Skip to content

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani Bajiæ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanja
Krv Ňĺivot zna√®i
dajte krv16. i 17.07.2010. transfuziološki autobus bi√¶e parkiran u centru grada u periodu od 9 do 17 √®asova. Davalac krvi moŇĺe da bude svaka zdrava, odrasla osoba starosti od 18 do 65 godina kod koje se proverom krvi utvrdi da davanjem krvi ne√¶e ugroziti ni nju niti osobu kojoj bi se ta krv primenila.
 
Anastasiji i An√įelima (video)
Anastasiji i An√įelimaKako je i najavljeno, ju√®e je u predve√®ernjim √®asovima, nešto posle 19 sati, u maloj galeriji Zavi√®ajnog muzeja, u Sokobanji, otvorena prva samostalna izloŇĺba umetni√®kih radova SneŇĺane Stefanovi√¶. Svoju prvu, samostalnu, izloŇĺbu SneŇĺana posve√¶uje ANASTASIJI I AN√źELIMA, njihovoj tragi√®no preminuloj k√¶eri i an√įelima, deci - njihovoj i svoj deci.
 
Sokobanja, pravi turistièki gradiæ
amamSokobanja, lekovita i ušuškana izme√įu Rtnja i Ozrena postala je pravi turisti√®ki gradi√¶ koji je danju oaza mira, a kako ’ladovina pada, prerasta u mesto za nezaboravan provod. Ovde se dolazi, najpre, zbog vazduha punog ozona i zbog termalne lekovite vode, ali i zbog begstva od prebrzog tempa gradske svakodnevice. Zato su šetališta uvek prepuna, po√®ev od onog centralnog, podno platana starih stotinak godina, koje je okruŇĺeno radnjicama, a poplo√®ano mermerom, pa do parkova.
 
Humanost na delu
humanost na deluSvi humani ljudi mo√¶i√¶e svoju dareŇĺljivost da pokaŇĺu na delu 16. i 17. jula, od 9 do 17 √®asova. Prvi put u Sokobanji transfuziološki autobus bi√¶e dva dana parkiran u strogom centru, na mermernom šetalištu ispred "Miloševog konaka".
 
Rtnju u pohode
rtnju-u-pohodeSvake godine prire√įuju se sajmovi lekovitog bilja i proizvoda, meda i zdrave hrane, odrŇĺavaju se seminari i predavanja za bera√®e i prera√įiva√®e bilja i niz drugih doga√įaja koji oboga√¶uju sadrŇĺaj, a centralna sve√®anost je 7. jula, kada se organizuje izlet na Rtanj, branje lekovitog bilja i uspon na vrh planine, Šiljak (1560 m.).
 
VI Sajam lekovitog bilja
sajam lekovitog biljaŠesti po redu, Sajam lekovitog bilja, meda i zdrave hrane i šesnaeste sve√®anosti S. Jovan Biljober, po√®inju od danas i traja√¶e do 15. jula 2010. godine. Organizatori sajma i sve√®anosti  o√®ekuju da √¶e se broj izlaga√®a pove√¶ati u narednim danima i Ňĺale što su loše vremenske prilike omele sve√®anije otvaranje sajma.
 
CAC Sokobanja 2010 (video)
izlozba pasaTre√¶a je godina kako se u Sokobanji, u ve√®ernjim satima, na sportskim terenima kod hotela "Zdravljak", odrŇĺava Nacionalna izloŇĺba pasa svih rasa. I ove godine √¶e, kao i prethodne dve, delegat biti Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije, gospodin Mahmud Al Dagistani. Vidimo se u Sokobanji, sa Vašim ljubimcima!
 
U spomen junacima
u-spomen-junacimaKod spomenika u centru Sokobanje najpre je sluŇĺen parastos, √®inodejstvovala su trojica sveštenika, zatim je delegacija Saveza potomaka ratnika poloŇĺila cve√¶e na spomenik, a √®lanovi "Sokolovog pera su, potom, priredili petnaestominutni recital, posve√¶en Kosovu i kosovskim junacima.
 
