Skip to content

Sokobanja arrow SOKOBANJSKI FORUMarrow Naukaarrow Velimir Abramoviæ - najbolji poznavaoc Tesle !
27 Novembar, 2022, 11:04:27 am *
Dobrodosli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisnickim imenom, lozinkom i duzinom sesije
 
   Pocetna   Pomoc Kalendar Prijava Registracija  
Stranice: 1   Idi dole
  Stampaj  
Autor Tema: Velimir Abramovi√¶ - najbolji poznavaoc Tesle !  (Procitano 13766 puta)
0 clanova i 1 gost pregledaju ovu temu.
iizuzetan
Novajlija
*

Karma: +0/-0
Van mreze Van mreze

Poruke: 5


WWW
« Odgovor #3 poslato: 06 Maj, 2011, 03:29:54 pm »

Svaka cast coveku. E da ima vise takvih
Sacuvana
*D*E*J*A*N*I*C*A*
Vodeæi tim
*****

Karma: +37/-20
Van mreze Van mreze

Pol: éena
Poruke: 725


« Odgovor #2 poslato: 16 Novembar, 2007, 09:53:14 pm »

Meni je neshto poznat ovaj Velimir...
Sacuvana
dzonson
Stari znalac
***

Karma: +23/-0
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 194


WWW
« Odgovor #1 poslato: 14 Novembar, 2007, 02:00:44 pm »

Evo i jedne kraæe Velimitove studije o Tesli:
Velimir o Tesli
Sacuvana
dzonson
Stari znalac
***

Karma: +23/-0
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 194


WWW
« poslato: 14 Novembar, 2007, 11:18:34 am »Velimir Abramovi√¶ koga vam danas predstavljam je pravi biser i dragulj naŇ°eg druŇ°tva!On je prete√®a jedne nove epohe,jedne nove civilizacije na potpuno novim osnovama nego Ň°to je ova sadaŇ°nja,komercijalna , koja √®oveka malo-po-malu,‚ÄĚgura u ambis‚ÄĚ.

Velimir je multidimenzionalna li√®nost,filozof,esteta, savremeni metafizi√®ar koji nalazi reŇ°enja za probleme √®ove√®anstva u spoju nauke i metafizike,spiritualno - nau√®nog i prirodnog,za korist i dobrobit √®oveka i planete Zemlje,jer to je jedini izlaz za posrnulo √®ove√®anstvo...!

Sve se ovo naŇ°lo u neshva√¶enom geniju kakav je bio naŇ° Nikola Tesla,ali izgleda da je ‚Äúprerano‚ÄĚ doŇ°ao,jer stepen zrelosti √®ovo√®anstva nije bio na odre√įenom nivou,ali, bez takvih ljudi nema budu√¶nosti!
√ąovek √¶e samo biti eksploatisan,a ve√¶ se bogami dosta napatio na svakoj ta√®ki naŇ°e planete,i sad bi to trebalo jasno da se vidi,- kakav nam to novi √®ovek treba,ako ne√¶e sada, onda kada √¶e‚Ķ?

Po meni,Velimir - Velja Abramovi√¶ je najbolji suŇ°tinski poznavalac tajne naŇ°eg genija Nikole Tesle , njegovog genijalnog dela i nau√®nih ideja ,koje tek treba da se razviju‚Ķ!
U jednoj naŇ°oj instituciji zaduŇĺenoj za √®uvanje arhive Nikole Tesle u kojoj se nalazi njegovih 60.000 nau√®nih spisa,drŇĺi se kompletna fizika 21-og veka i budu√¶ih milenijuma,a oni koji tamo rade joŇ° nisu stredili arhivu sa tim dokumentima (!??) tako da to bude dostupno onima koji Ňĺele da prou√®avaju Teslina dela.
Velimira su interesovali Teslini spisi o etru i gravitaciji,ali kada je to zatraŇĺio,rekli su mu da joŇ° nije sre√įena arhiva,a to tako pri√®aju joŇ° od 56-te kada je i prikupljena sva Teslina nau√®na dokumentacija iz Amerike.Bilo ko da je radio tu;od 56-te pa do danas,ako zatraŇĺite neki Teslin nau√®ni dokument,oni vam kaŇĺu‚Ķnije sre√įena arhiva‚Ķ!??

Nisu to èista posla, 50godina oni ne mogu da srede Teslinu arhivu…!??

Ovde imate biografiju Velimira Abramoviæa i ukratko na èemu on radi.

Audio linkovi:

Ovde Velimir govori o Nikoli Tesli u radio emisiji ‚ÄúTesla i paralelni svetovi‚ÄĚ,a razgovor je vodio Goran Cvetkovi√¶.
Tesla i paralelni svetovi

Ovde je njegov veoma interesantan govor o Tesli u radio emisiji ‚ÄúAtlantis‚ÄĚ.Tu sam propustio da snimim prvih desetak minuta,a fajl sam morao da prera√įujem koliko se moglo,jer je prvobitno bio slabog kvaliteta,jer imam slab prijem radio Beograda.Sada se i pored odre√įenih Ň°umova dobro √®uje.
Abramoviæ o Tesli u Atlantisu

Ovde Velimir govori o slavnom matemati√®aru Pitagori,Pitagorejskom bratstvu i misti√®noj matematici Pitagore.Ovo je tako√įe bilo u radio emisiji ‚ÄúAtlantis‚ÄĚ.
Abramoviæ o Pitagori i njegovoj mistiènoj matematici


Za sve mlade l ostale ljude za koje je Tesla neiscrpna inspiracija u njihovom nau√®nom tragalaŇ°tvu,ova dva gornja audio fajla bi√¶e od izuzetne koristi i podstreka‚Ķ!
Tako√įe,Velimir je ukazao na neta√®na i pogreŇ°na tuma√®enja iz Teslinog Ňĺivota,o njegovom radu i saradnji sa Morganom i obelodanio je razlog zaŇ°to je Tesla odustao od projekta sa kulom Wardenclyffe   , a nisu bile u pitanje pare‚Ķi razne druge stvari‚Ķ

Sacuvana
Stranice: 1   Idi gore
  Stampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokrece MySQL Pokrece PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas112
mod_vvisit_counterJuce241
mod_vvisit_counterOve nedelje2172
mod_vvisit_counterOvog meseca12108