Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Srpski spust niz najviŇ°i tobogan
 Akva park u Jagodini, prvi zabavni vodeni kompleks te vrste u Srbiji, prekju√®e je posetilo √®ak 7.000 gra√įana.

Kada je pre √®etiri godine park izgra√įen, taj kraj Srbije privukao je mnogobrojne turiste. Ideja se o√®igledno dopala i drugim mestima, pa stiŇĺu najave da √¶e još √®etiri grada dobiti vodene parkove. Stru√®njaci procenjuju da bi ukupan priliv investicija u taj sektor mogao biti oko 240 mil EUR.

Posle pomame za mini pi√® terenima, kada smo od √®elnika gotovo svake druge lokalne samouprave slušali kako su u procesu izgradnje takvog terena, √®ini se da je u Srbiju stigla nova moda – akva park.

Investitorima je zajedni√®ko utrkivanje - √®iji √¶e akva park biti ve√¶i, ko √¶e imati duŇĺe tobogane i više atrakcija za decu. Vodopadi, gusarska ostrva, √įakuzi elementi, postali su uobi√®ajeni sadrŇĺaji.

Iako je najavljivano da √¶e akva park u Aran√įelovcu biti otvoren pre po√®etka sezone, zbog vremenskih uslova otvaranje je više puta pomerano. Iz hotela "Izvor", u √®ijem sklopu se vodeni park nalazi, kaŇĺu da prve posetioce ipak treba o√®ekivati do kraja avgusta.

Ovaj akva park prostira√¶e se na 5 hektara. Na tri bazena bi√¶e postavljeno 12 tobogana za decu i odrasle, najviši "turbo lens" ima√¶e 22 metra, a najbolji adrenalinski udar omogu√¶i √¶e "rafting" i "blek hol" koji √¶e biti dugi po 120 metara.

- U sklopu našeg akva parka, radi√¶e nacionalni restoran, kafe-picerija, poslasti√®arnica, kao i tereni za tenis, košarku, mali fudbal, rukomet - kaŇĺu u hotelu "Izvor" i dodaju da √¶e decu sigurno obradovati atrakcije u obliku piratskog broda, oktopoda, kobre, Ňĺabe, delfina ili pingvina.

Kako je za "eKapiju" svojevremeno izjavio Miroljub Aleksi√¶, vlasnik "Alco grupe", u √®ijem sasatavu su hotel "Izvor" i budu√¶i akva park, njegova kompanija uloŇĺila je 5-6 mil EUR u tu izgradnju. Aleksi√¶ se uzda da √¶e, iako su radovi kasnili, tih nekoliko radnih dana akva parka posluŇĺiti kao ogledni period pred slede√¶e leto. Da se vidi, gde su napravljeni propusti i šta se moŇĺe poboljšati, kako bi što više turista uspeli da privuku u Aran√įelovac, pa i u hotel "Izvor". "Petrolend" u Baèkom Petrovcu

Aran√įelova√®ki park najavljivan je kao najve√¶i u Srbiji dok nisu stigle potvrde iz Ba√®kog Petrovca, da se u tom mestu ipak gradi još ve√¶i.

U kompleks bazena i vodenih tobogana u Ba√®kom Petrovcu bi√¶e uloŇĺeno √®ak oko 21 mil EUR. Tokom zime, akva park √¶e biti stavljen pod veliki balon, što √¶e omogu√¶iti ljubiteljima te vrste zabave da ga pose√¶uju i tokom hladnih dana. Kako pri√®aju investitori, kada bude izgra√įena i tre√¶a faza, akva park √¶e se prostirati na 26 hektara, te √¶e biti najve√¶i u Evropi.

Kako je nedavno za naš portal izjavio Jan Brtka, direktor firme "L&B Park", √¶erke firme "Aqua Therm Invest", koja je investitor akva parka, izgradnja prve faze turisti√®ko-rekreativnog kompleksa privodi se kraju, a izgradnja zatvorenog dela po√®e√¶e u oktobru.

Posetioci √¶e mo√¶i da uŇĺivaju u "raftingu" na divljoj reci, "de√®jem gradu", "lenjoj reci", u bazenima za relaksaciju, ali i sportovima na pesku.

Gradnja takvih, zatvorenih parkova, magnet je za strane turiste, poruèuju iz Turistièke organizacije Srbije.
 I Nišlije konja za trku spremaju…

Akva park u Niškoj Banji bi√¶e gra√įen na 5,5 hektara, dok √¶e na ostatku zemljišta biti izgra√įena dva luksuzna hotela, sportski tereni za fudbal, tenis, velnes i spa-centri kao i drugi objekti sportskog, poslovnog i rekreativnog karaktera.

