SOKOBANJSKI FORUM => Aktuelnosti => : Sale-X 26 August, 2007, 12:35:33 AM: Neobiène stvari
: Sale-X 26 August, 2007, 12:35:33 AM
Још једна „необична појава” у сурдуличком водоводу

Зоран Анђелковић, из Доњих Романоваца код Сурдулице, тврди да је наточио воду у шољицу за кафу и приметио некакво живо биће, дужине седам-осам сантиметара, са рошчићима и бочним израслинама које личе на ноге
Зоран Анђелковић у својој кухињи

Необично биће које је пронашао Анђелковић
(http://www.politika.co.yu/eaadmin/catpics/N_LXjTIEsuNaV93h25K0FAZDgYau6QfQHx4EE.jpg)
(Фото В. Златковић)

Сурдулица - Зоран Анђелковић (39) из села Доње Романовце код Сурдулице, тврди да је, у уторак, 14. августа, пронашао необичну животињицу у води наточеној на чесми у сопственој кухињи.
- Наточио сам воду у шољицу за кафу и приметио да се нешто у њој креће. Било је то некакво биће, живо, дужине седам-осам сантиметара, са рошчићима и бочним израслинама које личе на ноге. Сетио сам се да ми је колега на послу причао да је неки човек такође нешто пронашао у води, па сам шољицу у којој је била животињица сачувао, док проверим да ли се ради о истом - каже Анђелковић за наш лист, додајући да се на градски водовод прикључио крајем марта, а да су пре тога у селу сви користили сеоски водовод, али само за техничку употребу, као и да се те две воде не мешају у водоводним цевима.

Иначе, нешто слично се догодило и у суботу, 12. августа, о чему је „Политика” известила. Тада нам је Миле Трајковић (44) из улице Томе Ивановића у Сурдулици, показао, у канти, две необичне животињице облика дебљег конца и дужине око 25 центиметара, које су, како нам је тада рекао, „источене” са чесме његове комшинице Вукосаве Трајковић (78) која је такође прикључена на градски водовод

Директорка ЈП „Водовод” Оливера Ристић, коју смо контактирали одмах после Трајковићеве пријаве, изричито тврди за „Политику” да технолошки процес прераде воде онемогућава да се у „чесмовачи” нађу описана бића, али да ће одмах послати екипу на лице места, што је и учинила. А технолог у Фабрици за прераду воде ЈП „Водовод” у Сурдулици Биљана Величковић рекла нам је да је она лично била на месту догађаја, у понедељак, после налога директорке и да је узет узорак воде са чесме. Према њеним речима, у води је била прописана количина хлора, а додала је да никаква животињица не би могла да прође кроз сито, које има сваки водомер. Није, међутим, могла да нам прецизира колика је величина отвора на ситу.

После случаја који се догодио Зорану Анђелковићу, поново смо у уторак покушали да ступимо у контакт са директорком Ристић, али нам је речено „да је на годишњем одмору” и „да је болесна”. Њен заменик Слободан Поповић упутио нас је поново на технолога Биљану Величковић, која нам је поновила да је све наведено немогуће, да они у својој лабораторији редовно контролишу воду сваких 15 минута, да Завод за јавно здравље из Врања контролише воду три пута месечно, када узима по седам узорака воде, да редовно чисте резервоаре за воду - три пута годишње.

Биљана Величковић још напомиње да је сурдуличка вода „једна од квалитетнијих у Србији” и да им током прераде, осим хлора нису потребна друга средства за пречишћавање. Иако сама није видела поменуте животињице, сматра да је, највероватније, реч о алгама које су могле да буду у кофи и да је довољна „само кап воде да оне оживе”!

У Заводу за јавно здравље у Врању, чије смо стручњаке покушали да контактирамо, посаветовали су нас да се обратимо санитарном инспектору, али је инспектор у Сурдулици, како сазнајемо - такође на годишњем одмору. Због тога смо стручно мишљење потражили и од другог технолога, који има дугогодишње искуство у преради воде, а који је желео да остане анониман, и који се у великом делу сагласио са наводима своје колегинице Биљане Величковић.

