SOKOBANJSKI FORUM => Pravoslavlje => : Finious 24 April, 2011, 04:30:47 PM: Vera ili tradicija
: Finious 24 April, 2011, 04:30:47 PM
Vera ili tradicija

Koliko danas ljudi slavi uskrs???

Koliko je njih koji tvrde da su hriscani?

A koliko njih  zapravo veruje u uskrsenje Isusa Hrista???

Koliko njih uopste veruje da Bog postoji, prvenstveno??? Da je on Stvoritelj svega???  Jer ako je Stvoritelj svega zasto bi mu bilo nemoguce da ponovo stvori tj uskrsne coveka?

http://www.blogoye.org/mistichna/40605/paganski+obicaj++i++USKRS+.....html (http://www.blogoye.org/mistichna/40605/paganski+obicaj++i++USKRS+.....html)
http://www.ucg-nwwashington.org/da_li_bi_isus_hrist_svetkovao_uskrs.htm (http://www.ucg-nwwashington.org/da_li_bi_isus_hrist_svetkovao_uskrs.htm)


: Odg: Vera ili tradicija
: Zeljko 25 April, 2011, 09:04:54 PM
Ево га још један секташ против Православља. У Сокобањи нећеш проћи! :zakon:


: Odg: Vera ili tradicija
: Finious 26 April, 2011, 05:46:26 AM
Ko kaže da zna (taj) ne zna.” Ili ko laže da zna – on ne zna da ne zna, a takvih je na ovom svetu najviše, i uzrok su zlu i nesporazumima koji dovode do haosa i nereda na Zemlji.

 "Боље је кад боли истина, него када утеху пруза лаз. Никад се не цудим што видим људе не информисане, али се цесто цудим, што их не видим да се стиде."


: Odg: Vera ili tradicija
: Finious 19 November, 2011, 05:37:13 AM
BOŽIÆNI I NOVOGODIŠNJI PRAZNICI

 Kada otkrijemo istinu obièno budemo šokirani. Nažalost,èista istina vreða neke ljude! Meðutim, Bog zapoveda svojim vernim propovednicima: „Vièi iz grla, ne usteži se, podigni glas svoj kao truba, i objavi narodu mojemu bezakonja njegova”. Oveèinjenice su možda šokantne, ali to jeèista istorijska i biblijska istina! Prava postojbina Božiæa je drevni Vavilon. Božiæ je sastavni èinilac organizovanog otpada kojim je sotona držao prevareni svet u svojoj šaci tokom svih proteklih vekova! U Egiptu se oduvek verovalo da je sin boginje Iris (egipatsko ime za „caricu nebesku”) roðen 25. decembra. Veæina paganskog sveta slavila je tajèuveni roðendan mnogo vekova pre roðenja Isusa Hrista.

http://www.scribd.com/doc/12303783/Bozic-i-Nova-Godina (http://www.scribd.com/doc/12303783/Bozic-i-Nova-Godina)