Skip to content

Reklame


Sokobanja smestaj
Apartmani BajiƦ
Apartman Stanojevic, Sokobanja
Pansion Sunny
Apartmani Markovic
Sokobanja
Nova predstava "Ženski orkestar"
Amatersko SB pozorišteAmatersko "SB" pozorište radi na novoj predstavi ĆØiju premijeru planira  krajem proleƦa. Probe se održavaju u prostorijama Pozorišta, dva puta ndeljno. Pored napornih i teških proba uvek pronaĆ°u vremena za opuštanje i druženje. To je recept njihovog uspeha.
 
Prvomajski uranak u Sokobanji
prvomajski uranakPrvomajski uranak u Sokobanji je doĆØekalo nekoliko hiljada turista iz cele Srbije. Toplo i vedro vreme doprineli su da izletišta u banji bila su puna meštana i gostiju koji su ovaj praznik rada proveli uz roštilj i piƦe. UveĆØe je goste rasveseljavao OK band koji je na centralnom trgu održao koncert.
 
Sojenice spremne
sojenciceZa samo tri dana, radnici OTKS Sokobanja, postavili su petnaestak montažnih sojenica-štandova, na mermerno šetalište u centru Sokobanje. Sojenice su spremne da prihvate izlagaĆØe knjiga, proizvoĆ°aĆØe meda i zdrave hrane, beraĆØe i preraĆ°ivaĆØe lekovitog bilja i njihove proizvode i sliĆØno.
 
Vodite decu u pozoriŔte da ne vriŔte
MalaU sredu, 28. aprila, 2010. godine u sali bioskopa "Moravica", u Sokobanji biƦe održana pozorišna predstava "MALA", Radoslava PavloviƦa. Gostuje prokupaĆØko pozorište "Hranislav DragutinoviƦ", a predstavu je režirao Zoran CvetkoviƦ. PoĆØetak je zakazan za 20 sati, a cena ulaznice je samo 100,oo dinara.
 
Osvežavanje Sokobanje pred poĆØetak sezone
prefarbana fontanaCentar Sokobanje i okolina, se užurbano dovode u red, sreĆ°uju, ulepšavaju, renoviraju i sliĆØno, za prihvat gostiju ĆØiji se dolazak oĆØekuje, kao i svake godine, za prvomajske praznike. Pored parkovskih klupa, ureĆ°enja izletišta, renoviranja Galerije-Legata "Milun MitroviƦ", i sokobanjske fontane, ona u centru i one u parku, dobile su novo ruho i nove boje.
 
Promocija knjige Dejana StojiljkoviƦa
Konstantinovo raskršĆ¦ePrema legendi, klinovi kojima je Isus Hristos bio prikovan za krst, nestali su nakon njegovog vaskrsenja. Jedan je umetnut kao deo u krunu, drugi je stavljen na vrh koplja, a treƦi je pretopljen u seĆØivo maĆØa. Legenda kazuje da je taj maĆØ, sveta relikvija, negde na Balkanu u gradu u kojem je roĆ°en Konstantin Veliki i da je taj maĆØ bio uzrok ratova i mnogih ubistava.
 
Rascvetana biblioteka
ispred gradske bibliotekeOdaziv graĆ°ana u juĆØerašnjoj akciji, ozelenjavanja biblioteke "Stevan Sremac", u Sokobanji, spolja i unutra, nije bio baš zadovoljavajuƦi. Ipak, nekolicina graĆ°ana se odvažila i donela saksijsko cveƦe, a Javno komunalno preduzeƦe "Napredak" je poĆØastilo prostor ispred ulaza u biblioteku novim sadnicama cveƦa.
 
VaskrŔnji sabor u Mionici
mionicaNa 6. DeĆØjem Vaskršnjem Saboru u Mionici održanog 5. i 6. aprila, uĆØenici iz OŠ ''Mitropolit Mihailo'', Ema PaunoviƦ, Marija RistiƦ, Emilija Šavija i Natalija IliƦ  uĆØestvovale su na likovnom konkursu. U kategoriji najlepši likovni rad Natalija IliƦ je osvojila II mesto, a Emilija Šavija III mesto.
 
