SOKOBANJSKI FORUM => Zdravlje, wellness, ishrana => : Finious 08 February, 2011, 05:37:01 AM: Sta jedemo
: Finious 08 February, 2011, 05:37:01 AM
Sta jedemo?

Istodobno sve sigurniji unos otrova u ljudski organizam koji, doista,
u malim kolièinama i ponekad ne škode, ali ako prepoznamo
 istinu da ih, zapravo, skrivene unutar gotovo svake kupljene namirnice
 konzumiramo svakog dana, onda ne možemo zatvoriti
 oèi pred èinjenicom da se stalno trujemo.

P.S.
OBAVEZNO POGLEDAJTE - upoznajte sa ovim sto vise ljudi, a posebno one koji imaju decu.

http://www.youtube.com/watch?v=Oe-CxnU-hFE&feature=player_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=Oe-CxnU-hFE&feature=player_embedded)
http://www.ted.com/talks/lang/scr/mark_bittman_on_what_s_wrong_with_what_we_eat.html (http://www.ted.com/talks/lang/scr/mark_bittman_on_what_s_wrong_with_what_we_eat.html)


: Odg: Sta jedemo
: Finious 10 February, 2011, 08:26:13 PM
 

PROÈITAJTE PAŽLJIVO - PREVOD S FRANCUSKOG О LEÈENJU RAKA PREMA OBAVJEŠTENJU DOBIVENOG IZ NAUÈNOG INSTITIUTA ZA ZDRAVLJE U BALTIOMORU, МЕRILEND, SAD

Ovo je posljednja vest iz medicine u borbi protiv raka.

BLAGODATI LIMUNA
Limun (citrus) је èudotvoran proizvod za ubijanje kancerogenih æelija.
Snažniji je 10.000 (deset hiljada) puta od hemoterapije.

Zašto mi ovo saznajemo tek sada?
Zato što postoje laboratorije koje su zainteresovane za proizvodnju jedne sintetièke verzije koja æe im doneti ogromnu zaradu.

Njegov ukus je prijatan i ne stvara one strašne posljedice kao hemoterapija.
Ако imate moguænosti, zasadite limunovo drvo na verandi ili u bašti.
Koliko ljudi umire dok se ljubomorno èuva ova tajna, da ne bi bili pogoðeni multimilioneri velikih korporacija.

Kao što znate, stablo limuna je nisko, ne zauzima mnogo prostora i poznato je po svojim raznolikim plodovima.
Možete da uzimate limun na razne naèine: možete da jedete plod, da ga edite i da pravite razna piæa i kolaèe.

Pripisuju mu se razna svojstva, ali najpovoljniji efekat ima na ciste i tumore.
Limun je dokazani lek protiv svih tipova raka.
Smatra se takoðe da je on antimikrobski agens širokog spektra protiv bakterijskih infekcijai gljivica, da je efikasan protiv internih parazita i crva, da reguliše veoma visoki krvni pritisak i nervne poremeæaje i deluje antidepresivno.
Izvor ove informacije je fascinantan: on potièe od jednog od najveèih proizvoðaèa lekova na svetu, koji tvrdi da poslije više od 20 godina rada u laboratoriji od 1970. godine je konstatovao da limun uništava maligne èelije u 12 vrsta raka, meðu kojima je rak debelog crijeva, dojke, prostate, pluèa i pankreasa.

Sastojci ove biljke su pokazali da deluju 10.000 (deset hiljada) puta bolje od Adiamicina, hemoterapeutske droge za usporavanje rasta kanceroznih æelija.
Ono što je još iznenaðujuæe je to što limun uništava kancerogene æelije, a ne utièe na zdrave æelije.
Nauèni institut za zdravlje , L. L. C. ; 819 N. Koz ul., Baltimore, MD, 1201. Institut de Sciences de la Santé; L. L.L., 819 N. Causez Street, Baltimore, MD 1201.

P.S.
U tradicionalnoj medicini limun se smatra lekom protiv bolesti krvožilnog sustava, migrene i starenja, služi i za uklanjanje sunèanih i crvenih pega, poboljšava ten, obnavlja kožu i kosu, pomaže protiv stresa, a stotinu grama limuna sadrži samo 26 kalorija. Plod sadrži 30 posto soka, u kome ima šest do osam posto limunove kiseline, kao i vitamina A, B i C. Svi sastojci limuna, ali prvenstveno vitamin C, jaèaju kosti i vezivno tkivo, štite od infekcija, smanjuju sklonost pucanju kapilara te su važni u zaštiti zubnog mesa. Limun je dobro uzimati i uz špinat, jer pojaèava asimilaciju željeza iz njega. Limun se takoðer koristi i kao èistaè krvi, diuretik, sredstvo za smirenje živaca, pomeešan s medom pomaže protiv angine, a razblažen se koristi protiv lišajeva i bradavica.

U starim vremenima verovalo se da limun uklanja anksioznost, poveæava sposobnost pamæenja te poboljšava kvalitetu spavanja i rad probave. Kako su pokazala savremena istraživanja, takva verovanja nisu bila pogrešna. Naime, nauèno je dokazano da limun zaista smanjuje anksioznost i ima efikasno delovanje na mozak. Dokazano je èak i da èaj od limuna ublažava simptome demencije. Ako imate takvih tegoba, nastojte što èešæe konzumirati limun. Posebno se preporuèuje èaj od limuna koji možete konzumirati svakodnevno.


POŠALJITE SVIMA

P.S. KORU LIMUNA NE bacajte.
Stavite je u posudu sa vodom, osvežit æe prostoriju udišuæi C vitamin. Idealno je da stoji na radijatoru.
 
http://www.lifemojo.com/lifestyle/health-benefits-od-limuna---lime-53489474/hr (http://www.lifemojo.com/lifestyle/health-benefits-od-limuna---lime-53489474/hr)