Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Aduti knjaŇĺeva√®ko-sokobanjskog reona
Rejon predstavlja središnji deo turisti√®ke destinacije/regije Stara planina, koja u Zaje√®arskom okrugu zahvata delove opština KnjaŇĺevac i Sokobanja. Rejon obuhvata najkvalitetniji sektor Stare planine (sa severozapadnim padinama povijarca MidŇĺor-Tupanar-ŇĹarkova √ąuka-Babin Zub-Bolven) sa KnjaŇĺevcem, Sokobanjom i drugim naseljima, objektima i vrednostima kao i deo Bovanskog jezera.

Bovansko jezero

KnjaŇĺevac √¶e u svom neposrednom okruŇĺenju integrisati brojne turisti√®ke resurse i vrednosti kao što su Park prirode Stara planina, Rgoška banja, sportsko-rekreativni centar Banjica, arheološki lokaliteti (Timacum minus, Baranica, Dubrava, Gabrovnica i dr.), etno selo Ravna (u okviru kog se nalazi i muzej vina), sakralni objekti (Manastir Svete Trojice-XIV vek, izme√įu naselja Donja Kamenica i Gornja Kamenica, Crkva Svete Bogorodice u Donjoj Kamenici, crkva Svetog √źor√įa u KnjaŇĺevcu i dr.), izletište Baranica i dr.

Glavna turisti√®ka ponuda rejona u pogledu planinskog turizma, zapo√®eta na Staroj planini (turisti√®ki rizort "Jabu√®ko ravnište" i turisti√®ko naselje Babin Zub-Konjarnik) razvija√¶e se u planinskoj zoni i podplaninskoj zoni, i uz integraciju sa brojnim turisti√®kim resursima i prirodnim i kulturnim vrednostima u neposrednom okruŇĺenju. Planinsku zonu predstavlja√¶e viši planinski pojas sa dominantnom, planinskom ponudom u prostoru i novim turisti√®kim smeštajem u neposrednom kontaktu sa tom ponudom (turisti√®ki rizort "Jabu√®ko ravnište" i turisti√®ki centar "Golema reka" uz nastavak aktiviranja alpskog skijališta).

Motel "Balaševi√¶" u podnoŇĺju Rtnja


Sokobanja, sa Banjom Jošanicom, planinama (Ozrenom, Devicom i dr.) jezerima (Bovanskim i VrdŇĺmanskim jezerom), arheološkim lokalitetima (srednjovekovni grad tvr√įava Soko-grad, VrdŇĺmanski grad, neolitsko naselje Trebi√® i dr.), sakralnim objektima (Crkva Sv. PreobraŇĺenja Gospodnjeg u centru Banje, Manastir Jermen√®i√¶ na Ozrenu, Crkva Uspenja Sv. Bogorodice u Jošanici i dr.), izletištem Lepterija, sportsko-rekreativnom infrastrukturom (3 fudbalska i košarkaška terena, 6 igrališta za male sportove, 3 zatvorena bazena, 6 teniskih terena, 2 streljane, kuglana, staze zdravlja, poligoni za ekstremne sportove - paraglajding sa Rtnja, "free climbing-a" na stenama Soko-grada, "mountain biking-a" i dr.), razvija√¶e se kao kompleks turisti√®kih aktivnosti.Sokograd


izvor : REGIONALNI PROSTORNI PLAN TIMO√ąKE KRAJINE, usvojne jula 2011
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila √ąair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doèek Nove godine

Doèek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŇ°taj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauèeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 1 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas168
mod_vvisit_counterJuce211
mod_vvisit_counterOve nedelje2226
mod_vvisit_counterOvog meseca7387