Skip to content

Sokobanja

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Vrh Ozrena - Leskovik @ 1174 mnv.
VeƦinu sokobanjĆØana ako upitate koji je naviši vrh Ozrena pogrešno ce vam odgovoriti da je to Oštra cuka. Na ovaj netaĆØan podatak naiƦi Ʀe te i na nekim drugim sajtovima i u treƦerazrednim turistiĆØkim vodiĆØima. Medutim, ĆØinjenica je da se Oštra cuka (1075.mnv.) ne nalazi na Ozrenu, veƦ na Devici na kojoj je najviši vrh ƈapljinac (1187.mnv.), dok je najviši vrh Ozrena Leskovik (1174.mnv.). Taj vrh je bio cilj delu ekipe našeg portala u sastavu: Saša MiliƦeviƦ, Saša StojanoviƦ, Aleksandar BožoviƦ i Vladimir ProloviƦ. 


Maršruta
maršruta


Na put smo krenuli od mesta koje je poznato kao Vlasina, a sa kojeg se se put pruža ka selima Jezeru, Radenkovac i dalje ka Nišu. Naš put ka Leskoviku se odvaja u pravcu zapada i vodi preko brojnih bregova, brda, šuma i livada. UpravljajuƦi se pomoƦu topografske karte iz 1970. godine veoma brzo smo se naši van puta odnosno na mestima gde je možda nekad, pre 40 gina bilo puteva a danas ih nema. MeĆ°utim to ĆØetvorici upornih bajkera nije predstavljao problem jer smo bicikle preneli preko neprohodnih terena.

Posle nekoliko ĆØasova našli smo se na samom vrhu Ozrena, na Leskoviku na 1174 m.n.v. To je deo Ozrena sa kojeg pogled puca ka Staroj planini i granici sa Bugarskom istoĆØno, pravo, odnosno prema jugu vidi se Suva planina, Niš, Južna Morava, auto put ka Beogradu, planina Jastrebac i deo Aleksinca prema zapadu, dok se ispod nas jasno video Manastir Sveti Stevan u selu Lipovac, potom selo Stanci, Dobrujevac, Katun, a zapadno od Lipovca Prugovac i Crna Bara. Sa druge - zapadne litice moglo se uoĆØiti i Bovansko jezero izmeĆ°u planina.

poĆØetak puta
  Leskovik ispred nas
 LeskovikAca na vrhumanastir sv Stefan u Lipovcu
LeskovikLeskovikpogled se pruža ka bovanskom jezeruizvor Kalinovica @ 23hNa samom vrhu nalazi se stub koji su najverovatnije postavili šumari ili vojska, a od vrha kroz šumu se proteže u žbunje i rastinje urasao put ka nižim planinskim vrhovima Ozrena - Kopanim parama i Trljacima.


Rotacionu fotografiju sa vrha ispod Leskovika sa kojeg se pogled pruža prema niško-aleksinaĆØkoj kotlini možete pogledati ovde:

Kliknite na sliku za rotacioni prikaz iz centra Sokobanje

kliknite za rotacioni prikaz

Svim zainteresovanim gostima i planinarima preporuĆØujemo obilazak ovog vrha, ali uz bitnu napomenu da je najbolje na put iƦi pešaka, da ponesete vode i da se vratite istim putem kojim ste došli jer Ʀe samo tako biti najsigurnije za vas.


više fotografija sa ovog izleta možete pogledati na našem forumu.
 

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas134
mod_vvisit_counterJuce263
mod_vvisit_counterOve nedelje1541
mod_vvisit_counterOvog meseca3830