Skip to content

Sokobanja arrow SOKOBANJSKI FORUMarrow Politikaarrow predsednik!!!
28 Novembar, 2022, 06:19:29 pm *
Dobrodosli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisnickim imenom, lozinkom i duzinom sesije
 
   Pocetna   Pomoc Kalendar Prijava Registracija  

Stranice: 1   Idi dole
  Stampaj  
Autor Tema: predsednik!!!  (Procitano 9170 puta)
0 clanova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Vojvoda Tatanka
Stari znalac
***

Karma: +15/-2
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 215

Srbija do Tokija - Crna Gora ko Nokia


WWW
« Odgovor #5 poslato: 24 Jul, 2008, 11:57:52 am »

Eto jos jednog velikog "ljudskog" dela koje je ucinio Predsednik, poceo je da prodaje svoj narod... On nije ni do domalog prsta Dr.Radovanu Karazdicu, ali neka neka, kao sto kaze Njegos - "Pokoljenja djela sude,Å”to je ĆØije daju svjema..."
Naplatice Bog Kukavnom IzdajniŔtvu Ŕto prodaŔe sve Srpsko beŔe...
Sacuvana
« Odgovor #5 poslato: 24 Jul, 2008, 11:57:52 am »

 Sacuvana
Gabriel
diletant u usponu
Glavni Moderator
VodeƦi tim
*****

Karma: +66/-5
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 1053

daj rakije!


« Odgovor #4 poslato: 21 Jun, 2008, 08:12:04 pm »

nemaju politicari problema sa mozgom, MI imamo problema sa njihovim mozgovima....
dobri Bog sudi, mi smo orudje u njegovim rukama....
Sacuvana
Sasa
SkoraÅ”nji ĆØlan
**

Karma: +2/-1
Van mreze Van mreze

Poruke: 20


« Odgovor #3 poslato: 21 Jun, 2008, 07:31:21 am »

Dobro si mu rekao...
Sacuvana
Vojvoda Tatanka
Stari znalac
***

Karma: +15/-2
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 215

Srbija do Tokija - Crna Gora ko Nokia


WWW
« Odgovor #2 poslato: 20 Jun, 2008, 12:13:25 am »

Evo joÅ” malo podataka o Borisu TadiƦu FrancetiƦu... zakon


U zgradu Novog dvora 11. jula 2004. godine uÅ”ao je u kabinet predsednika Republike Srbije gospodin Boris TadiƦ. Pobedio je na izborima protivkandidata Tomislava NikoliƦa, mada upuƦeni tvrde da je radikal skupo naplatio priznavanje izbornog rezultata i pobedu kandidata Demokratske stranke.

Predsednik Boris TadiƦ roĆ°en je 15. januara 1958. u Sarajevu, kao drugo dete braĆØnog para Ljubomira TadiƦa i Nevenke KiƦanoviƦ-TadiƦ. Otac Ljubomir je roĆ°en u pivljanskom kraju, u Crnoj Gori, a majka Nevenka KiƦanoviƦ u Bijeljini.

Otac Borisov je uĆØesnik Drugog svetskog rata, nosilac je partizanske spomeniice. Poslat je u Beograd 1955. godine da piÅ”e novi ustav SFRJ i program Partije, a za profesora filozofije, politike i prava na Filozofskom fakultetu u Beogradu izabran je 1962. Borisova majka je neuropsihijatar, radni vek je zavrÅ”ila u Zavodu za mentalno zdravlje u PalmotiƦevoj ulici u Beogradu.

Profesor Ljubomir TadiƦ krajem 60-ih kreƦe u disidentske vode, kao pripadnik takozvane ā€œPraksisoveā€ Å”kole. Udaljen je s Univerziteta, zajedno s Dragoljubom MiƦunoviƦem, Zagorkom GoluboviƦ, Mihajlom MarkoviƦem, Miladinom ŽivotiƦem, Svetozarom StojanoviƦem, NebojÅ”om Popovim i Trivom InĆ°iƦem.


PoĆØetkom 80-godina, posle zavrÅ”ene Prve beogradske gimnazije, Boris TadiƦ, kao student psihologije na Filozofskom fakultetu, pokuÅ”ava da krene oĆØevim stopama. Upoznaje Veselinku ZastavnikoviƦ (roĆ°ena 1955. godine) iz Osijeka, koja studira novinarstvo na Fakultetu politiĆØkih nauka. Mlada i prelepa OsjeĆØanka veƦ je aktivna u radu i delovanju tadaÅ”njeg Crvenog univerziteta, na ĆØijem su ĆØelu voĆ°e studentskog pokreta iz 1968. godine: Vlada MijanoviƦ, zvani Vlada Revolucija, PavluÅ”ko ImÅ”iroviƦ i Dragomir OlujiƦ, koji je okupljao disidente iz svih republika tadaÅ”nje Jugoslavije.

MeĆ°u ženskim pripadnicima ovog pokreta Veselinka je bila najradikalnija, najhrabrija i vrlo obrazovana. Njen otac je u to vreme bio zastavnik u JNA.

ZahvaljujuƦi svojoj devojci Veseli, Boris TadiƦ je uživao poÅ”tovanje prekaljenih disidenata. Njihovu vezu nisu odobravali Borisovi roditelji, naroĆØito njegova majka Nevenka. Boris je bio u senci svoje devojke i disidentske voĆ°e su ga prihvatale iskljuĆØivo po tom osnovu, jer je bio mlak, detinjast, boleÅ”ljiv, a i dolazio je iz bolje stojeƦe porodice.

Skoro anatemisan od roditelja zbog veze s kƦerkom iz podoficirske porodice, koja je tri godine starija (otac Ljubomir je rat zavrÅ”io u ĆØinu kapetana, a dogurao do pukovnika Ozne), Boris odlazi od kuƦe. Disidenti ga primaju kao svog druga i 1981. godine Boris i Vesela stanuju u iznajmljenom stanu u suterenu zajedno s Gordanom JovanoviƦem, koji je u to vreme s Dragomirom OlujiƦem radio u odeljenju kontraobaveÅ”tajne zaÅ”tite disidentskog pokreta.

U suterenu u ulici KoĆØe Kapetana broj 47, gde su stanovali Vesela i Boris, održavane su tribine, sastanci raznih frakcija Crvenog univerziteta koji je, zbog konspiracije, bio podeljen na viÅ”e odvojenih grupacija, koje su imale koordinatora u Dragomiru OlujiƦu.

Iz suterena u ulici KoĆØe Kapetana na VraĆØaru, Vesela i Boris se 1983. preseljavaju u stan u Knez Miletinoj 40, kod Dragomira OlujiƦa, u kojem su živeli duže od godinu dana. Kasnije mladi braĆØni par se izdržavao tako Å”to su, istina ne baÅ” uspeÅ”no, prodavali deĆØje lutke koje je Vesela umela da pravi. Po ženinom nagovoru, njegov otac Ljubomir uporno pokuÅ”ava da sina odvoji od lepe OsijeĆØanke. Majka Nevenka nije prihvatala disidentstvo a nije volela ni stil života svoga muža, Borisovog oca Ljubomira. Ona je viÅ”e bila sklona komfornom životu, ĆØemu je uspela da nagovori svoju kƦerku Vjeru. Nevenka je potpisanog novinara, danas glavnog urednika TABLOIDA, pokuÅ”ala je da smesti u ludnicu zbog organizovanja pobune u srednjoj Å”koli 1974. godine, ali se on spasao bekstvom iz njene ordinacije.

SiromaÅ”tva se mladi braĆØni par TadiƦ oslobodio kada je Boris dobio posao profesora psihologije u Prvoj beogradskoj gimnaziji.

