Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Svetinje sokobanjskog kraja
U Sokobanjskom kraju postoji veliki broj crkava, crkviŇ°ta i hramova me√įu kojima su najpoznatiji Manastir Jermen√®i√¶ - sagra√įen je u 14. veku. Podigli su ga Jermeni, koji su, beŇĺe√¶i od Turaka tu pronaŇ°li svoje uto√®iŇ°te. Crkva posve√¶ena Arhangelu Gavrilu i Mihailu sa√®uvana je od zuba vremena. Manastir je udaljen 8 km od Sokobanje i nalazi se na planini Ozren, okruŇĺen je Ň°umom i predstavlja pravu oazu mira.

- Crkva Svetog PreobraŇĺenja se nalazi u centru Sokobanje. Gradili su je italijanski majstori prema nacrtu arhitekte Svetozara Ivackovi√¶a 1894. godine. Pokreta√® radova bio je srpski mitropolit Mihailo, koji je po ro√įenju sokobanj√®anin i u porti se u znak zahvalnosti nalazi njegova bista. Crkva Svetog PreobraŇĺenja Gospodnjeg gra√įena je pored ostataka stare crkve koji se i danas nalaze pored zvonika, a veruje se da je staru crkvu podigao kralj Milutin. Crkvu je bogato darivao i knez MiloŇ° Obrenovi√¶, a najvrednije je Jevan√įelje iz 1836. godine sa svojeru√®nim potpisom Kneza MiloŇ°a na kome neveŇ°tim slovima piŇ°e "Ovo sveto jevan√įelje poklanja crkvi Svetog PreobraŇĺenja Gospodnjeg u Sokobanji MiloŇ° Teodorovi√¶ Obrenovi√¶ za ve√®ni pomen 27. maja 1836. godine u Kragujevcu".

- Crkva Uspenja Presvete Bogorodice se nalazi na oko 15 km udaljena od Sokobanje, u selu JoŇ°anica. To je najstariji hram u ovom delu Srbije i datira iz 11. veka. Crkva je zidana kamenom, poseduje imponzantan ikonostas koji je jednim delom restauriran i konzerviran. Najupe√®atljivija je ikona Isusa Hrista u tri doba i to kao de√®ak, u vreme stradanja i kao starac.
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 

Reklame


Vila √ąair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doèek Nove godine

Doèek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŇ°taj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauèeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 3 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas157
mod_vvisit_counterJuce211
mod_vvisit_counterOve nedelje2215
mod_vvisit_counterOvog meseca7376