Међутим, објашњава за наш лист, сурдуличка фабрика прерађује речну воду у којој се могу наћи водени црвићи и који би могли „да прођу све баријере, под условом да је водостај реке низак, да су високе температуре и да вода није хлорисана”, или да се то нађе у цевима после отклањања квара, односно ако је мрежа одређено време без воде. Отвори на ситима су, тврди наш саговорник, око четири милиметра и потврђује да је вода бактериолошки и хемијски исправна и сигурна за употребу.

За читав случај заинтересовао се и председник сурдуличке општине Станислав Момчиловић, коме смо предали узорке нађене у води и који каже да ће примерке послати на анализу у Завод за јавно здравље у Врању, како би се утврдило о каквим се животињским врстама ради. Момчиловић обећава да ће читав случај испитати и да ће нас обавестити о резултатима...

Валентина Златковић


: Odg: Neobiène stvari
: Sale-X 26 August, 2007, 12:41:04 AM
Врањски завод одбио да утврди квалитет воде у Сурдулици
Одбили су чак и да нам дају писмено образложење, због чега неће да ураде анализе, уз образложење да „немају времена тиме да се баве”, што не могу да прихватим, пошто је Завод за јавно здравље надлежан за читав Пчињски округ, упозорава за „Политику” председник општине Сурдулица Станислав Момчиловић

Забринут: Станислав Момчиловић
(http://www.politika.co.yu/eaadmin/catpics/N_nkRICzqCVIqQHQNlCcTINkkFGkgm8jmReey.jpg)
(Фото В. Златковић)

Сурдулица - После текста у нашем листу да су поједини грађани прикључени на сурдулички водовод источили из чесми у својим кућама необичне црвиће са рошчићима и израслинама налик ножицама, председник општине Станислав Момчиловић, кога смо упознали са читавим случајем, рекао је да ће лично спровести истрагу и узорке (жива бића) које смо му донели, упутити на анализу Заводу за јавно здравље у Врању. Након што је ово обећање испунио, Момчиловић је за „Политику” изјавио:
- Тражио сам да ураде пет анализа воде, по методу случајног избора, у комшилуку домаћинстава која су пријавила необичну појаву. Међутим, из врањског завода су то одбили, и поред чињенице да би трошкове анализе сносила Скупштина општине Сурдулица! Њихово објашњење било је да немају времена тиме да се баве и да врше анализе само на узорцима које они узимају. Такво објашњење не могу да ни да разумем, а камоли да прихватим, с обзиром на то да је Завод за јавно здравље надлежан за читав Пчињски округ. Уколико нису у могућности да то стручно обаве, могли су да нас упуте на установу која то може. Одбили су чак и да нам дају писмено образложење због чега неће да ураде анализе! одговорно тврдим да је вода за пиће апсолутно исправна и једна од најбољих у Србији, али овај случај почиње да добија политичку конотацију, а сматрам да је истина изнад сваке политике и захтевам да се она утврди. При том не желим ни да браним, ни да нападам директора „Водовода” и запослене у том предузећу - каже Момчиловић.

Председник сурдуличке општине наглашава да ће надлежни из Завода за јавно здравље у Врању свакако морати да објасне зашто су одбили његов захтев за контролу воде, а што се тиче ЈП „Водовод”, Момчиловић каже да је руководиоцима у том предузећу наложио да уведу максималне мере заштите и највиши степен дисциплине, као и да примене све мере неопходне у условима суше, како не би било проблема у снабдевању грађана.

Валентина Златковић


: Професор на трагу ванземаљаца
: Sale-X 26 August, 2007, 12:44:46 AM
Професор на трагу ванземаљаца

Ниш - Мештани села Горње Међурово, поред Јужне Мораве, на само пет километара од центра Ниша, пријавили су ових дана посету ванземаљаца. Заклиње се њих неколико у најмилије да је реч о истинитом догађају: да је у њиховим њивама једног јутра боравио ванземаљац, који је био у лику човека, са јарким и јаким светлима око главе, али да се, када су му сељани пришли на десетак метара, претворио у птицу великих и широких крила и винуо, побегао у небо. За њим је остао траг на небу, који је као млазни авион, обележио путању одласка...
Јуче, поводом ових и оваквих тврдњи, проф. др Павле Премовић, универзитетски радник и научник, одлучио је да све провери. Употребио је своје знање и умеће, али и апарате: мерио је ниво радијације на месту где су мештани Међурова имали „блиски сусрет” са ванземаљцем. Према првим налазима, радијације нема. Званични извештај ће бити накнадно објављен.