Brak Vesele i Borisa uspeÅ”no je funkcionisao prvih desetak godina. Boris je imao razne hobije (bavljenje vaterpolom, u kojem nije ostvario nikakve rezultate, jer je rovitog zdravlja, bez obzira na korpulenciju). Idoli su mu bili ĆØlanovi muziĆØke grupe ā€œIdoli'ā€™ (Vlada Divljan, SrĆ°an Å aper, NebojÅ”a KrstiƦā€¦) koja, inaĆØe, nikada nije održala nijedan koncert i u kojoj je samo Vlada Divljan znao da svira. Njihove svirke za ploĆØe izvodio je tonac Radio Beograda Milovan PilipoviƦ, onda popularan kao Minimaksov pulen i poznat kao Mile Pile, koji je svirao viÅ”e instrumenata i nasnimavao svoju svirku na njihove ploĆØe. Ova grupa imaƦe u životu Borisa TadiƦa znaĆØajan uticaj, na njegovu sreƦu, a na naÅ”u nesreƦu.

U politiku Boris TadiƦ ulazi poĆØetkom 90-ih, kada njegov otac Ljubomir u beogradskom Domu omladine osniva s joÅ” 11 istomiÅ”ljenika Demokratsku stranku. U ovoj partiji naƦi Ʀe se i njegov sin, a vrata stranaĆØkih organa za njega su Å”irom otvorena.

Predsednik stranke je u poĆØetku Dragoljub MiƦunoviƦ, Ljubomirov kolega s fakulteta, a potom Zoran ƐinĆ°iƦ, kome je Ljubomir TadiƦ bio uzor. Preko svog oca Boris je u mladosti upoznao Dobricu ƆosiƦa, a sam tvrdi da je najveƦi politiĆØki uticaj na njega imala knjiga KoÅ”tunice i ƈavoÅ”kog ā€œStranaĆØki pluralizam ili monizamā€.

U Demokratskoj stranci gospodin Boris TadiƦ je, zahvaljujuƦi uticaju svog oca, izabran za sekretara Glavnog odbora, a potom i za potpredsednika IzvrÅ”nog odbora. S liste ove stranke izabran je i za poslanika Narodne skupÅ”tine Srbije.

UlazeƦi u politiku, Boris TadiƦ zaboravlja na svoju mladost i poĆØinje da oponaÅ”a svog predsednika Zorana ƐinĆ°iƦa, za koga njegov otac Ljubomir nije gajio simpatije.

Kada ƐinĆ°iƦ kreƦe da modernizuje ā€œpartiju žutihā€, nalaže svim funkcionerima da se ā€˜ā€™dovedu u red'ā€™. Postavlja im ultimatum: koliko kilograma da skinu, koliko sati da provedu na vežbama u teretanama, kako da se oblaĆØe, gde da se sastaju. Pokojni ƐinĆ°iƦ je protežirao mlade, tek iz fakultetskih sala izaÅ”le devojke i mladiƦe.

Uglavnom one koji su mladi, a knjiga im nije iÅ”la od ruke. Kao lideru demokrata, ƐinĆ°iƦu su podvodili srednjoÅ”kolke koje su uĆØlanjivali u stranku, a njima i roditeljima nudili plaƦena mesta u gradskoj administraciji, kada je ƐinĆ°iƦ postao gradonaĆØelnik Beograda.

Pokojni Zoran ƐinĆ°iƦ je uticao i na Borisa TadiƦa, s preporukom da ā€œotkaĆØi ženu Veselinkuā€. Blizak ƐinĆ°iƦev saradnik se seƦa da je Zoran, u poluÅ”ali, tražio od Borisa: ā€œMa, koji Ʀe ti kā€¦ žena koja ne može da rodi?! NaĆ°i mlaĆ°u i bogatiju ribu!ā€. ŽeleƦi da saĆØuva bliskost s ƐinĆ°iƦem, Boris se sporazumno razvodi od Veselinke ZastavnikoviƦ 2. septembra 1997. godine u beogradskoj Palati pravde. Nije to viÅ”e bio isti ĆØovek. Padaju mu na um majĆØine reĆØi da treba biti bogat, a onda i moƦan.

Ubrzo se Boris ženi Tatjanom, graĆ°evinskim inženjerom. S njom dobija dve kƦerke, MaÅ”u i Vanju.

Život Borisa TadiƦa iz temelja se menja. On putuje po svetu. ƐinĆ°iƦ ga upoznaje s grĆØkim milionerom Kokalisom. Otac Ljubomir, koji je vanbraĆØno živeo s novosadskom Jevrejkom Klarom MandiƦ, bliskom prijateljicom Slobodana MiloÅ”eviƦa, postao je predsednik Srpsko-jevrejskog druÅ”tva. Brak s Klarom kratko je trajao, jer se u njeno srce odmah uselio Kapetan Dragan. I Boris odlazi u Izrael, da se ā€˜ā€™nauĆØi zanatu'ā€™ kako se postaje bogat. Godine 1999. grĆØki milioner Kokalis Å”alje ga u SAD da zavrÅ”i bezbednosni kurs za lidere JugoistoĆØne Evrope.

Kada je 05. oktobra 2000. oboren MiloÅ”eviƦ s vlasti, Boris se dan kasnije na terasi SkupÅ”tine grada upoznaje s Miloradom LukoviƦem-Ulemekom - Legijom. Razgovaraju viÅ”e od sat vremana, nasamo. Boris nikada posle 12. marta 2003. godine, kada je streljan premijer ƐinĆ°iƦ, nije pomenuo Legijino ime!

U oktobru 2000. u saveznoj vladi Boris TadiƦ postaje ministar za telekomunikacije, i to kao potpredsednik Demokratske stranke, Å”to je funkcija na koju je izabran 27. februara iste godine na SkupÅ”tini DS.

Novi ministar odmah prihvata MiloÅ”eviƦevog tajkuna Bogoljuba KariƦa kao svog prijatelja. ZahvaljujuƦi Borisu, Bogoljub KariƦ je saĆØuvao svoju kompaniju ā€˜ā€™Mobtel'ā€™ u narednim godinama. Na raĆØun Borisa TadiƦ pristižu velike pare. Izraelske i grĆØke banke su sigurne od provera iz Beograda. Premijer Srbije, pod pritiskom svojih stranaĆØkih kolega, smenjuje TadiƦa s mesta ministra zbog njegovih dugih prstiju. Boris je finansijski ojaĆØao, veƦ je inkasirao u to vreme nekoliko miliona dolara i ĆØeka novu priliku.

Kada Vojislav KoÅ”tunica odlazi s mesta saveznog predsednika, u kabinetu Svetozara MaroviƦa gospodin Boris TadiƦ dobija resor ministra odbrane! KliniĆØki psiholog je univerzalnih sposobnosti. Samo da je na vlasti. Vodi telekomunikacije, odbranu, sve može. Na ovo mesto je postavljen jer je pukovnik Novosielski, tadaÅ”nji vojni ataÅ”e u Ambasadi Velike Britanije u Beogradu, ultimativno tražio od premijera ƐinĆ°iƦa da ministar odbrane ne bude Zoran ŽivkoviƦ, premijerov zamenik u DS-u.

ƈim je kliniĆØki psiholog postao ministar odbrane, odmah je tražio adekvatan smeÅ”taj. Zbog bezbednosti, kako je rekao. PravdajuƦi se da je bez stana, jer je svoj dvosobni stan nakon razvoda s Veselinkom ostavio njenom ocu, koji je u meĆ°uvremenu unapreĆ°en u ĆØin kapetana i penzionisan, ministar odbrane useljava se u vilu na Dedinju, u LackoviƦevoj ulici. Njegov otac Ljubomir zamenio je kuƦu u Gospodar Jovanovoj za dva stana. Boris je dobio dvosoban stan u bloku 45 na Novom Beogradu, dok je njegov otac dobio stan u Francuskoj ulici. Boris je kasnije taj stan prodao i kupio novi kod starog ā€œMerkatoraā€.

