Skip to content

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanja
Anastasiji i AnĆ°elima (video)
Anastasiji i AnĆ°elimaKako je i najavljeno, juĆØe je u predveĆØernjim ĆØasovima, nešto posle 19 sati, u maloj galeriji ZaviĆØajnog muzeja, u Sokobanji, otvorena prva samostalna izložba umetniĆØkih radova Snežane StefanoviƦ. Svoju prvu, samostalnu, izložbu Snežana posveƦuje ANASTASIJI I ANƐELIMA, njihovoj tragiĆØno preminuloj kƦeri i anĆ°elima, deci - njihovoj i svoj deci.
 
Sokobanja, pravi turistiĆØki gradiƦ
amamSokobanja, lekovita i ušuškana izmeĆ°u Rtnja i Ozrena postala je pravi turistiĆØki gradiƦ koji je danju oaza mira, a kako ’ladovina pada, prerasta u mesto za nezaboravan provod. Ovde se dolazi, najpre, zbog vazduha punog ozona i zbog termalne lekovite vode, ali i zbog begstva od prebrzog tempa gradske svakodnevice. Zato su šetališta uvek prepuna, poĆØev od onog centralnog, podno platana starih stotinak godina, koje je okruženo radnjicama, a poploĆØano mermerom, pa do parkova.
 
Humanost na delu
humanost na deluSvi humani ljudi moƦiƦe svoju darežljivost da pokažu na delu 16. i 17. jula, od 9 do 17 ĆØasova. Prvi put u Sokobanji transfuziološki autobus biƦe dva dana parkiran u strogom centru, na mermernom šetalištu ispred "Miloševog konaka".
 
Rtnju u pohode
rtnju-u-pohodeSvake godine prireĆ°uju se sajmovi lekovitog bilja i proizvoda, meda i zdrave hrane, održavaju se seminari i predavanja za beraĆØe i preraĆ°ivaĆØe bilja i niz drugih dogaĆ°aja koji obogaƦuju sadržaj, a centralna sveĆØanost je 7. jula, kada se organizuje izlet na Rtanj, branje lekovitog bilja i uspon na vrh planine, Šiljak (1560 m.).
 
VI Sajam lekovitog bilja
sajam lekovitog biljaŠesti po redu, Sajam lekovitog bilja, meda i zdrave hrane i šesnaeste sveĆØanosti S. Jovan Biljober, poĆØinju od danas i trajaƦe do 15. jula 2010. godine. Organizatori sajma i sveĆØanosti  oĆØekuju da Ʀe se broj izlagaĆØa poveƦati u narednim danima i žale što su loše vremenske prilike omele sveĆØanije otvaranje sajma.
 
CAC Sokobanja 2010 (video)
izlozba pasaTreƦa je godina kako se u Sokobanji, u veĆØernjim satima, na sportskim terenima kod hotela "Zdravljak", održava Nacionalna izložba pasa svih rasa. I ove godine Ʀe, kao i prethodne dve, delegat biti Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije, gospodin Mahmud Al Dagistani. Vidimo se u Sokobanji, sa Vašim ljubimcima!
 
U spomen junacima
u-spomen-junacimaKod spomenika u centru Sokobanje najpre je služen parastos, ĆØinodejstvovala su trojica sveštenika, zatim je delegacija Saveza potomaka ratnika položila cveƦe na spomenik, a ĆØlanovi "Sokolovog pera su, potom, priredili petnaestominutni recital, posveƦen Kosovu i kosovskim junacima.
 
Kulturni razvitak
u-susret-pesnicimaPredstavnice Zavoda za prouĆØavanje kulturnog razvitka, pri Ministarstvu kulture Republike Srbije, Vera MilanoviƦ i Bojana SubašiƦ, danas su posetile Sokobanju i u prostorijama narodne biblioteke "Stevan Sremac", obavile razgovor sa predstavnicima Udruženja umetnika "Vrelo", iz Sokobanje.
 
Vodimo Vas kroz Karlove Vari
karlove-vari Karlove Vari jedno je od najpoznatijih banja u svetu. Grad nalazi u ƈeškoj na obalama reke Teple u zapadnom delu Bohemije. 1350. godine osnovao ga je ƈarls IV, kralj Bohemije i vladar Svetog rimskog carstva. Mesto je poznato i po porcelanu i staklu.
 
Od smeƦa do umeƦa
od-smeca-do-umecaOvo je naziv jednodnevne izložbe radova osnovaca, od petog do osmog razreda, osnovne škole "Mitropolit Mihailo", postavljene danas, 31.05.2010.g. u maloj galeriji ZaviĆØajnog muzeja, u Sokobanji. A, kako naslov kaže, umetniĆØka dela malih, vrednih ruku, nastala su od recikliranog materijala ili spremnog za bacanje, kao i od drugih prirodnih materijala.
 