Драматично: проф. др Павле Премовић мери степен радијације на месту где је „преспавао” ванземаљац
(http://www.politika.co.yu/eaadmin/catpics/N_nAiGIlUUjOJZPgcR4OXRvwTzvaXuTtJLgYO.jpg)
(Фото С. Лазаревић)


: Odg: Neobiène stvari
: Oki 26 August, 2007, 07:14:23 PM
Ovo nije normalno. Kakvi su ono stvorovi iz vodovoda ???

Još ovi debili iz Vranja da ih iskuliraju , da im kažu da "neæe da doðu" ???


A ovoj babi iz Niša (što je videla vanzemaljce) veseli unuci (kao oni iz filma Rane) sigurno su malo nasipali PSP ili LSD-a u sokiæ i eto vanzemaljca!!!

Video sam vanzemaljca jaaaaa aaa aaaa.....   8)


: Odg: Neobiène stvari
: *D*E*J*A*N*I*C*A* 08 September, 2007, 10:44:50 AM
hehe...Chula sam za one zivotinjke iz vodovoda,al mi je prosto odvratno da samo na to pomislim!Ja bi prva kad bi nashla neshto shto mi mrda u sholji pochela da vrishtim i pobegla :)Shock :)


: Odg: Neobiène stvari
: Vojvoda Tatanka 09 September, 2007, 08:25:03 AM
Ljudi, jutros sam naleteo na ono malo vanzemaljsko stvorenje sa rogovima - iz cesme ... :o :o :o
Kakav flesh :o :o :o
He he...Malo sam se igrao naucnika pa sam ga stavio u casu - sipao malo dedine rakije ( 28 gradi )
Samo je trznulo dva - triput i to je bilo to ;D

ZAKLJUCAK: 8)

Ako se neko zajebe pa popije ovo stvorenjce onda sto brze da popije dve casice kao protivotrov,
po mogucstvu da bude ljuta !

P.S. Zna li neko broj telefona one Skali? :)


: Odg: Neobiène stvari
: *D*E*J*A*N*I*C*A* 12 September, 2007, 03:41:21 PM
daaaaj...


: Odg: Neobiène stvari
: Vojvoda Tatanka 23 September, 2007, 08:33:19 AM
Daaaaaam ;D ;D ;D
Ozbiljan sam, a jutros sam pronasao jos jedno isto stvorenje i ponovio opit...
Rezultat je bio isti - mada je ovo trznulo samo jednom ...

P.S. Zakljucak: Muva bez krila - ne cuje .... :P :P :P


: Odg: Neobiène stvari
: Gabriel 23 September, 2007, 07:43:33 PM
e ima jednog dana ale da nas pojedu.....


: Odg: Neobiène stvari
: *D*E*J*A*N*I*C*A* 23 September, 2007, 10:03:50 PM
Oooo da..Slazem se :)


: Odg: Neobične stvari
: Vojvoda Tatanka 24 September, 2007, 08:38:08 PM
Pa Bozo kakva su vremena dosla - ne bi me cudilo ni da Godzila iskoci od negde ...
Jos uvek nije ali da vidis kad proradi onaj osiromaseni uranijum - ima da vidjas telad sa dve glave :o, kravu sa tri oka k`o Kiklop, :o
devojke sa tri sise ;D i svakakva cuda al nemoj da nista se cudis :o ... Ovo je tek pocetak brate ... ;D ;D ;D


: Odg: Neobiène stvari
: *D*E*J*A*N*I*C*A* 30 September, 2007, 02:40:10 PM
devojke sa tri sise ;D
lele zamisli :)
Videla sam na netu detence sa 6 prstica :(


: Odg: Neobiène stvari
: Sale-X 30 September, 2007, 02:59:00 PM
pa da,
ima toga,
postoji covek koji radi na pijaci sa 6 prsta.
Zlatko Pejakovic (pevac narodne muzike u Mi nismo andjeli 3) je sa 4 prsta.