Iz omanje kuƦe nadležni opÅ”tinski organi SO Savski Venac brzopotezno iseljavaju dve sestre koje u njoj žive, prisilno ih smeÅ”taju u staraĆØke domove, a iz vojnog budžeta izdvaja se oko milion dolara za ureĆ°enje ovog rezidencijalnog objekta, u kojem Boris TadiƦ, ĆØuvan jakim policijskim snagama, i danas živi. Vila je opremljena najmodernijim nameÅ”tajem.

Za svoje pomoƦnike ministar odbrane dovodi Gorana VesiƦa, Živorada AnĆ°elkoviƦa, Bojana DimitrijeviƦaā€¦ koji nemaju ni trideset godina. Službe bezbednosti imaju posla preko glave, kako da se zaÅ”tite od TadiƦevih momaka od kojih neki nisu ni vojsku služili. Ali, Å”ta to zanima Borisa TadiƦa?!

Njega sve viÅ”e zanimaju maloletnice kojima se odao. PR ministra odbrane je Ana UroÅ”eviƦ, tek svrÅ”eni student, s kojom Boris stupa u intimnu vezu i obeƦava joj da Ʀe mu postati supruga. Po ceo dan ministar se odaje uživanju, do kasnih noƦnih sati. Supruga Tatjana postaje prisutni graĆ°anin u njegovom životu i samo su formalno u braku, valjda zbog dece.

ŽeleƦi da sledi premijera ƐinĆ°iƦa, Boris TadiƦ održava seksualne odnose s lepuÅ”kastom gospoĆ°om, koja je potpredsednica jedne od najjaĆØih srpskih kompanija. Borisu se u koferu donose pare i odnose u ā€œBerkli bankuā€ u Londonu. Boris svojim stranaĆØkim intimusima to pravda: ā€œJebeÅ” ga, ja sam jedini predsednik na svetu koji nema svoju kuƦu, red je da imam pareā€.

Kada se 11. jula 2004. godine uselio u novi dvor na AndriƦevom vencu, predsednik Srbije Å”okira javnost. Za najznaĆØajnije savetnike postavlja Vuka JeremiƦa, koji je tek diplomirao fiziku u Londonu! A upravo zbog veza s Vukovim ocem, koji mu je prenosio novac u London, u banku ā€œBerkliā€, ƐinĆ°iƦ je smenio TadiƦa s mesta ministra za telekomunikacije, jer se Vuk JeremiƦ, tek svrÅ”eni student, predstavljao kao ƐinĆ°iƦev Å”ef kabineta, mada je pomenuta potpredsednica kompanije na ovo mesto postavila Nemanju Kolesara, koji se zabavljao sa kƦerkom predsednika kompanije. Savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku je, odmah po imenovanju, otiÅ”ao u vojsku!

Kada je izabran za predsednika, Boris je postao i javna liĆØnost. Tako smo ĆØesto obaveÅ”tavani nemuÅ”tim saopÅ”tenjima da je na leĆØenju na VMA. Od kojih bolesti, nije nam objaÅ”njeno.

Njegova majka Nevenka kazala je za list ā€˜ā€™Toronto'ā€™, u broju od 02. jula 2004. godine, da njen sin svakog dana uzima 1.000 miligrama C vitamina i antioksidante, jer bez imunoloÅ”ke podrÅ”ke nije sigurna da bi izdržao radni tempo!

Dok se bavio vaterpolom, njemu je dve godine bilo zabranjeno da ulazi u bazen, zbog loÅ”eg imunoloÅ”kog sistema. Izvori TABLOIDA potvrĆ°uju da predsednik TadiƦ ĆØesto zapada u emocionalne krize, da ga izbezumljuje ĆØinjenica Å”to ulazi u godine i gubi seksualne sposobnosti i da ga ponekad, na VMA elektroÅ”kovima vraƦaju u stvarnost, uveravajuƦi ga da je to u njegovim godinama prirodna pojava.

Kako kaže jedan od ĆØlanova TadiƦevog kabineta kome je TABLOID garantovao diskreciju, sve poslove iz delokruga predsednikovih ovlaÅ”Ć¦enja vodi Å”ef njegovog kabineta gospodin RakiƦ. Svi oni, a naroĆØito biznismeni, koji žele da se sretnu s Borisom, moraju to da zavrÅ”e preko g. RakiƦa, koji debelo naplaƦuje te usluge i u ime predsednika zove sudije, tužioce, ministre.

Radni dan predsednika TadiƦa je haotiĆØan. Zavisi od njegovog raspoloženja. ƈesto, zbog pada imunoloÅ”kog sistema, on sam pada u apatiju, depresiju, razgovori sa savetnicima su uglavnom neformalni ili su na nivou uliĆØnog žargona. Presudnu ulogu na njega imaju SrĆ°an Å aper i lekar NebojÅ”a KrstiƦ, bivÅ”i ĆØlanovi grupe ā€œIdoliā€. Gospodin Å aper je teÅ”ko frustriran svojim fiziĆØkim hendikepom. Jedna glumica, koja je glumila sa Å aperom u filmu ā€œDavitelj protiv daviteljaā€, kaže da je snimala lascivne scene i da je imala priliku da SrĆ°ana vidi golog. Njegov polni organ je skoro nevidljiv, a Å aper se 1996. podvrgao i operaciji radi njegovog produženja.

Predsednik TadiƦ je za svog savetnika za medije postavio lekara NebojÅ”u KrstiƦa, koji je jedini u TadiƦevom timu uraĆØunljiv ĆØovek i svojim struĆØnim znanjem iz medicine svakodnevno pomaže TadiƦu da ostane ā€œu sedluā€. Predsednik je NebojÅ”i i pacijent.

Predsednik Srbije je sanjar, i nedozreo, sklon samoubistvu.

Boris obožava da se dokazuje pred mladim ženama. Na jednoj sedeljci sa svojim savetnicima požalio se da mu je žao Å”to u mladosti osim Veselinke nije imao drugih žena. Sada se iz petnih žila trudi da to nadoknadi. NoƦu sam ide kod svojih ljubavnica svojim blindiranim kolima. Jedan od policajaca, koji se u civilu zatekao u Zemunu, gde živi predsednkova milosnica, kaže da je noƦu oko pola tri video Borisa za volanom kako preko zvuĆØnika, jer rotaciona svetla nisu bila ukljuĆØena, sikƦe iz kola ostalim vozaĆØima koji su stajali na semaforu: ā€œSkloni se, skloni seā€. Ne treba smetnuti s uma da se pre dve godine u GuĆØi, kada mu je jedan momak neÅ”to dobacio, predsednik Srbije zatrĆØao za njim s telohraniteljima i uhvatio mladiƦa za guÅ”u, Å”to su mediji zabeležili, ali su to pripisali ā€œĆØvrstini karaktera predsednikaā€.

I u stranaĆØkim poslovima Boris TadiƦ, mada po Ustavu ne bi smeo da bude lider stranke, bavi se kao diktator.

Sam donosi odluke. I dok je pokojni Zoran ƐinĆ°iƦ na izborima za lidersku funkciju imao protivkandidate, Boris TadiƦ je na poslednjim izborima bio jedini za tu funkciju, jer drugima nije bilo dozvoljeno da se kandiduju. On iskreno namerava da doživotno ostane lider Demokratske stranke, bez protivkandidata.

Dan uoĆØi izbora nove vlade Srbije, na ĆØelu s mandatarom KoÅ”tunicom, TadiƦ je liĆØno odreĆ°ivao ministre. Jedan od njegovih ministara posvedoĆØio je uredniku TABLOIDA da je bio prisutan kada se gore pomenuta dama, potpredsednica kompanije, javila Borisu. Å ta su razgovarali, ministar nije mogao da dokuĆØi, ali se Boris udario rukom po ĆØelu nakon zavrÅ”enog razgovora i obratio stranaĆØkim kolegama: ā€œAu, bog te jebā€™o, kako se nisam setio ĆØoveka! A družio sam se s njim. Eto, imamo ministra finansija, Mirka CvetkoviƦaā€. BivÅ”i direktor Agencije za privatizaciju, kako je odmah objavio ā€œBlicā€, veƦinu privatizacija, ukljuĆØujuƦi i cementare iz ParaƦina, za Å”ta je uzeo nekoliko stotina hiljada dolara mita, sproveo je na nezakonit naĆØin.

