Skip to content

Sokobanja arrow SOKOBANJSKI FORUMarrow Aktuelnostiarrow Ekonomija
25 Septembar, 2022, 09:36:39 pm *
Dobrodosli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisnickim imenom, lozinkom i duzinom sesije
 
   Pocetna   Pomoc Kalendar Prijava Registracija  

Stranice: « 1 2 3 4 »   Idi dole
  Stampaj  
Autor Tema: Ekonomija  (Procitano 18021 puta)
0 clanova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #12 poslato: 05 Mart, 2009, 10:05:19 pm »

''Adonis'' na Festivalu ├Ęaja u Ni┼íu
 


Sokobanjsko preduze├Že Adonis u├Ęestvuje i na ovogodi┼ínjem, ┼íestom, Festivalu ├Ęaja koji je otvoren ju├Ęe u Domu vojske u Ni┼íu. Kako saznajemo od vlasnika, Neboj┼íe Stanojevi├Ža, poseta i tok sajma su na zadovoljavaju├Žem nivou, a ┼ítand ''Adonisa'' je zapa┼żen. Organizatori ove manifestacije su Film Publik iz Ni┼ía i Udru┼żenje za lekovito bilje, dr Jovan Tucakov. Na Festivalu u├Ęestvuje 17 izlaga├Ęa iz Srbije i Crne Gore. Festival traje do nedelje, 8. februara.
Sacuvana
« Odgovor #12 poslato: 05 Mart, 2009, 10:05:19 pm »

 Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #11 poslato: 05 Mart, 2009, 10:04:56 pm »

Komisija za merenje povr┼íina objekata po├Ęela rad
 
Op┼ítinska komisija za merenje korisnih povr┼íina objekata u Sokobanji, po├Ęela je sa radom podeljena u tri dvo├Ęlane ekipe. Jedna ekipa radi na bloku koji okru┼żuju ulice: 27. marta, Mitropolita Mihaila, Nemanjina i Alekse Marki┼íi├Ža. Druga ekipa radi na bloku koji okru┼żuje ulice: 27. marta, Radeta ┼Żivkovi├Ža, Alekse Marki┼íi├Ža i Nemanjina, a tre├Ža u Ulici A. Marki┼íi├Ža od raskrsnice sa Nemanjinom ka izlazu ka Aleksincu. Koordinator komisije, Predrag Bo┼íkovi├Ž, uputio je poziv gra├░anima koji su ve├Ž zadu┼żeni re┼íenjima za naknadu za kori┼í├Ženje gra├░evinskog zemlji┼íta, da pripreme ista kako bi komisiji olak┼íali rad. Procena je da ├Že komisija posao evidentiranja i merenja objekata u Sokobanji zavr┼íiti za 4-6 meseci.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #10 poslato: 05 Mart, 2009, 10:04:39 pm »

Predlog programa zapremanja mermernog šetališta
 


Predlogom programa zapremanja prostora mermernog ┼íetali┼íta u Sokobanji, za postavljanje manjih monta┼żnih objekata predvidjeno je 19 lokacija i to: 6 za prodaju bi┼żuterije i suvenira, 5 za prodaju sladoleda iz zamrziva├Ęa, 3 lokacije za aparate za kokice, dve za umetni├Ęke slike i po jedna lokacija za umetnika portretistu, za sladoled na to├Ęenje i zabavna sredstva. Predla┼że se izdavanje lokacija za period od 1.aprila do 31.oktobra ove godine, putem javnog nadmetanja, uz garantovani iznos za u├Ęe┼í├Že na nadmetanju od 30.000 dinara za jednu lokaciju. Predlogom programa predvidjeno je postavljanje letnjih ba┼íti ispred poslovnih prostorija za privremeno pru┼żanje ugostiteljskih usluga, kao i postavljanje vitrina, fri┼żidera za sladoled i stalaka za izlaganje i prodaju robe ispred poslovnog prostora - samo uz objekat, u ┼íirini poslovnog prostora i uz uslov da ne ometaju kretanje pe┼íaka. Drvene ku├Žice na prostoru Ba┼íte ''Ozren'' predvidjene su za sajmove i manifestacije u periodu od maja do oktobra.

Javna rasprava o Predlogu programa za zapremanje prostora mermernog ┼íetali┼íta bi├Že odr┼żana 12. februara u maloj sali Skup┼ítine op┼ítine Sokobanja, sa po├Ęetkom u 11 ├Ęasova. Sva zainteresovana pravna i fizi├Ęka lica mogu da u├Ęestvuju na raspravi i da iznesu primedbe kako bi se prpremio predlog odluke za skup┼ítinsko razmatranje i dono┼íenje.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #9 poslato: 05 Mart, 2009, 10:04:17 pm »

Manje lokacija za izdavanje na šetalištu ?
 

 Javna rasprava povodom predloga programa za izdavanje prostora mermernog ┼íetali┼íta, bi├Že odr┼żana 12. 02. u maloj sali skup┼ítine op┼ítine Sokobanja sa po├Ęetkom u 11 ├Ęasova. Sva zainteresovana pravna i fizi├Ęka lica mogu da u├Ęestvuju na ovoj javnoj raspravi i da stave svoje primedbe kako bi se usaglasio predlog odluke koji kasnije ide na Skup┼ítinu, ka┼że Ivana Petkovi├Ž, na├Ęelnica Op┼ítinske uprave. Po├Ęetna cena je 319 dinara po metru kvadratnom dnevno. Ove godine je predvi├░en ne┼íto manji broj lokacija u odnosu na raniji period.

Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #8 poslato: 05 Mart, 2009, 10:03:47 pm »

9 miliona za sportske klubove i udru┼żenja


 
  Ju├Ęe je odr┼żan sastanak na kome su predstavnici lokalne vlasti upoznali indirektne korisnike bud┼żeta Op┼ítine Sokobanja iz kategorije sportskih klubova i udru┼żenja gra├░ana sa visinom i na├Ęinima raspodele dela bud┼żeta op┼ítine namenjenih za finansiranje njihovih aktivnosti. Ve├Žina indirektnih bud┼żetskih korisnika mo├Ži ├Že ove godine da ra├Ęunaju otprilike na polovinu sredstava koje su predvideli svojim programima. Predsednik op┼ítine Sokobanja, Dimitrije Luki├Ž, ka┼że da su nezadovoljstvo ovakvom raspodelom iskazali pre svega predstavnici ko┼íarka┼íkog i fudbalskog kluba. Do po├Ęetka projektnog finansiranja, za koje ├Že klubovi i udru┼żenja morati da unaprede svoje kadrovske kapacitet , nastavi├Že se sa finansiranjem iz bud┼żeta.

Ove godine iz bud┼żeta Op┼ítine Sokobanja finansira├Že se ukupno trideset lokalnih i me├░uop┼ítinskih udru┼żenja gra├░ana, devet sportskih klubova i Fudbalski savez op┼ítine. Za ove potrebe iz bud┼żeta ├Že biti izdvojeno ukupno 9 miliona dinara.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #7 poslato: 05 Mart, 2009, 10:03:17 pm »

Prethodna studija opravdanosti gasifikacije isto├Ęne Srbije
 
  Ovih dana bi├Že javno predstavljena prethodna studija opravdanosti gasifikacije isto├Ęne Srbije zavr┼íena krajem decembra pro┼íle godine, kojom je Regionalna agencija za razvoj isto├Ęne Srbije konkurisala kod NIP-a.

Obra├░iva├Ę prethodne studije opravdanosti je Rudarsko geolo┼íki fakultet iz Beograda. RARIS je konkurisao za sredstva NIP-a za 2009. godinu za izradu i Idejnog projekta, koji ├Že najverovatnije biti zavr┼íen tokom ove godine, ka┼że Vladan Jeremi├Ž direktor RARIS_a.

Prema njegovim re├Ęima planira se da u 2010. godini bude zavr┼íen i glavni projekat, nakon ├Ęega, ukoliko se pojavi investitor mo┼że da krene realizacija projekta gasifikacije isto├Ęne Srbije, kojom ├Že biti obuhva├Žena i Sokobanja.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #6 poslato: 05 Mart, 2009, 10:02:59 pm »

Prvi sastanak komisije za strateško planiranje lokalnog ekonomskog razvoja

Prvi sastanak komisije za strate┼íko planiranje lokalnog ekonomskog razvoja op┼ítine Sokobanja odr┼żan je danas. Na sastanku je predstavljen projekat Strate┼íkog plana koji op┼ítina Sokobanja sprovodi u saradnji sa nema├Ękom agencijom za tehni├Ęku saradnju GTZ (ge -te-cet), kojim ├Že op┼ítina definisati klju├Ęne oblasti ekonomskog razvoja i prioritetne projekte ├Ęija ├Že realizacija omogu├Žiti br┼żi razvoj privrede i kvalitetniji ┼żivot gra├░ana. Komisija ima 29 ├Ęlanova, predstavnika organizacija i udru┼żenja koja su od zna├Ęaja za razvoj Sokobanje.
Sacuvana
Sale-X
Administrator
Vode├Ži tim
*****

Karma: +82/-9
Van mreze Van mreze

Pol: Muskarac
Poruke: 7768


WWW
« Odgovor #5 poslato: 05 Mart, 2009, 10:02:28 pm »

Uvid u Predlog programa davanja u zakup prostora na šetalištu

Udru┼żenje sokobanjskih preduzetnika dobilo je od Op┼ítinske uprave Predlog programa davanja u zakup prostora mermernog ┼íetali┼íta u Sokobanji. Prema ovom predlogu za izdavanje je ponu├░eno ukupno 19 lokacija u ekstra zoni. Sekretar Op┼íteg udru┼żenja preduzetnika, Aleksandar Jankovi├Ž, uputio je poziv svim zainteresovanim preduzetnicima da se u prostorijama Udru┼żenja upoznaju sa predlo┼żenim programom.

Javna rasprava o Predlogu programa zapremanja prostora mermernog ┼íetali┼íta u Sokobanji bi├Že odr┼żana 12. februara.
Sacuvana
   

 Sacuvana
Stranice: « 1 2 3 4 »   Idi gore
  Stampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokrece MySQL Pokrece PHP Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Joomla Bridge by JoomlaHacks.com
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!

Statistika

Na sajtu su trenutno 0 gost/a i 0 clan/a.
mod_vvisit_counterDanas334
mod_vvisit_counterJuce211
mod_vvisit_counterOve nedelje2392
mod_vvisit_counterOvog meseca7553