(http://www.medlend.org/img/gallery/Boy-Six-Fingers.jpg)

(http://photos.almosthuman.net/albums/userpics/10001/six_fingers.jpg)

(http://www.marginalrevolution.com/photos/uncategorized/sixfingers.jpg)

(http://web.comhem.se/harryperonius/people/hand/six_fingers.jpg)

(http://www.creation-vs-evolution.us/visual-evolution/polydactylity/six_toes_01.jpg): Odg: Neobiène stvari
: bojan811 02 October, 2007, 04:29:10 PM
U jebote, kakav Flesh!!!
Sik skroz naskroz!
:o :o :o


: Odg: Neobiène stvari
: dejanovicd 04 October, 2007, 10:05:03 PM
Eh da je meni sest prstiju:):):::)):):):):):


: Odg: Neobiène stvari
: *D*E*J*A*N*I*C*A* 07 October, 2007, 04:09:25 PM
E,a jel imaju osecaj u svih shest,kao i mi u nashih pet ?:D


: Odg: Neobiène stvari
: Milenko 07 October, 2007, 04:13:42 PM
To bi morali njih da pitamo.


: Odg: Neobiène stvari
: *D*E*J*A*N*I*C*A* 10 October, 2007, 11:17:44 AM
Pa da..samo ne znam gde da ih nadjem :)


: Odg: Neobiène stvari
: Vojvoda Tatanka 19 October, 2007, 09:15:39 PM
E,a jel imaju osecaj u svih shest,kao i mi u nashih pet ?:D


Imaju Dejana, i imaju prednost u osnovnoj skoli - znas kad decica uce matematiku pa broje na prstice e tad svi broje do 10 a oni do 12 tako da imaju prednost ...
Ma ima to svojih prednosti... Vise prednosti nego mana... ;D


: Odg: Neobiène stvari
: desha 23 October, 2007, 01:02:00 AM
ha ha ha


: Odg: Neobiène stvari
: desha 23 October, 2007, 01:04:16 AM
vise ne pijem prividjaju mi se sest prsta


: Odg: Neobiène stvari
: forboyler 23 October, 2007, 01:13:47 PM
E,a jel imaju osecaj u svih shest,kao i mi u nashih pet ?:D


Imaju Dejana, i imaju prednost u osnovnoj skoli - znas kad decica uce matematiku pa broje na prstice e tad svi broje do 10 a oni do 12 tako da imaju prednost ...
Ma ima to svojih prednosti... Vise prednosti nego mana... ;D

crni humor... ali LoL...


: Odg: Neobiène stvari
: Vojvoda Tatanka 23 October, 2007, 08:56:17 PM
E,a jel imaju osecaj u svih shest,kao i mi u nashih pet ?:D


Imaju Dejana, i imaju prednost u osnovnoj skoli - znas kad decica uce matematiku pa broje na prstice e tad svi broje do 10 a oni do 12 tako da imaju prednost ...
Ma ima to svojih prednosti... Vise prednosti nego mana... ;D

crni humor... ali LoL...

A zamisli kad sviraju klavir ili gitaru  ;D... Ako ovo cita neko ko ima sest prstiju na jednoj i sest na drugoj ruci neka se javi
jer pravim bend i trebaju mi klavijaturista i gitarista ...  ;D  Nije shala .. ;)


: Odg: Neobiène stvari
: *D*E*J*A*N*I*C*A* 23 October, 2007, 10:51:31 PM
Ja imam samo 5,inache bi sse prijavila za klavijaturistu :)


: Odg: Neobiène stvari
: forboyler 25 October, 2007, 01:23:51 PM
nazalost i ja imam pet prstiju inace bih se prijavio za gitaristu... :)

LoL...