Održane akcije ĆØiÅ”Ć¦enja Lepterije i Bovanskog jezera
ƈišĆ¦enje Bovanskog jezera i LepterijePovodom obeležavanja Dana planete u subotu 17.4.2010. održana je  akcija ĆØišĆ¦enja Lepterije, a u narednog dana, u nedelju 18.4.2010 druga akcija ĆØišĆ¦enja obala Bovanskog jezera. Akcije su održane u organizaciji "Srbijašuma", USR Moravica, JKP "Napredak", NVO "Zeleno srce Srbija", Direkcija za urbanizam i izgradnju Sokobanja i lokalna Kancelarija za mlade.
 
Konkurs na temu "Vladari Srbije na vremenskoj lenti"
Vladari SrbijeOsnovna škola "Mitropolit Mihailo" objavljuje konkurs za saradnju na izradi multimedijalne (kompjuterske) igrice na temu "Vladari Srbije na vremenskoj lenti". Vi imate moguƦnost da saraĆ°ujete sa nama na daljoj izradi igrice(tako sto Ʀete nam slati svoja rešenja i predloge) ili da potpuno samostalno izraĆ°ujete vašu igricu.
 
Ozelenimo biblioteku spolja i unutra
kontantinovo raskrsceNarodna biblioteka "Stevan Sremac", iz Sokobanje u petak 23.4. organizuje književnu veĆØer pisca Dejana StojiljkoviƦa, autora romana "Konstantinovo raskršĆ¦e". U subotu 24.4. organizuje nesvakidašnju akciju pod imenom "Ozelenimo biblioteku spolja i unutra". Direktorka poziva graĆ°ane da donesu neku biljku: cvet, stabljiku, ukrasno šiblje i sliĆØno.
 
Donacija Telekoma osnovnoj Ŕkoli u Sokobanji
kompijuktoriOsnovna škola "Mitropolit Mihailo" iz Sokobanje je u ĆØetvrtak 15. aprila dobila donaciju PreduzeƦa za telekomunikacije "Telekom Srbija" 10 polovnih raĆØunara zahvaljujuƦi angažovanju banjskog poslanika Dejana NikoliƦa.
 
Novi PET kontejneri
pet kontejneriJavno komunalno preduzeƦe "Napredak", iz Sokobanje, postavilo je danas na nekoliko mesta u gradu i naseljima, žiĆØane kontejnere za prikupljanje plastiĆØnih boca i limenki.Nakon sprovedene akcije, sa osnovcima Sokobanje, ovo je još jedan dobar potez komunalnog preduzeƦa.
 
Akcija prikupljanja PET ambalaže
Osnovci u akcijiDeĆØiji parlament, osnovne škole "Mitropolit Mihailo", iz Sokobanje i Javno komunalno preduzeƦe "Napredak", takoĆ°e iz Sokobanje, danas su Sokobanjcima i malobrojnim gostima priredili veoma prijatno iznenaĆ°enje. Akcija je trajala do 14 sati i verovali ili ne prikupljeno je preko 14.000 boca i limenki.
 
Promena tabli sa pogreŔnim datumom
31 aprilska šalaDanas je Sokobanjom, onako malo preteƦi, špartalo teretno vozilo-pauk, uzduž i popreko i prvi utisak je da su radnici Parking-servisa, tražili nepropisno parkirana vozila. MeĆ°utim, nije to u pitanju, veƦ je vozilo sa nekoliko radnika bilo u službi skidanja tabli-obaveštenja o trajanju vremena parkiranja, na kojima je bio pogrešno upisan datum: 31. april!
 
ProleƦna kampanja dobrovoljnog davanja krvi
dajte krrrrvInstitut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Sokobanja, u saradnji sa Domom zdravlja Sokobanja , organizovali su danas, 14. aprila, 2010.g. proleƦnu kampanju dobrovoljnog davanja krvi. U vremenu od 08 do 15 sati, krv je dalo 150 dobrovoljnih davalaca, a prijavilo se njih 164.
 
