Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
҆ta spre√®ava privatizaciju banja?

Nerešeni imovinski odnosi izme√įu Vlade Srbije i Republi√®kog fonda za penzijsko invalidsko osiiguranje spre√®avaju privatizaciju banja u Srbiji. Neophodno je napraviti poseban plan privatizacije i razvoja banja u Srbiji u √®iju bi izradu bili uklju√®eni svi koji su vlasnici.

"Srbija ulaŇĺe napore da se me√įunarodne kompanije iz oblasti banjskog turizma pojave na našem trŇĺištu, bilo u formi javno-privatnog-partnerstva, bilo u formi privatizacije", smatra direktor Nacionalne turisti√®ke razvojne korporacije Srbije Rafael Pupovac.

Wallpaper 1440x900 - Golema stena
Lepterija & Sokograd - wallpaper 1440x900


Srbija ima 32 banje, a u 90 odsto njih nisu rešeni vlasni√®ki odnosi. Pozitivan primer su privatizacije banje Gornja Trep√®a, Lukovske i Prolom banje, koje su nakon promene vlasništva promenile svoj marketinški nastup i sada imaju mnogo ve√¶u pose√¶enost.

Srbija ima mnogo neiskoriš√¶enih potencijala za razvoj turizma i dosta toga moŇĺe da ponudi doma√¶em i stranom turisti, ali treba mnogo da se radi na podizanju svesti i preduzetništva u oblasti turizma.

Seoski turizam u Srbiji jedan od tih neiskoriš√¶enih potencijala, a glavni razlog za to su nedovoljna ulaganja u marketing prema doma√¶im i stranim turistima i u javnosti nedovoljno isticanje turisti√®ke vrednosti srpskih ruralnih destinacija.

Kapaciteti seoskog turizma u Srbiji su slabo razvijeni i nedovoljni da se u potpunosti iskoristi razvojni potencijal tog vida turizma, kao i da se iza√įe u susret traŇĺnji u svetu za odmorom u seoskim sredinama, a koja je u porastu.

Srbija mora da iskoristi svoje strateške prednosti, kao što su "neotkrivena i egzoti√®na zemlja u Evropi", gostoprimljivost i otvorenost ljudi, geografsku poziciju, bogatstvo u rekama i termalnim vodama, netaknutu prirodu, ali i bogato kulturno-istorijsko nasle√įe i tradiciju u festivalima.

Strateški nedostaci Srbije su to što nije prepoznata kao turisti√®ka destinacija na me√įunarodnom trŇĺištu, nedostatak prostorne dokumentacije, nepotpuni lanci vrednosti turisti√®ke ponude, kao i ograni√®eni pristup pojedinim delovima zemlje, a mere drŇĺave za podsticanje turizma ogledaju se u bespovratnim sredstvima za infrastrukturno opremanje i revitalizaciju turisti√®kih centara i atrakcija, za projekte u oblasti turizma u lokalnim samoupravama (uglavnom festivali), a tu su i pozajmice za podizanje nivoa ugostiteljske usluge i taj kredit se realizuje preko Fonda za razvoj.

Sprovode se i brojni projekti od me√įunarodnog zna√®aja koji uklju√®uju prekograni√®nu saradnju u turizmu, saradnju sa svetskim turisti√®kim institucijama kao i zajedni√®ki medijski nastup sa zemljama iz regiona na tre√¶im trŇĺištima.

Prema re√®ima Pupovca, od 2006. Godine, kada je usvojena Strategija razvoja turizma Srbije, izgra√įena su 53 hotela, a 48 je renovirano, a izvesno je da √¶e u narednom periodu biti otvoreni novi hoteli u sastavu poznatih me√įunarodnih lanaca.


Izvor: Beta
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila √ąair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doèek Nove godine

Doèek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŇ°taj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauèeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas79
mod_vvisit_counterJuce227
mod_vvisit_counterOve nedelje79
mod_vvisit_counterOvog meseca529