SOKOBANJSKI FORUM => Mali oglasi => : Davorjj 18 September, 2010, 01:25:37 PM: Seminarski Rad Diplomski Master Magistarski Maturski Prevodjenje
: Davorjj 18 September, 2010, 01:25:37 PM
Gotovi seminarski, maturski, maturalni i diplomski radovi iz raznih oblasti, lektire, puškice, tutorijali, referati.
:
www.maturskiradovi.net
 je specijaliziran tim za usluge visokokvalitetnog pisanja, istraživanja i obradu teksta za kompletan region Balkana.

Posjetite nas na stranicama ispod:

:
www.seminarskirad.org
[url=http://www.maturskiradovi.net]www.maturskiradovi.net[/url]
[url=http://www.maturski.net]www.maturski.net[/url]
[url=http://www.seminarskirad.info]www.seminarskirad.info[/url]
[url=http://www.maturski.org]www.maturski.org[/url]
[url=http://www.essaysx.com]www.essaysx.com[/url]

 Takoðer, na stranicama pronaðite i tutorijale, referate, primjere radova, preprièane lektire, vijesti, èitaonicu ... Na ovom sajtu ste u prilici pronaæi preko 10.000 radova iz raznih oblasti: ekonomija (menadzment, marketing, financija, elektronskog poslovanja, internet tehnologija, biznis planovi, makroekonomija, mikroekonomija, preduzetnistvo, upravljanje ljudskim resursima, ...), informatika (internet, informacijske tehnologije, softver, hardver, operacijski sustavi, baze podataka, programiranje, informacijski sustavi, raèunalne mreže, ...), biologija i ekologija, filozofija, povijest, geografija, fizika, kemija, književnost, matematika, likovno, psihologija, sociologija, ostali predmeti (politika, saobracaj, strojarstvo, sport, glazba, arhitektura, pravo, ustav, medicina, engleski jezik, ...).
  
Uspostavljanjem ovog projekta, zadovoljila se i veoma prisutna potreba za specijaliziranim timom, koji æe na studente i omladinu pravovremeno i adekvatno djelovati u edukativnom i pozitivno usmeravajuæi pravcu, ali i predstavljati efikasnu podršku u pisanju vlastitih radova.
  
U cilju pružanja što kvalitetnijeg sadržaja radova, okupljen je odabrani tim, sastavljen od iskusnih struènjaka iz ralièitih oblasti, èiji je cilj autorskim pristupom i prepoznatljivim stilom izraðuju i istražuju najrazlièitije oblasti i afirmiraju sluèajeve iz prakse.
  
Za sada posjedujemo gotove radove iz oblasti prava, ekonomije, ekonomike poduzeæa, javnih financija, vanjskotrgovinskog poslovanja, informatike, programiranja, matematike, fizike, kemije, biologije, ekologije, menadžmenta, astronomije, carine, otpremništva, poreznog sustava, javne uprave, raèunovodstva. ..., a uskoro æemo se proširiti i na ostale oblasti. Inaèe, izrada maturskih, seminarskih, diplomskih radova po želji je naša primarna opcija. Nakon što aplicirate za odreðeni rad, dobiæete odgovor najkasnije za 24h.
  


Tim vrhunskih PREVODITELJA PREVODI ZA VAS SA I NA SLEDECE JEZIKE:
ENGLESKI, FRANCUSKI, španjolski, njemaèki, TALIJANSKI .. po najpovoljnijim cijenama. Prevodimo tekstove iz svih oblasti. Svaki prijevod se kuca rucno bez upotrebe translat u duhu jezika i sukladno pravilima gramatike .. Dostupni smo Vam 24h 365 dana u godini. Nase usluge su dostupne za cijeli region Balkana.

7 GODINA TRADICIJE SU DOKAZ KVALITETE NAŠEG RADA I KVALITETA NAŠEG TIMA, zahvaljuæi TOME SMO POSTALI APSOLUTNI LIDER, STEKLI UGLED I prepoznatljivo ime!

(http://a.imageshack.us/img819/7422/seminarskiradovidiploms.jpg)


: Prevarom i podvalom do diplome fakulteta
: Sale-X 18 September, 2010, 02:10:31 PM
Prevarom i podvalom do diplome fakulteta

Banjaluka - Pisanje diplomskih i seminarskih radova za druge u RS postalo je unosan posao u RS. Da zlo bude veæe, èak i rukovodstvo univerziteta priznaje nemoæ da tome stane u kraj jer, kako kažu, “vlada vrhunski intelektualni kriminal”.