ZavrŔen 4. Ŕahovski kadetski festival
4 kadetski festival4. kadetski festival Šahovskog saveza Srbije održan je u periodu od 2. do 11. aprila 2010. godine u Hotelu "Moravica" u Sokobanji. U okviru Festivala održana su takmiĆØenja: Kadetsko prvenstvo Srbije u ubrzanom šahu, Kadetsko prvenstvo Srbije u brzopoteznom šahu, Kadetsko prvenstvo Srbije u rešavanju šahovskih problema i Kadetsko prvenstvo Srbije
 
Menadžment turistiĆØke destinacije
DMO East SerbiaU sklopu realizacije projekta "DMO Eastern Serbia", organizovana je radionica "Menadžment turistiĆØke destinacije" u Hotelu "Banjica" u Sokobanji. Cilj ove radionice je da artikuliše zajedniĆØki interes ZajeĆØarskog i Pirotskog okruga za formiranjem jedinstvene organizacije koja Ʀe se baviti upravljanjem i marketingom klastera IstoĆØna Srbija.
 
Dan zaŔtite spomenika prirode " Ripaljka"
vodopad RipaljkaVelika akcija ĆØišĆ¦enja vodopada Ripaljka organizovana je danas. Akciju su organizovale OTKS, Direkcija za urbanizam i izgradnju, Kancelarija za mlade opštine Sokobanja i nevladina organizacija "Zeleno srce". Gosti i uĆØesnici akcije bili su i zaposleni u najjaĆØim medijskim kuƦama u Srbiji - novinari, reporteri, voditelji, sportski komentatori...
 
JKP Napredak postavlja kontejnere i presu za PET ambalažu
kontinjeriJKP ''Napredak'' danas je zapoĆØeo proleƦnu akciju postavljanja otvorenih kontejnera radi iznošenja dvorišnog smeƦa. Akcija Ʀe trajati do 29. aprila. U JKP ''Napredku'' stavljena je u pogon presa za PET ambalažu. Presa za PET ambalažu vredi 400.000 dinara koliko vrede i kontejneri koji su nabavljeni za prikupljanje PET ambalaže.
 
(Ne)eksplatacija uljnih Ŕkriljaca
uljani-skriljciDobijanje nafte iz uljnih škriljaca predstavlja najprljaviju i najskuplju tehnologiju dobijanja, nafte iz sedimentnih stena ili bituminoznog peska sa stepenom iskorišĆ¦enosti od 20% - 40%.  Uljani škriljci nalaze se u brdu kod Subotinca, a pitanje koje postavljamo je koliki bi benefit moglie da ostvare opšine Aleksinac, Ražanj i Sokobanja?
 
Manifestacija ā€žPozdrav proleƦuā€œ
planinariU nedelju, 21. marta, održana je XII tradicionalna manifestacija „Pozdrav proleƦu“, u organizaciji PSD-a „BrĆ°anka“ iz Aleksinca. Oko 250 planinara, iz Smedereva, Vranja, Leskovca, Dimitrovgrada, Beograda, Niša, Niške banje, Aleksinca, Pirota, Knjaževca i drugih mesta, je uĆØestvovalo u ovom u maratonu, dugom oko 25 km.
 
Sokobanja u programu USAID za omladinsko preduzetniŔtvo
skupPredsednik opštine Sokobanja Dimitrije LukiƦ potpisao je u ponedeljak 15. Marta 2010. godine u Palati Srbije Memorandum o razumevanju sa USAID u okviru njihovog Programa ekonomske sigurnosti. Uz podršku Ministarstva omladine i sporta, 38 lokalnih samouprava biƦe ukljuĆØeno u program za jaĆØanje kancelarija za mlade u oblasti omladinskog preduzetništva i sprovoĆ°enje programa za razvoj preduzetništva na lokalnom nivou.
 
