Skip to content

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanja
Brdske auto trke na Ozrenu
Brdske auto trke Ʀe se uskoro održavati u Sokobanji. Predsednik opštine Miliša DiniƦ potpisao je ugovor sa vlasnikom automobilskog kluba "G.A.G.A. Ford" iz Beograda. Predsednik oĆØekuje da Ʀe ovim ugovorom Sokobanja dobiti više manifestacija koje Ʀe okupiti znaĆØajan broj turista. Pored toga tokom održavanja auto trka biƦe organizovana i škola za pomoƦnike sudija u autosportu na saveznom i evropskom rangu.
 
Rezultati izbora
Dana 21. 1. 2007. u celoj državi održani su izbori. U opštini Sokobanja glasalo se na 32. mesta. Od 32 izborna mesta 8 su u Sokobanji, a ostala su u selima. Od upisanih 16225 biraĆØa, svoje pravo iskoristilo je 56,91% odn. 9234 biraĆØa. 198 listiƦa je proglašeno nevažeƦim. NajveƦi broj glasova dobila je SRS - 2924 odn. 31,67%. Posle nje sledi DS sa osvojenih 1984 glasova odn. 21,49%, a na treƦem mestu je koalicija DSS-NS-JS sa osvojenih 1422 glasa odn. 15,40%
 
Lopovi odneli sef "KuƦe sreƦe"
Policajci su samo nekoliko sati pošto je juĆØe rano ujutro u Sokobanji pokraden kiosk "KuƦe sreƦe", koja se bavi uplatama igara na sreƦu, i odnet metalni sef-kasa, uhapsila jednog KnjaževĆØanina i jednog ZajeĆØarca.
 
Bogojavljenje
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Bogojavljenje. U bogojavljenskoj noƦi, prema drevnom verovanju otvara se nebo, a ko bi to opazio, Bog bi mu ispunio svaku želju. Mnogi su zato na oprezu celu noƦ.
 
Aktuelne postnovogodiŔnje vesti
U Sokobanji Novu godinu je doĆØekalo svega 3.000 turista. Sutradan organizovano "sokobanjsko trežnjenje". Srpska pravoslavna crkva najavljuje BožiƦne praznike. Za Novu godinu poĆØinjena 3 kriviĆØna dela na štetu graĆ°ana. Dva rudara teže povreĆ°ena na rudniku "Soko". Karate klub "SokoTop" je organizovao polaganja za pojaseve i novogodišnju žurku.
 
DoĆØek Nove 2007. godine
DoĆØek Nove 2007. godine u Sokobanji organizuju skoro svi hoteli, restorani i kafiƦi u gradu. MeĆ°u prvima koji su nam poslali ponude su Hotel "Zdravljak" ,Hotel "Sunce" i PL "Banjica". Pozivamo i ostale organizatore da nam proslede njihove ponude. U Hotelu "Zdravljak" sveĆØana veĆØera 31.12.2006 iznosi 3.800 dinara, a u Hotelu "Sunce" iznosi 3.989 dinara, dok u PL "Banjici" izosi 2.800 dinara.
 
Dolijali razbojnici
Policijski službenici Policijske uprave u ZajeĆØaru – Policijske stanice u Sokobanji su dana 05.12.2006.godine odredili zadržavanje Radmili G. (28) i Nebojši M. (28), oboje iz Berilja, opština Prokuplje, zbog osnovane sumnje da su izvršili  kriviĆØno delo razbojništva 20.11.2006 u selu Jošanica. OsumnjiĆØeni su tada uz upotrebu sile oteli jednoj porodici 600 evra i dva kilograma zlata.
 