Prisutni su veƦ videli Božu ƐeliƦa na ovoj funkciji, kao Å”to je bio i stranaĆØki dogovor, ali je Boris, nakon telefonskog razgovora s pomenutom damom koja mu je napunila konta, doneo drugaĆØiju odluku. U DS-u je opÅ”te nezadovoljstvo Borisovim odlukama. On se pokazuje kao pravi diktator koji odluke donosi nasumce i po svom nahoĆ°enju, rukovoĆ°en iskljuĆØivo liĆØnim interesima i u razliĆØitim duÅ”evnim stanjima. Fireri su uvek takvi, nikad ne odrastu, ali se nametnu kao voĆ°e.

Preljubnik

U vreme kada je ƐinĆ°iƦ bio gradonaĆØelnik Beograda, Boris TadiƦ je bio direktor Demokratske stranke. Njegova sekretarica je bila žena Aleksandra-SaÅ”e SimiƦa koji je bio Borisov drug iz mladosti. SimiƦ je u DS-u bio predsednik pravnog odbora, a kasnije sudija Saveznog ustavnog suda tadaÅ”nje SR Jugoslavije. Boris mu je obljubio ženu i Aleksandar SimiƦ takoĆ°e aktivista Crvenog univerziteta, napustio je stranku i postao savetnik Vojislava KoÅ”tunice.

Bez odgovora

PozivajuƦi na odredbe Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog znaĆØaja, pomoƦnik glavnog urednika naÅ”eg lista dostavio je pres službi predsednika Republike pitanja, oĆØekujuƦi da na njih dobijemo precizne odgovore. Pitali smo za raĆØune predsednika TadiƦa u stranim i domaƦim bankama, za protežiranje srpskih tajkuna, za rezidenciju u LackoviƦevoj na Dedinjuā€¦
Do zakljuĆØenja ovog broja nisu nam se javili iz pres službe, a ni predsednikovi telohranitelji nas nisu posetili. U sledeƦem broju, nadamo se, objaviƦemo i odgovore iz kabineta predsednika TadiƦa, koji se kune da poÅ”tuje zakone, u ovom sluĆØaju Zakon o pristupu informacijama od javnog znaĆØaja.

Kako pronaƦi suprugu?

Kad sustignu velike državniĆØke obaveze, supruge predsedniĆØke bivaju ĆØesto usamljene. Posebno kad povrh takvih obaveza postoje i paralelne veze.
Supruga Borisa TadiƦa Tatjana svakom graĆ°aninu je dostupna najmanje desetak sati dnevno u restoranu ā€œPane & Vinoā€ u DobraĆØinoj ulici u Beogradu. NajĆØeÅ”Ć¦e u druÅ”tvu nadobudne krojaĆØice iz Knina, samozvane modne kreatorke Dragane OgnjenoviƦ. Predsednikova supruga je sve usamljenija. LepÅ”a strana priĆØe bi bila da je prva dama Srbije makar vlasnik ili suvlasnik ovog restorana.

izvor: TABLOID, 31.05.2007~~~~~U raljama slatkoga života

Novi prilozi za biografiju predsednika Republike Borisa TadiƦa (2)

AmeriĆØki predsednik i tvorac Deklaracije o nezavisnosti Tomas Džeferson rekao je da, kada ljudi ne mogu da upravljaju sami sobom, ne mogu ni da upravljaju drugima. Predsednik Srbije Boris TadiƦ joÅ” odrasta. Njegovi postupci su detinjasti, mladalaĆØki bahati, neodmereni, impulsivni; sklon je, kao i veƦina nedoraslih, radikalnim reÅ”enjima; kada dobije ƦuÅ”ku, onda nekritiĆØki slu�a one koji ga udaraju po prstima i zavrƦu mu uÅ”i.

Prvi ĆØovek Srbije naÅ”ao se na pogreÅ”nom mestu. Å teta, koju nanosi graĆ°anima, nemerljiva jeMilovan BrkiƦ
Nikola VlahoviƦUoĆØi stupanja na duPnost predsednika Republike Srbije gospodin Boris TadiƦ kazao je za novine ā€œTorontoā€ (od 2. jula 2004.): ā€œSanjam da pobegnem od svog obezbeĆ°enja, sednem u kola, otvorim sve prozore i Å”iber, pustim muziku do daske i vozim kroz grad. To je jedan od mojih ideala slobodeā€.

U vreme davanja ove izjave gospodin TadiƦ je od februara 2003. do 2. jula te 2004. bio ministar odbrane i u tih 16 meseci je zaista imao jako vojno obezbeĆ°enje. SliĆØne manire imao je i pokojni Josip Broz, koji je pravio sliĆØne ā€œizlete'ā€™ i znao da se proÅ”eta gradom u otvorenom ā€˜ā€™bencu'ā€™, maÅ”uƦi graĆ°anima.

Za razliku od pokojnog Tita, predsednik TadiƦ se noƦu, u sitne sate, kada se vraƦa iz poseta svojim ljubavnicama, sam vozi blindiranim kolima, oĆØigledno uPivajuƦi u brzoj voPnji, terajuƦi ostale vozaĆØe da mu se sklone s puta. Psiholozi bi lako postavili dijagnozu psihologu Borisu TadiƦu, danaÅ”njem predsedniku Srbije.

U istim novinama tadaÅ”nji ministar odbrane, a izglasani predsednik Srbije, kazao je: ā€œPolitiĆØke prilike kod nas su toliko komplikovane, da su meni, kao ministru odbrane, noge u ĆØabru a ruke na stolu. TeÅ”ko je da donesem odluku ako za to nemam pokriƦe u zakonu i odluku parlamenta'ā€™.

Iako nismo psiholozi, primenom Frojdove teorije omaÅ”ki lako je zakljuĆØiti da gospodin TadiƦ Pali Å”to ga u donoÅ”enju odluka ograniĆØava zakon i parlament. Jer, da nije tih prokletih zakona i parlamenta, njegove odluke bi, inaĆØe, bile genijalne. On bi ih donosio vozeƦi se gradom u automobilu, otvorenih prozora i Å”ibera, s muzikom do daske, i smiÅ”lja bi kako da nas povede u ā€œsvijetlu buduƦnostā€.

A da predsednik TadiƦ o podanicima vodi brigu, vidi se i iz njegovog svedoĆØenja kanadskom listu. ā€œPre nego Å”to sam uÅ”ao u najuPi krug kandidata za predsednika Srbije, kao predsednik stranke obiÅ”ao sam vaPna mesta da se uverim da li Ʀu u VaÅ”ingtonu i Moskvi dobiti makar preƦutnu podr�kuā€. List dalje, umesto Borisa TadiƦa, navodi:

ā€œZa Borisa TadiƦa, jednog od opozicionih lidera, iz informacije da su ga primili vodeƦi kongresmeni i senatori, zatim visoki zvaniĆØnici Stejt departmenta i Saveta za nacionalnu bezbednost, kao i vodeƦi investitori, može se izvuƦi samo jedan zakljuĆØak: Amerika je shvatila ko je Boris TadiƦ i koliko bi mogao da bude znaĆØajan za Srbijuā€.

Ali, Amerika nije birala Borisa TadiƦa za svog, nego za predsednika Srbije. I ko je platio ta skupa ā€œpromidPbenaā€ putovanja gospodina TadiƦa i njegove svite? Da li iz kase Demokratske stranke ili iz budPeta Ministarstva odbrane? Dok naÅ”i vojnici, podoficiri i oficiri gladuju u kasarnama, ministar se preporuĆØivao u belom svetu, troÅ”eƦi naÅ”e novce.