PredviĆ°ena izgradnja novih turistiĆØkih sadržaja u Sokobanji
podela zonaNa sednici Skupštine opštine Sokobanja održanoj 11.03.2010. godine usvojeni su planovi detaljne regulacije blokova „Carina" i „ƈuka 2". Planove detaljne regulacije je izradila Direkcija za urbanizam i izgradnju Sokobanja- u saradnji sa A.D. za planiranje, projektovanje AOP i inženjering "Infoplan" iz AranĆ°elovca.
 
Peticija protiv naplate parkiranja u Sokobanji
Naplata parkiranjaSavet MZ Sokobanja organizovao je potpisivanje peticije protiv naplate parkiranja koju je za 4 dana potpisalo preko 800 graĆ°ana Sokobanje. Prikupljanje potpisa biƦe nastavljeno i u narednom periodu. OĆØekuje se da Ʀe se prikupiti preko 2000 potpisa koji Ʀe zatim biti predati predstavnicima lokalne samouprave.
 
Produžen rok za obnovu registracije
sakupljanje senaMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede produžilo je rok za obnovu registracije poljoprivrednih gazdinstava do 15. aprila 2010. godine. Po reĆØima PajkiƦa Ministarstvo poljoprivrede Ʀe nizom uredbi subvencionisati poljoprivredne proizvoĆ°aĆØe.
 
PoĆØela izgradnja akva parka u VrnjaĆØkoj banji
aqua parkU VrnjaĆØkoj Banji poĆØela je izgradnja prvog akva parka, u naselju SunĆØani breg, što Ʀe znaĆØajno poveƦati atraktivnost najposeƦenijeg banjskog mesta u Srbiji, izjavio je danas Tanjugu predstavnik lokalne TuristiĆØke organizacije Goran KaravesoviƦ.
 
7. april, Svetski dan zdravlja
7 april7. april, Svetski dan zdravlja, 2010. godine obeležava se pod sloganom „1000 gradova - 1000 života“ i „Budite deo globalnog pokreta da bi gradove uĆØinili zdravijim“. Na teritoriji opštine Sokobanja, obeležavanje Svetskog dana zdravlja poĆØelo je danas.
 
Jermeni meĆ°u Srbima
JermenĆØiƦiJedna Jermenska jedinica se posle boja na Kosovu nastanila na planini Ozren, kraj Sokobanje. O njoj svedoĆØe i ostaci manastira JermenĆØiƦ koji su ti vojnici podigli u tom kraju. To je ujedno i prvi trag o doseljavanju Jermena u Srbiju i vezama Jermena sa srpskim narodom.
 
Snimanje i izrada virtualnih panorama i virtualnih Ŕetnji
Virtualna šetnjaVirtualna panorama je skup slika koje možete sami pokretati povlaĆØenjem miša i biti u moguƦnosti da vidite svaki ugao prostorije ili predela koji je snimljen. U ponudi naše agencije stanodavcima koji se do 15. marta 2010. godine odluĆØe za izradu i prezentovanje smeštajnih objekata na ovaj naĆØin - nudimo popust od 15% za sve naše usluge.
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeca > Kraj >>

Rezultati 301 - 330 of 1048

Reklame


Vila ƈair
Kaskade & Panonija - pansion i apartmani
Apartmani Banjica
Vila Natalija
Apartmani Relax
Apartmani Erdeljanov

DoĆØek Nove godine

DoĆØek Nove godine Sokobanja

PrijavljivanjeZaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog

Kontakt

Info centar Soko Banja 018-833-988 info@soko-banja.org

SmeŔtaj

Sokobanja

Prethodne i ove godine privatni smestaj sokobanja 2018 je postao popularan zbog vaucer Sokobanja sobe moguƦnost. Mnogi stanodavci ponudili su ovu moguƦnost gostima. Cene smestaja u sokobanji 2018 iste su kao i lane. Izdavanje stanova u Sokobanji kao i izdavanje sobe Sokobanja kao i sobe sa kupatilom u Sokobanji sada se nude preko vauĆØera. Soko banja smestaj sada se nudi na nekoliko naĆØina u nekoliko kategorija:

Sokobanja vauĆØeri

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas36
mod_vvisit_counterJuce247
mod_vvisit_counterOve nedelje1427
mod_vvisit_counterOvog meseca2649