Masovna tuĆØa @ Uno
Dana 25.11.2006.godine, oko 03,30 sati, sokobanjskoj policiji je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u blizini diskoteke "Uno'' u Sokobanji. Izlaskom na lice mesta policijski službenici Policijske stanice u Sokobanji, utvrdili da je nakon kraƦe svaĆ°e, došlo do meĆ°usobne tuĆØe izmeĆ°u Ivana P.( 1990.g. ), Marka Ɛ.( 1984.g.), maloletnih S.M.(1990.g.) i V.A.( 1990.g.) i sa druge strane Bojana ƈ. (1983.g.), Milana A.( 1983.g.) , Miloša N.( 1983.g.)  i Darka T.( 1983.g.) svi iz Sokobanje. U ovoj tuĆØi su dva lica lakše povreĆ°ena, te su nakon pružanja medicinske pomoƦi u Domu zdravlja u Sokobanji, na dalje leĆØenje upuƦeni i KBC "Niš''. Nakon provere svih okolnosti ovog dogaĆ°aja, protiv uĆØesnika tuĆØe Ʀe biti podnete odgovarajuƦe prijave.
 
Svetski dan hroniĆØne opstruktivne bolesti pluƦa
U sredu 15. novembra graĆ°ani i gosti Sokobanje biƦe u moguƦnosti da izvrše pregled disajnih puteva u Specijalnoj bolnici "Sokobanja" a povodom svetskog dana hroniĆØne opstruktivne bolesti pluƦa - ĆØetvrtog svetskog uzroĆØnika smrti! Dijagnoza se potvrĆ°uje uz pomoƦ posebnog aparata - spirometra, a sam pregled je besplatan. HOBP nije isto što i astma. Ipak izmeĆ°u astme i HOBP-a ima preklapanja i ista osoba može da oboli od obe bolesti.
 
Spor opŔtine i Specijalne bolnice
U toku je spor oko vlasništva parkovskih, odnosno zelenih banjskih površina u Sokobanji, jer pravo na parkove polažu i Specijalna bolnica i Opština Sokobanja, pa se oĆØekuje arbitraža RepubliĆØkog geodetskog zavoda.
 
Kapitalni ulovi
Lovci aleksinaĆØkog lovaĆØkog društva 26. novembra 2006. u šumi na teritoriji Bovanskog jezera upucali su kapitalni primerak divlje svinje. Težina ove divlje životinje iznosi oko 150 kg, kažu nam lovci ovog udruženja. Po njihovim reĆØima, u ovim šumama ima ih dosta, a adekvatne vremenske prilike omoguƦavaju im dobru uhranjenost.
 
Rekonstrukcija Tržnog centra
Po inicijativi vlasnika lokala u Tržnom centru u Sokobanji, otpoĆØela je rekonstrukcija KaraĆ°orĆ°eve ulice koja Ʀe po završetku ovom delu banje doneti novi izgled i imidž, a samim tim i veƦu frekventnost potrošaĆØa u Tržnom centru. Radovi u ulici teku utvrĆ°enom dinamikom kaže inženjer Dragan MilanoviƦ.
 
Banje, turistiĆØki potencijal Srbije
Na MeĆ°unarodnom sajmu turizma, u organizaciji Udruženja banjskih i klimatskih mesta Srbije, predstavlja se preko 50 izlagaĆØa iz više od 30 banja i drugih turistiĆØkih destinacija. Promovišu se klasiĆØni tretmani leĆØenja, ali i savremeni "wellness" programi, sportski i turistiĆØki sadržaji, koji su atraktivni i za mlade ljude.


 
Etno kutak "Grudonjske vodenice"
Druga faza restauracije i adaptacije projekta „Grudonjske vodenice“ privodi se kraju. Ove radove finansira jednim delom CHF International, a drugim delom Skupština opštine iz sredstava dobijenih iz strategije za turistiĆØki razvoj Srbije od strane Ministarstva trgovine i turizma. Po završetku celokupnog projekta Etno kutak „Grudonjske vodenice“ imaƦe funkciju oĆØuvanja i prezentovanja kulturne baštine ovog kraja.
 