Kako najavljuje investitor - italijanska kompanija "Italnis Group", u izgradnju akva parka, hotela i velnes i spa centara na lokaciji Lozni kalem bi√¶e uloŇĺeno oko 100 mil EUR, a trebalo bi da bude zaposleno najmanje 800 ljudi.Sokobanja

Predsednik Opštine Soko Banja Dimitrije Luki√¶ rekao je nedavno medijima da √¶e izgradnja akva parka u njihovom gradu biti jedinstven projekat za naše prilike.

- Postoji jedna specifi√®nost ovog projekta, a to je da su uslovi zakona bili da ga gradi pre svega lokalna gra√įevinska operativa, jer se o√®ekivao taj sekundarni efekat zakona - da se podignu potencijali gra√įevinske industrije - istakao je Luki√¶.

Osim upošljavanja gra√įevinara, akva parkovi bi trebalo da donesu nova radna mesta i ugostititeljskom sektoru.
Srebrno jezero u borbi protiv lošeg vremena

Komleks "Silver Lake Resort" na Srebrnom jezeru od 9. jula bogatiji je i za akva park. Ova "vodena oaza" se prostire na 2.500 metara kvadratnih, od kojih je 780 je pod vodom. Direktor marketinga i komunikacija "NCA Investment grupe", u √®ijem vlasništu je ceo resort, Milan Slavinski kaŇĺe za "eKapiju" da su zadovoljni prvim radnim danima.

- U julu nas je dnevno u proseku posetilo oko 700 ljudi, √®ime smo zadovoljni. Me√įutim, vremenske prilike nam nisu "išle na ruku", i nadamo se da √¶e ve√¶ slede√¶a sezona biti bolja.Jagodinci i dalje bez premca

 Kada je Dragan Markoviæ Palma pre nekoliko godina prièao o izgradnji akva parka u Jagodini, mnogi su bili skeptièni, a neki su sa podsmehom doèekali njegovu ideju.

Me√įutim, ispostavilo se da je akva park zaista bio okida√® za razvoj turizma, a samim tim i privrede Jagodine. Prekju√®e je na tom akva parku bilo √®ak 7.000 poseta, prodali su oko 6.500 ulaznica dok je još oko 500 osoba ušlo zahvalju√¶i mese√®nim ili studentskim propusnicama.

Kako za "eKapiju" kaŇĺe rukovodilac akva parka Bojan Veljkovi√¶, nedavno puštanje u rad najve√¶eg tobogana na Balkanu donelo im je porast gostiju za oko 30-40%.

- Ekstremni tobogan duga√®ak 150 m uvek je pun, a ko se jedanput spusti niz njega, kao po nepisanom pravilu se odmah vra√¶a – kaŇĺe rukovodilac akva parka.

Izgradnja ovog tobogana koštala je oko 70 miiona dinara, 20 miliona dala je Vlada Srbije, dok je ostatak obezbe√įen iz sredstava opštine i akva parka.

Kako Bojan Veljkovi√¶ kaŇĺe za naš portal, u akva parku o√®ekuju da √¶e im se ta investicija vratiti ve√¶ do kraja ove godine. On je dodao, da zahvlajuju√¶i interesovanju i sve ve√¶em broju turista, akva park od osnivanja posluje pozitivno i svake godine beleŇĺi sve ve√¶i profit.

Kako "eKapija" saznaje, ovaj zasada najve√¶i akva park u našoj zemlji, ve√¶ slede√¶e godine bi√¶e proširen za još jedan bazen.

KaŇĺu da je vreme jedini pokazatelj koliko su ideje, ili u ovom slu√®aju investicije bile dobre ili opravdane. Tako je za neke suluda ideja o ulaganju u vodene sadrŇĺaje, za Jagodince zapravo postala zamajac novom talasu ulaganja u našu zemlju.

Ko zna, moŇĺda √¶e slede√¶a ideja gradona√®elnika Dragana Markovi√¶a Palme, ona o finansiranju odlaska potencijalnih mlada i mladoŇĺenja na more, kroz nekoliko godina biti obavezna stavka rashoda u budŇĺetu lokalnih samouprava u Srbiji.

J.√ź. Izvor eKapija
Komentari (4)Add Comment
...
napisao Drug , 13, September, 2011
Koliko Sokobanja gubi zbog kašnjenja radova na akvaparku? Prelepo vreme u septembru a vrhuška oprašta penale koji su morali biti plaćeni zbog kašnjenja.Svi će iz toga izaći zadovoljni sem građana Sokobanje bar za ovu sezonu a sledeće ćemo videti :(
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +88
akva park sokobanja, Nisko ocenjen komentar [Prikaži]
...
napisao Raados , 14, September, 2011
Je li, a ko ce da plati one jadne radnike, sto celo leto crnce da bi napakovali taj aqua park.Mnogi nisu zadovoljni, cuje se daleko.
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +82
..., Nisko ocenjen komentar [Prikaži]

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila √ąair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doèek Nove godine

Doèek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŇ°taj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauèeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas191
mod_vvisit_counterJuce211
mod_vvisit_counterOve nedelje2249
mod_vvisit_counterOvog meseca7410