Kulturni razvitak
u-susret-pesnicimaPredstavnice Zavoda za prou√®avanje kulturnog razvitka, pri Ministarstvu kulture Republike Srbije, Vera Milanovi√¶ i Bojana Subaši√¶, danas su posetile Sokobanju i u prostorijama narodne biblioteke "Stevan Sremac", obavile razgovor sa predstavnicima UdruŇĺenja umetnika "Vrelo", iz Sokobanje.
 
Vodimo Vas kroz Karlove Vari
karlove-vari Karlove Vari jedno je od najpoznatijih banja u svetu. Grad nalazi u √ąeškoj na obalama reke Teple u zapadnom delu Bohemije. 1350. godine osnovao ga je √ąarls IV, kralj Bohemije i vladar Svetog rimskog carstva. Mesto je poznato i po porcelanu i staklu.
 
Od smeæa do umeæa
od-smeca-do-umecaOvo je naziv jednodnevne izloŇĺbe radova osnovaca, od petog do osmog razreda, osnovne škole "Mitropolit Mihailo", postavljene danas, 31.05.2010.g. u maloj galeriji Zavi√®ajnog muzeja, u Sokobanji. A, kako naslov kaŇĺe, umetni√®ka dela malih, vrednih ruku, nastala su od recikliranog materijala ili spremnog za bacanje, kao i od drugih prirodnih materijala.
 
Ko uzora Moravicu ?
nabujala MoravicaU subotu,  29. maja, nevreme sa jakim pljuskom, oko 14 sati, zadesilo je Sokobanju i okolinu. Više okolinu, sela prema istoku. Moravica je za samo sat vremena nadošla oko 60 cm a voda mutna k'o oranje. Okom kamere zabeleŇĺili smo Nikolina√®ku reku koja je nevi√įeno nabujala.
 
Tre√¶i de√®iji ekoloŇ°ki festival
3-decji-festivalU subotu 29. maja u Sokobanji je odrŇĺan tre√¶i de√®iji ekološki festival u organizaciji Osnovne škole "Mitropolit Mihailo". Festival je trajao jedan dan i okupio je veliki broj dece iz cele Srbije. Cilj festivala je promocija sokobanjskog turizma, ali pre svega bu√įenje ekološke svesti, promovisanje pravih vrednosti.
 
Veliko spremanje Srbije u subotu 5. juna
veliko spremanje srbijeMinistarstvo Ňĺivotne sredine i prostornog planiranja u okviru akcije O√®istimo Srbiju organizuje veliku radnu akciju √®iš√¶enja otpada Veliko spremanje Srbije u subotu, 5. juna 2010. Pozivamo sve zaposlene u drŇĺavnoj upravi, javna preduze√¶a, privredna društva, medije, škole, udruŇĺenja, organizacije i gra√įane da se priklju√®e akciji.
 
My way
Mima JovanovicPod ovim naslovom, ili sloganom autorke, ju√®e je u maloj galeriji Zavi√®ajnog muzeja, u Sokobanji, otvorena izloŇĺba slika Mirjane Mime Jovanovi√¶. IzloŇĺeno je trideset radova, galerija je otvorena svakog dana, a izloŇĺba √¶e trajati do 6. juna.
 
Slava OpŇ°tine Sokobanja
rezanje kola√®aSlavski kola√®, prenosni, prese√®en je u hramu, a doma√¶in ovogodišnje slave bio je Zoran Mladenovi√¶ sa porodicom. Sve√®arska litija od hrama se, centrom Sokobanje, uputila ka zgradi SO Sokobanja, u kojoj je, tako√įe, izvršeno rezanje slavskog kola√®a, a doma√¶ini su predsednik opštine, Dimitrije Luki√¶ i SO Sokobanja.
 