PijaĆØni problemi
Na gradskoj zelenoj pijaci prodavci odn. vlasnici pijaĆØnih tezgi suoĆØavaju se sa neosnovanim zahtevima da uplaƦuju naknadu za TV pretplatu. VeƦina pijaĆØnih tezgi ne poseduje prikljuĆØak za struju, a skoro ni jedna ne poseduje TV aparat. Prodavci su ogorĆØeni i traže objašnjenje, dok radnici "Napredka" renoviraju objekat za prodaju mleĆØnih proizvoda.
 
UĆØestale kraĆ°e u Sokobanji
SluĆØajevi uĆØestalih kraĆ°a u Sokobanjskom kraju se ovih dana rasvetljavaju. Policiji su poznati poĆØinioci poslednjih desetak kraĆ°a i fiziĆØkog obijanja privatnih objekata, jedne prodavnice i jedne kuƦe.
 
Oružana pljaĆØka u banji JoÅ”anici
Dvojica razbojnika maskirana fantomkama dva sata su u ponedeljak 20. novembra 2006. u sokobanjskom selu Jošanica maltretirali i tukli Miliju StanojeviƦa (61), Ružicu VasiƦ (69) koja živi sa njim i njegovog unuka D. A. (10), sve dok im nisu rekli gde u kuƦi drže novac i zlato.
 
Silovanje na Vrelu
Sanda M. (27) iz Sokobanje uhapšen je zbog sumnje da je silovao M. C. (24) iz Knjaževca. Istražni sudija Okružnog suda u ZajeĆØaru odredio je Sandi pritvor.
 
Sokograd ā€“ utvrĆ°enje ni na nebu ni zemlji
PriĆØa o starom gradu Sokogradu po kome je i Sokobanja dobila ime satkana je od malo pouzdanih istorijskih podataka i mnoštva predanja i legendi, interesantnih - poput njegovog izuzetnog položaja u sutesci reke Moravice... Iako star, ovaj grad nije zaboravljen. OĆØekuje ga rekonstrukcija po projektu lokalnog arhitekte Vukašina MiletiƦa, po kome bi ovaj grad sa Popovicom trebalo rekonstruisati i napraviti u duhu i stilu etno naselja.
 
Zrenjanin, Inưija i Loznica na Sajmu investicija u ƈikagu
Opštine Zrenjanin, InĆ°ija i Loznica pobedile su na takmiĆØenju "Investirajte u Srbiju" koje je u organizaciji AmeriĆØke agencije za meĆ°unarodni razvoj (USAID) održano u Beogradu. Ove tri opštine su zahvaljujuƦi kvalitetnim prezentacijama i najveƦem osvojenom broju bodova, dobile priliku da, o trošku USAID, predstave svoje potencijale i moguƦnosti za investiranje na Sajmu privrede u ƈikagu. Na ovom konkursu Sokobanju niko nije prijavio.
 
Inauguracija Centra za razvoj sela i radionice Etnos

31.10.2006 izvrsena je inauguracija Centra za razvoj sokobanjskih sela i etnoloske radionice "Etnos". Oba projekta su realizovana u okviru EEE radne grupe CHF-a u Sokobanji. Centar za razvoj sokobanjskih sela je iz donacije CHF-a dobio nameštaj i kompjutersku opremu,a etnoloska radionica "Etnos" kompjutersku masinu za vez, razboje i šivaƦu mašinu.

 
Sajam turizma u Novom Sadu
TuristiĆØka privreda Sokobanje nastupila je jedinstveno na Sajmu turizma u Novom Sadu. Izmedju ostalih sadržaja, posetioce sajma zabavili su ĆØlanovi KUD “ƈitluk” igrom i pesmom. Po prvi put ove godine Opste udruzenje preduzetnika - Centar za privredni razvoj je ucesnik na ovom medjunarodnom sajmu turizma, zajedno sa ostalim predstavnicima sokobanjske turisticke privrede
 
Koncept sokobanjskog turizma
Lokalni politiĆØari pored poseta sajmovima i seminara, trebali bi da obrate pažnju na ĆØinjenicu da je Sokobanja siromašna opština koja je van glavnih zbivanja i tokova novca u Srbiji. Da bi postala atraktivna za mondenske turiste i strane investitore potrebno je uĆØiniti dosta izmena u naĆØinu razmišljanja i organizovanju prostora i posla.
 