Ko uzora Moravicu ?
nabujala MoravicaU subotu,  29. maja, nevreme sa jakim pljuskom, oko 14 sati, zadesilo je Sokobanju i okolinu. Više okolinu, sela prema istoku. Moravica je za samo sat vremena nadošla oko 60 cm a voda mutna k'o oranje. Okom kamere zabeležili smo NikolinaĆØku reku koja je neviĆ°eno nabujala.
 
TreƦi deĆØiji ekoloÅ”ki festival
3-decji-festivalU subotu 29. maja u Sokobanji je održan treƦi deĆØiji ekološki festival u organizaciji Osnovne škole "Mitropolit Mihailo". Festival je trajao jedan dan i okupio je veliki broj dece iz cele Srbije. Cilj festivala je promocija sokobanjskog turizma, ali pre svega buĆ°enje ekološke svesti, promovisanje pravih vrednosti.
 
Veliko spremanje Srbije u subotu 5. juna
veliko spremanje srbijeMinistarstvo životne sredine i prostornog planiranja u okviru akcije OĆØistimo Srbiju organizuje veliku radnu akciju ĆØišĆ¦enja otpada Veliko spremanje Srbije u subotu, 5. juna 2010. Pozivamo sve zaposlene u državnoj upravi, javna preduzeƦa, privredna društva, medije, škole, udruženja, organizacije i graĆ°ane da se prikljuĆØe akciji.
 
My way
Mima JovanovicPod ovim naslovom, ili sloganom autorke, juĆØe je u maloj galeriji ZaviĆØajnog muzeja, u Sokobanji, otvorena izložba slika Mirjane Mime JovanoviƦ. Izloženo je trideset radova, galerija je otvorena svakog dana, a izložba Ʀe trajati do 6. juna.
 
Slava OpŔtine Sokobanja
rezanje kolaĆØaSlavski kolaĆØ, prenosni, preseĆØen je u hramu, a domaƦin ovogodišnje slave bio je Zoran MladenoviƦ sa porodicom. SveĆØarska litija od hrama se, centrom Sokobanje, uputila ka zgradi SO Sokobanja, u kojoj je, takoĆ°e, izvršeno rezanje slavskog kolaĆØa, a domaƦini su predsednik opštine, Dimitrije LukiƦ i SO Sokobanja.
 
Svet je lep kada pevamo
Svet je lep kada spavamoPrijavi se i uĆØestvuj na koncertu za srednjoškolske neafirmisane bendove u Sokobanji!. Konkurs je otvoren za sve srednjoškolske bendove na teritoriji Sokobanje, Knjaževca, ZajeĆØara, Aleksinca i Niša. Konkurs traje do 12. juna, a koncert Ʀe se održati 19. juna u centru Sokobanje. UĆØesnicima koncerta Ʀe biti obezbeĆ°eni smeštaj, hrana i putni troškovi.
 
BaÅ” ĆØelik predstava
Baš ĆØelikOva predstava je poklon glumaca DeĆØijeg pozorišta osmacima za sreƦan put u novi život i oproštaj od Osnovne škole. Premijerno je prikazna za uĆØenike i prve i druge smene. Izuzetno je primljena i od uĆØenika i od nastavnika.
 
Zdravstveni turizam na Kongresu banja
banjska mesta Srbije21. Kongres banja, koji se održava od 18. do 20. maja 2010. godine u VrnjaĆØkoj Banji, okupiƦe eminentne struĆØnjake iz zemlje i sveta oko ovogodišnje osnovne teme vezane za neophodnost uvoĆ°enja standarda u upravljanju u zdravstvenom turizmu. Pored uĆØesnika iz Slovenije, MaĆ°arske i Rumunije, svoj dolazak su potvrdili i struĆØnjaci iz Austrije, Bugarske, SlovaĆØke i Turske.
 
ZapleŔite maturanti
maturanti Prvi put se desilo da sokobanjski maturanti, taĆØno u podne, zaplešu u centru Sokobanje, proslavljajuƦi i na taj naĆØin završetak školske godine i kraj školovanja u srednjoj školi "Branislav NušiƦ". Sve prisutne, maturante, njihove profesore i roditelje, kao i sve zainteresovane meštane i goste, pozdravio je predsednik opštine, Dimitrije LukiƦ i otvorio ples.
 
"Metropolis" o Sokobanji
vladimir putnikSokobanja se svakodnevno, polako ali vidljivo, puni gostima, sve je više dešavanja, naroĆØito iz kulture i sve više zaokuplja pažnju medija, koji se utrkuju u pravljenju reporterskih zapisa i emisija u Sokobanji i o njoj. Ove nedelje, od 17. do 19. marta, boravila je u Sokobanji ekipa emisije "Metropolis".
 
Sklonite se, maturuanti dolaze !!!
maturanti-U petak, 21. maja 2010.godine, u podne, 150 maturanata sokobanjske Srednje Škole "Branislav NušiƦ" plesaƦe na trgu kod Miloševog Konaka u centru Sokobanje.  Maturanti naše škole, kao i jedan broj uĆØenika nizih razreda, obelezice na ovaj nacin kraj školovanja u srednjoj školi, pocetak polaganja maturskih ispita i ulazak u svet punoletnih.
 