I pre nego Å”to je bio inaugurisan za predsednika Srbije, list ā€˜ā€™Toronto'ā€™ je preneo njegove reĆØi: ā€œJa nisam kancelarijski predsednik. Ja bih bio, da tako kažem, terenski predsednik. Ali, hoƦu da formiram kancelariju za graĆ°ane. U toj kancelariji radiƦe ukupno stotinak ljudi svakog dana na problemima graĆ°ana ove zemlje. Smatram da bi i za mene i za Srbiju bilo besmisleno da budem predsednik koji Ʀe primati i davati odlikovanja, prireĆ°ivati balove i odlaziti na njih ili iƦi u kurtoazne poseteā€.

Ako mu veƦ Ustav Srbije ne daje ta ovlaÅ”Ć¦enja, gospodin TadiƦ Ʀe ih sam proÅ”iriti. Koliko koÅ”ta njegova Narodna kancelarija, u kojoj sto ljudi, Ʀata-pisara, prima veliku platu da ā€œradi s graĆ°animaā€? Ko to plaƦa?

InaĆØe, da sam ne bi primao graĆ°ane, predsednik TadiƦ je zaposlio stotinak sluPbenika da sluÅ”aju vapaj ā€œprezrenih koje mori gladā€. Narodna kancelarija predsednika Srbije postala je velika praonica novca. Ni Ustavom, ni procesnim zakonima, ona ne moPe da utiĆØe na odluke upravnih, pravosudnih organa i izvrÅ”ne vlasti. Jednostavo, može se pojaviti jedino u ulozi ā€œmoliocaā€ - da se neko povreĆ°eno pravo graĆ°ana ostvari.

U suprotnom, to bi znaĆØilo nezakonit pritisak na rad sudova, inspekcija, drPavnih organa, koji postupaju po zakonima o upravnom postupku, prekrÅ”ajnom ili kriviĆØnom zakonu.

U praksi, Narodna kancelarija posluPila je direktoru Draganu Ɛilasu da o troÅ”ku poreskih obveznika stvori u Srbiji paralelne odbore Demokratske stranke. U svim gradovima gde su ā€œÅ¾utiā€ na vlasti, Ɛilas je otvorio odeljenja Narodne kancelarije s plaƦenim službenicima koji, u praksi, promoviÅ”u njega kao buduƦeg lidera stranke.

Iako su predsedniku, kako to on slikovito opisuje, noge u ĆØabru a ruke na stolu, on se ne drži ni zakona ni Ustava. primenjuje ih po svom nahoĆ°enju, u svoju korist. Koliko on danas ima savetnika i plaƦenih službenika, javnosti do danas nije saopÅ”teno. On je najskuplji predsednik otkad u Srbiji postoji ova institucija.

I Borisov otac, akademik Ljubomir TadiƦ, nije zadovoljan ovlaÅ”Ć¦enjima koja ima njegov sin. On o njemu, kao i veƦina oĆØeva, lepo misli, ali se Pali Å”to mu sin nema viÅ”e vlasti. ā€œMeni je važno da Boris vodi poÅ”tenu politiku. UĆØio sam ga da razlikuje dobro i zlo i da bude poÅ”ten. Titula predsednika jeste zvuĆØna, ali ovlaÅ”Ć¦enja su nesrazmerna toj zvuĆØnosti.ā€

Eh, da Boris ima ovlaÅ”Ć¦enja ameriĆØkog i ruskog predsednika, koliko bi taj para namlatio! Za kratko vreme dok je bio ministar telekomunikacija, Boris TadiƦ je uzeo pet miliona dolara. Kao ministar odbrane, iako je bio pod velikom kontrolom, uspeo je takoĆ°e da inkasira lepe pare. Iako danas nema velika ustavna ovlaÅ”Ć¦enja, Boris TadiƦ ume da naplati svoj položaj. Njegova sprega sa srpskim tajkunima najkriminalnije je prirode. Kao stranaĆØki lider on postavlja ministre, gradonaĆØelnike i visoke vladine službenike.

Iako odaje utisak da je joÅ” deriÅ”te, koje nas sramoti svojim ponaÅ”anjem u ĆØestim susretima sa zapadnoevropskim diplomatama, on je veoma racionalan kada je biznis u pitanju. Krade s obe ruke, iako su mu ā€˜ā€™noge u ĆØabru a ruke na stolu'ā€™. Prima novac ispod stola, džepovi su mu uvek puni.

Srpski predsednik, ako se pomno prate njegovi nastupi, nikada nije podrPao borbu protiv tajkunizacije Srbije. Nije osudio vladinu politiku zato Ŕto je zatvorena za strane investitore. On zna Ŕta radi i da služi samom sebi.

U liĆØnom životu, koji je nepoznat Å”iroj javnosti, predsednik TadiƦ je ā€œosebujnaā€ liĆØnost. Iako, tvrde oni koji su proveli godine družeƦi se s njim, ima zeĆØje srce, on je jako arogantan i nasilan kada su u pitanju žene. Svoju prvu ženu Veselinku poslednjih godina braka maltretirao je i fiziĆØki zlostavljao. Umeo je da je steÅ”e oko vrata i davi, skoro do smrti. Sa sadaÅ”njom suprugom Tatjanom predsednik jedva i da komunicira. Na dan kada je inaugurisan za predsednika Srbije, Boris TadiƦ je imao težak nastup panike i straha. Svim zvanicama je bilo neprijatno koliko se znojio - dok je držao pristupnu besedu, znoj je liptao s njega.

Njegova supruga, sa manirima, otmeno se ponaÅ”ala, ali niĆØim nije pokazala da je dotiĆØe muževljevo duÅ”evno stanje. Nije mu priÅ”la (prenos inauguiracije prenosila je televizija), nije mu dala do znanja da je uz njega. Odmah po roĆ°enju prvog deteta, i gospoĆ°a Tatjana je osetila nasilniĆØki karakter i zlu prirodu svog muža. Ona je, kažu njeni prijatelji, odluĆØila da zbog dece s Borisom ostane u braku dok mu ne istekne ovaj mandat. Predsednik TadiƦ pokrovitelj je ženske nevladine organizacije ā€œSigurna ženska kuƦaā€, zajedno sa TV B92.

Srpski predsednik ne ume da kontroliÅ”e svoje ponaÅ”anje. Ne poÅ”tuje Ustav, u sukobu je sa samim sobom i svakog dana je sve nesigurniji. Ni njegov savetnik za medije lekar NebojÅ”a KrstiƦ, inaĆØe veoma razuman ĆØovek, nije sposoban da predsednika ā€œprivede razboritom ponaÅ”anju'ā€™. Njemu je potrebna ozbiljnija lekarska pomoƦ zbog ĆØestog pada imuniteta, emocionalnih kriza, depresije, oseƦaja beznaĆ°aā€¦ Lekari na VMA njegov zdravstveni karton ĆØuvaju kao državnu tajnu, mada su obavezni da upoznaju javnost s predsednikovim zdravstvenim stanjem. Jer, ovaj ĆØovek, koji javno kaže da su mu mala ustavna ovlaÅ”Ć¦enja, može da nam nanese veliko zlo. Za sada je taj rizik pod kontrolom.

PaŔa u haremu

Nedavno je predsednik otputovao do Helsinkija, sa svitom saradnika i telohranitelja, na utakmicu Finska-Srbija. Bio je u druÅ”tvu domaƦina Olija Rena i finskih zvaniĆØnika. Predsednik se ponaÅ”ao kao napaljeni ā€œgrobarā€. Držao je razapetu zastavu Srbije i skakao bez kontrole, dok su se njegovi gosti zgledali od ĆØuĆ°enja.