Svet je lep kada pevamo
Svet je lep kada spavamoPrijavi se i u√®estvuj na koncertu za srednjoškolske neafirmisane bendove u Sokobanji!. Konkurs je otvoren za sve srednjoškolske bendove na teritoriji Sokobanje, KnjaŇĺevca, Zaje√®ara, Aleksinca i Niša. Konkurs traje do 12. juna, a koncert √¶e se odrŇĺati 19. juna u centru Sokobanje. U√®esnicima koncerta √¶e biti obezbe√įeni smeštaj, hrana i putni troškovi.
 
BaŇ° √®elik predstava
Baš √®elikOva predstava je poklon glumaca De√®ijeg pozorišta osmacima za sre√¶an put u novi Ňĺivot i oproštaj od Osnovne škole. Premijerno je prikazna za u√®enike i prve i druge smene. Izuzetno je primljena i od u√®enika i od nastavnika.
 
Zdravstveni turizam na Kongresu banja
banjska mesta Srbije21. Kongres banja, koji se odrŇĺava od 18. do 20. maja 2010. godine u Vrnja√®koj Banji, okupi√¶e eminentne stru√®njake iz zemlje i sveta oko ovogodišnje osnovne teme vezane za neophodnost uvo√įenja standarda u upravljanju u zdravstvenom turizmu. Pored u√®esnika iz Slovenije, Ma√įarske i Rumunije, svoj dolazak su potvrdili i stru√®njaci iz Austrije, Bugarske, Slova√®ke i Turske.
 
ZapleŇ°ite maturanti
maturanti Prvi put se desilo da sokobanjski maturanti, ta√®no u podne, zaplešu u centru Sokobanje, proslavljaju√¶i i na taj na√®in završetak školske godine i kraj školovanja u srednjoj školi "Branislav Nuši√¶". Sve prisutne, maturante, njihove profesore i roditelje, kao i sve zainteresovane meštane i goste, pozdravio je predsednik opštine, Dimitrije Luki√¶ i otvorio ples.
 
"Metropolis" o Sokobanji
vladimir putnikSokobanja se svakodnevno, polako ali vidljivo, puni gostima, sve je više dešavanja, naro√®ito iz kulture i sve više zaokuplja paŇĺnju medija, koji se utrkuju u pravljenju reporterskih zapisa i emisija u Sokobanji i o njoj. Ove nedelje, od 17. do 19. marta, boravila je u Sokobanji ekipa emisije "Metropolis".
 
Sklonite se, maturuanti dolaze !!!
maturanti-U petak, 21. maja 2010.godine, u podne, 150 maturanata sokobanjske Srednje Škole "Branislav Nuši√¶" plesa√¶e na trgu kod Miloševog Konaka u centru Sokobanje.  Maturanti naše škole, kao i jedan broj u√®enika nizih razreda, obelezice na ovaj nacin kraj školovanja u srednjoj školi, pocetak polaganja maturskih ispita i ulazak u svet punoletnih.
 
Da li ste znali..?
Sava √źuri√¶Da li ste znali da u vašoj sredini, u prelepoj Sokobanji ispod misteriozne i impozantne planine Rtanj, jedan vaš zemljak ulepšava okolnu prirodu i gradi prilaze izvorima hladne i lekovite vode na svoj ra√®un? Kada ozeleni šuma i do√įe leto on krene preko mora da obi√įe staru porodi√®nu ku√¶u i ode do Sokobanje da se nadiše planinskog vazduha i napije hladne i lekovite vode banje i okolnih izvora.
 
Javna licitacija za zakup zemljiŇ°ta
poljoprivredno zemljisteOpština Sokobanja raspisala je javnu licitaciju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u drŇĺavnoj svojini u opštini Sokobanja i to u slede√¶im katastarskim opštinama: Beli Potok, Trgovište, Nikolinac, Blendija i Šarbanovac. Javno nadmetanje bi√¶e odrŇĺano danas u 10:00 h u velikoj sali SO Sokobanja, iznad vatrogasnog.
 
