SOKOBANJSKI FORUM => Aktuelnosti => : Sale-X 29 September, 2009, 06:14:29 PM: Pljaèku u Stockholmu izveli srpski vojnici
: Sale-X 29 September, 2009, 06:14:29 PM
(http://www.net.hr/2009/09/25/0252007.42.jpg)
Helikopter kojim je izvršena pljaèka pronaðen je sjeverno od Stockholma

Švedski mediji prenose izjave neslužbenih izvora da policija sumnja da su spektakularnu pljaèku osiguravateljske kuæe G4S izveli kriminalci s podruèja bivše Jugoslavije, i to bivši vojnici.
Pljaèka je izvedena u stilu holivudskih akcijskih hitova, a švedska policija je ostala bez rijeèi.


Lopovi su vješto upravljali ukradenim helikopterom, krèili si put eksplozivom, postavljali zamke za policiju, a u samo nekoliko minuta su vreæe napunili gotovinom i nestali u zraku.

Policija, pak, nije mogla poslati svoje helikoptere u potragu jer je morala prvo provjeriti dojavu da je postavljena eksplozivna naprava ispred hangara u kojem su smještene policijske letjelice. Tek se kasnije ispostavilo da je dojava bila lažna.

http://www.youtube.com/watch?v=O1eqv8B8uf0 (http://www.youtube.com/watch?v=O1eqv8B8uf0)

Još se ne zna koliko su novca lopovi toèno odnijeli, no procjenjuje se da je u trezoru bila milijarda švedskih kruna, odnosno malo manje od deset milijuna eura.

Pretpostavlja se da su helikopter, koji je kasnije pronaðen napušten 30 kilometara od mjesta pljaèke, ukrali u "letaèkoj školi".

Jutarnji piše kako u jednom švedskom dnevnom listu citiraju izvor koji tvrdi da su za pljaèku kradljivci tražili jako sposobnog pilota iz Srbije.

Osim toga, tvrdi se da je Švedska upozorena da bi moglo doæi do kraðe helikopterom jer se policija iz jedne balkanske zemlje doèepala takvih informacija i proslijedila ih švedskim kolegama.

Kao mozak pljaèke spominje se jedan od šefova balkanske mafije. Policija u meðuvremenu strogo kontrolira granice, aerodrome i pregledava sumnjiva vozila na cestama.


: Odg: Pljaèku u Stockholmu izveli srpski vojnici
: Gabriel 02 October, 2009, 04:51:12 PM
Odlicno vojnice!
-hvala, staracu se!