(http://www.blic.rs/data/images/2010-05-10/37206_diplome-01-foto-d-bozic_f.jpg?ver=1273526834)

Prosvetna inspekcija, pak, tvrdi kako nije njen zadatak da otkriva pisce, prepisivaèe i plagijatore i stvarne autore diplomskih ili seminarskih radova. Inspektori èak sugerišu da su profesori ti koji “treba da budu pronicljivi i koji ne smeju da dozvole podvale”. I tako, dok se svi vrte u krug, internet su preplavili sajtovi sa ponudama znalaca koji studentima za maksimalno 100 KM “priskaèu u pomoæ” i pišu diplomske i seminarske radove, ali i maturske radove srednjoškolcima.


I ekipa “EuroBlica” rešila je da “diplomira”, prethodno proveravajuæi koliko to košta. Poslali smo navodni zahtev na jednu od adresa koju smo pronašl, tražeæi informacije koliko bi koštalo da nam “neznani autor” napiše diplomski rad. Dobili smo doslovce sledeæi odgovor: “Radimo sve vrste radova, pa i diplomske. Cena diplomskih radova prvenstveno zavisi od obima rada i složenosti teme. Cene su od 60 do 70 KM, pa dalje. Vi pošaljite obim rada koliki bi trebao biti i temu. Ako niste odredili temu, mi možemo to odabrati umesto vas i to se ne naplaæuje. Samo nam pošaljete koliko stranica bi trebalo da ima i koji predmet je u pitanju. Rok izrade diplomskog je oko deset dana, a možda i pre”, ljubazno nam je odgovoreno na dopis.


Na interenetu je, inaèe, u opticaju èak oko 5.000 seminarskih radova, a postoji èitav “struèni tim” koji može da uradi “bilo koju temu” za druge. Tako je na jednom sajtu ostavljena èak i uplatnica i objašnjenje u kojoj banci se može uplatiti izrada maturskog i seminarskog, po ceni do deset evra.


Rektor Univerziteta u Banjaluci Stanko Staniæ priznaje da je sve “uzelo maha” i da je teško uhvatiti krivce. On tvrdi da ovakvi sluèajevi nisu ni za policiju ni za Prosvetnu inspekciju, veæ da rukovodstva fakulteta moraju reagovati. Kada bi uhvatili vinovnike, uverava Staniæ, sankcija bi bila zabrana izlaska na ispit, zabrana upisa godine…


“Do tada, profesori i asistenti moraju širom da otvore oèi i detaljno pregledaju svaki rad, da preispitaju studente koju su literaturu uzimali, da li znaju detalje, sadržaj i slièno”, kaže Staniæ.


Za direktora Visoke škole “BLC” Nenada Novakoviæa podvala sa diplomskim radovima je krivièno delo koje je teško otkriti i dokazati. “To se ne može regulisati zakonom!Recimo, ako ja odluèim da nekom drugom napišem diplomski, ko æe nas uhvatiti, ako nas dvoje nikome ne kažemo?! Vrlo teško”, kaže Novakoviæ.
U ovakvim sluèajevima nemoæna je i Prosvetna inspekcija RS u koja je zadužena za kontrolu poštovanja Zakona o visokom obrazovanju RS, ali tako što proverava samo ispitne rokove i mesto polaganje ispita, ali se ne bavi naèinom provere znanja.


„Prosvetna inspekcija ne može znati da li je neko prepisao ili kupio seminarski, maturski ili diplomski rad. To je zadatak škole i visokoškolske ustanove. Nastavnik koji prati i ocenjuje rad uèenika ili studenata treba znati da li je neki rad rezultat rada ili je plagijat. Pojava sluèajeva da uèenici mentorima donose radove koje nisu oni napisali, a predstavljaju ih kao svoje autorsko delo je problem kojim se treba pozabaviti cela akademska zajednica“, upozorava glavni prosvetni inspektor RS Radmila Pejiæ.
 

Duplo plaæena podvala
Jedan od rizika u ovom “poslu” je i da li se student-prevarant može pouzdati u rad koji su za njega napisali drugi. Tako je nedavno jedna studentkinja Filozoskog fakulteta- odseka za razrednu nastavu u Banjaluci, uplatila 100 KM kako bi joj neko drugi uradio diplomski. Meðutim, mentor nije bio zadovoljan tim radom i od nje je tražio da napiše novi. Osim što je “bacila” 100 KM, ova devojka moraæe, ipak, da zagreje stolicu. “Struènjaci” koji su za nju pisali diplomski rad nisu joj vratili novac, niti æe joj raditi “popravni”, pogotovo ne za iste pare.

IZVOR (http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srpska/188780/Prevarom-i-podvalom-do-diplome-fakulteta)