Predstava "BaŇ° √ąelik" za osnovce
Baš √®elikPredstava "Baš √®elik" u reŇĺiji profesorke Miljane Milenkovi√¶ za u√®enike od 5. do 8. razredaa bi√¶e prikazana u bioskopu "Moravica" u sredu 19.05.2010. godine. Predstavu su pripremili u√®enici 6, 7 i 8. razreda u okviru dramske sekcije. U√®enici koji nastavu pohadjaju prepodne mo√¶i √¶e da pogledaju predstavu u 11:45 h a djaci koji idu popodne u školu od 13:00 h.
 
Akcija "Veliko √®iŇ°√¶enje Srbije" u Sokobanji
ocistimo srbijuAkcija "Veliko √®iš√¶enje Srbije" bi√¶e odrŇĺana 5. juna u Sokobanji. Formirana je radna grupa koju sa√®injavaju predstavnici svih udruŇĺenja i javnih preduze√¶a koji su u√®estvovali u dosadašnjim akcijama koja √¶e odlu√®iti koje √¶e se aktivnosti obavljati 5. juna.
 
Noæ muzeja 2010.
No√¶ muzeja Sokobanja 2010No√¶ muzeja "Sokobanja 2010." bi√¶e odrŇĺana 15. maja 2010. god. u prostorijama Legata Miluna Mitrovi√¶a. U No√¶i muzeja bi√¶e predstavljene unikatne slikarske minijature-razglednice ra√įene u svim likovnim tehnikama. Kao i svaka druga razglednica i ove su poslate poštom na adrese razli√®itih li√®nosti iz raznih gradova i drŇĺava sa redovnom poštanskom markom.
 
Takmièenje u lovu ribe na plovak
pecanje na jezeruUdruŇĺenje sportski ribolovaca “Moravica” organizuje opštinsko takmi√®enje u lovu ribe na plovak. Takmi√®enje u seniorskoj i konkurenciji Ňĺena bi√¶e odrŇĺano 22.maja 2010. na Bovanskom jezeru, na plitkom delu jezera levo od puta - sokobanjska pista. Po√®etak takmi√®enja, izvla√®enje brojeva po√®inje u 7.15 √®asova.
 
Strategija ruralnog razvoja
ruralna strategijaOdeljenje za privredu i ekonomski razvoj opštine Sokobanja i Regionalna agencija za razvoj istocne Srbije - RARIS, izradili su predlog Strategije ruralnog razvoja opštine Sokobanja. Na realizaciji ovog projekta bili su angaŇĺovani lokalni eksperti za ruralni razvoj a svojim sadrŇĺajem i konceptom uskladjena je sa Strateškim planom opštine Sokobanja koji je usvojen 2009. godine.
 
Pomo√¶ VrŇ°ca i Fondacije Hemofarm Sokobanji
pomoc SokobanjiOpština Vršac i "Fondacija Hemofarm" pomogle su opštine koje su pretrpele velike materijalne štete u nedavnim poplavama. Tim povodom danas je u kabinetu predsednika Opštine Vršac odrŇĺana konferencija za štampu na kojoj je re√®eno da je «Fondacija Hemofarm» uplatila pomo√¶ u visini od 1.000.000,00 dinara Gradu Leskovcu, dok je Opština Vršac donacijom u istom iznosu pomogla opštine Sokobanja i Prokuplje.
 
<< Pońćetak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 271 - 300 of 1048

Reklame


Vila √ąair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

Doèek Nove godine

Doèek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŇ°taj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguænost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguænost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauèera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naèina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauèeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas95
mod_vvisit_counterJuce211
mod_vvisit_counterOve nedelje2153
mod_vvisit_counterOvog meseca7314