Rtanj - planina za sva vremena
Rtanj je planina kupastog oblika. On se vidi odasvud. Sa svih planina u Šumadiji vidimo njegovu daleku šiljatu glavu. ƈak sa Avale, za vreme lepih vedrih dana, nazire se Rtanj u izmaglici. U vreme mraznih i sunĆØanih dana sa Kopaonika može se ugledati kako se u daljini, nad vencima i poravnjenom linojom planina ukazuje Šiljak - ĆØuveni vrh na Rtnju.
 
Prvi kongres srpskih geografa
Od ĆØetvrtka 19. oktobra do nedelje 22. oktobra u Sokobanji održaƦe se Prvi kongres srpskih geografa . Organizator skupa je Srpsko geografsko društvo. Oko tri stotine uĆØesnika iz Srbije, meĆ°u kojima su i gosti iz inostranstva baviƦe se raznim geografskim temama koje smo za Vas objavili u opširnijem tekstu. DomaƦin skupa je hotel “Sunce”. Prvi kongres srpskih geografa trajaƦe do nedelje, kada Ʀe uĆØesnici proputovanje nastaviti kroz Ɛerdapsku klisuru.
 
LetaĆØki dan u Sokobanji
Šireci svoju turistiĆØku ponudu Sokobanja je uradila fantastiĆØnu stvar za paraglajderiste. Uz pomoƦ Direkcije za urbanizam i izgradnju napravljen je novi start koji ima potencijala da postane jedan od boljih u Srbiji. Ljudi koji rukovode ovom investicijom pomoƦu mašina iskrĆØili su više od jednog hektara šume na Ozrenu i napravili odliĆØan start za paraglajding let. Paradajding klub "Jastrebac" iz Aleksinca organizovao je probno letenje za ispitivanje ovog terena. Poslednji let izveden je 15.oktobra 2006. koji su sokobanjci sa uzdasima propratili, a za dalje akcije, ukoliko bude dovoljno zainteresovanih mogao bi da se napravi i zadatak za prelet
 
Najbolji Ŕkolski web sajt
Na ovogodišnjem konkursu za izbor "Naj-školski web sajt" koji je organizovan od strane Telekoma Srbije i Ministarstva prosvete i obrazovanja, naša Osnovna škola osvojila je drugo mesto! Uz pohvalu i potvrdu da smo na pravom putu, dobili smo i vredne poklone koji Ʀe Ć°acima biti od velike koristi, a to su: nov raĆØunar poslednje generacije, TFT monitor, kolor laserski štampaĆØ u boji, skener, digitalni fotoaparat i legalan Majkrosoftov softver. Pored pokolona bili smo i na prijemu u prostorijama Telekoma odakle Vam šaljemo ovaj izveštaj...
 
Vrbovac - hronika sela
Ovih dana na svetlost dana i pred javnost izašla je knjiga "Vrbovac" - hronika sela. Obim rukopisa iznosi 500 gusto kucanih stranica. Uz tekstove priloženi su kartogrami, grafikoni, tabele, planovi, geneološka stabla i brojne fotografije koje olakšavaju ĆØitanje i razumevanje suštine opisanih pojmova, dogaĆ°aja, obiĆØaja i socijalno-ekonomskih promena u Vrbovcu i na širem gravitacionom podruĆØju. Autor ovog rada profesor Duhomir CvetkoviƦ ovu hroniku raspodelio je u sedamnaest poglavlja, pridržavajuƦi se uputstava Odbora SANU za prouĆØavanje sela. Tekstove, slike, grafikone i tabele kompijuterski je obradio Saša StojanoviƦ, profesor geografije.
 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 35 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 1021 - 1048 of 1048

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas110
mod_vvisit_counterJuce211
mod_vvisit_counterOve nedelje2168
mod_vvisit_counterOvog meseca7329