Po povratku iz Helsinkija predsednik Boris TadiƦ je održao sednicu Glavnog odbora Demokratske stranke. Iako po Ustavu Srbije ne može da bude i predsednik stranke, gospodina TadiƦa to ne zanima. Za stolom za predsedavanje uz predsednika je sedela sekretar stranke Tamara MiloÅ”eviƦ, a iza nje zamenik predsednika i potpredsednici. GospoĆ°ica MiloÅ”eviƦ je Ʀerka Milene MiloÅ”eviƦ, bivÅ”e Å”valje iz ā€œBekaā€, koja je punih osam godina vodila beogradsku opÅ”tinu VraĆØar, sve dok opÅ”tina nije bankrotirala. Potom je svoju Ʀerku podvela Borisu i ova odmah potom biva postavljena za sekretara stranke. Ubrzo je poĆØela da se ponaÅ”a kao neviĆ°eni diktator koji zlostavlja zaposlene. Majka Milena bila je protivkandidat Tomislavu NikoliƦu za predsednika SkupÅ”tine Srbije. InaĆØe, Tamarin otac je direktor JKP ā€œInfostanā€ u Beogradu. Funkcioneri DS sve su frustriraniji osionim ponaÅ”anjem svog predsednika, koji partiju i državu Srbiju smatra privatnim feudom.

Orao pao

Kada je DOS-ova vlast, na izriĆØito zalaganje potpredsednika Žarka KoraƦa, uspela da donese uredbu kojom je Službi državne bezbednosti naloženo da otvori dosijee graĆ°ana, koji su voĆ°eni pod odrednicom ā€œunutraÅ”nji neprijateljā€, nekoliko Borisovih prijatelja naÅ”lo je izveÅ”taje o svojim postupcima iz tog vremena, za koje se u službenim izveÅ”tajima navodi da potiĆØu od Borisa TadiƦa. Istina, njegovo ime je bilo prekriveno crnom trakom, ali su ga identifikovali, jer je otisak ostavljen na sledeƦoj stranici.

JoÅ” od studentskih dana Boris TadiƦ, kao aktivni ĆØlan Otvorenog univerziteta, bio je i saradnik Uprave za bezbednost Vojske Jugoslavije. Aktivno je, ĆØesto i za novac, potkazivao svoje prijatelje. U njegovom saradniĆØkom dosijeu, koji je pokazan urednicima TABLOIDA, najnesreƦniji deo je u onaj kojem on cinkari svog oca Ljubomira i opisuje njegove poglede i druPenje s kolegama sa Univerziteta. Valjda je zbog toga i poPurio da odmah po zavrÅ”etku studija, kao pripravnika u kabinetu predsednika Republike, primi kƦerku naĆØelnika Vojno-bezbedonosne agencije Svetka KovaĆØa.

I na istok i na zapad

U mladosti je srce Borisa TadiƦa bilo na levoj strani. Bio je opĆØinjen Dostojevskim, Å olohovom, napamet je znao Lenjinove ā€œAprilske tezeā€ā€¦ Boris je rasprostranjeno rusko ime (Godunov, Spaski, Jeljcinā€¦). Druga predsednikova supruga ima tipiĆØno rusko ime (Tatjana), kao Å”to mu i obe Ʀerke nose ruska imena (MaÅ”a i Vanja). I dok mu je duÅ”a na Istoku, raĆØuni su mu puni i na Zapadu su!

Ukleta funkcija

Sudbina ljudi koji su poslednje dve decenije bili na ĆØelu Srbije tragiĆØna je i opominjuƦa. Ivan StamboliƦ smenjen je s mesta predsednika PredsedniÅ”tva Srbije 1987. godine kada ga je na ĆØuvenoj Osmoj sednici SK Srbije smenio njegov kum Slobodan MiloÅ”eviƦ. Godinu dana kasnije ubijena je StamboliƦeva Ʀerka Bojana u Crnoj Gori, navodno stradala u sobraƦajnom udesu. U avgustu 2000. godine StamboliƦ je kidnapovan na trkaĆØkoj stazi u KoÅ”utnjaku i istog dana su ga pripadnici ā€œCrvenih beretkiā€ ubili i zakopali, kako piÅ”e u optužnici protiv njegovih ubica, na FruÅ”koj gori.

StamboliƦa je na mestu predsedavajuƦeg zamenio narodni heroj general-pukovnik Petar GraĆØanin, koji se lukavo izvukao prelaskom na rad u Savezni SUP. Potom je narednih osam godina na tom mestu bio Slobodan MiloÅ”eviƦ, koga su nove vlasti uhapsile 2001. godine, a na Vidovadan isporuĆØile u Hag. Njega su naÅ”li mrtvog 11. marta proÅ”le godine u Ʀeliji HaÅ”kog suda.

Slobodana MiloÅ”eviƦa na mestu predsednika Srbije nasledio je Milan MilutinoviƦ. On je po isteku mandata ā€˜ā€™dobrovoljnoā€ otputovao u Hag. Nalazi se u pritvoru i oĆØekuje doPivotni zatvor. UmreƦe, po svemu sudeƦi, u nekoj sheveningenskoj Ʀeliji.
Gospodina MilutinoviƦa nasledio je Boris TadiƦ ĆØija sudbina takoĆ°e ne obeƦava. Ako ga uhapse zbog para koje je izneo u inostranstvo, dobiƦe teÅ”ku robiju.

Možda bi nas ovo iskustvo moglo nauĆØiti pameti. Možda bi predsednika Srbije trebalo da bira parlament i da prilikom njegovog izbora od opozicije ĆØujemo kakav je naÅ” predsednik. Makar da znamo Å”ta nas s njim oĆØekuje.


izvor: TABLOID 14.06.2007ISPOVEST SESTRE JEFIMIJE

Autor: Krstan KovjeniƦ

22.11.2007

Dame i gospodo,

U predveĆØerje vrelog kasnojulskog dana na zamolbu mog Å”kolskog druga, bio je toliko pobožan, smeran i duhovno vaznesen da smo ga joÅ” u bogoslovskim skamijama svi zvali ā€œpop Jova iz NiÅ”aā€, ljudine od koje bejah i jesam toliko razliĆØit po svemu, pogotovo temperamentu, glagoljivosti i neustraÅ”ivosti, ĆØiji duÅ”evni mir, isposniĆØka, gotovo svetaĆØka, fiziĆØka Å”patnost i topli, vlažni i prožimajuƦi pogled kojem je nemoguƦe reƦi neÅ”to Å”to nije istina su me frapirali joÅ” u junoÅ”kim danima, sada arhimandrita u jednom srpskom manastiru, da ga posetim mi je delovalo kao nestvarnost. Pogotovo njegove reĆØi:

ā€žBrate Krle, pratim tvoj boj sa DOS-manlijama i imam neÅ”to da ti pokažem kako bi im poglavicu raskrinkao.ā€

Gotovo jecajuƦi sam mu uzvratio:

ā€žNe ĆØitaj to, bre, sablazniƦe te moje psovkeā€ nasmejao se i uzvratio:

ā€žOnaj ko oseƦa Gospoda u duÅ”i niÅ”ta ne može sablazniti, a ponajmanje reĆØi brata njegovog. Dolazi ! Sredio sam kod Njegovog visokopreosveÅ”tenstva mitropolita Amfilohija da preko svoje sestre Zorice RadoviƦ utiĆØe na KoÅ”tunicu da povuĆØe poternicu koju su DOS-manlije za tobom lani izdale. Sve je sreĆ°eno. Dakle !?ā€