Da li ste znali..?
Sava ƐuriƦDa li ste znali da u vašoj sredini, u prelepoj Sokobanji ispod misteriozne i impozantne planine Rtanj, jedan vaš zemljak ulepšava okolnu prirodu i gradi prilaze izvorima hladne i lekovite vode na svoj raĆØun? Kada ozeleni šuma i doĆ°e leto on krene preko mora da obiĆ°e staru porodiĆØnu kuƦu i ode do Sokobanje da se nadiše planinskog vazduha i napije hladne i lekovite vode banje i okolnih izvora.
 
Javna licitacija za zakup zemljiŔta
poljoprivredno zemljisteOpština Sokobanja raspisala je javnu licitaciju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštini Sokobanja i to u sledeƦim katastarskim opštinama: Beli Potok, Trgovište, Nikolinac, Blendija i Šarbanovac. Javno nadmetanje biƦe održano danas u 10:00 h u velikoj sali SO Sokobanja, iznad vatrogasnog.
 
Predstava "BaÅ” ƈelik" za osnovce
Baš ĆØelikPredstava "Baš ĆØelik" u režiji profesorke Miljane MilenkoviƦ za uĆØenike od 5. do 8. razredaa biƦe prikazana u bioskopu "Moravica" u sredu 19.05.2010. godine. Predstavu su pripremili uĆØenici 6, 7 i 8. razreda u okviru dramske sekcije. UĆØenici koji nastavu pohadjaju prepodne moƦi Ʀe da pogledaju predstavu u 11:45 h a djaci koji idu popodne u školu od 13:00 h.
 
Akcija "Veliko ĆØiÅ”Ć¦enje Srbije" u Sokobanji
ocistimo srbijuAkcija "Veliko ĆØišĆ¦enje Srbije" biƦe održana 5. juna u Sokobanji. Formirana je radna grupa koju saĆØinjavaju predstavnici svih udruženja i javnih preduzeƦa koji su uĆØestvovali u dosadašnjim akcijama koja Ʀe odluĆØiti koje Ʀe se aktivnosti obavljati 5. juna.
 
NoƦ muzeja 2010.
NoƦ muzeja Sokobanja 2010NoƦ muzeja "Sokobanja 2010." biƦe održana 15. maja 2010. god. u prostorijama Legata Miluna MitroviƦa. U NoƦi muzeja biƦe predstavljene unikatne slikarske minijature-razglednice raĆ°ene u svim likovnim tehnikama. Kao i svaka druga razglednica i ove su poslate poštom na adrese razliĆØitih liĆØnosti iz raznih gradova i država sa redovnom poštanskom markom.
 
TakmiĆØenje u lovu ribe na plovak
pecanje na jezeruUdruženje sportski ribolovaca “Moravica” organizuje opštinsko takmiĆØenje u lovu ribe na plovak. TakmiĆØenje u seniorskoj i konkurenciji žena biƦe održano 22.maja 2010. na Bovanskom jezeru, na plitkom delu jezera levo od puta - sokobanjska pista. PoĆØetak takmiĆØenja, izvlaĆØenje brojeva poĆØinje u 7.15 ĆØasova.
 
Strategija ruralnog razvoja
ruralna strategijaOdeljenje za privredu i ekonomski razvoj opštine Sokobanja i Regionalna agencija za razvoj istocne Srbije - RARIS, izradili su predlog Strategije ruralnog razvoja opštine Sokobanja. Na realizaciji ovog projekta bili su angažovani lokalni eksperti za ruralni razvoj a svojim sadržajem i konceptom uskladjena je sa Strateškim planom opštine Sokobanja koji je usvojen 2009. godine.
 
PomoƦ VrÅ”ca i Fondacije Hemofarm Sokobanji
pomoc SokobanjiOpština Vršac i "Fondacija Hemofarm" pomogle su opštine koje su pretrpele velike materijalne štete u nedavnim poplavama. Tim povodom danas je u kabinetu predsednika Opštine Vršac održana konferencija za štampu na kojoj je reĆØeno da je «Fondacija Hemofarm» uplatila pomoƦ u visini od 1.000.000,00 dinara Gradu Leskovcu, dok je Opština Vršac donacijom u istom iznosu pomogla opštine Sokobanja i Prokuplje.
 
Nova predstava "Ženski orkestar"
Amatersko SB pozorišteAmatersko "SB" pozorište radi na novoj predstavi ĆØiju premijeru planira  krajem proleƦa. Probe se održavaju u prostorijama Pozorišta, dva puta ndeljno. Pored napornih i teških proba uvek pronaĆ°u vremena za opuštanje i druženje. To je recept njihovog uspeha.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 271 - 300 of 1047

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas155
mod_vvisit_counterJuce194
mod_vvisit_counterOve nedelje1114
mod_vvisit_counterOvog meseca5637