelegantnijeg pesnika na maratonu proglašen je MILAN MILOŠEVI√Ü iz Pan√®eva.

III. ŇĹiri koji su √®inili svi prisutni u dodelio je:
1.mesto VLASTI N. CENI√ÜU iz Doljevca za pesmu „KITKA“,
2.mesto TANjI GANI√Ü CEKI√Ü iz Aleksinca za pesmu „ZABLUDELI“
3.mesto BRANKU √ÜIROVI√ÜU √ÜIRI iz √Üi√¶evca za pesmu „KORJENI“

IV. Stru√®ni Ňĺiri je nagrade dodelio na slede√¶i na√®in:
1. mesto OBRENU RISTI√ÜU iz KnjaŇĺevca za pesmu „SUTRAŠNjI VARVARI“,
2. mesto MIRJANI BALTEZAREVI√Ü iz Niša za pesmu „SAN“
3. mesto TANjI GANI√Ü CEKI√Ü iz Aleksinca za pesmu „ZABLUDELI“


I pored odre√įenih organizacionih propusta ( kašnjenje sa po√®etkom programa, sporost i zabune u podeli glasa√®kih listi√¶a, greške u najavi u√®esnika i sl.), koji nisu uticali na rezultate glasanja, opšta je ocena da je maraton uspeo. Svim u√®esnicima maratona podeljene su zahvalnice KnjiŇĺevnog kluba „Sokolovo pero“, a nagra√įenima su pripali prigodni pokloni. Pesni√®ki maraton „Sokobanja 2011“ sponzorisali su Opština Sokobanja i privatno preduze√¶e „Adonis“ iz Sokobanje, a medijski pokrovitelj bila je Radio-televizija „Soko“ iz Sokobanje.

KNjIŇĹEVNI KLUB „SOKOLOVO PERO“ SOKOBANjA
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila √ąair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doèek Nove godine

Doèek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŇ°taj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauèeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas212
mod_vvisit_counterJuce211
mod_vvisit_counterOve nedelje2270
mod_vvisit_counterOvog meseca7431