Nisam imao kuda, veƦ sledeƦeg dana sam se obreo u meni dobropoznatom srpskom manastiru ĆØije zidine, gle ĆØuda, su mi tog dana delovale nekako toplije, lepÅ”e i dostojanstvenije. Imah oseƦaj da me je ĆØak i Å”kripa ogromnih kapijskih vrata toplo pozdravljala. Mada sve beÅ”e na svom mestu, isto kao tako davno dok sam joÅ” ovde danima sozercavao, metanisao i Gospoda kroz suze uvek i uvek, neprestano, svuda i svagda, molio da zaÅ”titi moju mnogostradalnu porodici i mene od daljneg progona pobesnelih zveri (Am)broz komunjara ipak mi se priĆØini da je tog popodneva sve imalo gotovo pozlaƦenu boju, miomiris tamjana i anĆ°eosko-melodiĆØni poj boguugodnosti. VeƦ na prvi kucaj reze na preglomaznim dverima pred mojim oĆØima se stvorila smerna podoba tipuĆØnog srpskog starca koji mi i ne ĆØekajuƦi da izustim bilo Å”to bratski gotovo skoĆØi u zagrljaj. Bio sam pomalo zbunjen, no videƦi meni tako poznat pogled ā€žpopa Jove iz NiÅ”aā€ smirio sam se koliko god sam mogao u tom trenutku. Nismo dugo Ʀaskali jer vreme za bdenije se je nezaustavivo približavalo. NapustivÅ”i me za nekoliko treptaja oka vratio se je vodeƦi za ruku vidno pogrbljenu staricu. Mislim da sam prvi promumlao neÅ”to nerazgovetno, valjda ā€žPomaže Bog !ā€, no nisam siguran, a joÅ” manje da mi je starica na to uzvratila. Na moju ispruženu ruku nije se ni osvrnula. Nije me ĆØak ni jednim pogledom udostojila. DrhteƦi kao jagnje koje vode na zaklanje sela je, zapravo Å”Ć¦uƦurila se tu na domak moje desnice. Srce mi je tutnjilo kao bim-bo u Sabornoj Sr.KarlovaĆØkoj crkvi, mestu gde mi je ĆØuka uvek nekako ĆØudno lupala u ugoĆ°aju koji se samo u pravoslavnom hramu može duÅ”om osetiti. Tajac koji je ubijao svojom neizvesnoÅ”Ć¦u su prekunule ā€žJovineā€ reĆØi:

ā€žKƦeri, ovo je brat Krstan ĆØovek o kojem ti onomad priĆØah.ā€

Na te reĆØi, Bog mi je svedok da su mi reĆØi istinite kao anĆ°eoski Å”apat, skoĆØila je sa svog sedala, bratski me zagrlila i kroz plaĆØ prozborila:

ā€žDobro doÅ”ao, brate Krstane !ā€

Ne znam da li su te reĆØi, a pogotovo neoĆØekivana scena, bar za jotu uznemirile ā€žpopa Jovuā€, na njegovom licu nema mesta za emocije i teÅ”ko je zakljuĆØiti njegovo raspoloženje, no da mene jesu nije potrebno ni naglaÅ”avati.

Bože, namesto pogrbljene starice pred mojim oĆØima se stvorila, zabatila kako bi rekao veliki srpski mislilac, neprevaziĆ°eni Justin PopoviƦ, kao cvet lepa žena u najlepÅ”im godinama. Dugo sam je gledao, netremice, iznenaĆ°eno i neverujuƦe, dok je njen užareni sestrinski pogled milovao moju Hristom prepojenu duÅ”u. Gledah je tako, gledah sve dok ne zapazih svaku poru na njenom isposniĆØkom licu. To Å”to videh pred sobom me darnu u dubinu duÅ”e. Bore na njenom gotovo prepodobno-svetaĆØkom licu su odavale njeno ā€žhoždenije po mukahā€, lelujavi klecaji fiziĆØko paƦenje, oscilacija desnice na brojanici njenu telesnu obogaljenost, ali oĆØi. E, taj pogled je skoro prkosno, onako žežeƦi, nagoveÅ”tavao da nije slomljena jer je pronaÅ”la sebe i Hrista u sebi. Njene reĆØi:

ā€žBrate Krstane, tvoje reĆØi su glas vopijuƦeg u pustinji. ā€

su me skoro vreĆ°ale jer to svojim ĆØinjenjem nimalo ne zaslužih. Ljutio sam se na samoga sebe Å”to viÅ”e ne pazih na odmerenost svojih reĆØi, no znajuƦi da takvi pravednici nikada i nikoga ne vreĆ°aju mislim da sam prozborio.

ā€žNije to niÅ”ta. Ono najglavnije, najjaĆØe, a bogme i najbolnije uvek dolazi na kraju !ā€

Sestrinski mi se nasmeŔila i prozborila:

ā€žSeƦaÅ” li se Å”ta ti je ā€Veraā€ž pisala na sajtu http://www.revijad.cg.yu/dan !?Ā«Ā»Ta nisi valjda to ti ?ā€ behu moje reĆØi.Kroz svest mi je kao nebeska munja proletalo mnogo Å”to-Å”ta Å”to napisah na tom sajtu u vreme DOS-manlijske ā€žSabljeā€, vremena kada bogohuli, zloĆØinci, izdajnici i mafijaÅ”i hteÅ”e da utamniĆØe Istinu, obraĆØunaju zverski sa svojim politiĆØkim protivnicima i razore SRPSTVO i Srbiju. ƆaskajuƦi o tim olovnim, sramnim i boleƦim vremenima kada, ĆØak i u svetoj zemlji Srbiji, bi teÅ”ko biti Srbin nismo ni osetili da nas je moj ā€ždrugar Jovaā€ napusti i otiÅ”ao na bdenije. Nasmejali smo se kad nam je crkveno zvono svojim jecajima tu istinu potvrdilo. Mada o toj pravednici, pre nego Å”to sam se tamo obreo negde to proĆØitah, zvaƦu je sestra JEFIMIJA jer je u meĆ°uvremenu zavrÅ”ila svoj isposniĆØki status i sada je monahinja sa tim imenom, znah poneÅ”to, a naroĆØito istinu da beÅ”e žena Borisa TadiƦa - FrancetiƦa, najveƦeg izdajnika, srbomrza i kriminalca od kad je sveta i veka, ā€žpredsednikaā€ Srbije. I ako doĆ°oh sa jednom jedinom namerom da ĆØujem ispovest sestre Jefimije Boga molih, videƦi je takvu kakva je, da nikada ne poĆØne sa tom svojom ispoveÅ”Ć¦u. Znao sam da Ʀe me njene reĆØi veoma boleti, ali nisam mogao ni naslutiti da Ʀe taj bol biti toliko nepodnoÅ”ljiv, tako srcerazarajuƦi, tako krvledeƦi. I sada kad razmiÅ”ljam o tome, kao i uvek kada se toga setim, a seƦam se gotovo svakodnevno svake reĆØi koju tada ĆØuh, oseƦam kako mi žmarci zaustavljaju srce, bol dah, a potok suza obliva obraze. Sve dok živim neƦu moƦi zaboraviti niti jedan jedini tren koji tada videh, ĆØuh i doživeh. Ne znam da li je sve to i sestra Jefimija tada oseƦala, Bože, da li i ona tada požele da mi nikada tu svoju bolnu priĆØu, jadikovku mladosti svoje, ne ispriĆØa !? Zalelujala je kao osuÅ”eni list breze na vetru, podoba joj se opet vratila u stanje pogrbljene starice, a reĆØi su dobile prizvuk deĆØijeg jecaja kada je poĆØela da govori o svom ā€žÅ¾ivotuā€ sa ā€žpredsednikomā€ Srbije, izabranog glasovima nesrba i neprijatelja Srba i Srbije. Nije plakala, verovatno da joj je veƦ poodavno presahlo suzano vrelo, ruka na brojanici joj se viÅ”e nije nimalo treskala, nije ĆØak ni zaridala, veƦ je smirenim, blagim i milozvuĆØnim glasom kako i dolikuje beduƦoj monahinji prozborila:

ā€žKad-god bi se vratio sa svakodnevnih terevenki sa istomiÅ”ljenicima, nakljukan alkoholom i narkoticima do ĆØepa, veƦ s vrata bi zaurlao:

ā€žKurvo srpska !ā€ Ako bih mu bilo Å”ta uzvratila, ponekad samo kad bih ga sluĆØajno pogledala, obruÅ”io bi se na mene kao goropada, razjarena, pobesnela i krvoloĆØna zver. Tukao bi me je sve dok se ne bih onesvestila. Znala sam desetak dana ležati na postelji ne mogavÅ”i ni da hodam. Skoro svi udovi su mi bili lomljeni od batina. Ako bi me neko posetio od mojih morala sam da lažem da sam pala po stepenicama, da imam iÅ”ijas, ili da sam veoma jako prehlaĆ°ena i da zbog toga ne mogu da ustajem iz kreveta. Za vreme poseta moje rodbine Pas (sasvim opravdano je tako nazvala tog zlikovca) bi bio veoma dobar domaƦin. Trudio se da niko ne primeti da se radi o sadisti, manijaku i zloĆØincu. PokuÅ”avala sam nekoliko puta da ga napustim, bežala sam, ali pronalazio bi me i preti smrƦu ukoliko bilo Å”ta zucnem. Zbog njega sam se i obrela ovde gde sam jer nisam imala viÅ”e kuda da pobegnem. Ovo je bio jedini naĆØin da saĆØuvam živu glavu. Nije me toliko bolelo njegovo zversko fiziĆØko nasilje, svakodnevno maltretiranje, ali bolelo me je i boli Å”to je uvek, taj njegov svakodnevni monolog me i dan-dani veoma boli, uznemirava i izluĆ°uje, ponavljao bi i ponavljao da psuje moju majku SRPSKU, DA SMO SVI SRBI CIGANI i DA ƆE NAS ON I NjEGOVI PRIJATELjI SA ZAPADA ISTREBITI.

Saznala sam, to su radili u naÅ”em stanu, da pripremaju njegovu lažni biografiju iz koje Ʀe biti izbrisano i falsifikovano da je unuk ustaÅ”e JURE FRANCETIƆ-a. Njegov otac, mislim da i ti poznajeÅ” LaziƦa i TerziƦa jer i oni su bili bogoslovi u tvoje vreme, i taj dvojac su napisali ono Å”to je sada objavljeno u listu ā€žGlas javnostā€.

BraƦo Srbi i sestre Srpkinje, kako da i kamen ne zaplaĆØe posle ove ispovesti ? Koliko je joÅ” sliĆØnih naÅ”ih sestra kao Å”to je sestra Jefimija koje trpe samo zbog svog SRPSTVA u sebi ? UĆØinimo bar neÅ”to da se kazne zlikovci za svoje ĆØinjenje !

VaÅ” drug, prijatelj i brat,

Krstan Ɛ. KovjeniƦ

« Poslednja izmena: 20 Jun, 2008, 08:11:02 pm Vladimir » Sacuvana
Gabriel
diletant u usponu
Glavni Moderator
VodeƦi tim
*****

Karma: +66/-5
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 1053

daj rakije!


« Odgovor #1 poslato: 20 Jun, 2008, 12:04:45 am »

akineton 2X1, moditen 2X1, prazine 3X1 - - -jb**ti, ja sam se svojevremeno odvaljivao sa pola te doze...
doduse ja sam dodavao i 4-5 trodona....
radi balansa...
Sacuvana
Vojvoda Tatanka
Stari znalac
***

Karma: +15/-2
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 215

Srbija do Tokija - Crna Gora ko Nokia


WWW
« poslato: 19 Jun, 2008, 11:59:33 pm »

Molio bih administratore da ne briŔu ovu temu i tekst koji sledi jer je vrlo važno da svi znamo - ko je ustvari "naŔ" Predsednik...


Evo Å”ta kaže prim. dr. LaloviƦ

Moj pok. kolega Jovan Raskovic jednom je rekao da su ā€žSrbi lud narodā€. Umnogome je bio u pravu. Srbi su naime jedini narod koji je operisan od realnosti (možda zato Tomislav Nikolic ima slogan: Realno). Pogledajmo cinjenice:

1. Boris Tadic je bio jedno vrijeme i moj pacijent (uglavnom ga je lijecila majka Nevenka, koja je takoĆ°e psihijatar). Boris ima naglasene psihopatske osobine, karakterno je deformisana licnost, hereditarno opterecen. Da ne ulazim u dublju medicinsku analizu i genezu Borisovog mentalnog poremecaja (joÅ” kao student zloupotrebljavao je alkohol i droge), uglavnom, njemu je bila prepisana, za to vrijeme izuzetno dobra terapija: akineton 2X1, moditen 2X1, prazine 3X1, tako da je bolest jedno vrijeme bila pod kontrolom.


2.Boris Tadic tuce svoju ženu. 99% psihopata i agresivnih shizofrenicara to radi, i to nije nikakvo iznenadjenje s medicinskog gledista. To se apsolutno nije moglo zatajiti jer postoje brojni svjedoci.

3. Boris Tadic je rekosmo hereditarno opterecen. S jedne strane jak ustaÅ”ki uticaj majke (Nevenka roj. Francetic, u bliskom srodstvu sa Jurom Franceticem, vodjom hrvatske crne ustaÅ”ke legije, znaci najkrvolocnijem meĆ°u ustaÅ”ama). S druge strane submisivan otac, takoĆ°e hereditarno opterecen, pola Jevrej, pola Srbin, raspolucena licnost, ili kako se to danas modernije kaže: hriÅ”Ć¦anski cionista.

4. Boris Tadic je preko vatikansko-cionistickih veza svojih roditelja zavrbovan da radi za americki ciu. Razlog zaÅ”to to nije uradjeno mnogo ranije je Borisova mentalna bolest kojom je naroĆØito bila pogodjena njegova majka Nevenka, psihijatar.

5. Boris Tadic unistio je sve od oruzja Vojske Jugoslavije, do ĆØega se mogao docepati. Prakticno njegovi radni dani kao ministra bili su posveceni iskljucivo unistenju oruzja, pogotovo raketa tipa Strela kojima su se nasi generali uspjesno odupirali napadima Nato-a (Nato je morao da napada sa visina veƦih od 15km zbog toga). Kad nije unistavao oruzje Boris je ili jeo, ili spavao (ili tukao ženu Veselinku)

6. Po svom izdajnickom mentalitetu (direktna posljedica karakterne deformacije koja se javlja kod svakog dusevnog bolesnika) Tadic nadmasuje 10-ostruko svog bivÅ”eg mentora Zorana Djindjica. Ja kao psihijatar mogu da vam kažem da je Boris Tadic covjek spreman na sve. Ja bih ĆØak isao dotle da kažem, tacnije tvrdim:

Å”to se tiĆØe mentalnog sklopa, izmeĆ°u Jure Francetica i Borisa Tadica NEMA APSOLUTNO NIKAKVE RAZLIKE

prim. dr. Lalovic

<div><embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.youtube.com/v/w6jfufOoKNs&amp;rel=0&amp;fs=1" width="425px" height="344px" wmode="transparent" quality="high" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="never" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" autoplay="false" autostart="false" /><noembed><a href="http://www.youtube.com/v/w6jfufOoKNs&amp;rel=0&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/w6jfufOoKNs&amp;rel=0&amp;fs=1</a>
izvor: srpskapolitika.com

Voleo bih da ĆØujem Å”ta mislite o ovome, ja mogu da kažem da sam oseƦao da TadiƦ smrdi, a on ustvari Bazdi kao leÅ”ina...  zakon

Da ste u situcaiji, kako bi ste mu presudili?  _________________________________________________
Izmenio sam naslov teme jer smatram da je bio neprimeren.
BEZ VREDJANJA I ETIKETIRANJA I BILO KAKVIH ZLOUPOTREBA FORUMA !!!

ā€¢ Uriel ā€¢  zakon
_________________________________________________
« Poslednja izmena: 21 Decembar, 2009, 10:20:50 am ā€¢ Uriel ā€¢ » Sacuvana
   

 Sacuvana
Stranice: 1   Idi gore
  Stampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokrece MySQL Pokrece PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas231
mod_vvisit_counterJuce220
mod_vvisit_counterOve nedelje231
mod_vvisit_counterOvog meseca12447